Dodaj do ulubionych

Creativehobby

26.01.05, 16:39
Chciałabym poznać Wasze opinie nt sklepu internetowego Creative i jego
produktów:
- czy często zamawiacie produkty ze sklepu?
- czy jesteście zadowolone z jakości produktów nerchau? (chodzi mi o farby,
krak, haftgrund)
- czy cena tych produktów jest przystępna?
- czy chciałybyście aby jeszcze jeden taki sklep internetowy powstał?
oczywiście nie ten sam ale równiez z produktami nerchau i innymi?
- w ogóle mysle, że warto byłoby się zastanowić nad stroną internetową dot
decoupage- jest dużo takich stron zagranicznych a nie ma polskich.
Czekam na odp.smile))
Obserwuj wątek
    • galeriafilizanka będzie nowy sklep? 26.01.05, 16:46
      O! Będziemy mieli nowy fajny sklepik w sieci z farbkami i innymi gadżetami?
      Ja jestem zadowolony z produktów nerchau. i jak na moje niewielkie
      dekupażowanie, to każdy produkt starcza mi na długo, więc cena jest dla mnie ok.
    • dczeraniuk Re: Creativehobby 26.01.05, 16:47
      Korzystam ze sklepu okolo raz na miesiac, ale wolalabym czesciej. Niestety nie
      da sie, bo najczesciej brakuje towaru i czekam na dostawy zeby cos zamowic.
      Jakosc maja swietna, ceny porownywalne z innymi znanymi produktami, towary
      sprawdzone i pewne. Zero niespodzianek. Ogolnie to moj staly dostawca, jedynym
      problemem sa ciagle braki w asortymencie. Nie bardzo umiem sobie zaplanowac
      zuzycie klejow i kraku na dlugi czas. Gdyby byla alternatywa uzupelnialabym
      braki w innym sklepie internetowym. Lubie jak mi paczke przynosza do domu smile.
      • surtout Re: Creativehobby 26.01.05, 17:08
        Dorotka! A ja już myślałam, że gdzieś przepadłaś. Tak Ciebie mało na forum
        ostatnio. Miło Cię widzieć, ekspercie :0)
        • galeriafilizanka Creativehobby mają chyba wyłączność 26.01.05, 17:20
          O tym było już w innym wątku, sam zresztą coś o tym pisałem. Creativehobby mają
          wyłączność w sieci na produkty firmy Nerchau. Po za siecią już nie.
          • nefer1 Re: Creativehobby mają chyba wyłączność 26.01.05, 17:24
            Nie wiedziałam o tym. Napisałam dzisiaj do nich maila- ciekawe co napiszą- moze
            coś się zmieniło. Myśle, że ciągły brak asortymentu jest męczący i zniechęca
            klientów. Jest popyt na ich produkty ale są problemy z podażą. To powinno się
            zmienić.
            • galeriafilizanka nie mogę znaleźć 26.01.05, 18:49
              Bądź dobrej myśli, bo ja nagle nie mogę znaleźć info o tej wyłączności, może
              Nerchau zrezygnowała z tego, skoro Crea.. tak sprzedaje ich produkty...
        • dczeraniuk Re: Creativehobby ot 26.01.05, 18:39
          Eee, jestem smile na razie podczytuje z doskoku, bo mam tasmowe zamowienia. Na
          tworcze zapedy przyjdzie czas jak sie uporam ze sklepikiem smile. Konewka juz
          czeka smile.
          • aniani3 Re: Creativehobby ot 26.01.05, 18:45
            popieram pomysł, jestem za. Czekam na kraka i nie mogę sie doczekać, bo brak
            towaru.
            • kasicaaa Re: Creativehobby ot 27.01.05, 10:56
              No ja właśnie też czekam sad
          • surtout Re: Creativehobby ot 26.01.05, 21:12
            A mogłabyś ją pstryknąć? Przymierzam się właśnie do konewki z IKEI i jestem
            bardzo ciekawa, jak Ty zrobiłaś swoją.
    • mmsol Re: Creativehobby 27.01.05, 08:05
      Z jakości produktów jestem bardzo zadowolona.
      Niestety brak asortymentu sad na uzupełnienie braków długo się czeka.
      Farby akrylowe matowe - niektóre kolory powinny być też sprowadzane w większych
      pojemnościach, np biały ( z korzystntą ceną dla klienta).
      Jestem za powstaniem jeszcze jednego sklepu, takiego który by oferował również
      inne produkty np werniksy Maimeri (te do spękań i te koloryzujące), a gdyby
      oferował jeszcze papier do decoupage lub jakieś akcesoria typu gąbeczki - takie
      specjalne jak widnieją na stronach zagranicznych..no byłoby SUPER.
      MMSOL
      • zagadkowo Re: Creativehobby 27.01.05, 18:12
        Kilka miesięcy temu pisałam do creativa w sprawie większych opakowań i okzauje
        się,że wszystko mozna zamówić w opakowaniach ekonomicznych,np farby w litrowych
        słojach. Pan przysłał mi cennik,ąle gdzieś go zaprzepaściłamsmile
        Tyle,że na takie indywidualne zamówienie trzeba by czekać conajmniej
        miesiąc,więc musiałyby to być bardzo dobrze zaplanowane zakupy...
    • toxicloki najnowsza dostawa 27.01.05, 08:22
      w razie gdyby ktos jeszcze nie wiedzial najnowsza dostawa bedzie w creative
      31.01 - wiadomosc z wczoraj prosto od wlasciciela, wiec na pewno aktualnawink
      • nefer1 sklep internetowy 27.01.05, 11:31
        Na razie to chcę się zorientować co i jak, czyli czy jest zainteresowanie (jak
        widzę/czytam raczej tak), czy są możliwości (nadal czekam na odp. od Nerchau).
        Oprócz sprzedaży produktów tej firmy, jeśli zdecydowalabym się na otworzenie
        sklepu, byłyby to oczywiście też inne produkty, innych firm. Ale wszystko po
        kolei. Jeśli dojdę do wniosku, że warto, i że dam sobie radę to trzeba będzie
        kombinować pieniążki. Już troche na ten temat czytałam ale wciąż wiem, że to za
        mało. Aha, i interesuje mnie też rozprowadzanie papieru do decoupagesmile Już w
        tej sprawie napisałam maila do jednej firmysmile No i może też innych ciekawych
        specyfików do tej techniki.
        Ale podkreślam, to na razie tylko moje plany i marzeniasmile Proszę się jeszcze na
        nic konkretnego nie nastawiać. Zawsze byłam niepoprawną marzycielką...
        • nefer1 Re: sklep internetowy 27.01.05, 11:50
          hihi- wysłałam nawet maila do Maimeri moim łamanym angielskim0 ciekawe co
          napisząsmile))))
      • marysiamarysia Re: najnowsza dostawa 27.01.05, 17:31
        no proszę
        a Ja otrzymałam info że dopiero przed walentynką będzie dostawa
        no ale to nie są informacje od właściciela tylko od obsługi mailowej.
        ciekawe
        muszę jeszcze raz zapytać
        • nefer1 Re: najnowsza dostawa 27.01.05, 17:34
          bez wysyłania maili można uzyskać info kiedy bedzie dostawasmile
          ja na początku tez wysyłałam ale potem już zamieścili info na stronie.
          o, np. tutaj: www.creativehobby.pl/product_info.php?
          products_id=90&osCsid=efe13d454 a769e36a9e32611ffc01e80
          w nawiasie po info: chwilowy brak
          pozdr
          p.s. czy dla nich prawie dwa mc to chwilowy brak?
          • nefer1 Re: najnowsza dostawa 27.01.05, 17:36
            zły link sie zamieścił ale jak wybierzesz jakiś produkt właśnie niedostępny to
            tam znajdziesz datę dostawy.
            • marysiamarysia Re: najnowsza dostawa 27.01.05, 18:16
              data dostawy to jedno
              a dostawa to drugie
              niestety
          • karoolka Re: najnowsza dostawa 27.01.05, 18:41
            z nerchau w polsce to jest tak ze oni specjalnie dla polski rozlewaja kraka i
            grunt w 250 ml butelki. stad sa takie opoznienia i przestoje w dostawach. w
            niemczech (z wlasnych obserwacji) nerchau jest w albo malych albo 0,5 l
            sloikach.
            • nefer1 Re: najnowsza dostawa 27.01.05, 18:55
              a może właśnie lepiej byłoby sprzedawać farby w słoikach po 0,5 l
              • karoolka Re: najnowsza dostawa 27.01.05, 20:59
                pewnie lepiej, bo 0,5 kosztowaloby mniej niz 2 x 0,25 ale bylby to koszt rzedu
                ca 40 zl. wiec niekoniecznie kazdy chcialby to kupowac.
                • kjkk buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 18:36
                  czekałam niecierpliwie na dostawe w Creative H., zamówiłam od razu wszystko co
                  do decoupage niezbedne wink w poniedzialek, od razu przelałam pieniądze i ...
                  dzis dostalam informacje:
                  "Przepraszamy, ale z przyczyn technicznych zamówienie będziemy mogli
                  zrealizować w przyszłym tygodniu."

Przykro mi sad I mam dziwne wrazenie, ze dostawy nie mieli, tylko napisane tak
                  bylo dla sw spokoju. O.

sad
                  • katewalker Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 19:07
                    przykre to jest to, że teraz obracaja Twoja kasa. Zreszta wielu innych pewnie tez
                  • magiczna_chwila Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 19:16
                    Kjkk... nie martw się.
                    Ja też dostałam takiego maila (myślę, że do wszyskich wysyłają), choć bardzo mi
                    zależy na szybkiej przesyłce bo już się naczekałam ponad miesiąc na tę
                    dostawę...

Może Twoje domysły są i prawidłowe. Ale ja myślę, że to inna sprawa.
                    Zauważ, ża na tę dostawę czekało naprawdę dziesiątki osób, a teraz te wszystkie
                    zamówienia posypały się CH na głowę i się odkopać nie mogą suspicious
                    Ja też jestem zła , ale cóż zrobić... trzeba czekać...

A czekam na moje zamówienie z utęsknieniem smile
                    • mrouh Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 19:38
                      Ja też właśnie tego maila dostałam. Stówkę zapłaciłam od razu po złożeniu
                      zamówienia, na przyszłość nie nalezy im płacić z góry... składałam zamówienie z
                      samego rana, ile osób mogło złożyć zamówienie do tej pory?.. Przez tydzień moje
                      sto złotych pracuje na ich konto, zamiast na moje. Nieładnie, tak sobie myślę.
                      • katewalker Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 19:42
                        Dziewczyny naprawde nie ma co ich żałować to wszystko jest dokładnie
                        przemyślane...Szkoda, że nie ma alternatywnego sklepiku. Choć coraz czesciej
                        spotykam ich produkty w sklepach plastycznych
                      • mviva Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 19:49
                        i ja mam dokładnie to samo, szkoda tylko, że to ponad 100 zł i zamówienie
                        złożone 30/31 stycznia o 1 w nocy (jeszcze w nocy aktualizowała im się strona i
                        niby wszystko mieli) sad
                        • kiciun Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 20:18
                          Trza było "za pobraniem" wybrać. Ja też dostałam takie 2 maile, bo składałam
                          wcześniej zamówienie na jakieś duperele, które niby były na stanie (ok. połowy
                          stycznia) i myślałam, że dotrą do tej pory.
                          • mrouh Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 20:22
                            Ba, żebym wiedziała, to bym nie płaciła z góry... Zresztą, to więcej kosztuje,
                            więc to jest wyrzucanie pieniędzy w błoto.
                            • galeriafilizanka dobrze, że chociaż przedpłata... 02.02.05, 20:33
                              jest możliwa. To znaczy dawno tam nie kupowałem, ale wkurzało mnie to, że można
                              brać towar tylko za pobraniem, widocznie w końcu uruchomili przedpłatę skoro o
                              niej piszecie smile
                            • kiciun Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 20:48
                              4,50zł to nie taki wielki koszt w porównaniu z tym, w jakim tempie ta firma
                              realizuje zamówienia.
                              • kjkk Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 21:00
                                tak myślałam, że nie jestem odosobniona w tej sytuacji, niemniej mysle sobie,
                                ze oni przeciez byli przygotowani na wielki nawal klientow od 31 stycznia,
                                zwlaszcza po tym, jak ich tzn nas tak dlugo przetrzymali, i ich w tym glowa i
                                interes, aby to ładnie i sprawnie wszystko zalatwic!! :[
                                • mallootka Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 21:42
                                  Ja też dostałam tego meila...a tak chciałam zacząć ;/ Piszą dla św spokoju, a
                                  dostawę będą mieli w połowie lutego ;[ a by ich podreptało i pogniotło big_grin
                                  • nefer1 Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 22:35
                                    Właśnie czytam Wasze dzisiejsze komentarze i z niepokojem otworzyłam skrzynkę.
                                    Na razie nic nie dostalam. Zamówienie składałam we wtorek więc tak sobie myśle,
                                    że skoro Wy składałyście w poniedziałek i dzisiaj otrzymałyście maila to ja go
                                    jutro dostanę albo jeszcze później.
                                    Niestety zrobilam ten sam błąd i wysłałam pieniądze przelewem.

A wracając do mojego pomysłu ze sklepem to nawiązałam już mały kontakt z
                                    Nerchau i Maimeri- teraz tylko muszę podowiadywać się co i jak, zebrać trochę
                                    kapitału i do dzieła.
                                    Może za kilka miesięcy będziecie mogły zamawiać produkty z innego sklepu smile

pozdrowionka
                                    • greglis Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 22:56
                                      Ha Ha Ha ,ja na swoje pierwsze i ostatnie zamówienie czekałam 2 miesiące
                                      • kjkk :( 02.02.05, 23:22
                                        no to ładnie mnie/nas Greglis dobiłaś sad

...ciekawe czy Creative H czyta/ją ten wątek wink a jeszcze ciekawsze, czy coś
                                        sobie z tego robią, choć na to pytanie, obawiam sie, znam odpowiedz :\
                      • toxicloki Re: buu, rozczarowanie na samym początku :( 02.02.05, 23:11
                        ja robilam zamowienie dla trzech osob... ponad 150 zl... cholera, nie lubie jak
                        mi uciekaja procenty... dlatego m. in. piwo szybko wypijamwink))
                    • toxicloki no, to witam w klubie.... 02.02.05, 23:10
                      tez od razu pzrelalam pieniadze i tez dzis rano dostalam takiego maila....
                      • mmsol Re: no, to witam w klubie.... 03.02.05, 07:52
                        Ja też dostałam taką wiadomość....jakie techniczne trudności ..kurcze tak długo
                        czekałam, już myślami byłam przy sobotnim malowaniu a tu nici..sad(((((((
                        Zamówiłam , kasa odłożona czeka...( 170 zł) oj..oj nie starają się.
                        A co do nowego sklepu to może fajnie by było gdyby w ofercie miał także
                        przedmioty na których się produkujemy tj skrzyneczki drewniane surowe np z
                        firmy Kana (choć gdyby się dobrze rozejrzeć może znalazł by się tańszy
                        dostawca)...na początek choć z dwa wzory - jeśli były by tanie może by się
                        nabywcy znależli ..może wieszaki drewniane...no proszę o opinie ale wydaje się
                        że to dobry pomysł.
                        mmsol
    • karolaus moje plany 03.02.05, 11:11
      Cześć. Ja również zakładam sklep internetowy, z produktami typu drewniane
      szkatułki, pudełeczka (np.Kanak),ramki, gliniane doniczki, pudełeczka kartonowe
      itp. czyli produkty, na których "uprawiamy" decoupage. Proszę podpowiedzcie
      jakie produkty chciałybyście jeszcze znależć w ofercie sklepu, szklane, z
      korka... Postaram się aby były one możliwie jak najtańsze.
      Pozdrawiam
      Karolina
      • nefer1 Re: moje plany 03.02.05, 18:15
        uuuuu
        Słuchajcie!
        Właśnie dzwoniłam do creativa spytać się kiedy zostanie wyslane moje zamówienie.
        Maila nie otrzymałam ale chciałam się dowiedzieć co i jak.
        I wiecie co?
        Dzwonie, odbiera jakaś babka- nie przedstawia się ani nie mówi nazwy firmy.
        Ja pytam się czy się dobrze w ogóle dodzwoniłam- tak.
        Nastepnie pytam się kiedy bedzie wysłane moje zamówienie.
        Cisza
        Po chwili jak Pani oprzytomniała, poinformowala mnie, że ona weźmie mojego
        maila i jak "ten pan" przyjdzie to napisze do mnie kiedy bedzie dostawa do nich.
        zaraz zaraz dostawa???
        to oni jeszcze nie mają tej dostawy??????????
        pytam się czy to oznacza, że jeszcze nie dostawli produktów?
        A ona na to, że "ten pan" (ciekawo kto to) właśnie pojechał się dowiedzieć bo
        wczoraj miała być.
        Tak mnie to zaskoczylo, ze nie klocilam sie z nia.
        No, poczekam troche na maila ale tak latwo nie dam sie zbyc nastepnym razem i
        bede ich tak dlugo meczyc az beda mieli mnie dosyc i wysla ta paczke.

Juz chcialam wysylac ten komentarz jak zadzwonil telefon.
        Zgadnijcie kto?
        Pan z Creativa!!!
        Ale szybko !
        to pewnie był 'ten pan' hihi
        ale do rzeczy:
        powiedział, że Niemcy opóznili zamowienie i beda mieli dopiero w poniedziałek
        produkty.
        Ja na to, że przecież miały być 31 stycznia.
        A on, że co prawda odblokowali stronke, tak, ze mozna było robić zamówienie ale
        tak naprawde nie mieli produktów.
        Oszukali klientów jednym słowem.
        Te tzw. "techniczne" problemy to po prostu brak asortymentu.
        Z jednej strony cieszę sie, że się facet przyznał ale szkoda, że tylko mi i
        tylko telefonicznie a do innych sa wysyłane maile a strona wprowadza w błąd
        dając możliwość składania zamówień.
        Cóż, nie pozostaje nam nic innego jak tylko czekanie.
        Facet powiedział, że paczka bedzie wysłana we wtorek- na pewno to sprawdze.

pozdr
      • greglis Re: moje plany 03.02.05, 18:19
        myślę ,że powinnaś założyć osobny wątek.Tutaj może zginąć.A ja już czekam z
        nieciepliwością na Twój sklepik
        • mrouh Re: moje plany 03.02.05, 18:47
          Wiecie, mam ochotę napisać panu maila jakiegoś z pytaniem, czy nie zamierza
          zrekompensować nam tego leżenia pieniędzy na jego koncie jakimś rabacikiem... bo
          by wypadało... Tym bardziej, że coś mi się kojarzy, że ktoś tu pisał, że został
          poinformowany, że dostawa będzie w połowie lutego, a inni, że 31 stycznia. Więc
          mi sie zdaje, że pan wiedzial od początku...
          • nefer1 Re: moje plany 03.02.05, 18:53
            Greglis, zrobiłam tak jak napisałaśsmile
            Moze dzięki temu więcej osób to przeczyta.

Mrouh, przeczytałam poprzednie wątki- marysiamarysia napisała, że od kogoś z
            obsługi mailowej dowiedziała sie, ze dostawa bedzie przed walentynkami.
            Szkoda, ze w takim razie na stronie była informacja dotycząca 31 stycznia.
            Bo tylko dzięki temu postanowiłam nie kupować innych specyfików tylko poczekać
            na te farby.
            Moje drugie i ostatnie zamówienie w creativie.

Co do sklepiku, myśle, że to może wypalić- muszę porządnie zabrać się do
            robotysmile
            • greglis Re: moje plany 03.02.05, 19:01
              nefer smile ja pisałam o sklepiku Karolaus ,ale Twoje wiadomości są również bardzo
              ważne smile))
            • toxicloki Re: moje plany 03.02.05, 19:06
              "przed walentynkami" to bartdzo nieprecyzyjne -jesli mail byl wysylany na
              poczatku stycznia, gosc mogl nie byc pewien terminu. Ja napisalam do niego pod
              koniec miesiaca, dostalam info konkretnie -31.01. Nastepnego dnia kolejny mail,
              ze na poczatku przyszlego tygodnia, bo dostawca sie spoznil. Jesli gosc wyrobi
              sie w zwyczajowe 2 tygodnie, mysle ze nie ma powodu do wszczynania paniki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka