henio40 07.02.08, 23:56 Chyba się źle dzieje w piaseczyńskich klubach, administrator zlinczowany za to iż "jest obiektywny" www.mojepiaseczno.fora.pl/zabieniec,15/jednosc-zabieniec,130.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stentonik Re: Jedność Żabieniec 08.02.08, 15:22 Chciałeś się pochwalić, że umiesz wstawiać link? Czy zareklamować forum? Napisz, jakie jest Twoje zdanie na temat tej dyskusji. Dla mnie sprawa oczywista. Dwóch lub trzech o kilku nickach nazywających się kibicami, przeklina lub wypisuje nic nie wnoszące farmazony. Z takim poziomem dyskusji c-klasa tuż tuż. I dobrze! Odpowiedz Link Zgłoś
henio40 Re: Jedność Żabieniec 11.02.08, 07:33 Chciałem zwrócić uwagę na problem jakim jest niedofinansowywanie klubów. Nie dziwię się kibicom ze się buntują. Jak sama nazwa wskazuje są to w większości kluby ludowe, a za ich finanse odpowiadają gminy. Niech gmina przeznaczy jakieś drobne pieniądze na nagrody dla piłkarzy za każdą strzeloną bramkę. Zmotywuje to grających, kibice będą szczęśliwi z powodu wyników. jeśli chodzi o opinię kolegi Jarząbka to wydaje mi się iż Jedność Żabieniec należy do najnowocześniejszych klubów na naszym terenie. Plastikowe krzesełka na trybunach, profesjonalne sztuczne oświetlenie murawy, piłko chwytacze, szatnie z natryskami. No i wspaniale grające najmłodsze drużyny. Od lat śledzę poczynania jedności i jestem zadowolony że nie nazywa się np "Piece, dachy, płytki, jedność Żabieniec" jak to jest w koszykówce. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Jedność Żabieniec 11.02.08, 22:31 Gmina musi dofinansowywać takie kluby jak Jedmość (czesto chodzę na mecze w powiecie, na Jedność też)i to robi, ale obowiazuje pewna hierarchia. Na zdrowy rozum w naszym powiecie priorytetem jest i powinien być KS Piaseczno. Jako klub najwiekszy, zrzeszający najwiekszą ilość sportowców, dyscyplin, z tradycjami i sukcesami dawniej i obecnie. Kluby mniejsze takie jak w Jednosć, Sparta Jazgarzew, Victoria Głosków pomimo posiadania wiernych kibiców NIGDY nie wyjdą poza pewne ramy gdyż nie są prowadzone do wielkich awansów. Sen o wielkości wiejskich (z ccałym szacunkiem) klubów - boisk piłkarskich, to tylko wyobrażenie garstki kibiców działaczy i pracowników tych klubów. Powiadasz, ze od lat sledzisz działania klubu, ze jest sztuczne oswietlenie, szkoli sie młodzież. Ok, tylko co z tego. Klub nadal gra w jednej z najnizszych klas, zawodnicy jesli którys się wyróżnia zaraz przechodzą do mocniejszych klubów, każdy dzieciak marzy, zeby grac w kaesie, Legii itp. Dla takich klubów nie ma wielkiej przyszłości, a upominanie się o wiekszą kasę z Gminy to po prostu marnowanie tej kasy na podrzedne potrzeby. Jedyną szansą na przygodę z awansami jest pozyskanie sponsora, sprowadzenie i opłacenie grupy zawodników i trenera dajacych szansę na awanse a i to, bedzie tylko krótką przygodą. Przykładem może być Laura Chylice, którą wielu juz widziało w drugiej lidze. Reasumujac, jak na klub ludowy to i tak jest swietnie ale nie wymagajmy niewiadomoczego. Pielegnujmy te tradycję ale nie twórzmy chorych wizji potęgi klubów-boisk. To nie jest możliwe. G. Odpowiedz Link Zgłoś
henio40 Re: Jedność Żabieniec 12.02.08, 17:52 Stentonik, Twoja wypowiedź została zacytowana na tamtym forum i wydaję mi się iż nie spodobał im się twój punkt widzenia. A z resztą poczytaj. Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Jedność Żabieniec 12.02.08, 19:26 Trzymajmy kciuki, żeby wytypowano Piaseczno jako bazę przygotowawczą dla którejś z reprezentacji na Euro2012. Wtedy skorzystają wszystkie kluby, nie tylko KS, na którego terenach planuje się stworzenie profesjonalnej bazy sportowej;). Kto wie, może i Jedność się wtedy rozbuduje...a po mistrzostwach na żabienieckim siedmiotysięczniku zasiądziemy, otworzymy browara i będziemy podziwiać jak to wszystko się marnuje. Tak jak to się się stało po euro w Portugalii z wieloma nowymi stadionami-boiskami-ośrodkami. Ale może u nas się uda czego Wam i sobie życzę. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.ek Re: Jedność Żabieniec 25.02.08, 13:52 Wydaje mi się że pan STENTONIK jest kibicem KS Piaseczno dlatego uważa że liczy się tylko ten klub. JEDNOŚĆ powstała w 1922 roku i jest to klub z tradycjami ma nowoczesny stadion i zaplecze , ale co z tego jeśli będzie grać w A klasie.Winę za taki stan rzeczy ponoszą chciwi prezesi tak samo dzieje się w LAURA CHYLICE VIKTORIA GŁOSKÓW i nie chodzi tu o więcej kasy z gminy tylko o sponsorów i o to że gmina powinna nadzorować co dzieje się z kasą którą daje klubowi w wielu przypadkach pieniądze te nie są wydawane zgodnie z przeznaczeniem lub są częściowo przywłaszczane przez prezesów.Nikt nie chce sponsorować klubu jeśli nie wie co dzieje się z jego pieniędzmi.Co zaś się tyczy forum MOJE PIASECZNO to nikt nikogo nie wyzywał tak jak to pisze stentonik . Jeśli pisanie prawdy o bolączkach klubu nazywa <<nic nie wnoszące farmazony>>to temu panu dziękujemy :)Jeśli uważa że jest nas garstka to pragnę przypomnieć że na mecze JEDNOŚCI przychodziło ok 300-400 osób i wielu uważało że takiego dopingu może pozazdrościć nam wiele klubów z gminy inie tylko.A ks Piaseczno to tylko 5 liga klasa wyżej od Żabieńca a taki tradycje ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.ek Re: Jedność Żabieniec 28.02.08, 16:43 W sobotę Jedność wygrała z Ligowcem 3:2. Wczoraj Jedność grała sparing z Ks Piaseczno i pomimo dobrej gry przegrała 6:0.do Jedności doszło kilku zawodników wydaje mi się że jak się zgrają mogą powalczyć o utrzymanie .My kibice głęboko w to wierzymy . Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Jedność Żabieniec 28.02.08, 18:19 Trzymam kciuki. Skoro już jest ten temat i masz rozeznanie co gdzie i kiedy, to moze byś odświeżał ten temat i podawał kiedy z kim i o której gra Jedność u siebie. Pewnie nie tylko ja bym się przeszedł na meczyk, a nie chce mi się latać do Żabieńca i szukać grafików albo pytać chłopaków;) No właśnie...macie jakąś stronę internetową klubu/kibiców, albo gdzie można znaleść info/plakaty o meczach, prócz tych co wiszą przy sklepie na Rybackiej? Wychodzicie z tym poza Żabieniec? Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.ek Re: Jedność Żabieniec 29.02.08, 16:52 Mamy w planach założenie strony internetowej kibicowskiej zbieramy materiały o klubie i jego histori za kilka dni lub za tydzień coś powinno być. Odpowiedz Link Zgłoś
wuj.ek Re: Jedność Żabieniec 13.03.08, 20:34 22 marca o g 14.0 odbędzie się mecz pomiędzy zespołami SKRA OBORY-JEDNOŚĆ ŻABIENIEC serdecznie zapraszamy :) Odpowiedz Link Zgłoś
stentonik Re: Jedność Żabieniec 13.03.08, 21:16 Nooo to ciężka przeprawa dla Żabieńca. Ale pierwsze mecze po przerwie zimowej to wielka niewiadoma. Szykuje się fajny meczyk:) Odpowiedz Link Zgłoś