azaheca 11.10.06, 16:29 przywiozłam z Tunezji kilka małych palemek,sprzedawca powiedział,że wypuszczą nowe korzonki po ok.dwóch tygodniach stania w wodzie.Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tej dziedzinie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
onnanoko Re: sadzonki palm 12.10.06, 10:25 Hmm... Z tego, co wiem, palemki nie wypuszczają w wodzie korzeni, może to jest coś "palemkopodobne", np. yucca? Odpowiedz Link
azaheca Re: sadzonki palm 12.10.06, 14:40 No to mnie zmartwiłaś,te palemki cieszą się ogromnym powodzeniem wśród turystów,szkoda byłoby je stracić,chyba zapytam na forum Tunezja jak wygląda sytuacja. Odpowiedz Link
onnanoko Re: sadzonki palm 13.10.06, 16:36 Nie martw się na zapas, jeśli to jakaś yucca albo dracena to korzenie z pewnością wypuści i będziesz miała zieloną pamiątkę! Odpowiedz Link
azaheca Re: sadzonki palm 14.10.06, 16:37 mam palmy,to jest pewne,ale kupują je prawie wszyscy turyści w Tunezji,więc chyba jakoś się ukorzeniają,podobno trzeba czekać ok.2 tyg.na wypuszczenie nowych korzonków z istniejącego,głównego korzenia.Poczekam,zobaczę,dam znać :-)) Odpowiedz Link