wanda43 Re: moim storczykom czerwienieją liści... 18.05.08, 08:13 Wszystkie, czy tylko nowy jest w kolorze bordo? Jezeli nowy, to normalne, niektore falki tak mają. Moje tez. Odpowiedz Link
wanda43 Re: moim storczykom czerwienieją liści... 18.05.08, 09:01 zobacz, moj tez ma nowy lisc w kolorze buraczkowym. fotoforum.gazeta.pl/3,0,1211690,2,1.html Odpowiedz Link
gorzata9 Re: moim storczykom czerwienieją liści... 19.05.08, 11:14 czesc, moje niektore storczyki tez maja buraczkowe liscie. jeden, ktory kwitnie na lekko rozowo ma takie caly czas (od spodniej strony). innym liscie zmieniaja sie jak "dojrzeja" :) Odpowiedz Link
mrowka63 Re: moim storczykom czerwienieją liści... 26.05.08, 21:25 pisze w tygodniku Naj,ze jesli czerwienieja to maja za duzo nawozu:( Odpowiedz Link
wanda43 Re: moim storczykom czerwienieją liści... 26.05.08, 21:34 wiesz, jedna taka "specjalista" powiedziala w tv, ze storczyki po kwitnieniu sie wywala. Taka sama mundra, jak i te Naj. Odpowiedz Link
maj18-98 Re: moim storczykom czerwienieją liści... 26.05.08, 22:05 Jeżeli leży ci na sercu dobro twoich kwiatów to traktuj z przymrużeniem oka porady umieszczane w takich pismach. Czasami piszą nawet dowcipnie ale...a to co czytałam w którymś -Naj, Pani Domu czy jakoś tak o zakładaniu i pielęgnacji akwarium to się nadaje do sądu po prostu. W TV z kolei była ostatnio też ciekawa porada ad. storczyków : po kwitnieniu pęd kwiatowy wyciąć u podstawy, podejście co najmniej problematyczne a wygłoszone z ogromną pewnością.Sobotni poranny program skierowany do działkowców, który lubię i oglądam zawierał taką właśnie ciekawostkę z dziedziny uprawy doniczkowych. Pozdrawiam. Odpowiedz Link