08.01.07, 10:24
witam.
ponieważ wygrałam "bitwę pieluchową" z moją 21 miesięczną córką mam do
oddania pieluchy:
- 30-35 pieluch Happy 8-18 kg
- 10-15 pieluch Pampers
pozdrawiam
aga

Obserwuj wątek
    • monix68 Re: pieluchy 08.01.07, 10:45
      radziłabym zostawić, bo mogą się jeszcze zdarzyć mokre noce! jeszcze będziesz
      musiała dokupić, dziecko siusia w nocy nawet do 4 lat.:-)
      • aga_mura Re: pieluchy 08.01.07, 11:03
        na noc nie zakładam Asiuli pieluch tylko ją wysadzam ok 22 i jest ok.
        Wcześniej gdy zakładałam jej pieluchy tylko w nocy to mała domagała się też
        pieluch na dzień. Pamiętam, że kiedyś znalazła sama jedną pieluchę, którą
        rozłożyła i nasikała na nią przez bieliznę.
        Gdy razem wyrzóciłyśmy pieluchy za drzwi 3 tyg. temu Asia nie ma wyjścia i
        załatwia się na nocnik lub na sedes.

Mam jeszcze 3 letniego syna i z nim było podobnie.

pozdrawiam
        aga
    • torex Re: pieluchy 08.01.07, 11:19
      > ponieważ wygrałam "bitwę pieluchową" z moją 21 miesięczną córką mam do

Jak nie ma nikogo chętnego to ja się zgłaszam.
      A przy okazji pochwal się jak o zrobiłaś.
      Torek
      • aga_mura Re: pieluchy 08.01.07, 13:00
        Pieluchy są, tylko nie dodałam, że mieszkam w Czarnowie k/ Cmentarza w
        Skolimowie. Jeśli jesteś nadal zainteresowana to zapraszam.

pozdrawiam.

A jeśli chodzi o naukę czystości, to z pierwszym dzieckiem zaczęłam jak mały
        skończył 2 lata. Była zima i było cieplo w domu. Najpierw przez kilka dni
        chodził bez pieluchy i bez bielizny (w bluzce, skarpetkach i kapciach). Jak
        złapał o co chodzi to załął chodzić w majteczkach. Jak się nauczył zdejmować
        majteczki (były wypadki) to ubierałam go już normalnie. Na dworku wysadzałam go.
        Początkowo na noc zakładałam mu pieluchę, ale później wysadzałam go przez dwa
        tygodnie ok 22-23 i się przyzwyczaił. Teraz jak chce mu się w nocy do łazienki
        to sam wstaje.
        Pamiętam jak już chodził w majteczkach i zachciało mu się siusiu. Biegł szybko
        do nocnika, usiadł i zrobił siusiu ale zapomniał zdjąć majteczek.

Z Asią zaczęłam walkę jakieś trzy tygodnie przed Świętami. Zaczęła ściągać
        pieluchę, mówić, że chce siusiu. Oczywiście nic nigdy nie robiła. A mnie
        denerwowało to ciągłe zakładanie i zdejmowanie pieluchy. Gdy zaczęliśmy
        regularnie ogrzewać mieszkanie zaczęłam ją puszczać bez pieluchy, później w
        majteczkach. Do etapu spodenek nie doszłam bo tydzień przed świętami
        wyjechaliśmy do moich rodziców na wieś. A jak to na wsi jest więcej pracy i nie
        mogłam przypilnowac Asi. Do tego zaczęła siusiać co chwila i wróciliśmy do
        pieluch. Protestowała.
        Tak w pieluchach chodziła do Nowego Roku. We wtorek zaczęłam od nowa. Już nie
        chodziła z gołą pupą tylko w majteczkach. Na drugi dzień założyłam jej
        spodenki. I kilka razy było do nocnika, a co jakiś czas do spodni. Wieczorem w
        środę chodziła w samych majteczkach i znalazła pieluchę. Rozłożyła ją na
        podłodze i przez majteczki nasikała na nią (na podłogę też). I wtedy wzięłyśmy
        te pieluchy (razem z Asią) i wystawiłyśmyte pieluchy za drzwi. Powiedziałam
        córce, że już nie ma pieluch i trzeba siusiu robić na nocnik.Pieluchy po
        kryjomu przyniosłam do domu i schowałam. Asi nawet w nocy nie zakładałam
        pieluchy. Wysadzam ją. Przez dwie pierwsze noce się zsiusiała, a teraz już
        zdążam. Jak nie chce zrobić to nie zmuszam. Ostatnio wytrzymała noc. Oczywiście
        podłożyłam jej ceratkę pod prześcieradło, tak na wszelki wypadek. Z kupką było
        trochę gorzej bo gubiła "boberki" (dobrze, że w tym czasie robi boberki, a
        nie ...)po mieszkaniu, ale juz jest ok.

Dodam, że każde dziecko jest inne i trzeba próbować. Trzeba być wyrozumiałym i
        konsekwentnym. A jak nauka nie daje efektów to zrobić przerwę i sprubować za
        kilka tygodni. Przeczytałam to w jakimś poradniku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka