23.07.05, 00:42
Czy ktos wie jak go hodowac w domu?
Obserwuj wątek
    • ewa199 Re: bambus 26.07.05, 14:36
      Zimą należy go podlewać 2 razy na tydzień.Nie może mieć nigdy za mokro!!! Latem
      sama zobaczysz ile potrzebuje- ja go podlewam tak co 2 dni nie za wiele. Musi
      stać w świetle, ale nigdy bezpośrednio na słońcu- gdzieś na szafce koło okna
      będzie spoko. Jeśli zacznie żółknąć to znak że usycha, i wtedy już chyba
      niewiele da się zrobić..... mój ma 6 miesięcy i baaardzo urósł:) powodzenia
      • ahkoscian Re: bambus 18.08.05, 15:44
        a ja swojego 2 lata trzymalam w butelce z woda...wode zmienialam co tydzien.
        urosl duuuzo ale teraz ma chyba za malo mineralow i przesadzilam do doniczki -
        ciekawe czy to srodowisko zaakceptuje :)
      • rudzia4 Re: bambus 18.08.05, 16:22
        hej.ja mam takie pytanko czy ty mialas takiego pojedynczego bambusa??bo ja mam bambusa ulozonego na poszczegolnych pieterkach a kazde pieterko zwiazane jest wstazeczka.zacza zolknac i nie wiem czy mam go przesadzic do doniczki czy zastawic w porcelanowym talerzyku bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co robic??
        • ahkoscian Re: bambus 19.08.05, 09:17
          ja mialam pojedynczego...a te na pieterkach - zapytaj najlepiej w kilku (!!!)
          kwiaciarniach, gdzie sprzedaja takie cudenka :-)
          Agnieszka
          • filgreg Re: bambus 20.08.05, 23:18
            To nie bambus tylko dracena lub difenbachia (może byc yo lub to )sprzedawana
            jako bambus poz fil
    • karo_lcia Re: bambus 22.08.05, 16:35
      Na 120% jest to Dracena Sandersa zw. w handlu bambusem. Posadzona do ziemi
      rośnie dalej i ma się dobrze.Powodzenia!
      • emilchna Re: bambus 29.08.05, 15:15
        Czy sadziliście zwykłego bambusa ( stojącego dotychczas w wazonie) do donicy z
        ziemią? Jeśli tak - to do jakiej ziemi, z odżywką, bez ?
      • ewikal Re: bambus 29.09.05, 10:09
        Ja mam pojedynczego długiego bambusa i trzymam go w wodzie z kamyczkami,podobno
        można go trzymać w wysokim wazonie /są w IKEI/i też mozna wsypać drobny
        żwirek,chyba też tak zrobię,a widziałam również niskie rosnące gęsto w małych
        niski doniczkach w gąbce i wodzie i to tez jest bambus a nie
        dracena ,przynajmniej taką ma informację na fiszce,pozdr
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka