rodedendron 02.10.07, 21:14 Czy ktoś mógłby podzielić się szczepką bugenwilli? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rodedendron Re: Szukam bugenwilli 03.10.07, 11:46 Naprawdę nikt nie ma? Odwdzięczę się innymi kwiatkami Odpowiedz Link
joloczka Re: Szukam bugenwilli 03.10.07, 15:40 Mam, ale pora roku raczej nie jest odpowiednia na robienie sadzonek. Bougenwilla i bez tego nie jest latwo ukorzenic... Raczej na wiosne. Skad jestes? Odpowiedz Link
joloczka Re: Szukam bugenwilli 03.10.07, 16:29 To tym bardziej na wiesne. Ja z Warszawy. Przesylki bougenwilla nie przezyje... Odpowiedz Link
rawe Re: Szukam bugenwilli 10.11.07, 00:31 a gdzie ja trzymasz? w domu i latem ogród czy tylko dom? bo chyba zimy na dworze by nie przezyła? Odpowiedz Link
annqaa Re: Szukam bugenwilli 04.10.07, 11:13 czesc, a czy ja rowniez moge prosic o ten piekny kwiat? pozdrawiam Odpowiedz Link
margot50 Re: Szukam bugenwilli 14.11.07, 09:46 Witam, moja bugenwilia bardzo urosla w ciagu lata.Prze zabraniem jej do domu mocno przycielam, a galazki umiescilam w wazonie w charakterze kwiatow i teraz czekam co bedzie czy sie ukorzenia? Nie wiem bo jeszcze nie probowalam, pora niezbyt odpowiednia i o wysylce nie ma co marzyc, mieszkam we Wroclawiu, pozdr. Odpowiedz Link
berkanan Re: Szukam bugenwilli 19.11.07, 12:24 ajajajaj ja też z wrocławia...koniecznie daj znać, czy się ukorzeniły, i czy możesz się podzielić?? od wycieczki motocyklowej do Grecji , gdzie zatrzymaliśmy się przy ogrodzeniu zarośniętym na 3 metry w górę i chyba z dziesięć na boki różową bugenvillą zakochałam się w tej roślinie, ale bałam się do domu ją kupować, bo myslałam, że tylko do zimowych ogrodów się nadaje... Odpowiedz Link
rodedendron Re: Szukam bugenwilli 14.11.07, 10:27 Jeśli by udało Ci sie ukorzenić, czy na wiosnę mogę liczyć na gałązkę tego pięknego kwiatka? Odpowiedz Link
rodedendron Re: Szukam bugenwilli 16.04.08, 21:26 Szukam dalej bugenwilli.Mam na wymianę kohlerię. Odpowiedz Link
wanda43 Re: Szukam bugenwilli 17.04.08, 15:09 Nie wiem, czy znajdziesz. Moja jedną zime przetrzymala, ale nastepnej niestety nie. W zeszlym roku modna stala sie sundayvilla.Jeszcze ladniejsze ma kwiaty. Dostalam w zeszlym roku, ale tez niestety nie udalo mi sie chyba jej przetrzymac przez zime. Stoi narazie taka bezlistna, ale czy wypusci nowe? A wygląda to tak:www.plantpol.com.pl/strony/1/i/27.php Odpowiedz Link