Dodaj do ulubionych

Nowe mieszkania, osiedla....

01.08.06, 15:56
Koleżanka prosiła mnie bym się rozeznała co do dostępnych obecnie do kupienia
nowych mieszkań w Piasecznie. Wiecie może na jakim osiedlu dostępne sa
mieszkania? Jakie macie opinie o deweloperach i jak to wygląda cenowo?
Powstaje np. takie małe osiedle przy torach kolejowych, blisko stacji, wiecie
coś o nim?
Obserwuj wątek
    • 30maciekk Re: Nowe mieszkania, osiedla.... 02.08.06, 10:23
      W Piasecznie polecam dwóch developerów: Piekut i Kandro 2.(Ceny ok. 4 tys za m2)
      Obecnie Piekut sprzedaje mieszkania w nowej inwestycji (właśnie blisko torów)
      Central Park, a Kandro w okolicach Auchan - Osiedle Raszyńska.
      Omijaj szerokim łukiem developera Multi-Hekk!!!!

• rabena Re: Nowe mieszkania, osiedla.... 02.08.06, 10:25
      Trudno coś powiedzieć o czymś co jeszcze nie powstało. Z nowych budów rusza też
      Arche przy Poniatowskiego, na nich skarg jeszcze nie słyszałam
      www.arche.pl/nieruchomosci/index.php?m=2&idk=25,
      poza tym polecam KANDRO-2 są drodzy ale chyba najlepsi na rynku piaseczyńskim,
      budują obecnie następne budynki - po prostu trzeba się przejść do ich biura
      przy ul. jana pawła. Odradzam stanowczo kupowanie u małych deweloperów lub tych
      którzy jeszcze nic wcześniej nie wybudowali, gdzie nic się nie można o nich
      dowiedzieć co robili wcześniej a już sprzedają.
      • eli26 Re: Nowe mieszkania, osiedla.... 09.08.06, 14:15
        Nie zgodzę sie co do małych deweloperów. Ja na początku roku zdecydowałam się
        na kupno mieszkania w Piasecznie - pojechałam obejrzec osiedle Multi-Hekk przy
        Julianowskiej i przypadkiem zauważyłam obok bardzo ładne 3 żółto-pomarańczowe 2-
        piętrowe bloki przy ul. Przesmyckiego. Zadzwoniłam i 2 dni później podpisałam
        umowę :). W przyszłym tygodniu sie przeprowadzam :))).
        Firma naprawdę jest ok. Właściciele są uczciwi, nie było żadnych problemów, a
        nawet byli w stanie bez problemu zaczekać na decyzję kredytową mojego banku -
        żadnych odestek czy kar. Bez problemu mozna było dogadać się np. w sprawie
        przesunięcia ścianek działowych (i to 2 razy) - oczywiście bezpłatnie. Widać,
        że właściciele nie budują domów tylko dla kasy :). To jedna z bardzo niewielu
        uczciwych firm, z którymi miałam do czynienia. A najważniejsze jest to, że
        budynek i mieszkania sa naprawdę dobrej jakości. I tylko nieznacznie drożej za
        m2 niż osiedle obok ;)- ale wszystko juz sprzedane...
        • lampka.nocna Do: eli26 09.08.06, 15:58
          dobrych, uczciwych devepolerow trzeba promowac....na forum takze.

Podziel sie informacjami z forumowiczami z jakiej firmy jestes tak zadawolona???
          • eli26 Re: Do: eli26 09.08.06, 16:27
            Osiedle przy ul. Przesmyckiego,
            Drocan i Akbud
            • misz098 Re: Do: eli26 09.08.06, 20:58
              Ja też o mały włos nie kupiłam mieszkania w Akbudzie. Faktycznie właściele
              firmy byli bardzo życzliwie nastawieni do klienta. Zrezygnowałam jednak z
              powodu braku dogodnej komunikacji z ul. Przesmyckiego. Teraz mieszkam już na
              osiedlu Kandro-2 i też chwalę sobie tego dewelopera, chociaż niestety idealnych
              takich nigdzie nie ma:-(
            • jolha Re: Do: eli26 14.08.06, 21:15
              Witaj sąsiadko w takim razie:) Ja mieszkam w tym środkowym budyneczku od
              stycznia. Co do komunikacji nie jest źle - jeździ 724 - rzadko i Mały Express
              Piaseczno - "L" za 1 PLN - częściej.
              A co do Panów A.K. i S.W. - sympatyczni i faktycznie ugodowi, ale trochę
              pomieszkasz i dojrzysz błedy, niedoróbki etc., których za szybko nie będą
              usuwać. No ale cóż nie ma róży bez kolców:) Nie zamieniłabym tego osiedla na
              Kandro-2 (nota bene w tych samych barwych i wg tego samego projektu chyba), bo
              bliżej zieleni i jakoś tak bardziej kameralnie u nas, noi zna się wszystkich
              mieszkańców:)))
              Pozdrawiam.
              • eli26 Re: Do: eli26 17.08.06, 15:33
                Witaj w takim razie :)
                Jeśli chodzi niedoróbki, to zdaję sobie z tego sprawę, ale myśle, że jest
                nieźle :)
                Na pewno przeszkadza Ci ta ciągła budowa obok Twojego bloku....

Miło mi poznać sąsiadkę :))
                hmm... a skąd ten Mały Ekspres jeździ? i jak często?

Osiedle jest ok. Rzeczywiście zielono, kameralnie - więc myslę, że będziemy
                miały okazję się spoktkać prędzej czy później :)

• jolha Re: Do: eli26 17.08.06, 20:40
                  Hej,
                  Jak tam przeprowadzka? Chyba opóźniona, bo nie macie podobno prądu (to tak w
                  kwesti niedoróbek). Co do budowy nie przeszkadzała mi, bo w sumie jak się
                  przeprowadziłam to już wszystko u was tam było poza tynkami. No może poza jedną
                  nocą na początku lipca, kiedy to wylewali masę w garażu i proces technologiczny
                  wymagał tego, żeby zrobić to ciągiem i coś o mocy młota pneumatycznego
                  pracowało i z 'lekka' hałasowało;)) Napisz na priva na którym pietrze i w
                  którym mieszkanku Cię dorwać. Co do tego piętra to pilę tu do wody, a raczej
                  jej braku, hihi, w okresie letnim...
                  A poznamy się zapewne wcześniej niż myślisz, bo w tych dwóch blokach już się
                  wszyscy znamy i jesteśmy na stopie koleżeńskiej:)
                  • jolha Re: Do: eli26 17.08.06, 20:45
                    Acha, a ad. małego expresu piaseczno właśnie dziś się dowiedziałam, że w czasie
                    mojego urlopiku zawiesili linię L6:(( Jak zawsze zgodnie z 'logiką' tuż przed
                    rozpoczęciem roku szkolnego...szkoda słów
                    • rabena a to dobre ;) 24.10.06, 21:01
                      Zahamowanie pędu mieszkaniowego w najbliższym czasie w naszym mieście nie
                      będzie przez urzędników, ani przez prostestujących, ani przez inne tego typu
                      historie, ale przez najzwyklejsze w świecie gówno :P przepraszam za dosłowność.
                      Co z tego, że mieszkaniea będą stały nowiutkie skoro nie bedzie można ich
                      odebrać z powodu braku podłączenia do kanalizacji. Widmo większych korków
                      oddali się na jakieś dwa lata.
                      źródło "Co i Jak" :)
        • rabena Re: Nowe mieszkania, osiedla.... 10.08.06, 10:03
          Firma Akbud wybudowała ładnie wkomponowane małe osiedle przy Kniaziewicza więc
          nie jest firmą nieznaną.
          • m888z Re: Nowe mieszkania, osiedla.... 14.08.06, 23:16
            a mają jakąś stronę internetową?
            • alienxxx Re: Nowe mieszkania, osiedla.... 15.08.06, 03:02
              www.akbud.it.pl
    • jaqbek2 Re: Nowe mieszkania, osiedla.... 03.11.06, 23:38
      Pewnie masz na myśli blok stawiany przez Arche przy Poniatowskiego. W tej chwili
      ceny to ok. 4600, może coś jeszcze wolnego się znajdzie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka