richo 20.10.06, 09:26 Nie znacie jakiejś w okolicy? Chciałbym się przyjrzeć, jak jest zbudowany piec i w ogóle. Chodzi o taką przaśną, a nie jakąś kosmiczną kapsułę ogrzewaną laserem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
woy Re: Ruska bania 20.10.06, 09:56 Najblizsza to pewnie gdzieś na suwalszczyźnie. Mam trochę fotek takiej bajni, spod Sejn. Przymierzałem się do budowy takowej, ale kiedy to nastąpi nie wiem. Fotki po wikendzie mogę podesłać. W tej gdzie najczęsciej bywam palenisko jest wewnątrz i dymem gryzie mimo wietrzenia. Lepszym rozwiązaniem jest palenisko poza. w. richo napisał: > Nie znacie jakiejś w okolicy? Chciałbym się przyjrzeć, jak jest zbudowany piec > i w ogóle. > Chodzi o taką przaśną, a nie jakąś kosmiczną kapsułę ogrzewaną laserem ;-) > Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ruska bania 20.10.06, 10:12 > Przymierzałem się do budowy takowej, ale kiedy to nastąpi nie wiem. Ja już wiechę zawiesiłem ;-) > Fotki po wikendzie mogę podesłać. Super. To czekam. Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Ruska bania 20.10.06, 10:26 Aaa to gratuluję, opijanie wiechy w bani może być ciekawe. A jak rozwiązałeś sprawę kąpieli po bani? Beczka drewniana? Staw? w. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ruska bania 20.10.06, 10:31 woy napisał: > A jak rozwiązałeś sprawę kąpieli po bani? Beczka drewniana? Staw? Staw jest, ale za płytki i mulisty. Pozostaje więc beczka, a raczej duża drewniana wanna. Odpowiedz Link Zgłoś
anka_32 Re: Ruska bania 20.10.06, 11:33 richo, a czy znasz jakiś producentów beczek lub drewnianych wanien? Przymierzamy sie do budowy sauny i szukamy beczki w umiarkowanej cenie. Odpowiedz Link Zgłoś
richo Re: Ruska bania 20.10.06, 11:42 Prawdę mówiąc jeszcze nie szukałem. Myślałem o czymś takim: www.trekearth.com/gallery/North_America/Canada/photo305806.htm www.trekearth.com/gallery/North_America/Canada/photo307555.htm Ale to chyba dam radę zrobić samemu. Jak coś znajdę to się podzielę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
woy Re: Ruska bania 20.10.06, 12:49 Piękne, z podkładów kolejowych można by poskładać, ale tych nieimpregnowanych. w. Odpowiedz Link Zgłoś