Dodaj do ulubionych

Telefon stacjonarny

01.09.06, 10:05
Witam Sasiadow!
Bedac ostatnio ma budowie naszego osiedla (czytaj zerkajac przez plot :-) )
zauwazylem tajemnicze kable wystajace z ziemi kolo osiedla segmentow po
drugiej stronie ul. XXI w. na wys IV etapu. Tasma przy kablach glosila: TP SA
albo Telekomunikacja Polska SA, czy jakos tak. Moze jest szansa na instalacje
telefonu/netu w jakims rozsadnym czasie? ( pomijam ew. wyrazy sympatii wobec
naszego "kochanego" monopolisty..:-) ale lepszy rydz niz nic...))
pozdrawiam,
/Wito
Obserwuj wątek
    • marta_s_b Re: Telefon stacjonarny 01.09.06, 13:16
      Jeszcze jedna dobra wiadomosc:) Mimo niezbyt duzej sympatii do TPSA zawsze to
      lepsze niz radiowo.
      • renata013 Re: Telefon stacjonarny 01.09.06, 20:45
        Ja słyszałam że na tpsa nie mamy co liczyć bo oni się nie zajmują takimi małymi
        osiedlami jak my i prawdopodobnie będzie netia ??
        trzeba dopytać w biurze!
        • wito74 Re: Telefon stacjonarny 04.09.06, 10:17
          Witam!
          Gdyby chodzil o polozenie linii na jakims dluzszym odcinku, np. od geodetow, to
          pewnie bylby wiekszy problem, ale jezeli TP SA ma dociagniety kabel praktycznie
          do naszego osiedla (tylko przez ulice musza przerzucic) to chyba jest szansa -
          zwlaszcza ze osiedle po drugiej stronie ul XXI wieku do ktorego dociagnieto
          linie jest duzo mniejsze niz nasze - z 10 segmentow raptem, wiec nie tracmy
          nadzieji ;-)
          A poza tym w okolicy nie ma az tak duzo duzych osiedli.

Zlacze radiowe (Sferia, Netia) zawsze mozna zamowic (chociaz to porazka -
          mialem i praktycznie nie dalo sie korzystac :-( ) , komorki sa w miare tanie, a
          skype jeszcze tanszy. W sumie bardzie mi na necie zalezy.. ale jak juz mozna
          wszystwo razem... :-)

O wlasnie - moze ktos sie orientowal jak szanse na dostep do netu? Ponoc w
          tamtym rejonie dziala MG-System, ale jakos szczegolnie duzo informacji nie
          udalo mi sie na ich stronie znalezc.
          pozdr,
          /WiTo
          • pierr0 Re: Telefon stacjonarny 23.10.06, 16:10
            Witam,

Bedę mieszkańcem VIII etapu.
            Dowiedziałem się właśnie, że znajomi kupili mieszkanie na osiedlu "WillaNova",
            które znajduje się niedaleko naszego osiedla. Developer zapewnia telewizje
            kablową, telefon i sieć komputerową, ponieważ korzystaja z usług UPC.
            Może do naszego osiedla również można by było podłaczyć np.UPC.
            Pytanie tylko ilu mieszkańców musiałoby wyrazić zgodę, aby dla UPC było to
            opłacalne.
            Pozdrawiam
            Pierr0.
            • anika36 Re: Telefon stacjonarny 24.10.06, 10:18
              Witam Sąsiadów,
              obecnie mieszkam na ul.Ogrodowej - mamy netie oraz UPC, developer zadbał o to
              od samego początku. Nie wiem jak do tego tematu podejdzie NWW. My - IV etap
              głosujemy za instalacją UPC.
              Pozdrawiam
    • maciup2 Re: Telefon stacjonarny 29.10.06, 15:59
      Witam.
      Jestem z pierwszego etapu.Odbiór nawet przed terminem.Usterki -mało i prawie
      wszystkie juz usuniete.Elektryczność -na poczatku tez miałam wrazenie,że cos
      jest nie tak ,ale mój znajomy specjalista elektryk stwierdzil,że Nasza Willa
      zastosowała nowe rozwiązanie -zamiast puszek rozgałęznych ,wszystkie kable
      zostaly umieszczone w gniazdkach-nowa metoda stosowana ostatnio w Niemczech.
      Jestem bardzo zainteresowana podłączeniem UPC i podejrzewam,że będzie bardzo
      wielu chetnych.Potrzebna jest tylko osoba,ktora podejmie sie w naszym imieniu
      dzialaniemw tej sprawie.Pozdrawiam wszystkich SASIADOW.
      MACIUP

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka