Dodaj do ulubionych

Nordic walking

06.02.12, 16:42
Cześć Piasecznianki i Piasecznianie!
Czy w naszym pięknym mieście można się nauczyć Nordic walking? Jeśli tak, to gdzie? A może ktoś z Was kijkuje? Zamierzam się za to wziąć, ale nie za bardzo wiem jak.
Obserwuj wątek
    • zielonamysz Re: Nordic walking 06.02.12, 17:12
      Wiem,ze jest grupa ktora sie spotyka chyba kolo 10 w soboty kolo dawnego baru Amo w Zalesiu.
      Nie wiem czy wciaz...
      • ek1111 Re: Nordic walking 06.02.12, 17:22
        Amo to gdzieś nad rzeką? Dzięki za info.
        • tomig1976 Re: Nordic walking 06.02.12, 20:55
          A może coś więcej, bo chętnie bym się dołączyła, jeśli takowa grupa drepcze po Zalesiu;)
          • zielonamysz Re: Nordic walking 06.02.12, 22:15
            Poguglowalam i drepcze :)

www.powiat-piaseczynski.info/informacja-swietojanska-noc-nowalijek-powitaniu-lata-w-piasecznie,3239.html
        • tomjani Re: Nordic walking 06.02.12, 23:04
          Amo to kultowe miejsce u podnóża Górek Szymona. Pamiętam czasy gdy bar funkcjonował, a na reklamowy szyld w Zalesiu Dolnym u zbiegu Stołecznej i Kasztanów (wtedy jeszcze nie znano pojęcia billboard) zwróciłem uwagę jeszcze znacznie wcześniej; mogły to być późne lata 70-te.
          • 3alfa.alfa [...] 07.02.12, 10:44
            Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
            • aniutka07 Re: Nordic walking 07.02.12, 11:12
              > Swojego czasu było to bardziej cywilizowane miejsce niż obecnie. Były kajaki, r
              > atownik, bar i brak postawionych tam w pospiechu ruin

No właśnie. Bar Amo podobno był taki sławny bo było to jedyne miejsce w okolicy, gdzie można było dostać piwo (w sklepach braki). Ja co prawda w tamtym czasie piwa nie piłam, ale bardzo sobie ceniłam sprzedaż lodów prowadzoną przez tenże bar.
              Czemu tam nie ma teraz nawet budki z lodami nie mówiąc już o piwie? Latem tam są tłumy, biznes by się kręcił. Gmina pozwolenia nie daje czy boją się mafii? Bowiem, jak wieść gminna niesie bar Amo spaliła mafia za nieopłacanie haraczu (?)
              • 3alfa.alfa [...] 07.02.12, 11:53
                Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                • zielonamysz Re: Nordic walking 07.02.12, 17:10
                  Jacys kolo spalil Amo i byc moze dlatego nic tam nie ma. Nastepni sie nie kwapia.
                  My nazywalismy Amo punktem przerzutowym w nieskonczonosc - sie siedzialo gadalo i bylo niezle. Byly tez pamietam hustawki dla dzieci a dorosli mogli sie rozweselic nieco...
                • tomjani Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 09:09
                  Czyżby dlatego że od niepamiętnch czasów prezentował na róznych forach POlityczną niePOprawność? Wszak tu to nawet o mafii nie on pisał!
                  • 1a.a Re: Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 09:17
                    tomjani napisał:

> Czyżby dlatego że od niepamiętnch czasów prezentował na róznych forach POlitycz
                    > ną niePOprawność? Wszak tu to nawet o mafii nie on pisał!

Za link do tego filmu
                    www.youtube.com/watch?v=DCRRXeEZCI4
                    • tomjani Re: Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 09:32
                      1a.a napisała:

> Za link do tego filmu
                      > www.youtube.com/watch?v=DCRRXeEZCI4

Iiii tam, wszak portal Youtube chyba na cenzurowanem nie jest? Sam Administrator ma tam swój niepośledni dorobek, w tym i dotyczący niżej podpisanego (słowa kluczowe: Leśnym Dziadkiem Wiśle) A manifestacja - całkiem spokojna, jedno kibolskie hasełko na samym początku. Jeszcze rozumiałbym gdyby chodziło o sławetny film na którym kibole Legii rozwijają z góry na dół przez całą trybunę taką ogromną szmatę (słowo kluczowe: Szechter) :-DDDDD
                      • 1a.a Re: Dlaczego wycięto alfa.alfa? 08.02.12, 10:32
                        Jeszcze rozumiałbym gdyby
                        > chodziło o sławetny film na którym kibole Legii rozwijają z góry na dół
                        > przez całą trybunę taką ogromną szmatę (słowo kluczowe: Szechter)
                        > :-DDDDD

Tak sie składa że ten film też linkowałem
    • mroszak1 Re: Nordic walking 12.02.12, 17:37
      Zapraszam na kurs NW do naszego klubu. Zajęcia prowadzi certyfikowana instruktorka. Szczegóły na www.klubdlamam.pl
      • zielonamysz Re: Nordic walking 14.03.12, 06:32
        projektpiaseczno.pl/?p=2447
        • dc22 Re: Nordic walking 14.03.12, 09:57
          chciałam tylko dopytać - ten teren to tam gdzie parking przy stawach rybnych? tak się w dół na niego zjeżdża.... podpowiedzcie poproszę :)
          • schwinn1 Re: Nordic walking 14.03.12, 11:06
            tam nie ma zjazdu w dół. może Ty masz na myśli Zalesie Górne.

mapka - maps.google.com/maps?q=Zalesie+Dolne,+aleja+brz%C3%B3z,+Piaseczno,+Polska&hl=pl&ie=UTF8&sll=52.052266,21.024721&sspn=0.007719,0.01929&hnear=Aleja+Brz%C3%B3z,+Piaseczno,+piaseczy%C5%84ski,+Mazowieckie,+Polska&t=m&z=15

według mnie to Aleja Brzóz. choć nie znam tego baru.
            • tomjani Re: Nordic walking 14.03.12, 15:49
              schwinn1 napisała:

> tam nie ma zjazdu w dół. może Ty masz na myśli Zalesie Górne.

Trochę się tam jednak zjeżdża w dolinę Jeziorki pod koniec, choć nie tak stromo jak z wydmowych wzgórzy w Zalesiu Górnym ;-)

> według mnie to Aleja Brzóz. choć nie znam tego baru.

Nic dziwnego, skoro już tak z 10 lat temu widniały tam tylko ślady po fundamentach.
              Bar stał przy tejże Al. Brzóz, jeszcze bliżej wody niż wskazuje punkt na mapce, mniej wiecej tam gdzie kończy się nazwa ulicy.
              • zielonamysz Re: Nordic walking 15.03.12, 13:56
                To jest sam koniec Allei Brzoz, przy zalewie.
    • gaju1 Re: Nordic walking 12.02.14, 14:22
      Nordic walking to kapitalna sprawa :) Ja długo nie mogłem się do tego przekonać. Nieumiejętne chodzenie z kijami powodowało u mnie bóle kręgosłupa. Odpowiednia technika jest kluczowa. Trochę informacji na ten temat znalazłem na stronie nordic walking Piaseczno Dobrze jest stawiać pierwsze kroki pod okiem instruktora, bo w przeciwnym razie można się zniechęcić. W chwili obecnej organizowanych jest wiele imprez i darmowych kursów. Warto skorzystać, bo nordic walking to nie tylko rekreacja, ale również znakomita terapia wad postawy. Polecam :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka