Dodaj do ulubionych

szkoła podstawowa w Chylicach

06.02.06, 14:49
Od września córka idzie do zerówki i teraz pytanie - czy posłać ją do
przedszkola, do którego nie wiem, czy ją przyjmą ze względu na liczbę
chętnych (teraz dowozimy ją do tego do którego dotychczas chodziła...na
pradze południe, ale już mamy serdecznie dość tych porannych wycieczek), czy
do szkoły ... i tu zastanawiam się nad tą w Chylicach?
Problem w tym, że razem z mężem pracujemy od godziny 7 rano i w Piasecznie
przy sprzyjających wiatrach (czytaj braku korków)jesteśmy 16-16.30.
Czy któreś z Waszych dzieci chodzi tam do szkoły, jak wygląda kwestia
świetlicy?
Pzd. jolha
Obserwuj wątek
    • ninkka Re: szkoła podstawowa w Chylicach 06.02.06, 19:32
      Ja osobiście polecam tę szkołę. Teraz mam drugoklasistę( z zerówką) i od
      września córka idzie tam do zerówki. Świetlica jest do 17.00- kosztuje 5 zł
      miesięcznie. . A zerówka od 7.30 już wychowawczyni"zbiera dzieciaki" Po
      zajęciach wychowawczyni zaprowadza dzieci do świetlicy, tam opiekę przejmuje
      kto inny. Dopóki jest ciepło jest plac zabaw. Gorzej w zimę , sala świetlicy
      jest mała. W szkole nie ma stołówki, ale obiady dowożą. Koszt 5 zł/jeden.Szkołę
      polecam, jest niezły poziom. I dobra kadra. Pozdrawiam. Małgosia
      • jolha Re: szkoła podstawowa w Chylicach 07.02.06, 08:26
        Dzięki za odzew:) Od której wogole jest czynna ta świetlica i ile trwają
        zajęcia w zerówce, bo nie chciałabym, żeby wyszło na to, że córka będzie
        większą część dnia "koczować" na świetlicy. Nie wiem, czy słyszałaś, ale
        podobno w związku z obowiązkiem posyłania dzieci do zerówki jest obowiązek
        przyjęcia dziecka tam, gdzie zostało złożone podanie, stąd w niektórych
        szkołach po 4-6 klas. Nie wiecie może, czy to samo dotyczy przedszkoli, bo
        jeżeli tak to wolałabym chociaż na ten rok córkę jeszcze posłać do przedszkola,
        gdzie opieka jest zapewniana dłużej i są zajęcia dodatkowe, ale chciałabym
        wiedzieć, czy na pewno ją tam przyjmą...
    • ninkka Re: szkoła podstawowa w Chylicach 07.02.06, 19:24
      Świetlica jest czynna od 8.00.Pewnie przed 8 jest już ktoś.Zerówka w Chylicach
      jest od dwóch lat na dwie zmiany. To znaczy jedna grupa ma 3 razy w tygodniu na
      8.00, a dwa na 11.30( albo 12.30 nie wiem dokładnie , bo m€j syn chodził na 8).
      A druga grupa na odwrót.Także jeśli masz możliwość dostania się do jakiegoś
      przedszkola , to lepiej dla córki pzredszkole .Ja nie pracuję , więc będą
      siedzieć nma świetlicy. ak pisałam opieka jest dobra. Ale niestety warunki
      lokalowe trochę ograniczone. Z przedszkolami w Piasecznie jest dramat. Moje
      dzieci chodzą (ły) do przedszkola prywatnego. Pozdrawiam.
      Nic nie wiem na temat rejonizacji( my jesteśmy w Chylicach z poza rejonu bez
      problemu),.
      • jolha Re: szkoła podstawowa w Chylicach 08.02.06, 13:39
        Hejka,
        Wysłałam wczoraj męża na zwiady do przedszkola najbliżej nas - po drugiej
        stronie ulicy i okazało się, że w przedszkolach, jeżeli chodzi o zerówkę, też
        muszą przyjąć wszystkich chętnych, co najwyżej mają prawo utworzyć dodatkową
        grupę, więc decyzja zapadła, że zerówka w przedszkolu, tymbardziej, że czynne
        np. w tym roku (co roku dopasowywane do potrzeb dzieci i rodziców godziny) od
        6.30 do 18:) Niemniej jednak w przyszłym roku spotkamy się w pierwszakach:)
        Pozdrawiam
    • Gość: izabela1023 Re: szkoła podstawowa w Chylicach IP: *.getfiber.pl 09.03.22, 10:30
      Obecnie trwa rekrutacja na stanowisko Dyrektora szkoły SP im. Ks. Jana Twardowskiego w Chylicach.
      Oferty można składać do 23.02.2022r.
    • Gość: słodkalola Re: szkoła podstawowa w Chylicach IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.04.22, 15:07
      śmierdzi grzybem strasznie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka