Dodaj do ulubionych

Precz z PPKS PIASECZNO

13.10.05, 11:14
Najgorszym z najgorszych przewoźników w powiecie piaseczyńskim jest -
moim zdaniem - PPKS PIASECZNO. Przedsiębiorstwo ma wysokie ceny
biletów (szczególnie na trasie z Piaseczna do Grójca oraz z
Piaseczna do Tarczyna), autobusy kursują za rzadko, na trasy są
kierowane przestarzałe, trzęsące, zasyfiałe, zdezelowane Autosany i
Jelcze. Na stronie internetowej Przedsiębiorstwa działy: 'Komunikaty'
oraz 'Rozkłady Odjazdów' nie są aktualizowane od marca, aktualne
Rozkłady są umieszczane na przystankach albo bardzo rzadko albo
wcale, kierowcy oraz pozostali pracownicy PPKS Bardzo często często
są wulgarni, niesympatyczni, aroganccy; kierowcy wciąż palą papierosy
w autobusach. PPKS PIASECZNO od samego początku przynosi ogromny
wstyd mieszkańcom powiatu piaseczyńskiego, na który mieszkańcy nigdy
sobie nie zasłużyli. Nic więc dziwnego, że coraz więcej pasażerów
zaczyna korzystać z usług innych przewoźników. PPKS PIASECZNO
powinno szybko zniknąć z powiatu piaseczyńskiego raz na zawsze, a
wszystkie trasy po nim powinno przejąć
PKS GRÓJEC (prezes: Jerzy Dobrzyński).
Bezpośredni nadzór nad nieudolną działalnością PPKS PIASECZNO
sprawują: WOJEWODA MAZOWIECKI oraz MARSZAŁEK WOJEWÓDZTWA MAZOWIECKIEGO i to oni powinni zlikwidować jak
najszybciej to Przedsiębiorstwo, którego dyrektorem jest nieudolny
Waldemar Jarosz.
Obserwuj wątek
    • jacekglm Re: Precz z PPKS PIASECZNO 13.10.05, 16:49
      przesadzasz trochę...jeżdzę pksami i expresem i dochodze do wniosku,że lepiej
      aby pks został...pozostawia wiele do życzenia jakość obsługi i ceny biletów
      (chociaż 2 zł do Warszawy z Piaseczna to nie tak dużo),ale jakoś to jeździ...
      A co do pks grójeckiego to wolałbym aby obsługiwał okoliczne wsie...
      Zostawić pks w spokoju!
    • tm51 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 13.10.05, 17:54
      red122 napisał:

na trasy są
      > kierowane przestarzałe, trzęsące, zasyfiałe, zdezelowane Autosany i
      > Jelcze.
      Setr, Neoplanów i MANów już nie zauważasz?
      Na stronie internetowej Przedsiębiorstwa działy: 'Komunikaty'
      > oraz 'Rozkłady Odjazdów' nie są aktualizowane od marca,
      może dlatego, że cały czas sa aktualne
      aktualne

przynosi ogromny
      > wstyd mieszkańcom powiatu

wstyd i hańbę nam wszystkim i naszym potomkom do 10 pokolenia!
    • mahony2109 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 13.10.05, 19:45
      O stary, czym Ci podpadli, że takie dziwne rzeczy o nich piszesz. Mają swoje
      wady, ale generalnie:
      - autobusy są lepsze niż te, które oferuje MZA (poza jednym Manem na 709 i
      jednym Solarisem na 727).
      - autobus jedzie szybko, średnio dwa razy szybciej niż jadący 25 km/h 709
      - bilety są TANIE: 2 złote do Mysiadła i Piaseczna. Porównaj sobie to z cenami
      ZTM: Piaseczno 4,80 a Mysiadło 2,40.
      - jeżdżą znacznie częściej od Grójca.

A Ty szczerze mówiąc brzmisz jak pracownik PKS Grójec. Bo Grójec... Nie wie co
      to konkurencja i w odróżnieniu od Piaseczna, Roj-busa i Expressu wciąż kasuje 3
      złote za Mysiadło i Piaseczno.

Pozdrawiam.
      • kurant78 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 23.10.05, 15:13
        Raz na jakiś czas uzywam komunikacji miejskiej i podmiejskiej wiec:
        1. Nie musisz jezdzic autobusami PKSu, jest konkurencja, samochody etc.
        2. Jesli usługa nie została wykonana to możesz żądać zwrotu pieniędzy
        3. Trzeba spróbowac załatwić poprawę w zarządzie firmy
        4. Nie wiem czy podając nazwiska ludzi zostałeś do tego upoważniony i nie
        złamałeś ustawy o danych osobowych.
        5. Ciesz się że masz jakikolwiek transport
        6. Kup sobie rower

Pozdrawiam
        Kurant
        • mahony2109 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 23.10.05, 21:15
          Bynajmniej nie chcę bronić stałego narzekacza forum Gazety, ale pkt. 4 jest
          paranoiczny. Już ammy ostrą ustawę o ochronie danych, a taka interpretacja
          godzi w wolność słowa. Niestety być dyrektorem to stanowisko eksponowane i
          publiczne i trzeba się liczyć z mniej lub bardziej uzasadnionymi atakami po
          nazwisku. I mówię to z całym przekonaniem, mimo, że o dyrektorze PPKS Piaseczno
          mam akurat bardzo dobre zdanie :-P

Pzdr.
          • kurant78 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 08:03
            Ja bym się wkurzył gdyby ktoś o mnie napisał "dyrektorem jest nieudolny
            Waldemar Jarosz." czy uważasz ze to tylko jest info o nazwisku osoby
            piastującej stanowisko czy pomówienie nie poparte faktami? Ale to jest jedynie
            moje zdanie.

• mahony2109 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 19:05
              No oczywiście, technicznie masz rację, ale mnie przerażają w Polsce takie
              rzeczy jak procesy za post w Internecie (niedawno był bodajże w Zielonej Górze)
              i myślę, że jako kraj który do niedawna cierpiał ze względu na cenzurę
              powinniśmy traktowąc naszą BARDZO OSTRĄ ustawę o ochronie danych z pobłażaniem,
              bo inaczej nie dość, że będziemy mieli cenzurę, to jeszcze bardziej zapchane
              sądy.

Pzdr.
          • tm51 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 20:27
            mozna podawać nazwisko osob pełniących publiczne stanowiska, jezeli rzecz jasna
            nie jest to obrazliwe- tak przynajmniej mowia wytyczne administracji- tu nie
            padły zadne wulgaryzmy, wiec nie ma raczej podstaw do usuniecia watku, no chyba
            ze uwazacie inaczej, to wywale temat
      • karacz86 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 23.10.05, 17:57
        Biorąc pod uwagę ceny biletów okresowych ZTM (znaczna większość mieszkańców
        Piaseczna korzystających z komunikacji zbiorowej dojeżdża do Warszawy
        regularnie)nawet te 2 zł nie wypada rewelacyjnie (a w przypadku biletu z ulgą 48
        czy 50% poprostu drogo).Tak więc to porównanie akurat moim zdaniem nie jest trafne.
        • ek1111 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 23.10.05, 18:41
          Na forum Warszawa znalazłam taki wpis: •
          Foksal 11/13/15
          red122 09.07.05, 02:06 + odpowiedz

Budynek przy Foksal 13 jest ohydny i tylko ośmiesza nasze miasto. Mieszkam na
          przeciwko tej rudery od prawie 25 lat; smród z niej dochodzący jest nie do
          zniesienia, zwłaszcza latem, gdy przechodzę ulicą Foksal kilka razy dziennie.
          Ci, co tu nie mieszkają, nigdy tego nie zrozumieją; widzieliście ten budynek
          kilka razy i tak się wymądrzacie na jego temat; nie mieszkacie na przeciwko
          Foksal 13, więc nie komentujcie, co tu być powinno, a co nie. Żądźcie w swoich
          rejnach zamieszkania, nie w naszych. To nas powinno się pytać o zdanie, nie
          was. Nie ingerujcie w sprawy, które was nie dotyczą. Swoje zachcianki typu: co
          być powinno, a co nie na Foksal" wygłaszajcie w swoim rejonie zamieszkania, nie
          w naszym. Zgadzam się, że ściany frontowe budynków nr 11 oraz 15 powinny
          bezwzględnie pozostać [ zwłaszcza 15-stki ]. Marzę, by ruina przy Foksal 13
          została jak najszybciej zrównana z glebą, a na jej miejscu powstało bardzo
          potrzebne przedłużenie ulicy Kopernika do Alej Jerozolimskich: wtedy ta część
          Śródmieścia wreszcie by się "ożywiła".

Z tego wynika, że złość na PKS w okolicach Warszawy to tylko uboczne zajęcie
          red122. On mieszka na Foksal, i moze nie powinien nosa stamtąd wyściubiać?
          Zwłaszcza, ze sam zaleca :" Nie ingerujcie w sprawy, które was nie dotyczą.
          Swoje zachcianki typu: co być powinno, a co nie na Foksal" wygłaszajcie w swoim
          rejonie zamieszkania, nie w naszym".
          • red122 Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 00:15
            Na Foksal nie mieszkam już od kilkunastu miesięcy (ale mieszkałem
            przez ostatnich kilkanaście lat), co nie znaczy, że tam nie
            przebywam (wręcz przeciwnie); zresztą TY nawet nie wiesz, gdzie jest
            ta 'Foksal'.
            Niestety autobusami beznadziejnego 'państwowego' (to znaczy, że ja
            także pracuję na to Przedsiębiorstwo, niestety) PPKS PIASECZNO jestem
            zmuszony jeździć kilka, kilkanaście razy w tygodniu :(
            Co to znaczy 'wyściubiać'? Czy to jest może jeden z elementów gwary
            piaseczyńskiej?
            • ek1111 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 00:36
              Jak ten czas u ciebie szybko płynie! w ciągu kilkudziesięciu dni minęło
              kilkanaście miesięcy??? Według jakiej matematyki liczysz? Bo na pewno nie tej z
              Foksal. Udzielasz się na wielu forach, a komunikacja jest twoim oczkiem w
              głowie, jak zauważyłam. Dużo czasu spędzasz w podróżach. Łatwo też rzucasz
              nazwiskami i się zacietrzewiasz. Juz powinieneś sobie kupić jakiś samochód. Z
              Niemiec mozesz sprowadzić już za 1000 euro. Może nawet będzie jeździł :-) Co do
              słownictwa, to moje rzeczywiście jest przebogate, ale jak dłużej pomyślisz, to
              się zorientujesz, co piszę :-))
            • mahony2109 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 19:03
              PPKS Piaseczno nie jest firmą państwową :-P Te "P" przed PKSami są w obecnej
              chwili już bardzo mylące.

A reakcjom mieszkańców Piaseczna się nie dziw. Jakbyś miał do miejsca
              zamieszkania (gdzie się jeździ codziennie, a nie co jakiś czas) wybór w postaci
              jadącego wolniej od roweru (20 km/h... :-/) 709 i jadącego szybko PPKS to sam
              byś docenił :-P

Pzdr.
              • red122 PPKS PIASECZNO jest PAŃSTWOWE w 100% 25.10.05, 01:37
                Niestety PPKS PIASECZNO jest w dalszym ciągu Przedsiębiorstwem
                Państwowym w 100% (tzn. takim, na które wszyscy Polacy muszą
                pracować; nie wiem tylko z jakiej racji), w przeciwieństwie do
                chociażby PKS GRÓJEC (w tym Przedsiębiorstwie Skarb Państwa nie ma
                żadnych udziałów i dzięki temu nie 'sponsoruje' go).
                Właścicielem PPKS PIASECZNO jest Skarb Państwa (który - niestety -
                'sponsoruje' go); nadzór nad PPKS PIASECZNO sprawuje m.in.
                Mazowiecki Urząd Wojewódzki. Przedsiębiorstwami Pańswowymi są także:
                ppks gostynin, ppks łosice, ppks radom, ppks nowy dwór mazowiecki,
                ppks warszawa.
                Zobaczcie tutaj: www.mazowsze.uw.gov.pl/news.php?id=836
                • mahony2109 Re: PPKS PIASECZNO jest PAŃSTWOWE w 100% 25.10.05, 16:29
                  To dla mnie nowość, bo w PPKS twierdzą co innego, co chyba źle o nich świadczy,
                  skoro na oficjalnej stronie .gov jest inaczej. A co do sponsoringu, to ja
                  myślę, że PPKS P-no się sam utrzymuje, bo na trasie do P-na dobrze im idzie
                  walka uczciwie (konkurencyjne ceny) a tam gdzie nie sięga 709 czy 727 dobrze im
                  idzie łupienie pasażerów (6 zeta do Złotokłosu jest chore :-/)

Pzdr.
                  • michal20005 nowa strona internetowa 09.02.06, 14:52
                    9 lutego PPKS Piaseczno otworzył swoją nową stronę internetową
                    www.ppkspiaseczno.pl/
        • mahony2109 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 23.10.05, 21:12
          Wiesz, lepiej jednorazówki porównywać z jednorazówkami. Przy miesięcznych
          wiadomo, że nie wypada rewelacyjnie. Tu już jest tylko kwestia czasu. Dla
          niektórych jest on cenny, dla innych mniej (albo dokładniej muszą liczyć
          pieniądze). A różnica jest znaczna, bo 709 jeździ ze średnią prędkością 20-25
          km/h (tak, tak, ciężko uwierzyć, ale popatrzcie na rozkład - a ja dodam od
          siebie, że do przystanku Mysiadło z Wilanowskiej jest 9 kilometrów... a 9
          kilometrów w 29 to... :-DDD), a PKS jeździ bardzo szybko (po środku rozkładowo
          plasuje się Express Piaseczno). Nie raz jak się spóźniałem z pracy na uczelnię
          ratował mnie PKS. Szkoda, tylko, że na odcinku W-wa - Piaseczno (Mysiadło):
          Grójec, Złotokłos, Julianów i Góra mają tendencję do jeżdżenia stadnie, ale to
          już nie PKS ustala...

Pzdr.
          • karacz86 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 19:52
            W takim razie trzeba zaznaczyć w takim porównaniu że tyczy się jednorazówek,
            zamiast twierdzić że pks jest tańszy od ztm.Co do prędkości- tu się zgodzę ale
            słuchawki na uszy i jakoś schodzi :)
            • mahony2109 Re: Precz z PPKS PIASECZNO 24.10.05, 21:57
              Cóż, ja tam uważam, że autobus jadący 20km/h to nie jest żadna wykonana usługa,
              tyle to jeżdżą furmanki czy traktory. Więc relatywnie 709 jest i tak grubo za
              drogie :-DDD

Pzdr.
              • michal20005 Re: Nowy dyrektor 02.03.06, 15:43
                Nowy pan dyrektor w piaseczyńskim PKS-ie. więcej www.ppkspiaseczno.pl/
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka