ek1111 06.02.12, 16:42 Cześć Piasecznianki i Piasecznianie! Czy w naszym pięknym mieście można się nauczyć Nordic walking? Jeśli tak, to gdzie? A może ktoś z Was kijkuje? Zamierzam się za to wziąć, ale nie za bardzo wiem jak. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zielonamysz Re: Nordic walking 06.02.12, 17:12 Wiem,ze jest grupa ktora sie spotyka chyba kolo 10 w soboty kolo dawnego baru Amo w Zalesiu. Nie wiem czy wciaz... Odpowiedz Link Zgłoś
ek1111 Re: Nordic walking 06.02.12, 17:22 Amo to gdzieś nad rzeką? Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
tomig1976 Re: Nordic walking 06.02.12, 20:55 A może coś więcej, bo chętnie bym się dołączyła, jeśli takowa grupa drepcze po Zalesiu;) Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Nordic walking 06.02.12, 22:15 Poguglowalam i drepcze :) www.powiat-piaseczynski.info/informacja-swietojanska-noc-nowalijek-powitaniu-lata-w-piasecznie,3239.html Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Nordic walking 06.02.12, 23:04 Amo to kultowe miejsce u podnóża Górek Szymona. Pamiętam czasy gdy bar funkcjonował, a na reklamowy szyld w Zalesiu Dolnym u zbiegu Stołecznej i Kasztanów (wtedy jeszcze nie znano pojęcia billboard) zwróciłem uwagę jeszcze znacznie wcześniej; mogły to być późne lata 70-te. Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa [...] 07.02.12, 10:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutka07 Re: Nordic walking 07.02.12, 11:12 > Swojego czasu było to bardziej cywilizowane miejsce niż obecnie. Były kajaki, r > atownik, bar i brak postawionych tam w pospiechu ruin No właśnie. Bar Amo podobno był taki sławny bo było to jedyne miejsce w okolicy, gdzie można było dostać piwo (w sklepach braki). Ja co prawda w tamtym czasie piwa nie piłam, ale bardzo sobie ceniłam sprzedaż lodów prowadzoną przez tenże bar. Czemu tam nie ma teraz nawet budki z lodami nie mówiąc już o piwie? Latem tam są tłumy, biznes by się kręcił. Gmina pozwolenia nie daje czy boją się mafii? Bowiem, jak wieść gminna niesie bar Amo spaliła mafia za nieopłacanie haraczu (?) Odpowiedz Link Zgłoś
3alfa.alfa [...] 07.02.12, 11:53 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Nordic walking 07.02.12, 17:10 Jacys kolo spalil Amo i byc moze dlatego nic tam nie ma. Nastepni sie nie kwapia. My nazywalismy Amo punktem przerzutowym w nieskonczonosc - sie siedzialo gadalo i bylo niezle. Byly tez pamietam hustawki dla dzieci a dorosli mogli sie rozweselic nieco... Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 09:09 Czyżby dlatego że od niepamiętnch czasów prezentował na róznych forach POlityczną niePOprawność? Wszak tu to nawet o mafii nie on pisał! Odpowiedz Link Zgłoś
1a.a Re: Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 09:17 tomjani napisał: > Czyżby dlatego że od niepamiętnch czasów prezentował na róznych forach POlitycz > ną niePOprawność? Wszak tu to nawet o mafii nie on pisał! Za link do tego filmu www.youtube.com/watch?v=DCRRXeEZCI4 Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 09:32 1a.a napisała: > Za link do tego filmu > www.youtube.com/watch?v=DCRRXeEZCI4 Iiii tam, wszak portal Youtube chyba na cenzurowanem nie jest? Sam Administrator ma tam swój niepośledni dorobek, w tym i dotyczący niżej podpisanego (słowa kluczowe: Leśnym Dziadkiem Wiśle) A manifestacja - całkiem spokojna, jedno kibolskie hasełko na samym początku. Jeszcze rozumiałbym gdyby chodziło o sławetny film na którym kibole Legii rozwijają z góry na dół przez całą trybunę taką ogromną szmatę (słowo kluczowe: Szechter) :-DDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
1a.a Re: Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 10:32 Jeszcze rozumiałbym gdyby > chodziło o sławetny film na którym kibole Legii rozwijają z góry na dół > przez całą trybunę taką ogromną szmatę (słowo kluczowe: Szechter) > :-DDDDD Tak sie składa że ten film też linkowałem Odpowiedz Link Zgłoś
mroszak1 Re: Nordic walking 12.02.12, 17:37 Zapraszam na kurs NW do naszego klubu. Zajęcia prowadzi certyfikowana instruktorka. Szczegóły na www.klubdlamam.pl Odpowiedz Link Zgłoś
dc22 Re: Nordic walking 14.03.12, 09:57 chciałam tylko dopytać - ten teren to tam gdzie parking przy stawach rybnych? tak się w dół na niego zjeżdża.... podpowiedzcie poproszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
schwinn1 Re: Nordic walking 14.03.12, 11:06 tam nie ma zjazdu w dół. może Ty masz na myśli Zalesie Górne. mapka - maps.google.com/maps?q=Zalesie+Dolne,+aleja+brz%C3%B3z,+Piaseczno,+Polska&hl=pl&ie=UTF8&sll=52.052266,21.024721&sspn=0.007719,0.01929&hnear=Aleja+Brz%C3%B3z,+Piaseczno,+piaseczy%C5%84ski,+Mazowieckie,+Polska&t=m&z=15 według mnie to Aleja Brzóz. choć nie znam tego baru. Odpowiedz Link Zgłoś
tomjani Re: Nordic walking 14.03.12, 15:49 schwinn1 napisała: > tam nie ma zjazdu w dół. może Ty masz na myśli Zalesie Górne. Trochę się tam jednak zjeżdża w dolinę Jeziorki pod koniec, choć nie tak stromo jak z wydmowych wzgórzy w Zalesiu Górnym ;-) > według mnie to Aleja Brzóz. choć nie znam tego baru. Nic dziwnego, skoro już tak z 10 lat temu widniały tam tylko ślady po fundamentach. Bar stał przy tejże Al. Brzóz, jeszcze bliżej wody niż wskazuje punkt na mapce, mniej wiecej tam gdzie kończy się nazwa ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
zielonamysz Re: Nordic walking 15.03.12, 13:56 To jest sam koniec Allei Brzoz, przy zalewie. Odpowiedz Link Zgłoś
gaju1 Re: Nordic walking 12.02.14, 14:22 Nordic walking to kapitalna sprawa :) Ja długo nie mogłem się do tego przekonać. Nieumiejętne chodzenie z kijami powodowało u mnie bóle kręgosłupa. Odpowiednia technika jest kluczowa. Trochę informacji na ten temat znalazłem na stronie nordic walking Piaseczno Dobrze jest stawiać pierwsze kroki pod okiem instruktora, bo w przeciwnym razie można się zniechęcić. W chwili obecnej organizowanych jest wiele imprez i darmowych kursów. Warto skorzystać, bo nordic walking to nie tylko rekreacja, ale również znakomita terapia wad postawy. Polecam :) Odpowiedz Link Zgłoś