Dodaj do ulubionych

Multi-Hekk i inne afery - WOT godz. 18.30 wtorek.

05.06.06, 21:13
We wtorek (jutro) 06 czerwca o godz. 18.30 na WOT ma być wyemitowany
półgodzinny reportaż interwencyjny "Po Twojej stronie" o Multii-Heku, Osiedlu
Słowicza i inych sprawach bulwersujacych mieszkańców - w tym zarzutach dla
urzedników. Program ma być też aż dwukrotnie powtórzony w najblizszy
poniedziałek 12 czerwca o godz. 08.30 i 19.30 w WOT.

Podobno mozna to też obejrzeć klikając na www.itvp.pl na
Obserwuj wątek
    • zalesie5 Re: Multi-Hekk i inne afery - WOT godz. 18.30 wto 05.06.06, 22:18
      Był o tym zwiastun na WOT - pokazywali fragment programu - osiedla Słowicza i
      jakiegos człowieka ze starostwa wyprowadzanego w kajdankach. Podobno to wielka
      afera, wszyscy o tym mówią.
      • richo Re: Multi-Hekk i inne afery - WOT godz. 18.30 wto 05.06.06, 22:20
        zalesie5 napisał:

> ... Podobno to wielka
        > afera, wszyscy o tym mówią.

Pierwsze słyszę.
        • zalesie5 Re: Multi-Hekk i inne afery - WOT godz. 18.30 wto 05.06.06, 22:23
          Nie słyszałeś o Tytaniku w Piasecznie? To o tym będzie. A o tym, ze Powiatowy
          Inspektor Budowlany, czy jak to sie tam nazywa ma proces?
          • richo Re: Multi-Hekk i inne afery - WOT godz. 18.30 wto 05.06.06, 22:33
            zalesie5 napisał:

> Nie słyszałeś o Tytaniku w Piasecznie? To o tym będzie. A o tym, ze Powiatowy
            > Inspektor Budowlany, czy jak to sie tam nazywa ma proces?

Tytanik tak, inspektor nie.
      • zabieniec Re: Multi-Hekk i inne afery - WOT godz. 18.30 wto 05.06.06, 22:21
        Też wiadziałem, ale ale to nie był chyba budynek Starostwa, jakiś otoczony
        zielenią, myślałem, ze to moze Urząd Miasta - przecież to gmina jest za to
        odposiwedzialna.
        • pisowiec3 Kto sprowadził telewizje? 05.06.06, 22:56
          Kto jest inicjatorem sprowadzenia telewizji? Przecież to my jako PiS pilotujemy
          sprawę Multi Hekku! Takie nieskoordynowane posunięcia mogą popsuć naszą walkę.
          • zabieniec Re: Mi Słowicza kojarzy sie ze SŁOWIKIEM 05.06.06, 23:01
            Słyszałem, ze ta potoczna nazwa - bo Słowicza nie jest formalną nazwą osiedla,
            wzieła się od radnego Słowika. Chciał sie zapromować i pomagał mieszkańcą tych
            blokowisk w walce z Multi Hekkiem i urzednicy zaczeli mówić, że to osiedle
            Słowika a potem tak już zostało, tyle, ze ze Słowika zrobiło się Słowicza.
            • lamia34 Re: Mi Słowicza kojarzy sie ze SŁOWIKIEM 05.06.06, 23:16
              Nieprawda! Potoczna nazwa osiedla pochodzi od ulicy Słowicza przylegającej do
              osiedla multiheku. Z jednej strony ulicy Słowicza stały pobudowane domki z
              drugiej były pola i sady i właśnie na miejscu tych pol i sadów powstało osiedle.
            • lampka.nocna Zabieniec, ale pierniczysz 06.06.06, 14:01
              nazwa osiedla Slowicza pochodzi od ulicy SLOWICZEJ. Pierwsze bloki byly przy
              niej stawiane, dopiero pozniej zrobil sie gigant wieloulicowy.
    • zs_145 Już za kwadrans sie zacznie! 06.06.06, 18:13
      • kania_marcin Re: Już za kwadrans sie zacznie! 06.06.06, 19:12
        Widziałem i jestem w szoku... ale k......a !!! Powiatowy Inspektor Nadzoru
        Budowlanego ma w MH Puławska mieszkanie...

ps. ... Panie Starosto Kongiel czas na zwolnienia... Powiatowy aut
        • betinka27 Re: Już za kwadrans sie zacznie! 06.06.06, 19:39
          Witam. Ja również oglądalam ten reportaż i śmiać mi się chcialo z pani MH,
          która pytana przez prowadzącą program o różne rzeczy w kólko powtarzala to samą
          formulkę. To jakaś paranoja. Szczerze wspólczuję mieszkańcom Titanika i innych
          osiedli wybudowanych przez slynną już firmę MH. Moja siostra planowala zakup
          mieszkania na osiedlu "Myszka" w Mysiadle, ale na jej szczęście odstąpila od
          tego zamiaru.
          Zastanawiam się, ile jeszcze osób zostanie w taki sposób poszkodowanych i czy
          to się kiedyś skończy?
          • rabena Re: Już za kwadrans sie zacznie! 06.06.06, 19:48
            ludzie dalej kupują, używane też, znajomi na osiedlu słowicza dali ogłoszenie w
            lutym a w czerwcu już lada dzień finalizują sprzedaż, taki był popyt że z ceny
            wyjsciowej 165 tys podbili do 189 tys ^^ za 49 metrów aneks kuchenny, zwykłe
            panele i wanna w łazience, bez mebli, więc mnie już nic nie zdziwi tym bardziej
            że tu siada wszystko: instalacja elektryczna, grzewcza, wentylacja odwrotna
            (sic!) jeszcze jak ktos kupuje pod wynajem to może zrozumiem ale żeby władować
            się w kredyt i mieszkać to mi szczena opada
    • schwinn1 Re: Multi-Hekk i inne afery - WOT godz. 18.30 wto 06.06.06, 23:37
      hej
      ale w ogole to co w tym programie bylo?.. ja nie wiem o co biega.. mozecie
      streścic?..
      • kania_marcin Info w skrócie o MH i Titanicu 06.06.06, 23:59
        www.titanic.xtra.pl
    • jacekglm kopsnijcie linka 07.06.06, 00:11
      szukałem ale nie mogę znaleźć linka,gdzie można by zassać odcinek..
      może ktoś kopsnie jakiś namiar??
      • rabena Re: kopsnijcie linka 07.06.06, 09:12
        jeszcze nie ma na tv interaktywnej, bo patrzyłam, tez nie obejrzałam ale bedzie
        powtórka
    • zabieniec Po interwencji SŁOWIKA - problem znika! 07.06.06, 10:03
      To jego hasło na www.slowik.k9.pl i jak widac jest zawsze tam gdzie
      ludzie potzrebuja pomocy. Ostatnio ukazala sie jakas gazeta z kandydatami na
      burmistrza - dodatek do Kuriera Poludniowego. Co ciekawe prawie same anonimowe
      postacie a Słowika nie wpisali? Widac manipulacje na pierwszy rzut oka. Zreszta
      nie kojarze zeby kiedykolwiek kto inny oprocz Słowika, burmistrza czy starosty
      byl prozentowany z TV. Jak mieszkancy maja glosowac na burmistrza jak znaja
      tylko Pana Zalewskiego i Slowika. Cala reszta to jakis chlam, gdzie te miernoty
      sie pchaja?
      • pisowiec3 Re: Po interwencji SŁOWIKA - problem znika! 07.06.06, 10:10
        zabieniec napisała:

Ostatnio ukazala sie jakas gazeta z kandydatami na burmistrza - dodatek do
        Kuriera Poludniowego. Co ciekawe prawie same anonimowe postacie a Słowika nie
        wpisali? Widac manipulacje na pierwszy rzut oka.

Bo Pan Słowik nie kandyduje na burmistrza (jest aplikantem prokuratorskim i
        niebawem bedzie Prokuratorem). Będzie natomiast na naszej liście PiS kandydował
        do powiatu - teraz jest dwie kadencje radnym z gminie. A na burmistrza nie
        wiemy kogo PiS wystawi, ma to być jakiś człowik z Warszawy, specjalista prawa
        samorządowego albo jakis lokalny działacz.
        • zabieniec Słowik nie kandyduje na burmistrza? 07.06.06, 10:17
          pisowiec3 napisał:

> A na burmistrza nie
          > wiemy kogo PiS wystawi, ma to być jakiś człowik z Warszawy, specjalista prawa
          > samorządowego albo jakis lokalny działacz.

Znowu ktoś przywieziony w teczce z Warszawy? tak zrobiła ostatnio PO i
          przegrała. A lokalny działacz to pewnie jakaś miernota, bo nie przypominam
          sobie, zeby ktokolwiek z lokalnego PiS sie nadawał i byl znany - poza Słowikiem
          ale on chyba nigdzie nie należy? Dlatego nie dziwie sie, ze sie podczepiacie
          pod Słowika, zeby startowal do rady powiatu. A jak na burmistrza wszyscy
          wystawia miernoty lub nieznanych ludzi to znowu wygra Pan Zalewski.
          • rabena Re: Słowik nie kandyduje na burmistrza? 07.06.06, 10:34
            trzymajcie się tematu !!!, po co bałagan jak na innych forach ??
            • lampka.nocna Rozwalily mnie dwie osoby 07.06.06, 11:54
              po tym programie:
              - rzecznik MH stwierdzeniem, ze firma nie ponosi odpowiedzialnosci za
              Tytanika...oni tylko budowali, a inwestor czyli spoldzielnia jednosc odpowiada
              za inwestycje. Oryginalna teza czyli jak piekarnia wypiecze ciastka z
              salmonella to ona jest niewinna, bo przeciez to sklep je sprzedawal nie zas
              piekarnia....dobre, nie ma co!!!!

- starosta gminy Piaseczno (co za dupek!!!), ktory nie ma podstaw do zwolnienia
              Powiatowego Inspektora Budowlanego....przeciez odebranie budynku, ktory po 6
              latach uzytkowania grozi katastrofa budowlana nie kwalifikuje sie jako razace
              naruszenie obowiazkow pracowniczych.

Rany, w jakim my kraju zyjemy....
              • richo Re: Rozwalily mnie dwie osoby 07.06.06, 12:32
                lampka.nocna napisała:

> po tym programie:
                > - rzecznik MH stwierdzeniem, ze firma nie ponosi odpowiedzialnosci za
                > Tytanika...oni tylko budowali, a inwestor czyli spoldzielnia jednosc odpowiada
                > za inwestycje. Oryginalna teza czyli jak piekarnia wypiecze ciastka z
                > salmonella to ona jest niewinna, bo przeciez to sklep je sprzedawal nie zas
                > piekarnia....dobre, nie ma co!!!!

Gdyby sklep _miał_ obowiązek zbadania ciatek na obecność salmonelli to tak.

> - starosta gminy Piaseczno (co za dupek!!!), ktory nie ma podstaw do zwolnienia

Ten "dupek" podlega już pod jakiś paragraf - uważaj! ;-)

> Powiatowego Inspektora Budowlanego....przeciez odebranie budynku, ktory po 6
                > latach uzytkowania grozi katastrofa budowlana nie kwalifikuje sie jako razace
                > naruszenie obowiazkow pracowniczych.

Znasz przypadek pielęgniarek z - bodajże - Gliwic, które robiły sobie zdjęcia z wcześniakami? Sąd
                pracy przyznał im rację. Takie jest prawo.

> Rany, w jakim my kraju zyjemy....

Kraj jak każdy inny. Prawo odstaje od zrowego rozsądku.
                • nea78 Re: Rozwalily mnie dwie osoby 08.06.06, 18:32
                  www.itvp.pl/potwojejstronie/i.tvp/ - jest już program na iTVP
                  • rabena Re: Rozwalily mnie dwie osoby 08.06.06, 22:19
                    ciekawe które to bloki na os. słowicza z cofniętym pozwoleniem, a wogóle skąd
                    się wziął MH, czyżby wracał do korzeni ? (krowy), aaa rzeczywiscie P-no to dla
                    nich ziemia mlekiem płynąca więc cóż się dziwić
    • zs_145 JUTRO PONIEDZIAŁEM - POWTÓRKA PROGRAMU W WOT 11.06.06, 10:24
      JUTRO O 8.30 RANO I 19.30 PO POLUDNIU W WOT.

NIE PRZEGAPCIE!
    • jacekglm po "ripleju" 12.06.06, 19:42
      nie no..obejrzałem dopiero kawałek a już wymiękam..przecież to się w głowie nie
      mieści..
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka