04.07.07, 21:19
MAm pewien problem z kaleteą. rosla sobie ladnie az zaczeła "spuszczać" liście i teraz wszystkie zamiast zdrowo do gory patrzec to sa prawie rownoległe do łodyżek. wpierw myslalam ze moze za sucho miala ale wtedy po podlaniu powinan sie poprawic. tak sie jednak nie stalo. ma ktos moze jakies inne pomysly jak jej pomoc?
Obserwuj wątek
    • pulpet17 Re: kalatea 05.07.07, 12:11
      u mnie tak robiła jak miała za mało światła,
      • rawe Re: kalatea 05.07.07, 12:16
        no tak, tylko ze ona na oknie stoi, tak jak wczesniej :(
    • mama.mikolaja Re: kalatea 05.07.07, 14:02
      moja kalatea ma ciagle zaschniete brzegi lisci, nie wiem dlaczego nie podlewam
      dużo swiatło ma rozproszone... trudne sa w uprawie dość grymasne te kalathee
      • usianka Re: kalatea 05.07.07, 17:21
        mojej tez cos dolega - czesc lisci zwieszona tak jak opisala zalozycielka
        watku, koncówki popodsychane, na dokladke liscie sie jakby skladają. Cos jej
        ostatnio nie sluzy i za chiny nie moge dojsc co...
    • rawe Re: kalatea 07.07.07, 00:33
      zapomnialam dodac ze moja ma takie jakby troche podzoółkniete liscie, z tym z ne czesc liscia zółknie ale caly lisc jakby zmienia barwe na taki niezdrowy kolor.

dzis rano ją przestawilam i jakby cos ruszylo. listki sie zaczely podnosic. teraz stoi w drugim okoju na stojaku. nie wiem na ile to pomoze ale dam znac za pare dni. zastanawiam sie tylko czy to to towarzystwo na oknie jej sie nie podobało, czy co to mogło byc.. no nic, jak bedzie duza poprawa widoczna to napisze.
      • barbi0 Re: kalatea 23.08.07, 17:57
        Witam. Ja mysle ze temu kwiatu jest za zimno. Mialam ten sam problem
        z liscmi i wyczytalam gdzies ze ona nie moze stac w przeciagu. jak
        jest jej zimno liscie robia sie suche na brzegach i sie kurcza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka