Dodaj do ulubionych

gmina Regimin

17.10.10, 21:01
Witam,
Myślę że już czas zmienić wójta i radę w Regiminie.Niedługo wybory!
Dotychczasowy wójt niewiele osiągnął.
Na przykład 0 słownie zero (lub blisko) dotacji unijnych.
Myślę ,że społeczeństwo gminy dorosło do tego aby podjąć taką decyzję.
Zapraszam do merytorycznej dyskusji.
Obserwuj wątek
    • Gość: gość Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.10, 21:11
      Dyskusja merytoryczna polega na znajomości faktów. Piszesz, że wojt nie pozyskał środków unijnych. Jest to nieprawda, przykład - zajęcia pozalekcyjne dofinansowane w 100% przez Unię Europejską. Co do zmian w urzędzie masz rację, też tak myślę. Jeżeli obecny wójt jest zły, to kto będzie lepszy? Zmiana dla zmiany jest najgorszym rozwiązaniem.
      • Gość: a74 Re: gmina Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 18.10.10, 09:04
        Po co zmieniać kogoś kto się sprawdza ,żeby inny zanim się wdroży zmarnował szmat czasu .Przynajmniej w moim odczuciu w okolicy jest dużo zmian na korzyść mamy wyremontowane drogi ,nowe przystanki ,place zabaw ,zmodernizowaną szkołę.Może dla porównania przejedźcie się (nie będę tu wymieniać )do gmin w których nic nie zmieniło się od 20 lat.
        Może komuś wójt nie odpowiada ,może ma z nim osobiste zatargi ,jestem przeciętnym mieszkańcem mnie on ani grzeje ani ziębi,ale oceniając obiektywnie dużo robi i uważam, że nowy(inny)wcale nie znaczy lepszy .
        • Gość: ali Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 18.10.10, 11:56
          Najwyższy czas na zmiany starczy tej gry na komputerze bo to wójt robi chyba najlepiej ,a gdzie widać te zmiany gdzie te drogi wyremontowane sam widok jak się wjeżdża do Regimina zwala z nóg bele siana i kiszonka coś wspaniałego nie wspomnę że przy gminie nie ma parkingu .A gdzie oczyszczalnia ścieków i kanalizacja gorsze dziury niż w naszej gminie są skanalizowane a z tym wójtem to jeszcze ze 20 lat się zejdzie.Co do nauczania też nie była bym zachwycona dzieci wychodzą o godzinie 16 ze szkoły i jeszcze kupa nauki a po za tym inwestuje w sport bo tym robi sobie dużą reklamę gorzej z wynikami nauki .
        • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 12:02
          W czasie ostatnich 8 lat zwiększyła się w gminie ilość nowoczesnych kombajnów, traktorów i pługów obrotowych oraz laptopów.
          W ostatnich osmiu latach zwiększyła się wielokrotnie ilość telefonów kamórkowych oraz anten satelitarnych i płyt gnojowych.
          Teraz ludzie mają dobre samochody bo w ostatnich dwóch kadencjach naszego wójta dużo mieszkańców wyrzuciło stare maluchy i Polonezy i teraz jezdzi bmw, citroenami, peżotami i innymi zachodnimi samochodami a dużo ludzi też jeździ na wczasy za granicę.
          Czy mało się zmieniło w gminie przez ostatenie dwie kadencje? Tylko zaślepiony nie chce zobaczyć jak się bardzo mieszkańcom poprawiło za naszego wójta.
          • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 12:06
            I jeszcze powiem więcej bo za naszego wójta rolnicy zaczęli dostawać dopłaty unijne do hektara a za poprzednich wójtów nie dostawali.
            • Gość: gość Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 12:34
              czytam te wpisy i dochodzę do wnioisku, że wszędzie jest tak samo. ja jestem mieszkańcem sąsiedniej gminy- tu też tylko narzekają na wójta (ja go nie bronię bo mnie to on ani grzeje ani ziębi) ale przypominam wszystkim, że oprócz wójta to są jeszcze radni- gdyby oni byli ok to wójt nie miał by nic do gadania. tak na prawdę rządzą radni- kwestia tego jacy oni są???
              mam nadzieję, że ludzie pójdą po rozum do głowy a później na wybory.
              • greencygan Re: gmina Regimin 18.10.10, 13:59
                Witam,
                Tak dopłaty unjne na doszkalanie, ciekawe ile to jest w zł?
                Popatrzcie Państwo na gminę Strzegowo. Tam o drogach już dawno zapomniano. Woda i telefony to historia.W chwili obecnej Wójt proponuje mieszkańcom kolektory słoneczne na dachy. Jest w planach zalew.
                Gmina Glinojeck , tam Burmistrz kończy kanalizację gminy.Będą tera instalować internet w całej gminie który dla mieszkańców ma być bezpłatny.
                Tam ściągają dofinansowanie w dziesiątkach milionów złotych. W regiminie o ile dobrze zrozumiałem chodzi być może o kilkadziesiat tysięcy złotych.
                A przede wszystkim muszą być ludzie w Urzedzie Gminy którzy tym się zajmą.Proszę wskazać mi osobę która zajmuje się inwestycjami w sposób profesjonalny?
                Ile wniosków jest złożonych o dofinansowanie. ZERO.
                Proszę o dalszą dyskusję.
                • Gość: gość Re: gmina Regimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.10.10, 14:18
                  to prawda w większości gmin brakuje ludzi z odpowiednimi kwalifikacjami którzy zajmowali by się pozyskiwaniem funduszy- w naszej gminie niestety też!
                  forsa przepływa obok.
                  • Gość: don Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 18.10.10, 17:00
                    to prawda a można dużo rzeczy zrobić potrzeba tylko odpowiednich ludzi .O kanalizacji to już niektóre gminy zapomniały że ją robiły a w naszej zapewne kolejny raz plany straciły ważność bo najważniejszy sport ,a to że ludzie mają problem z e ściekami to nikogo w gminie nie interesuje 100 lat za murzynami a te nasze place zabaw to zamydlenie oczu zobaczcie place zabaw i boiska w gminie Strzegowo gdzie zjeżdżalnie z placu zabaw zapewne poszły bokiem ale w naszej gminie to już tak jest teraz mamy okazje dać szanse komuś świeżemu ten pan już dość się wykazał
                    • greencygan Re: gmina Regimin 18.10.10, 19:59
                      Witam,
                      W naszej gminie nie dbamy o sport wśród młodzieży.I hala sportowa nie załatwi wszystkiego gdyż trzeba budować nieduże obiekty w małych wioskach.
                      I tu powołam się na przykład gminy Strzegowo i Glinojeck.Orliki w liczbie kilku sztuk w każdej gminie zostały pobudowane w ostatnich trzech latach.
                      A w Regiminie ZERO.
                      • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.10.10, 20:15
                        Gmina nasza jest dobrze przygotowana do inwestycji i wnioskowania o środki unijne.
                        Do inwestycji jest przygotowany bardzo dobrze inż. Jaskólski który jest bardzo dobrym specjalistą. Dzięki inż. Jaskólskiemu nasza gmina ma duży potencjał do robienia inwestycji.
                        • Gość: obserwator Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 18.10.10, 22:01
                          chciało by się żeby o tym panu Jaskólskim to była prawda może przygotowany ale teoretycznie bo praktycznie to słabo mu wszystko wychodzi .A jaką kasę nasza gmina ma z gazowni przepompownia pod nosem a mieszkańcy gminy nie mają dostępu do gazu.tak naprawde to nie ma nic takiego czym ta gmina mogła by się pochwalić może jakieś małe szczególiki mało widoczne na tak długą kadencje czas na coś nowego
                        • Gość: mający oczy Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 16:04
                          U jak bym się przeniósł 30 lat wstecz ;P.
                      • greencygan Re: gmina Regimin 20.10.10, 20:20
                        Witam,
                        A tu jest zdjęcie bioska w szczerym polu w gminie Strzegowo.
                        fotoforum.gazeta.pl/5,2,greencygan.html
    • Gość: ,,,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 19.10.10, 11:32
      a kto startuje na wójta
      • Gość: rąbek Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.10, 23:19
        Póki co jest trzech:Lecha Maria Zduńczyk,Stasiu Gawarecki i Rafał Romanowski...
        i myślę że będzie czwarty...
        • Gość: iksen Re: gmina Regimin IP: *.chello.pl 20.10.10, 19:37
          a znacie może nazwiska osób starających się na radnych do gminy??? i co można o nich powiedzieć???
          • greencygan Re: gmina Regimin 20.10.10, 20:00
            Witam,
            Sądzę że ciekawym kandydatem jest Stanisław Gawarecki.
            Z tego co wiem jest inżynierem budownictwa i praktykiem w prowadzeniu inwestycji.
            Co do radnych to wiem że dużo osób chce kandydować z tych co byli w poprzedniej kadencji i co przyklepywali wszystko wójtowi.
            • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 20:34
              Po co mydlić oczy kandydatem na wójta co jest inżynierem budownictwa, jak w gminie do inwestycji jest bardzo dobrze przygotowany inż. Jaskólski, który współpracuje dla dobra gminy z naszym wójtem. A w czym ten inżynier co kandyduje na wójta jest lepszym inżynierem, bo mieszkańcy chcieli by wiedzieć.
              • Gość: ... Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 20.10.10, 21:58
                a w czym jest taki dobry Jaskólski bo jak do tej pory nie widać żadnych postępów może niech w końcu zostanie ktoś młodszy może coś zacznie działać stawiam na Romanowskiego tych panów koło 50 było już sporo
                • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 23:17
                  To żadna odpowiedź w czym jest lepszy ten inżynier budownictwa co podobno chce kandydować na wójta, od inż. Jaskólskiego który jest sprawdzony jako pracownik urzędu gminy co się zna na zagadnieniach.
                  • Gość: grand Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 23:39
                    Szanowni Państwo,
                    oczywiście osobę inż. Jaskólskiego traktuję jako sarkazm do obecnie rządzącego obozu, bo tytułem wstępu, żeby zostać inżynierem należy mieć maturę, ale to akurat sarkazm z mojej strony...
                    Natomiast wracając do sedna sprawy, podoba mi się to, że w tej dyskusji, która się wywiązała, nie ma błota, nie ma wymiany poglądów różnych obozów poniżej wszelkiej przyzwoitość...
                    Przyznam szczerze, że pewnie z tych trzech kandydatów ulepiłby najlepszego wójta, ale należy dokonać wyboru...
                    Znam całą trójkę i nie mam szczególnych pretensji do wójta Zduńczyka, ale jak już przypadkiem znajdę się w grudusku, czy Opinogórze (nie trzeba szukać glinojecka, czy strzegowa) to niestety wójt nasz stracił te ostatnie osiem lat, niestety stracił...
                    Stasiu Gawarecki i jego wójtowanie, to raczej niespełnione marzenie jego żony, mojej drogiej agentki ubezpieczeniowej, ale należy dodać, że to gość w wieku ponad 60 lat, a więc tuż przed emeryturą, więc nie jestem przekonany, że z naszej gminy warto robić sypialnie na emeryturę...
                    Romanowski, za lasem czyli Szulmierz, Lipa, Koziczyn znany i z tego co wiem lubiany...
                    Po naszej stronie lasu znany już mniej...
                    Na pewno młody, na pewno jak na młody wiek z "jajami", bo co tu dyskutować nawet w rządzie Kaczora, byle kiep wiceministrem nie zostaje, pewnie świeży i być może tej świeżości naszej gminie brakuje, pewnie miałby siłę i odwagę, by szarpnąć naszą gminą...
                    Przyznam, że póki co stawiam na niego, ale wiele może się zdarzyć...
                    Mam jedynie prośbę do forumowiczów, by nasz temat, był tematem nadal tak godnie komentowany jak dotychczas, to buduję,
                    dlatego mam nadzieję, że nikogo nie uraziłem swoją wypowiedzią...

Pozdrawiam
                    • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 23:48
                      Mieszkańcy chcieliby do końca dowiedzieć się w sprawie sarkazmu do matury inżyniera kandydata na wójta. Przecież nie można być inżynierem bez matury to jak ktoś kandyduje to powinien pokazać maturę.
                      • Gość: rąbek Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.10, 23:55
                        chce zachować poziom dyskusji,ale wybaczcie,bo zaczynam się gubić.
                        Czyżby naprawdę na wójta kandydował inż.Jaskólski???
                        Proszę,wyprowadźcie mnie z błędu???
                    • Gość: kama Re: gmina Regimin IP: *.tktelekom.pl 21.10.10, 00:02
                      Witam!
                      Co do osób ubiegających się na stanowisko radnego w gminie Regimin (ponieważ pojawiło sie takie pytanie) wiem na pewno, że ze wsi Pawłowo startować będzie dwóch kandydatów - weteran pan Dziubiński, obejmujący to stanowisko już 16 lat (o 15 za dużo) i "świeża" osoba, jeżeli chodzi o pracę w naszej gminie pan Suwiński, który o ile wiem i bez tego stanowiska sporo dla swojej wioski zrobił. Myślę, że takim osobom trzeba dać szansę.
    • Gość: J/D-arek Re: gmina Regimin IP: *.adsl.inetia.pl 21.10.10, 00:01
      a mi się wydaje że ten wątek jest trollowany przez ludowca...to zaskakujące, że o tej godzinie ciągle pojawiają się wpisy z IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl
      Dajcie sobie spokój, nic na siłę, idźcie spać.
      • greencygan Re: gmina Regimin 21.10.10, 09:32
        Witam,
        Ja będę jednak trzymał się gminy Strzegowo i Glinojeck chociaż nie ujmuję sukcesów wójtowi panu Oględzkiemu.
        Zdjęcie które kiedyś zrobiłem będąc w gminie Strzegowo, szczere pole i boisko
        fotoforum.gazeta.pl/5,2,greencygan.html
        I takich boisk jest wiele.Natomiast w naszej gminie tylko hala sportowa która jest tak wykonana że może się wkrótce zawalić.
        • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 18:39
          Nie można pisać że hala sportowa może się wkrótce zawalić bo została dobrze zbudowana pod nadzorem wójta i inż. Jaskólskiego. Mieszkańcy sami widzą jaka jest prawda.
          • Gość: rąbek Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.10, 21:55
            Dla mnie nie ta hala stoi wieki i wieki służy naszym dzieciakom, ale błagam nie przywołujmy tutaj specjalisty Jaskólskiego, bo przez niego straciłem cały szacunek dla Wójta!!!
            Dla mnie jest dwóch kandydatów:Gawarecki i Romanowski i między nimi wybiorę...
            • Gość: ... Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 21.10.10, 22:03
              POPIERAM
    • Gość: casanova Re: gmina Regimin IP: 178.56.140.* 22.10.10, 16:37
      Ludzie OBUDŹCIE SIĘ!!! Czas na zmiany. Gmina Regimin potrzebuje ludzi uczciwych, odpowiedzialnych a przede wszystkim wykształconych! Kto do tego dopuścił żeby inżynierem w tej gminie był człowiek bez matury^^ Ponadto pełno tam znajomości, samych spisków i oszustwa.. "Idźcie po rozum do głowy a dopiero na wybory.."
      • greencygan Re: gmina Regimin 22.10.10, 17:00
        Witam,
        Wydaje mi się że otaczając się miernotami nie wyhoduje się konkurenta pod własnym bokiem.
        Inwestycje w gminie są źle prowadzone. Chociażby teraz coś tam kopią za Grzybowem w stronę Targoń. Bałagan od tygodnia. A z tego co wiem chodzi o nowy dywanik asfaltowy.
        Ciekawe czy specjaliści od inwestycji pomyśleli o chodniku od Grzybowa w stronę mostu gdyż latem bardzo dużo osób wybiera się na spacer z małymi dziećmi.
        Wszystko okaże się w przyszłości.
        • Gość: mieszkanka Re: gmina Regimin IP: *.244.153.140.debica153.tnp.pl 22.10.10, 18:16
          Zdaje mi się, że tą gminę ktoś kontroluje i nie pozwolono by żeby były tam same nieprawidłowości
        • greencygan Re: gmina Regimin 24.10.10, 13:34
          Witam,
          znalazłem program wyborczy jednego z kandydatów pana Gawareckiego
          www.pslciechanow.pl/?po=gmina_regimin
          może ktoś ma innych kandydatów?
      • Gość: aby Re: gmina Regimin IP: *.debica197.tnp.pl 22.10.10, 21:17
        nie matura lecz chęć szczera
    • Gość: anna Re: gmina Regimin IP: *.debica197.tnp.pl 22.10.10, 19:40
      wójcie jesteś boski
      • Gość: calineczka Re: gmina Regimin IP: *.244.157.128.ip4.tnp.pl 22.10.10, 19:45
        Czas na zmiany w gminie Regimin, najwyższy czas!
        • Gość: rika Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.10.10, 23:09
          Super, że dochodzimy do wniosku, że czas na zmiany w naszej gminie...
          ale czas na zmiany to przynajmniej 1000 głosów i tylko wtedy możemy oczekiwać zmian,a teraz jedynie pozostaje nam wezwanie do pracy, by taką siłę ludzi zebrać...
          Dla mnie bez różnicy, czy Gawarecki, czy Romanowski, choć wolałabym tego drugiego, byle nie cygan Zduńczyk, inż. Jaskólski itd...
          • greencygan Re: gmina Regimin 24.10.10, 13:37
            Witam,
            znalazłem program wyborczy jednego z kandydatów pana Gawareckiego
            www.pslciechanow.pl/?po=gmina_regimin
            może ktoś ma innych kandydatów?
            • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 14:55
              Mieszkańcy gminy znają prawdę. Dzięki panu Wójtowi i pani Wójtowej, panu inż. Jaskólskiemu i pani Kosińskiej w gminie jest atmosfera spokoju, pracy i inwestycji. A mieszkańcy innych gmin zazdroszczą nam spokoju bo u nich tak wcale nie jest. Taka jest prawda.
              • Gość: ,,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 24.10.10, 16:44
                Rzeczywiście panuje spokój wszyscy się uwielbiają bo jak inaczej przecież nic po za tym nie robią a jeszcze mocno trzymają się stołków ale może niedługo uda ich się pozbyć z tych stołeczków
                • Gość: casanova Re: gmina Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 24.10.10, 17:56
                  Stanowczo popieram..
                  • Gość: rika Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.10.10, 19:28
                     Rozwiązanie problemów związanych z gospodarką ściekową
                    (Budowa oczyszczalni ścieków i sieci kanalizacyjnej - obietnica budowy trwa od 1998 roku, a za chwilę brak gospodarki ściekowej w naszej gminie może spędzać sen z oczu choćby rolnikom produkującym mleko.)
                     Rozbudowa i modernizacja infrastruktury drogowej łącznie z rozbudową i modernizacją chodników.
                    (Modernizacja dróg gminnych, jak również tych zarządzanych przez samorząd powiatowy i wojewódzki. Budowa i modernizacja chodników to nasze bezpieczeństwo. Codziennie do szkół, do przystanków podążają nimi nasze pociechy.)
                     Ciągła modernizacja, doposażenie szkół, a przede wszystkim zagospodarowanie terenów wokół gminnych placówek oświatowych.
                    (Oświata to przyszłość naszej Gminy, przyszłość naszych dzieci. Jedna pełnowymiarowa hala sportowa w Regiminie nie zaspokaja potrzeb rozwoju fizycznego naszych dzieci, dlatego należy rozpocząć modernizacji boisk i przystąpić do programu budowy przynajmniej jednego Orlika na terenie Gminy.)
                     Natychmiastowe przystąpienie do opracowania strategii wymiany i utylizacji azbestowych pokryć dachowych, a tym samym opracowanie programu instalacji kolektorów słonecznych.
                    (Promowanie wykorzystywania energii odnawialnej jest wpisane w każdy program operacyjny w Unii Europejskiej, a kolektory słoneczne są najprostszą formą pozyskiwania tej energii. Żeby je instalować, należy to robić na nowych dachach.)
                     Przygotowanie programu modernizacji obiektów pełniących funkcję publiczne tzn. świetlic wiejskich i strażnic OSP.
                    (Nie wystarczy tym obiektom nadać estetycznego wyglądu. Należy z tych obiektów uczynić centra kulturalno – sportowe, tak by młodzież naszej Gminy mogła rozwijać swoje zainteresowania pozalekcyjne. Obiekty Te winny stać się też miejscem organizacji cyklicznych imprez promujących Gminę.)
                     Przystąpienie do natychmiastowej modernizacji oświetleń ulicznych na terenie gminy Regimin.
                    (Modernizacja to przede wszystkim wymiana lamp oświetlenia ulicznego na bardziej efektywne i energooszczędne. Oświetlenie ulic w naszej Gminie jesienią i zimą nie może następować od godziny 19.00, gdyż jest to oszczędność na naszym bezpieczeństwie.)
                     Opracowanie analizy rynków lokalnych pod kątem zapotrzebowania na miejscowe produkty i usługi, a przede wszystkim wspieranie tworzenia grup producentów rolnych.
                    (Analiza rynków winna być przygotowana wspólnie z innymi samorządami, najlepiej w skali powiatu, tak by stworzyć rynek hurtowy dla lokalnych produktów i usług, a grupy producentów rolnych mogą najefektywniej uczestniczyć w takich rynkach.)
                     Gmina Regimin musi stać się wiodącym samorządem w pozyskiwaniu funduszy z Unii Europejskiej.
                    (Pozyskiwanie funduszy unijnych to główne zadanie samorządu we wszystkich możliwych działaniach i poszczególnych programach operacyjnych. Pozyskiwanie funduszy to również siła merytoryczna urzędników Gminy, którzy będą wspierać każdego mieszkańca, każdą inicjatywę, a przede wszystkim rolników.)

Skan z ulotki Rafała Romanowskiego wrzucony w edytor, więc mogą być literowki.

Pozdrawiam
                    • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.10, 12:28
                      To wszystko w naszej gminie od dawna jest robione więc po co po pisać pomysły, które są już realizowane. Dzięki naszemu Wójtowi gmina ma plany, które są realizowane. Wystarczy popatrzeć jak się mieszkańcom poprawiły warunki życia przez ostatnie dwie kadencje, ile np. przybyło w gminie pługów obrotowych, nowoczesnych dojarek, płyt gnojowych, itp.
                      Dzięki panu Wójtowi, pani Kosińskiej i panu inż. Jaskólskiemu który zna się na inwestycjach gmina się szybko rozwija. Taka jest prawda.
                      • Gość: casanova Re: gmina Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 25.10.10, 18:52
                        Nie oczerniaj człowieku ludzi tymi kłamstwami.. Pieniądze na takie rzeczy to pozyskuje się z Unii Europejskiej a nie "z kieszeni" pracowników gminy.
                        • Gość: mieszkaniec1 Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.10, 10:08
                          Wszystkie pieniądze na inwestycje w gminie przechodzą przez budżet gminy, który uchwala cała rada gminy. A co do inwestycji mają "kieszenie" pracowników gminy? A jakie pieniądze na inwestycje przechodzą przez "kieszenie" pracowników gminy i których pracowników? O co casanovie chodzi z tymi "kieszeniami" pracowników gminy?
                          • Gość: rąbek Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.10, 11:25
                            jak się mówi a to trzeba powiedzieć i b, więc bardzo proszę przynajmniej o przedstawienie sugestii w tej sprawie, w sprawie "Kieszeni".

Pozdrawiam
                            • greencygan Re: gmina Regimin 28.10.10, 09:48
                              Witam,
                              A czy może są obecni zwolennicy obecnego Wójta.
                              Pan Wójt nie organizuje żadnych spotkań wyborczych, nie znamy też jego programu działania.
                              Może ktoś przybliży z czym chciałby startować obecny włodarz?
                              • Gość: . Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 28.10.10, 16:55
                                Pokazywał przez dwie kadencje miał wielką szansę ale nie umiał jej wykorzystać powinien odejść z honorem i dać szansę innym .
                              • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 17:04
                                W gminie Wójt jest powszechnie szanowany i wszyscy mieszkańcy znają Wójta dobrze od lat i spotykają się w Wójtem cały czas a nie tylko przed wyborami. Wójt jest szanowany w całym powiecie i w Platformie Obywatelskiej i PSL. A teraz Platforma ma prawie 50% poparcia w społeczeństwie to Wójtowi nawet język agresji nie zaszkodzi. Taka jest prawda.
                                • Gość: poart Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.10, 20:53
                                  Prawda że PO ma prawie 50% poparcia.
                                  • Gość: . Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 28.10.10, 21:27
                                    ale to wcale nie znaczy że nasz wójt też tyle ma poparcia raczej dużo mniejsze poparcie
                                    • Gość: liberał Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 08:41
                                      Nasz WÓJT może liczyć na głosy sympatyków PO i PSL ponieważ jest konstruktywny i postępowy.
                                      • Gość: liberał Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 10:52
                                        I nasz WÓJT w tych wyborach jest właśnie nadzieją dla elektoratu PO. Dlatego może liczyć na poparcie nie tylko sympatyków ale i działaczy PO. W interesie PO jest żeby w naszej gminie znowu wygrał wybory nasz WÓJT.
                                        • Gość: Pat Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.10, 13:29
                                          NASZ WÓJT TO PRZESZŁOŚĆ,DLATEGO MUSI W KOŃCU BYĆ KTOŚ NOWY CO MOŻE W KOŃCU ZACZNIE COŚ DZIAŁAĆ BO NA STAREGO NIE MA CO JUŻ LICZYĆ Z TEGO CO WIEM NO MA BARDZO ZNIKOME POPARCIE I WCIĄŻ MALEJE
                                          • Gość: liberał Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 16:02
                                            Przedmówca nie kryje swojego języka agresji do naszego WÓJTA bo wie, że nasz WÓJT może liczyć na poparcie wyborców PO, a PO ma poparcie prawie 50%. Naszego wójta w II turze poprą też na pewno wyborcy PSL bo WÓJT troszczy się o rozwój rolnictwa.
                                            • Gość: pat Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.10, 18:24
                                              ale w gminie nie mieszkają tylko rolnicy i nie jest takie pewne że i rolnicy na obecnego zagłosują
                                              • Gość: liberał Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.10.10, 20:46
                                                Nasz WÓJT jest nadzieją wszystkich wyborców postępowych myślących liberalnie a PO ma 50% poparcia dlatego nasz WÓJT może wygrać już w I turze.
                                                • Gość: ,,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 29.10.10, 20:50
                                                  Ależ się znalazł obrońca NASZEGO WÓJTA chyba się zaraz popłacze i tak nie ma szans niech odejdzie z honorem
                                                  • Gość: karina Re: gmina Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 30.10.10, 11:39
                                                    Zgadzam się !!!
                                                  • Gość: xyz Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.10.10, 21:39
                                                    Wyborcy PSL nie chcą głosować na taki PSL. Już pokazali co potrafią i stracili większość w radzie. Niech się PSL obudzi i zacznie działać, bo szkoda organizacji.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.10, 10:12
                                                    Wyborcy PSL na pewno poprą naszego Wójta bo Wójt jest dobrym Wójtem i rozwija gminę. A Pani Kosińska zna się na urzędzie gminy i ma duże poparcie wyborców PSL.
                                                  • Gość: ,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 31.10.10, 20:09
                                                    ciekawe gdzie ją rozwija bo jak do tej pory nie widać, a przepraszam postawił nowe kosze wielka zasługa
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 19:00
                                                    Są w naszej gminie niektórzy ludzie co nie lubią naszego Wójta, pani Kosińskiej i pana inż. Jaskólskiego. Ale mieszkańcy wiedzą ile nasza gmina zawdzięcza Panu Wójtowi i Jego Współpracownikom i Pani Wójtowej. Teraz gmina się rozwija, są inwestycje i w gminie panuje spokój nie tak jak w innych gminach. Nasi sołtysi wiedzą najlepiej jak jest i wiedzą, że nasz Wójt jest dobrym Wójtem.
                                                  • greencygan Re: gmina Regimin 01.11.10, 19:22
                                                    Witam,
                                                    Szczególnie PSL popiera aktualnego wójta w osobie Stanisława Gawareckiego
                                                    www.pslciechanow.pl/
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 20:35
                                                    Dzięki współpracy naszego Wójta i Pani Kosińskiej gmina się rozwija a mieszkańcy dobrze wiedzą kogo popiera PSL dla dobra naszej gminy.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.11.10, 20:39
                                                    bazagmin.pl/regimin/
                                                    Proszę bardzo jak jest na prawdę.
                                                  • Gość: ali Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 01.11.10, 21:16
                                                    nic nie zrobili konkretnego dla gminy bo nie potrafią jedna banda dość trzeba zmian bo będziemy dalej stali w miejscu a inne gminy idą do przodu
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 10:33
                                                    Na stronie Peeselu jest pokazane kto kandyduje na wójta bo się zarejestrował ale na tej stronie wcale nie jest napisane że Peesel w naszej gminie go popiera.
                                                    A czy ma poparcie Pana Posła Peeselu? Jak by miał to powinno być na stronie w internecie przy fotografi kandydata a nie ma.
                                                  • greencygan Re: gmina Regimin 02.11.10, 14:40
                                                    Witam,
                                                    do mieszkańca;
                                                    A gzie SŁOŃCE NASZEJ GMINY i DOBRY OJCIEC ma swoje poparcie?
                                                  • Gość: gość Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 17:26
                                                    Wy wyborcy z gminy Regimin nie wybierajcie draństwa do powiatu bo takie tam macie dobrze wiecie kogo i wtedy będzie wstyd i hańba, i blamaź ludu...
                                                  • Gość: gość Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.10, 17:33
                                                    wy nie wybierajcie draństwa do powiatu bo się strasznie skompromitujecie i będzie blamaż dobrze wiecie o kogo chodzi osoby z ludu to samo draństwo podkręca atmosferę aby pokazać swoją wredną uczuloną na ludzi twarz bądźcie czujni żeby nie było za późno ...
                                                  • sez-am Re: gmina Regimin 02.11.10, 21:51
                                                    Drodzy mieszkańcy... jestem jedną z was i naprawde wzywam do opamietania sie i zastanowienia na którego kandydata oddacie swoj jakże cenny głos. Daliście podwojną szansę dotychczasowemu wójtowi, której myślę że nie wykorzystał...wręcz ją zbeszcześcił i zawiódł zaufanie swojego elektoratu rzucając ochłapami w twarz. Są nimi kilkusetmetrowe odcinki dróg w naszej gminie wymienie moze wszystkie z ostatniego roku, nie zajmie mi to wiele gdyż nie ma za bardzo co tu wymieniac : Szulmierz 90m, Lekowo 300m, Kalisz 500m, Jarluty Duże 300m, Pniewo Czeruchy 170m i 200m, Targonie 90m ; Grzybowo- Targonie 700m, Zeńbok 180m. Rzuca się w oczy rozdrobnienie inwestycji prawda?(ciekawe kiedy byłyby budowane w centymetrach:)) Mało tego, koszty budowy tak krótkich odcinków są większe niż dłuższej i dobrze przemyslanej inwestycji...
                                                    Pomyślcie o swoich dzieciach (gdyż nasza przyszłośc w młodzieży) i o bardzo niskim poziomie nauczania w naszej gminie... pewnie ktoś tu zaraz wypomni mi dodatkowe zajęcia w szkołach ale dotacje na nie uzyskała szkoła i to ona się o nie starała, a nie wójt. Ogólnie potrzeba wielu zmian na polu oświaty. Nie mogę nie wspomniec o hali sportowej w Regiminie... jest w opłakanym stanie tzn. była już w takim podczas odbioru... widac to pewną nieprawidłowosc prawda? Nasza gmina posiada nieprzeciętnie duże środki finansowe (co zawdzięczamy tłoczni gazu) co można na prawdę wspaniale wykorzystac dodając do tego dotacje unijne, ale niestety problem w tym że o te dotacje dotychczasowy wojt sie nie ubiega - jednym zdaniem - marnuje ogromną szansę... Dlatego nadszedł czas na zmiany... Dajmy szansę innym dobrze zapowiadajacym się kandydatom... ale wybór należy do państwa...
                                                  • Gość: ... Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 02.11.10, 22:34
                                                    mądra wypowiedź popieram w 100 procentach czas na zmiany
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.11.10, 13:46
                                                    Mieszkańcy szanują naszego Pana Wójta bo wiedzą że Pan Wójt z Panią Kosińską i Panem inż. Jaskólskim mogą rozwijać naszą gminę bez zadłużania naszej gminy. A inny wójt może zadłużyć gminę i wtedy może zabraknąć na oświetlenie, odśnieżanie i autobus dla dzieci i może podrożeć woda.
                                                  • Gość: ... Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 03.11.10, 14:32
                                                    A na wójta to pani Kosińska i pan Jaskólski też że ciągle o nich mowa ?
                                                  • greencygan Re: gmina Regimin 05.11.10, 10:45
                                                    Witam,
                                                    Odnośnie zadłużania Gminy, to mam pytanie?
                                                    Jak nazwać sytuację gdzie zostają pieniądze na koniec roku.Dużo pieniędzy np.2 000 000 zł których gmina nie zainwestowała.Przecież te pieniądze tracą na wartości (pomimo że są na oprocentowanym koncie). Czy to jest gospodarność?
                                                    Poproszę mieszkańca o odpowiedź.
                                                  • Gość: xyz Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 11:17
                                                    Greencygan- ciekawe pytanie a odpowiedź albo nieudolność (brak wizji rozwoju gminy) lub zabezpieczenie wkładu własnego na poczet planowanych inwestycji, odpowiedzi należy szukać u źródła czyli u Wójta lub Radnych zapewne przy takich oszczędnościach przygotowali projekty na pozyskanie środków zewnętrznych. Trzeba mieć na uwadze, że bez pozyskania środków zewnętrznych żaden samorząd z własnego budżetu nie zrealizuje znaczącej inwestycji.
                                                  • greencygan Re: gmina Regimin 05.11.10, 12:20
                                                    Witam,
                                                    Tak bez pożyczki albo jeszcze lepiej bez dotacji z UE oprócz kilku dróg o kilkusetmetrowej długości niewiele się zdziała.
                                                    Niestety oprócz tych marnych groszy dla nauczycieli z tego co wiemy Gmina nie może się pochwalić żadnym dofinansowaniem z UE i co za tym idzie żadnymi porządnymi inwestycjami.
                                                    Jest to taktyka na przetrwanie pana Wójta i Rady Gminy która nie potrafi go zmobilizować do pracy. Ale chyba już wszyscy radni mają drogi tak że jest nadzieja.
                                                  • Gość: = Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.11.10, 23:26
                                                    A tak naprawdę to czego w naszej gminie brakuje żeby mieszkańcy z tego powodu cierpieli?
                                                    Może dróg nie ma? Wodociągów? Szkoły brakuje?
                                                    Kanalizacji w całej gminie nie da się zbudować bo jak z Radomki albo z Pawłowa prowadzić rury do Targoń?
                                                    A czy mieszkańcy wsi chcą kanalizacji za którą będą musieli płacić a w czasie robót będą mieli powywracane podwórka, ogródki i drogi?
                                                    Lepiej budować przydomowe ekologiczne oczyszczalnie a nie pchać się w inwestycję o gigantycznych kosztach.
                                                    A po co budować oczyszczalnie jak nie ma kanalizacji? Co będzie oczyszczać? Kupa pieniędzy będzie wydana, gmina się zadłuży i kto z tego będzie miał pożytek?
                                                    Dobry gospodarz nie zadłuża gminy dla kaprysu tylko dba równomiernie o potrzeby wszystkich mieszkańców ze wszystkich sołectw.
                                                  • greencygan Re: gmina Regimin 06.11.10, 09:55
                                                    Witam,
                                                    Co brakuje w naszej Gminie? Dziwne pytanie! Ale odpowiem jeżeli wyborco brakuje Ci wyobraźni.
                                                    Popatrz wokół siebie troszkę szerzej, a nie tylko patrz czy Ty masz swoją ukochaną "szosę asfaltową" którą możesz pomknąć na pola i do Ciechanowa swoim wysłużonym autem i traktorem.
                                                    1.boisk typu Orlik
                                                    2.możliwości ogrzewania na gaz
                                                    3.kolektorów słonecznych na dachach,
                                                    4.dostępu do szybkiego internetu,
                                                    5.jak napisałeś przedmówco przydomowych oczyszczalni ścieków
                                                    6.brakuje ścieżek rowerowych
                                                    7.brakuje oświetlenie od zmierzchu do godz.22
                                                    8.brakuje parkingu przy Urzędzie Gminy (chyba po to aby interesanci nie przeszkadzali
                                                    urzędnikom w ich ciężkiej pracy, Naszemu SŁOŃCU GMINY oraz panu inż.Jaskólskiemu)
                                                    A PRZEDE WSZYSTKIM BRAKUJE WIZJI ROZWOJU GMINY I PLANU JEJ ROZWOJU

oraz wielu innych większych i drobniejszych spraw których się nie wykonuje.
                                                    Wyborco rozejrzyj się wokół siebie i napisz na tym forum co Ci przeszkadza w codziennym życiu.
                                                    Chyba że jesteś Wójtem albo panem inż.Jaskólskim i piszesz tutaj na tym forum pod tym pseudonimem.
                                                    pozdrawiam
                                                  • Gość: ! Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.10, 10:10
                                                    Z tego co mi wiadomo to plany na oczyszczalnie już kilka razy straciły ważność a na pewno nikt tych planów nie robił za darmo i kasa nie mała już przepadła .Najlepiej usprawiedliwiać po co robić bo z szamb to pewno pan wójt przyjeżdża i nam za darmo wybiera .Przeżyliśmy zakładanie wodociągów to i kanalizacje też się przeżyje.za wybranie szamba trzeba zapłacić około 120zł na większą rodzinę wystarcza to na około 3tygodnie ciekawe czy kanalizacja wyszła by drożej .Na pewno nie a najlepiej wciskać ludziom kit bo myślą że ludzie na wsi to ciemniaki ale niestety ludzie na wsi nie są tacy głupi swój rozum mają .przydomowe oczyszczalnie nikt nam nie pozakłada za darmo kupę kasy to kosztuje wiem bo się tym interesowaliśmy bo na wójta liczymy już tyle lat i nic. dla niego najważniejszy sport a nie problemy codzienne ludzi a kogo to interesuje że ludzie mają w zimę problemy żeby szambiarka dojechała i się nie zakopała a szambo jak pełne to trzeba wybrać nie ma rady z kanalizacją nie było by tego problemu.W niektórych gminach gdzie nie wszyscy są podłączeni do kanalizacji mają gminną szambiarkę i płacą wtedy 50zł a nie jak my 120zł ,ale po co się wysilać niech ludzie się sami martwią dla gminy to nie problem ale dla mieszkańców bardzo duży!
                                                  • Gość: = Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 13:07
                                                    Z tym brakiem ścieżek rowerowych to niezły przypał! Z całego miasta ludzie przyjeżdżają do naszej gminy na rowerach żeby pojeździć dziesiątkami kilometrów przepięknych ekologicznych ścieżek leśnych i polnych. A może trzeba je wyasfaltować albo wybrukować kostką kolorową? Oj niezły przypał!
                                                  • Gość: ? Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 06.11.10, 13:20
                                                    A jaki przypał że nie potrzebna oczyszczalnia najlepiej na pole się załatwiać to będzie bardzo ekologiczne i po kłopocie i wójt zadowolony
                                                  • greencygan Re: gmina Regimin 06.11.10, 14:12
                                                    Witam,
                                                    Nie trzeba brukować ani asfaltować lasu, natomiast ścieżka rowerowa z Ciechanowa do Regimina napewno by się przydała, np trasą po starej kolejce wąskotorowej.
                                                    Czy rowerzyści i piesi na drodze do Ciechanowa naprawdę Ci Gość;= nie przeszkadzają.
                                                    A może mijasz ich z prędkością 100km/h swoim starym autkiem.
                                                  • Gość: = Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.11.10, 16:34
                                                    Do listy czego Wójt nie zrobił można dopisać, że nie ma:
                                                    1.lodowiska krytego na lato,
                                                    2.krytej pływalni,
                                                    3.lotniska,
                                                    4.tramwaju z Regimina do Grzybowa,
                                                    5.tunelu z Zeńboka do Jarlut,
                                                    6.wodospadu z Koziczyna do Lipy,
                                                    7. Kościół i dzwonnica w Lekowie jeszcze nieotynkowane.
                                                    Oj, ludzie, ludzie...
                                                  • greencygan Re: gmina Regimin 06.11.10, 18:26
                                                    Witaj,
                                                    Do Gosc;= ,jeżeli jesteś taki zadowolony to ujawnij się mieszkańcom.
                                                    Będziesz ewenementem w skali kraju. Człowiek w pełni zadowolony to bardzo ciekawy przypadek.
                                                    A tak poważnie odnośnie tego tramwaju.
                                                    Czemu nie ma autobusu miejskiego z Ciechanowa do Regimina.
                                                    Inne gminy mają taką komunikację.
                                                    A czemu nie odnosisz się poważnie do innych propozycji.
                                                    pozdrawiam
                                                  • sez-am Re: gmina Regimin 06.11.10, 20:09
                                                    A wracając do oczyszczalni i kanalizacji... oraz do osoby która tego nie potrzebuje... Drogi forumowiczu: wypowiadajac się z takim oburzeniem o kosztach zwiazanych z kanalizacja zakładam ze nie ponosisz ich teraz... wniosek z tego: masz szambo bez dna (jak wiekszośc ludzi nie zgadzajacych sie na to) ktorego nie musisz oprozniac prawie co miesiac i rowniez za to placic! Za to trujesz srodowisko i ludzi wokol... (a koszty kanalizacji niewiele sie roznia od comiesiecznego wywozu szamba...rekompensuje je za to wygoda np.w zime)... i jeszcze moze podam taki przyklad: jesli nie chcesz placic za tego rodzaju rzeczy (czyli podstawę w dzisiejszym swiecie) odlacz sobie swiatlo i wodę... więcej zaoszczędzisz...
                                                  • sez-am Re: gmina Regimin 06.11.10, 20:45
                                                    jeszcze dodam to iż przez przeciaganie w czasie (nie wiem dlaczego) budowy tej oto i tak niezbednej oczyszczalni i kanalizacji tracimy duże pieniadze...
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 13:21
                                                    Mieszkańcy bardzo szanują naszego Pana Wójta bo szeroko rozwija naszą gminę a nie tylko w jednym miejscu buduje, i mówi zawsze prawdę i ludzie to wiedzą i nie dadzą się namówić przeciw Panu Wójtowi. A jak zrobić parking przy urzędzie gminy jak nie ma miejsca. Mogli pobudować urząd gdzie jest dużo miejsca na parking a pobudowali gdzie nie ma to jak teraz zrobić parking. Na ile było miejsca to Pan Wójt zrobił już parking.
                                                  • Gość: ,,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 08.11.10, 16:18
                                                    Zależy kto go szanuje a słowa niestety bardzo słabo dotrzymuje przekonałam się na własnej skórze nie będę pisała w jakiej sprawie bo to nie miejsce na forum ale sprawa była bardzo poważna dużo obiecywał a jak co do czego to nic nie zrobił tylko unikał spotkań i zastawiał się panią Kosińską.I tak u nas w gminie załatwia się sprawy .
                                                  • Gość: wyborca Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 17:44
                                                    Ludzie ufają Naszemu Panu Wójtowi bo dba o całą gminę i drudzy kandydaci mają duże programy to po wyborach Nasz Wójt może przyjmie jednego na wicewójta i drugiego na inspektora do naszego Inżyniera Gminnego i gmina będzie się rozwijać jeszcze szerzej.
                                                  • Gość: podejrzliwy Re: gmina Regimin IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.11.10, 18:45
                                                    Mam wrażenie że pewien rodzaj wpisów wykonuje ta sama osoba może to nawet Pan Wójt we własnej osobie!!!
                                                  • Gość: Gość Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 19:39
                                                    tak napewno czyni to ta sama osoba ale nie wójt tylko może nie doszła wójtowa , nie wybierajcie ludzi z parti ludu... to wam sie będzie opłaciło...
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 20:58
                                                    Mieszkańcy gminy znają prawdę i wiedzą, że Nasz Wójt może rozwijać gminę bez zadłużenia bo słucha mieszkańców i wszędzie robi co mieszkańcy oczekują a nie narzuca jednej inwestycji wszystkim zamiast rozwijać gminę równomiernie. Nasz Wójt rozmawia cały czas ze wszystkimi mieszkańcami gminy we wszystkich sołectwach i szanuje wolę mieszkańców.
                                                  • Gość: były mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.11.10, 22:51
                                                    Mieszkałem w tej gminie przez cztery lata i tylko chodnik położyli w tym czasie w Lekowie i Regiminie.A przydałoby się boisko w Lekowie, bo te aktualne to pożal się Boże.Nogi można połamać i zaraz pola obok i jak piłka poleci w pole to gospodarz się wydziera.Boisko najważniejsze dla młodzieży.Takie jak w Unikowie.
                                                  • Gość: ... Re: gmina Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 09.11.10, 16:18
                                                    Masz rację mieszkańcy naszej gminy znają prawdę i to ukarze wynik wyborów! i dajcie spokój z tym Nasz Wójt, Nasz Wójt, Nasz Wójt bo czytać się już tego nie chce.
                                                  • Gość: Wyborca Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.11.10, 16:23
                                                    Tylko Nasz Wójt Zduńczyk w pełni zasługuje na reelekcję. To dzięki niemu, jego osobistemu zaangażowaniu oraz oddanej pracy samorządowej nasza gmina wygląda tak kwitnąco. Dlatego właśnie będę na niego głosował, niech nadal Nasz Wójt kontynuuje misję samorządowej dla dalszego rozwoju i modernizacji naszej gminy.
                                                  • greencygan Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin 09.11.10, 17:03
                                                    Witam,
                                                    Widzę że robi się gorąco.Brak tylko aby ktoś zaśpiewał piosenkę... Łubu dubu Łubu dubu, niech nam żyje prezes klubu , niech żyje nam!
                                                    a kto to powiedział?
                                                  • Gość: 54321 Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 12.11.10, 19:06
                                                    W tym tygodniu rozmawiałem z kandydatem na wójta - Rafałem Romanowskim. Myślałem, że zbyt młody,porywczy, nieznający się na rzeczy. Po owej rozmowie zmieniłem swoje zdanie. Choć rzeczywiście młody, ambitny,reprezentacyjny, ma dobrze poukładane w głowie. Wydaje się być mertorycznie przygotowany do objęcia tego stanowiska. Ujął mnie swą rozmową. Widać, że mniej liczą się dla niego partykularne interesy a bardziej ogólne dobro gminnej społeczności. Dokonujac wyboru oddania głosu na NIEGO, nie bez znaczenia jest fakt, że to były Viceminister i jego nabyte znajomości w Warszawce na pewno pomogą w zdobyciu poważnych funduszy unijnych, które mądrze wykorzystane przyniosą wymierne korzyści mieszkańcom gminy(tak jak w innych gminach). Chyba nie przesadzę jak fundusze którymi teraz gmina dysponuje nazwę FARSĄ! Zdaję sobie sprawę, iż choć Romanowski jest młody i energiczny po objęciu stanowiska wójta będzie miał niezłą przeprawę aby porozstawiać obecnie panującą w Gminie klikę.
                                                    Panie Rafale Romanowski, trzymam kciuki!!!
                                                  • Gość: .... Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: 178.56.179.* 13.11.10, 13:54
                                                    Zgadzam się z tym, iż należy porozstawiać obecnie panująca w Gminie klikę!
                                                  • Gość: oburzony Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 17:12
                                                    Nie można pogodzić się z takim językiem. Dlaczego ludzie uczciwi i religijni, dla których człowiek jest naważniejszy a nie robienie polityki mogą być dzisiaj tak traktowani. Dlaczego?
                                                  • Gość: gość Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.116.235.219.lapy235.tnp.pl 17.11.10, 15:24
                                                    Z robieniem polityki to wielka przesada.Chodzi w tych wyborach tylko o prywatę i dobro
                                                    osobiste oraz załatwienie pracy rodzinie.A o religijności to nie ma mowy.
                                                  • Gość: rybka Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.ssp.dialog.net.pl 18.11.10, 07:22
                                                    Jest jeszcze jeden kandydat na wójta - Stanisław Gawarecki, doświadczony, z praktyką inwestycyjną, wie doskonale w jaki sposób dorównać do najlepszych Gmin, merytorycznie omawiał problemy Gminy i sposób wykonania planowanych zadań na swoich spotkaniach przedwyborczych, pierwszy przedstawił swój ciekawy i realny do realizacji program wyborczy /www.pslciechanow.pl/, który powielają teraz w swojej kampani wyborczej inni.
                                                  • Gość: gość Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.116.235.219.lapy235.tnp.pl 18.11.10, 10:14
                                                    Myślę,że mamy dwóch odpowiednich kandydatów na Wójta tj Romanowski i Gawarecki.
                                                    Jest potrzebna i konieczna zmiana na tym stanowisku.
                                                  • Gość: jola Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 18.11.10, 21:11
                                                    Wywalić Zduna ,to śmierdzący leń,oszukuje wszystkich mieszkańców nawet i tych swoich uzależnionych ludzi.Wybierzmy jednego z tych dwóch , mamy przecież w czym wybrać.
                                                  • Gość: 15 Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 18.11.10, 21:18
                                                    jestem za ,czas by w Regiminie zaczęło funkcjonować nowe ,zdrowe życie.Czas na zmianę koniecznie. Obecny Wójt nie nadaje się na te czasy ,skamieniały umysł,nie ma szacunku dla ludzi ,jego nałogi są straszne,- pije !.
                                                  • Gość: gość Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.116.235.219.lapy235.tnp.pl 18.11.10, 22:33
                                                    Szanowny wyborco to jest straszne co piszesz.Jeżeli to jest prawdą ,to nic dziwnego,że na terenie
                                                    gminy kwitnie nielegalny handel alkoholem.W takich miejscowościach jak Regimin,Lekowo
                                                    Grzybowo,
                                                  • Gość: gość Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.116.234.28.lapy234.tnp.pl 19.11.10, 08:12
                                                    Ma to sens,ponieważ są to wyborcy Wójta jak Pani (G) czy Pan (S).Jeszcze jedno _ czy to prawda
                                                    że Pan Jaskólski miał zrywać plakaty przeciwników Wójta w m.Grzybowo.
                                                  • Gość: 54321 Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: 195.117.242.* 19.11.10, 09:23
                                                    Z tym piciem gorzałki i kwitnącym nią handlem to jest większy i głębszy sens. Znam kraje szczególnie wschodnie co po cichu promowały i przyzwalały na produkcję bimbru. Społeczeństwo uzależnione np od alkoholu ma miejsze potrzeby i jest miej wymagające. Łatwiej nim kierować i z nim się dogadywać.
                                                  • greencygan Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin 23.11.10, 08:04
                                                    Witam,
                                                    Wygląda na to że mamy ponownie "nowego" wójta.
                                                    Ludzie dali się omamić!
                                                  • Gość: rak Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.11.10, 11:12
                                                    widocznie zasługują na "tego", "kogo" mają.
                                                  • Gość: kocek Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 12:25
                                                    Bardzo to smutne. Znów będzie nijako.
                                                  • Gość: mieszkaniec Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 12:41
                                                    Mieszkańcy naszej Gminy miażdżąco odrzucili programy innych kandydatów.
                                                    Mieszkańcy pokazali, że chcą żeby nasza Gmina była taka jak chce Nasz Pan Wójt, który rozwija Gminę zgodnie z oczekiwaniami wyborców.
                                                    Dlatego w naszej Gminie teraz zapanowała radość z wyborów i ludzie już się nie boją, że inny wójt zmieni naszą Gminę.
                                                  • Gość: kocek Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.11.10, 13:20
                                                    Ale wójt nie przedstawił programu swoim wyborcom.Ograniczył się do krytyki konkurentów!
                                                  • Gość: ,,, Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 23.11.10, 18:59
                                                    To prawda żadnego programu nie było więc nie ma co oczekiwać trzeba następne cztery lata wegetować PRZYKRO!!!DROGI mieszkańcu tylko połowa gminy się cieszy żeby nie było przekupstwa i dowożenia ludzi na głosowanie tych którzy nie bardzo interesują się gminą wynik zapewne był by inny .I nie wypowiadaj się w imieniu wszystkich mieszkańców
                                                  • Gość: gość Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.mmpnet206.tnp.pl 25.11.10, 14:18
                                                    Proszę się nie martwić o program Wójta.program był _ wygrać .Tu chodzi o jednostkę a nie
                                                    o ogół.
                                                  • Gość: 54321 Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: 195.117.242.* 26.11.10, 09:12
                                                    Aby wygrać wybory to nie jest program tylko cel. Zgadzam się z poprzednim przedmówcą, że ani przed wyborami ani teraz Wójt programu nie ma. Niezgadzam się z tym, że chodzi o dobro jednostki raczej wąskiej ograniczonej grupy mieszkańców Gminy.
                                                  • Gość: rak Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.11.10, 10:35
                                                    Jakie są obecne działania w Gminie: 1) Otóż zamiast podpisać umowy na odśnieżanie z mieszkańcami danej miejscowości na okres jednej zimy (np. 5 miesięcy), jak proponowali kandydaci w wyborach, Wójt przygotowuje do podpisu umowę z wykonawcą z Ciechanowa na okres aż dwóch lat dołaczając do tego również utrzymanie dróg w okresie letnim????, oczywiście ceny jednostkowe w takim przypadku są znacznie wyższe, jakie można sprawdzić w "ogłoszeniu o wyborze oferty na utrzymanie dróg" - w zakładce - przetargi - na stronie BIP Gminy Regimin. Ciekawe, jak zostały zapłacone wożenie - szlaki - na drogi gminne, polne /bo takie w Gminie jeszcze istnieją/ przed wyborami między innymi do Przybyszewa, Karniewa itp/- bo nie można tego uznać za remont, których nie było równiez w ogłoszeniach przetargowych????.
                                                    2) ogłoszono już przetarg na wykonanie drugiej warstwy śieralnej na odcinku Regimin - Kliczki z datą wykonania do 24 grudnia 2010 r. /kłania się tu brak znajomości technologi wykonania - co z jakością?/.
                                                  • Gość: interesant Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 27.01.11, 11:27
                                                    Gmina Regimin to jedna wielka PALARNIA już na wejściu czuć że w budynku gminy palą papierosy a wejść dalej na pierwsze piętro to już katastrofa ,pan Jaskólski wyciąga papierosa i podpala przy interesancie u wójta w gabinecie nie lepiej aż siwo a podobno w miejscach publicznych jest zakaz palenia a może w gminie jeszcze tego nie wiedzą i trzeba ich poinformować
                                                  • regimin123 Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin 13.11.14, 09:42
                                                    Regimin, sonda wyborcza 2014

sonda.hanzo.pl/sondy,234761,X3qD.html
                                                  • Gość: miś Re: Nasz Wójt, naszej gminy Regimin IP: *.adsl.inetia.pl 06.02.11, 19:39
                                                    łubu duubu.To już było
    • Gość: ,,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.10, 11:27
      A co sądzicie o tym młodym kandydacie Rafale Romanowskim ?bo dla mnie to chyba najlepszy kandydat choć młody to ma duże doświadczenie i nie myśli o emeryturce żeby jako dociągnąć tylko będzie chciał coś zrobić bo to będzie miało w pływ na jego przyszłość
      • Gość: wyborca Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 11:46
        Ludzie mają pełne zaufanie do Naszego Pana Wójta bo Nasz Wójt ma duże doświadczenie na stanowisku Wójta a drudzy kandydaci nie mają doświadczenia i nie wiadomo czy potrafią rozwijać naszą gminę tak jak Nasz Pan Wójt, który ma duże doświadczenie i niewiadomo czy drudzy kandydaci się nauczą co potrzebne.
        • Gość: olo Re: gmina Regimin IP: 89.229.191.* 10.11.10, 12:21
          Ciągle te ble, ble, ble...
          Nie znasz innych słów?
          • Gość: ,,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 10.11.10, 12:49
            nasz pan wójt niestety bardzo wiele mógł by się nauczyć od dwóch pozostałych kandydatów bo na wójta nieszczęście oni mają dużo większe doświadczenie .A z tym rozwojem naszej gminy ŚMIECH NA SALI
            • Gość: ??? Re: gmina Regimin IP: 178.56.177.* 10.11.10, 16:04
              Oczywiście, że śmiech na sali
              • Gość: aga Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.11.10, 23:37
                Witam, zawitałam na ten wątek za mową mojej koleżanki i pozwolę sobie na odrobinę dygresji.
                Miałam przyjemność wczoraj poznać jednego z kandydatów na spotkaniu na świetlicy w czeruchach, czyli Rafała Romanowskiego. Nie chce się rozpływać w superlatywach w stylu "niech żyje nam prezes naszego klubu", ale drodzy forumowicze, czapki z głów. Szłam na to spotkanie z dozą zwątpienia, co może powiedzieć tak młody facet, a gość był przygotowany na ponad 100%. Kto był to widział, jak świetnie sobie poradził z naszym radnym i w dodatku przewodniczącym rady gminy. Powiem jedynie tyle, że ja mam swojego faworyta i myślę, że tego faworyta mają czeruchy. Panie Rafale niech Pan pracuje bo nasza,moja gmina Pana potrzebuje.
                • Gość: były mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.11.10, 09:05
                  Nasz Wójt jest najlepszy w nic nie robieniu i piciu wódy.
                  • Gość: wyborca Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.11.10, 13:17
                    Nasz Pan Wójt rozwija gminę razem z zasłużonymi i doświadczonymi współpracownikami i ludzie boją się że drugi wójt po wyborach może zwolnić Naszego Pana Inżyniera Gminnego i Panią Kosińską i przyjąc nowych co nie mają doświadczenia i nie umieją rozwijać gminy a straci wtedy cała gmina.
                    • Gość: ,,, Re: gmina Regimin IP: *.xdsl.centertel.pl 12.11.10, 14:30
                      Bzdury bzdury i jeszcze raz bzdury wójt gminy wcale nie rozwija po prostu z tych ośmiu lat swojej kadencji nie ma się czym konkretnym pochwalić, kilka krótkich dróżek i nic więcej a i te dróżki śmiechu warte co do nie których po trzy razy przyjeżdżają i nadal dróżka się rozpada bo pan wójt myśli razem ze swoim inżynierem że woda popłynie pod górkę.W końcu może coś się zmieni czas na kogoś nowego
                      • Gość: mieszkaniec Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.11.10, 16:17
                        Nawet obcy ludzie z innych gmin mówią "szanujcie Swojego Wójta bo macie naprawdę dobrego Wójta i drugi raz takiego dobrego Wójta już nie będziecie mieli"
    • Gość: gość Re: gmina Regimin IP: *.68.71.16.kutno71.tnp.pl 12.11.10, 19:38
      co ty o tym wiesz
      • Gość: podatnik Re: gmina Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 14.11.10, 12:01
        Konfrontując głównych kandydatów na stanowisko wójta gminy Regimin doszedłem do wniosku, że wybór jest jednoznaczny. Gminie potrzeba radykalnych zmian, a kandydatura Romanowskiego jest optymalnym rozwiązaniem dającym korzyści gminnemu środowisku. Potrzebna jest świeża krew, która dzięki swej kompetencji i doświadczeniu skieruje gminę na właściwe tory. Miałem okazję uczestniczyć wraz z innymi mieszkańcami w wieczornym spotkaniu z Romanowskim i jego konstruktywne myślenie utwierdziły mnie w przekonaniu, że to najlepszy kandydat na wójta gminy. Jest odważny i wie czego gminie potrzeba. Faworyt bez dwóch zdań na najbliższe 4 lata! Tak trzymać panie Rafale.
        • Gość: oburzony Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.11.10, 14:19
          Re: Nasz Wójt, naszej gminy RegiminIP: 178.56.179.*
          Gość: .... 13.11.10, 13:54 Odpowiedz Zgadzam się z tym, iż należy porozstawiać obecnie panująca w Gminie klikę!

Jak można mówić o ludziach w naszej Gminie takim językiem. Jak można mówić tak o ludziach, którzy rozwijają od lat naszą Gminę i oddali Jej swój czas, umiejętności i poświęcenie.
          • Gość: 54321 Re: gmina Regimin IP: *.cdma.centertel.pl 14.11.10, 20:02
            Oburzony, piszesz zbyt ogólnikowo. Jeżeli religijni to na czym ta religijnośc polega. Jeżeli człowiek dla obecnie panujących w Gminie jest najważniejszy to nie zgadzam się z takim stwierdzeniem. Zarówno Wójt jak i inżynier i Pani V-ce Wójt nie są dla zwykłego interesanta dostępni. Wreszcie na czym polega rozwój naszej Gminy. Ktoś tu pisał o antenach satelitarnych i płytach gnojowych.
            • Gość: oburzony Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 09:57
              Tylko jak ktoś nie chce to nie zobaczy rozwoju gminy. Wystarczy pojechać od Karniewa na Szulmierz jaka piękna nowa szeroka droga z poboczami i rowami. To za mało?
              • greencygan Re: gmina Regimin 15.11.10, 10:22
                Witam,
                Oczywiście ,że to za mało!
                Gdyby "oburzony" przejechał się troszkę po naszym pięknym powiecie , już nie mówię kraju, to zobaczyłby ile dróg jest wybudowanych!W każdej gminie kilkanaście i to nie odcinki 200 ,500 metrów.
                • Gość: _o Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 17:49
                  A ja mam pytanie. Czy ta modernizacja drogi od Karniewa w kierunku Szulmierza to jest inwestycja Starosty w ramach zadań własnych powiatu na drogach powiatowych?
                  • Gość: rąbek Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.11.10, 23:11
                    a czy te spłynięte pobocza do rowu na tej drodze i zapchane nowe przepusty to był nadzór inż. bez matury Jaskólskiego???farsa - drogi 300m, 90m, 150m i to w roku wyborczym...
                    Panie wójcie oświata czeka na Pana otworem, więc dzienniczek pod pachę i do roboty, świadomość historyczna jest w cenie...
                    Szulmierski Romek do wójta!!! znam z liceum, dziś posłuchałem osobiście. Koleś zawsze umiał się znaleźć i niech tak zostanie...:-)
                    • Gość: hi hi Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 11:09
                      rąbek co Ty? jak inżynier może być bez matury? chyba coś pokręciłeś
                      • Gość: rąbek Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 23:07
                        no właśnie, z niego taki inżynier jak z koziego tyłka trąbka...:-)
                        • Gość: oburzony Re: gmina Regimin IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.11.10, 23:31
                          Nie możliwe. Wójt by nie dopuścił! ... ... ...
                          • greencygan Re: gmina Regimin 17.11.10, 10:14
                            Witam,
                            A tak odnośnie drogi przez Karniewo.To oczywiście droga powiatowa.
                            A z tego co wiadomo Gmina miała wykonać odwodnienie.
                            Droga przez Zeńbok jest również drogą powiatową!