Dodaj do ulubionych

make me beauty- był ktoś?

30.06.10, 09:41
Czy któraś z pań już tam była? Może mogłaby się podzielić wrażeniami? Coś o
poziomie cenowym...
Obserwuj wątek
    • aha72 Re: make me beauty- był ktoś? 01.07.10, 08:18
      Moge wypowiedziec sie tylko co do pan kosmetyczek. To panie ktore byly wczesniej u Laurenta na Mlynarskiej. Ja jestem zadowolona i polecam ich uslugi. Wiem ze jest tam tez salon fryzjerski i ma byc lekarz dermatolog. Poki co ich strona internetowa jest w rozbudowie.
      • miskaj77 Re: make me beauty- był ktoś? 01.07.10, 09:38
        A jakie ceny za usługi kosmetyczne?? Np Kawitacja??
        • malgosiaa79 Re: make me beauty- był ktoś? 02.08.10, 11:40
          Byłam już kilka razy. Polecam zarówno fryzjera jak i kosmetyczki. Wcześniej chodziłam do innych salonów w okolicach Piaseczna i zawsze miałam jakieś "ale". Z ciekawości skusiłam się na zabieg French Legs, świetna sprawa, jeszcze nigdy moje nogi po samoopalaczu i depilacji nie wyglądały tak dobrze. Ceny moim zdaniem są adekwatne do poziomu usług, proponuję sprawdzić na ich stronie internetowej. Zapisałam mojego męża do nich na pedicure, mam nadzieję, że będzie równie zadowolony jak ja :)
          • weronika777 Re: make me beauty- był ktoś? 20.11.10, 19:38
            Byłam i polecam Panią Lidkę - świetna kosmetyczka! Oczyszczanie+kwasy+algi - 210 zl. Jestem bardzo zadowolona. Henna brwi - 35 zl.
            • maranka Re: make me beauty- był ktoś? 22.11.10, 11:26
              Henna - 35 zł - o rany - no niezła raklama !!!!!!!
              średnia krajowa cena to 10-20 zł razem z regulacją ....

• weronika777 Re: make me beauty- był ktoś? 10.06.11, 17:32
                35 zl za henne brwi + regulacja + henna rzęs
                I tak, ja robie zawsze zabiegi u Pani Lidki ktora przeniosła sie ze Strusiej w Piasecznie i jestem bardzo bardzo zadowolona!
                • tomig1976 Re: make me beauty- był ktoś? 10.06.11, 18:43
                  A jak wygląda strzyżenie i farbowanie od strony finansowej i do kogo warto się wybrać?
            • miafarrow Re: make me beauty- był ktoś? 22.11.10, 13:41
              weronika777 napisała:

>Byłam i polecam Panią Lidkę - świetna kosmetyczka!

nie wiesz przypadkiem, czy to ta sama Pani Lidka, która kiedyś pracowała w salonie Extravagance na Strusiej ? Od czasu kiedy przestała tam pracować szukam salonu gdzie się przeniosła. Spytaj jeśli możesz przy kolejnej wizycie.

Dzięki

Asia
              • tux54 ja byłem:-) strzyżenie męskie włosów na 6+ 02.12.10, 00:25
                jw.
                • tux54 Re: ja byłem:-) strzyżenie męskie włosów na 6+ 09.12.10, 21:07
                  tux54 napisał:

> jw.

i wkrótce też pójdę:)
                  • kotwilka byłam na farbowaniu 27.12.10, 14:04
                    Byłam tydzień temu na farbowaniu u p. Eli z MakeMe Beauty. Obsługa przemiła, pani właścicielka na miejscu, podała mi herbatkę. Farbowanie ze strzyżeniem i modelowaniem trwało 2h, zapłaciłam 170 zł. Farba do włosów INOA - pracują tylko na kosmetykach L'Oreal. Ruch mają bardzo duży, sporo osób się przewinęło jak byłam do kosmetyczek, na zakładanie rzęs (bardzo zadowolona była pani z tego), fryzjerstwo. Świetna atmosfera, czyściutko (jednorazowe ręczniki). Moja fryzura wyszła naprawdę fajnie. Z czystym sumieniem polecam, ja będę chodziła.
                    • prawnik2011 Poprawka po Mariuszu 07.02.11, 22:13
                      Byłam u fryzjera z Duetu Mariusza - tragedia wyglądałam okropnie czułam się strasznie, wstydziłam się iść do pracy. Koleżanka poleciła mi Panią Edytę w Salonie make me Beauty, przy Powstańców Warszawy. Poszłam tam następnego dnia rano przemiła fryzjerka Pani Magda ostrzygła mnie, poprawiła mi fryzurę uczesała poleciła super kosmetyki do włosów. Czułam się super i bardzo kobieco. Z czystym sumieniem polecam ten zakład - obsługa bardzo miła fryzjerzy wyszkoleni. Słuchają klienta - a to najważniejsze!
                      • afrosia Re: Poprawka po Mariuszu 28.02.11, 11:12
                        Ja też jestem fanką Magdy. Namiar na nią dostałam od mojej
                        przyjaciółki - przyznam, że musiała się nieźle postarać, abym wreszcie
                        zapisała się od niej. Mieszkam na Bielanach, więc ciężko było mi się
                        wybrać do Piaseczna "tylko" do fryzjera. Teraz mogłyby nie istnieć dla
                        mnie inne salony. Przy okazji fryzury u Magdy, staram się korzystać z
                        usług kosmetycznych (jak się uda, to u Lidki ;) ), aby nie tracić
                        czasu na dojazdy. Ostatnio skorzystałam z zabiegu hydro oxy (mam
                        odwodnioną skórę - diagnostyka Vichy, czuję napięcie po umyciu, brak
                        jej blasku) i jestem zachwycona! Natychmiastowy efekt, jakby skóra
                        zaczęła oddychać czystym tlenem. Lidka malowała mnie również na wesele koleżanki-
                        polecam z czystym sumieniem :)
                  • tux54 Odradzam!!! 23.05.12, 18:18
                    tux54 napisał:

> tux54 napisał:
                    >
                    > > jw.
                    >
                    > i wkrótce też pójdę:)

nie pójdę już tam, cena za męskie strzyżenie na sucho to teraz 45 zł!!!
      • peengo89 Re: make me beauty- był ktoś? 10.08.11, 15:41
        Czy moglby ktos wypowiedziec sie na temat jakości uslug fryzjerskich (fryzura slubna) i/lub makijazu slubnego w tym salonie, kogos polecic?
    • misiania Re: make me beauty- był ktoś? 26.01.11, 13:40
      Fryzjer: byłam, sprawdziłam, polecam!

(natomiast tak się zastanawiam, czy nazwa zakładu jest poprawna gramatycznie :))))
      • phoenix_mike Re: make me beauty- był ktoś? 08.02.11, 00:17
        Tej nazwy to zaden slownik nie uratuje, nawet jakis slangu z Szetlandow czy Indian Hopi ;). Ale wazne, ze same pozytywne opinie o uslugach. Punktow z dobrymi gramatycznie nazwami i fatalnymi fryzjerami w Piasecznie i okolicach nie brakuje :D
        • retour Re: make me beauty- był ktoś? 08.02.11, 10:47
          A ja byłam u fryzjera i...średnio- wprawdzie to było podcięcie włosów tylko w ramach testowania ale nie zachęciło mnie "zaangażowanie" pani fryzjerki do dalszych prób...natomiast ceny wydają mi się mocno wyśrubowane...
          • afrosia Re: make me beauty- był ktoś? 28.02.11, 12:05
            Ja się nie spotkałam jeszcze ze "złym dniem" którejś z pracownic. A jeśli chodzi o ceny, to wg. mnie nie są wygórowane- aż z ciekawości sprawdziłam kilka salonów. Są adekwatne do jakości usług i kwalifikacji osób wykonujących pracę. No i tu przynajmniej mam pewność, że będę zadowolona :)
        • myniek1 Re: make me beauty- był ktoś? 09.02.11, 21:03
          ha ha ha faktycznie słusza uwaga co do nazwy :))))
          Make me beauty - Zrób mnie piękno (uroda) :))) chyba, zę to góralska gwara :)
          • agniesia454 Re: make me beauty- był ktoś? 28.02.11, 16:50
            jak dla mnie: cały ten wątek, jak i część pozytywnych wypowiedzi to jeden wielki SPAM :)

Na początku mi to nie przeszkadzało, ale te ciągłe podbijanie wątku i pisanie o salonie w superlatywach, to już przesada.
            Nie brała bym tych opinii w ogóle pod uwagę.

ps. na przyszłość ostrożniejsza bym była w używaniu " w wypowiedziach, oraz zwrotu "ceny są adekwatne do poziomu usług", trochę nie naturalnie to wygląda :)

pozdrawiam
            • misiania Re: make me beauty- był ktoś? 28.02.11, 18:43
              yhy. mi to dopłacili do strzyżenia i dostałam paczkę wacików na wynos. za moją spamerską opinię znaczy. miałam dostać jeszcze zmywacz do paznokci, ale sobie przechlapałam uwagą na temat nieprawidłowej nazwy lokalu.

a wy co dostałyście/liście?
              • agniesia454 Re: make me beauty- był ktoś? 02.03.11, 11:46
                @ misiania,
                mówiąc o spamerskich wypowiedziach, nie miałam akurat namyśli Twojej opinii :)

pozdrawiam
                • peengo89 Re: make me beauty- był ktoś? 11.08.11, 10:21
                  Czy moglby ktos wypowiedziec sie na temat jakości uslug fryzjerskich (fryzura slubna) i/lub makijazu slubnego w tym salonie, kogos polecic?
            • tosia102 Re: make me beauty- był ktoś? 30.01.12, 14:16
              Zgadzam się całkowicie. Wygląda na spam. Jeśli w make me beauty jest tak super to dlaczego kosmetyczki ciągle dochodzą? Chodziłam do pani Basi. Teraz przeszłam za nią do gabinetu na szkolną 16., który szczerze polecam. Atmosfery nie da się porównać, zamiast napięcia luz i uśmiech.
              • tomig1976 Re: make me beauty- był ktoś? 30.01.12, 20:09
                A ja powoli utwierdzam się w przekonaniu, ze w Piasecznie nie ma ani "dobrego" fryzjera, ani niestety profesjonalnego salonu kosmetycznego. Zupełnie nie rozumiem dlaczego, przecież mieszka tu wiele młodych osób, które z pewnością chętnie skorzystałyby z usług dobrego salonu fryzjersko-kosmetycznego. Jeszcze niedawno wydawało mi się, że znalazłam fryzjera-ideał, tyle tylko, że ten ideał brał horrendalne stawki za swoje usługi i niestety nie szło to w parze z poziomem świadczonych usług. I nie chodzi mi już nawet o samą usługę fryzjerską, ale jeśli już płacę tak dużą kwotę, to chciałabym by fryzjer nie kazał mi czekać w salonie najpierw z farbą na głowie, potem z odżywką, potem już bez niczego i tak uzbierało się przeszło trzy godziny, a on w tym czasie obsłużył trzy dodatkowe klientki. A kiedy jeszcze na domiar wszystkiego, po naprawdę przeszło trzech godzinach bezsensownego siedzenia, poprosił swoją szczebiocąca małżonkę (nie fryzjerkę) o zmycie farby, co też ta uczyniła drapiąc mnie swoimi świeżo położonymi szponami, przelał czarę goryczy.
                No cóż, może i trochę marudzę, ale kiedy idę do fryzjera, to chciałabym by czas tam spędzony był dla mnie relaksem. I naprawdę po ośmiu godzinach pracy nie mam ochoty wysłuchiwania szczebiotu paniusi, której szpony niemal zawijają się wokół palców:(
                To taka maleńka dygresja, jeśli chodzi o Piaseczno i tzw. "dobrego fryzjera".
                • anka_w0 Re: make me beauty- był ktoś? 21.05.12, 17:03
                  Może rzeczywiście niektóre wypowiedzi są mocno naciągane, ale obiektywnie mogę powiedzieć, że ja nie mam się do czego przyczepić. Byłam tam któregoś dnia na manikiurze i byłam zadowolona. A ceny mają umiarkowane.
                • kgb.xsara Re: make me beauty- był ktoś? 30.05.12, 00:32
                  nie wiem jak jest w make me beauty-zadowolona jestem natomiast z dwójki fryzjerów w okolicy-akademia stylu(czy jakos tak) na Julianowskiej na przeciwko biedronki-chłopak ma fajne pomysły na fryzury.ceny może nie są tak bardzo ok(strzyżenie 70pln)ale pomyslna fryzurę odmłodził mnie zznacznie.Natomiast od lat moją ulubioną fryzjerką do której wracam po próbach w innych salonach jest Magda z ..to się chyba nazywa teraz instytut thalgo,w każdym razie przy rondzie w Konstancinie.Strzyżenie trwa ale fryzura jest "wycyzelowana".ja mam dość kiepskiej kondycji włosy ale po ostatnim strzyżeniu wyglądają jakby było ich więcej.Po prostu są dobrze obcięte a i kolory dobrane tak jak chciałam.Spróbować można-nic nie kosztuje a jeśli będziecie zadowolone to tylko będzie mi miło,że kogoś poleciłam z kogo od przynajmniej 4 lat jest zadowolona.
    • koteczek237 Re: make me beauty- był ktoś? 10.07.13, 16:25
      Ja tam byłam ostatnio i jestem bardzo zadowolona z mojej nowej fryzury.Farbowałam się chyba z miesiąc temu a kolor ciągle wygląda jak nowy a włosy mam nadal błyszczące.Zdecydowanie polecam to miejsce moja kumpela chodzi tam na zabiegi medycyny estetycznej i jest zachwycona.Profesjonalnie a ceny nie odstraszają .
    • anka_w0 Re: make me beauty- był ktoś? 07.11.13, 19:08
      Jeżeli chodzi o manicure to p. Ewa-manikiurzystka nie ma konkurencji w Piasecznie. Dokładna i bardzo sympatyczna.
      • lis-ik Re: make me beauty- był ktoś? 19.11.13, 10:35
        Na pewno polecam panią Krysię manicurzystkę. jest bardzo, ale to bardzo dokładna i staranna.
        A fryzjer MASAKRA. Byłam tylko u jednej i już więcej nie pójdę. Kompletnie nie zna się na tym, w ogóle mają brzydki wybór kolorów farb, kiepska jakość usług. Czułam się jak w jakimś salonie "Krysia" gdzie pani fryzjerka zatrzymała się w swoim rozwoju zawodowym na jednym szkoleniu i to wszystko. KIEPSKO
        • tomig1976 Re: make me beauty- był ktoś? 19.11.13, 14:40
          Mam bardzo podobne odczucia w kwestii fryzjerki. Już sam jej mało estetyczny wygląd nie zachęca, a poza tym jest kompletnie pozbawiona inwencji. Piękny salon, ciekawe wnętrze, ale fryzjerstwo to chyba pięta Achillesowa salonu.
          • amparito1 Re: make me beauty- był ktoś? 11.12.13, 22:04
            w ubiegłym tygodniu odwiedziłam ten salon, szkoda ze wcześniej nie przeczytałam waszych postów, tragedia! Fryzjerka p. Edyta kompletnie mnie nie słuchała, ufarbowała mi włosy w innym odcieniu niż prosiłam, włosy blond mają teraz zielonkawą poświatę, nigdy więcej. Żałuję że się skusiłam, zapłaciłam ponad 200zł, odradzę wszystkim kto miałby zamiar tam pójść. Szkoda pieniędzy, a przede wszystkim włosów!
          • anka_w0 Re: make me beauty- był ktoś? 22.12.13, 20:07
            Dziewczyny, która z fryzjerek jest kiepska? Ja chyba np.od początku korzystam z usług p.Edyty, której powierzyłam również wykonanie fryzury ślubnej. Wg dokładnie słucha potrzeb klienta.
    • ala8080 Re: make me beauty- był ktoś? 08.04.14, 10:09
      Od kilku miesięcy chodzę do tego salonu i zawsze wychodzę zadowolona. Miałam do czynienia z różnymi kosmetyczkami i uważam, że tu są na bardzo wysokim poziomie. To samo tyczy się fryzjerek, chodzę do p. Edyty i p. Kasi, które zawsze chętnie mnie słuchają i doradzają.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka