xxi-wiek 12.07.06, 11:56 witam, szukam studniarza.. male cisnienie wody... nie chce korzystac z wody miejskiej, przestawie sie na wode ze studni do podlewania ogrodka... dzieki z gory na namiary na studniarza z piaseczna. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woy Re: szukam studniarza 12.07.06, 12:14 Też szukałem, bezskutecznie, są tylko od wierconych studni, takich speców od kopanej studni nie znalazłem. w. Odpowiedz Link Zgłoś
xxi-wiek Re: szukam studniarza 12.07.06, 12:37 a studnie wiercone sa drogie? moze na spolke z sasiadami bedzie taniej na glowke? pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
jolha Re: szukam studniarza 12.07.06, 12:37 woy to daj namiary na tych do głębinowych, bo i my taką możliwość bierzemy pod uwagę przy obecnym braku wody Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: szukam studniarza 12.07.06, 12:39 Niestety nie mam tego telefonu już, ale popytam sąsiadów, może ktoś zna kogoś. w. Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm zastanówcie się zanim zaczniecie.. 12.07.06, 19:28 jakiś czas temu miałem styczność ze specami od kopania studni więc pozwolę sobie zabrać głos w tej sprawie.. radzę się dokładnie zastanowić zanim weźmiecie kogoś do tej roboty.. my mieliśmy taki przypadek:kolega kiedyś kopał studnię i polecił swoich dobrych znajomych,więc i my postanowiliśmy skorzystać z ich "usług"..pominę to że panowie pracowali trzy dni..finał był taki że zamiast działającej studni miałem zatartą pompę i brak perspektyw na własną wodę.. panowie zastosowali następującą technikę:wpuścili w ziemię rurę o średnicy jakieś 10 cm,po czym wsadzili właściwą rurę ze smokiem ssawnym..potem wyciągnęli zewnętrzną rurę a wszystko obsypali ładnie ziemią..oczywiście nie miało prawa zadziałać.. skonczyło się na tym,że ich"zabawaki" zostały zamknięte do czasu uregulowania należności za zatartą pompę..przestraszeni utratą gratów posłusznie wybulili kasę i na tym się znasze drogi rozeszły.. tydzień później przyjechał profesjonalny studniarz(tak się chyba nazywa ten pan) i wszystko poszło sprawnie..nawet przed odwiertem przeprowadził badania cieków wodnych co by wiedzieć gdzie wiercić:) więc zanim weźmiecie kogoś zastanówcie się 3 razy.. powodzenia!! Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: zastanówcie się zanim zaczniecie.. 12.07.06, 19:56 A dasz jakiś kontakt? Odpowiedz Link Zgłoś
jacekglm Re: zastanówcie się zanim zaczniecie.. 12.07.06, 20:09 chcesz do tych pierwszych;> niestety nie mam żadnego kontaktu..koleś był z Łodzi więc jak by ktoś brał "szpeca" z tamtych stron to gorąco polecam:) Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: zastanówcie się zanim zaczniecie.. 12.07.06, 20:33 jacekglm napisał: > chcesz do tych pierwszych;> Mam takiego bzduna jakby ktoś "potrzebował" ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: zastanówcie się zanim zaczniecie.. 14.07.06, 14:10 to ja spytam..Ile taka zabawa kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: zastanówcie się zanim zaczniecie.. 14.07.06, 14:17 drzejms-buond napisał: > to ja spytam..Ile taka zabawa kosztuje? Bzdun, czy studnia? Odpowiedz Link Zgłoś