Dodaj do ulubionych

decoupage - wydruki

23.05.05, 21:21
jest mnostwo wspanialych zdjec na art.com, ale ciekawi mnie jak drukujecie, tzn na czym? Slyszalam o papierze sniadaniowym.. przykleic do normalnej kartki i wszystko rozumiem, ale co zrobic, by po tem, przy przyklejaniu juz na pudelko/szklatulke, czy cos podobnego kolor 'nie puscil' tzn nie rozmazal sie?
do tej pory wszystko przyklejalam na bialko jajka i dobrze sie trzyma wink I nadal na to bede kleic..
chce w prezencie zrobic obrazek przedstawiajacy morze.. a w mojej malej miescinie nie moge nabyc takich serwetek ;| nie chce tez ich samawiac przez internet, szkoda $ tongue_out A do wydruku wszystko mam..

pomozcie i podpowiedzcie jak z tym wydrukiem na papierze sniadaniowym.. czas nagli, bo imieniny kolezanki coraz blizej..

Dziekuje i pozdrawiam wink
Aga
Obserwuj wątek
    • kragmel Re: decoupage - wydruki 23.05.05, 22:00
      to różnie bywa z tym rozmazywaniem. niektóre foremki lakierowały obrazek przed
      przyklejaniem, chyba nawet lakierem do włosów, ale mogę źle pamiętać - polecam
      wyszukiwarkę wink
      mnie się rozmazywało kiedy zbytnio moczyłam obrazek, tzn. za długo jeździłam po
      nim pędzlem (też kleiłam na białko).
      • grazyna10 Re: decoupage - wydruki 23.05.05, 23:48
        Wlasnie robilam tacke dla mojej mamy na Dzien Matki. Kupilam ladny serwis,
        zeskanowalam wzor i tacka miala stanowic komplet. I chyba nic z tego nie
        bedzie, bo bo mi wzor puscil kolor. Czesciowo kolor puscil przy klejeniu i
        potem jeszcze przy lakierowaniu. I juz nie wiem co jest zle, wydruk czy ja.
    • barbaramilej Re: decoupage - wydruki 23.05.05, 23:44
      żeby kolor się nie rozmazywał najlepiej użyć lakieru w sprayu.
    • pasjonatka1 Re: decoupage - wydruki 24.05.05, 08:21
      Faktem jest że ja mało razy bawię się w wydruki ale robię tak: drukuję, czekam
      24 godziny żeby farba "zgryzła " się z papierem, lakieruję lakierem w sprayu
      (do włosów), czekam 24 g. i dopiero delikaaaatnie dalej pracuję czyli wycinam ,
      przyklejam itd. Narazie działało. Powodzenia.
      • ewana3 Re: decoupage - wydruki 24.05.05, 10:38
        Ja drukowałam na papierze śniadaniowym, kleiłam rozcieńczonym wikolem na
        puszkę, potem lakierowałam. Nic się nie rozmazywało, był to wydruk na drukarce
        laserowej.
        pozdr
    • toxicloki Re: decoupage - wydruki 24.05.05, 13:02
      mi tam zawsze sie lekko romazywalo, ale na tyle leciutko, ze nie bylo widacsmile
      robie tak:
      po wydrukowaniu(na sniadaniowym) czekam jakis kwadrans zeby wyschlo. potem
      wycinam, przed nalozeniem pokrywam gruntem (uzywam hapftgruntu) powierzchnie
      gdzie ma byc wydruk, nakladam go na mokry klej, palcami lub pedzlem wyrownuje,
      smaruje klejem z wierzchu. wyedy wlasnie zaczyna sie lekko rozmazywac, wiec tez
      palcem/pedzlem wyrownuje a mazy wokol wydruku scieram lekko zwylzona
      serwetka/szmatka/czymkolwieksmile potem juz jak wyschnie lakier i wsio - przy
      lakierze nigdy kolor mi dodatkowo nie puscil - grunt chyba jakos przed tym
      zabezpiecza(mam rayhera, przedtem mialam niemieckiej folii i tez tak robil).
      ufff - mam nadzieje ze na cos ci sie ten opis przydasmile w razie czego pytajsmile
      pozdr
      toxi
      • grazyna10 Re: decoupage - wydruki 24.05.05, 19:32
        Dzieki za porady, bede wiedziala na przyszlosc. Na razie jednak tacke zmywam. I
        co gorsze nie dam rady juz zrobic po raz drugi.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka