bacardi_cola 23.07.05, 00:42 Czy ktos wie jak go hodowac w domu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa199 Re: bambus 26.07.05, 14:36 Zimą należy go podlewać 2 razy na tydzień.Nie może mieć nigdy za mokro!!! Latem sama zobaczysz ile potrzebuje- ja go podlewam tak co 2 dni nie za wiele. Musi stać w świetle, ale nigdy bezpośrednio na słońcu- gdzieś na szafce koło okna będzie spoko. Jeśli zacznie żółknąć to znak że usycha, i wtedy już chyba niewiele da się zrobić..... mój ma 6 miesięcy i baaardzo urósł:) powodzenia Odpowiedz Link
ahkoscian Re: bambus 18.08.05, 15:44 a ja swojego 2 lata trzymalam w butelce z woda...wode zmienialam co tydzien. urosl duuuzo ale teraz ma chyba za malo mineralow i przesadzilam do doniczki - ciekawe czy to srodowisko zaakceptuje :) Odpowiedz Link
rudzia4 Re: bambus 18.08.05, 16:22 hej.ja mam takie pytanko czy ty mialas takiego pojedynczego bambusa??bo ja mam bambusa ulozonego na poszczegolnych pieterkach a kazde pieterko zwiazane jest wstazeczka.zacza zolknac i nie wiem czy mam go przesadzic do doniczki czy zastawic w porcelanowym talerzyku bardzo prosze o pomoc bo nie wiem co robic?? Odpowiedz Link
ahkoscian Re: bambus 19.08.05, 09:17 ja mialam pojedynczego...a te na pieterkach - zapytaj najlepiej w kilku (!!!) kwiaciarniach, gdzie sprzedaja takie cudenka :-) Agnieszka Odpowiedz Link
filgreg Re: bambus 20.08.05, 23:18 To nie bambus tylko dracena lub difenbachia (może byc yo lub to )sprzedawana jako bambus poz fil Odpowiedz Link
karo_lcia Re: bambus 22.08.05, 16:35 Na 120% jest to Dracena Sandersa zw. w handlu bambusem. Posadzona do ziemi rośnie dalej i ma się dobrze.Powodzenia! Odpowiedz Link
emilchna Re: bambus 29.08.05, 15:15 Czy sadziliście zwykłego bambusa ( stojącego dotychczas w wazonie) do donicy z ziemią? Jeśli tak - to do jakiej ziemi, z odżywką, bez ? Odpowiedz Link
ewikal Re: bambus 29.09.05, 10:09 Ja mam pojedynczego długiego bambusa i trzymam go w wodzie z kamyczkami,podobno można go trzymać w wysokim wazonie /są w IKEI/i też mozna wsypać drobny żwirek,chyba też tak zrobię,a widziałam również niskie rosnące gęsto w małych niski doniczkach w gąbce i wodzie i to tez jest bambus a nie dracena ,przynajmniej taką ma informację na fiszce,pozdr Odpowiedz Link