suchy114 21.08.06, 23:49 Czy jest ktoś z Cesarsko-Królewskiego Stołecznego Krakowa ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
suchy114 Re: Kraków 23.08.06, 19:27 I co ci sie tam takiego podoba ale nie pisz że Wawel i Rynek Główny ? Odpowiedz Link
11mm Re: Kraków 24.08.06, 00:43 Alchemia (na Kazimierzu,jak pewnie wiesz), lubię chodzić Kanoniczą, siedzieć na plantach, jeść pieczarkową na Grodzkiej, uwelbiam św. Tomasza... ach dużo by wymieniać np mniej atrakcyjne rejony typu miasteczko AGH. no a Tobie? Odpowiedz Link
suchy114 Re: Kraków 24.08.06, 20:12 to widze że "11mm" chadzamy tymi samymi ścieszkami,a co do pieczarkowej na Grodzkiej to wole zjeśc "W okrąglaku" rewelacyjne golonko peklowane a schabowy z kapustą jest po prosty jak poezja , kto zna Kazimierz to wie o czym mówie i nie jest to u słynnego "Endziora", lecz u konkuręcji.A jerzeli ktoś ma ochote na mały spacerek to Krakowie to zapraszam. Odpowiedz Link
11mm Re: Kraków 24.08.06, 20:59 ty jako facet wybierasz golonko(u nas na północy nazywa sie to golonka, teraz możemy zacząć spór, gdzie się chodzi:na dwór czy na pole, co to jagody, a co borówki...):), jednak ja jako kobitka preferuję jednak pieczrkową na Grodzkiej, która to nie naruszała mojej studenckiej kieszeni. w okrąglaku lubię chyba żurek najbardziej... kto wie, może kiedyś wspólny spacerek dojjdzie do skutku otwarto już mega wypasiony dworzec? a jak pasuje Galerai Kazimierz do KAzimierza, bo nie zdążyłam sprawdzić? Odpowiedz Link
animi Re: Kraków 24.08.06, 21:11 Dworca jeszcze nie otwarto, straszy na razie okropnymi betonowymi ścianami... A Galeria Kazimierz jest na szczęście troszkę na uboczu, więc mnie przynajmniej z Kazimierzem się nie gryzie. :) Odpowiedz Link
suchy114 Re: Kraków 24.08.06, 22:37 Golonka czy Golonko jakie to ma znaczenie smakuje tak samo,co do pieczrkowej to może będzie kiedyś okazja spróbowac razem.No cóz dworzec budują i tempo mają okrutne jak tak dalej pójdzie to w tym tempie zabudują cały Kraków.Co do Galerii Kazimierz to nijak sie ma do na nazwy, bo wybudowali go na Grzegórzkach i tak powinien sie nazywac, jeszcze jeden hipe-super trudno to nazwac ale market.Jak narazie do często dzwonią do niego różni bombiarze i już kilka razu był zamknięty. Odpowiedz Link
11mm Re: Kraków 26.08.06, 01:52 ulżyło mi, pomieszkiwałam kiedyś na grzegóżkach.przeżyłam :). kto wie, co z tą pieczarkową będzie... a ty skąd jesteś?i co Cię trzyma w Kr? Odpowiedz Link
czarny.onyks Re: Kraków 24.08.06, 01:30 a kolega to szuka kogoś z Krakowa np. na jakąs wspólną kawę? czy też kogoś kto oprowadzi po Krakowie?;) Odpowiedz Link
rasgeea Re: Kraków 24.08.06, 07:40 mnie się Kraków bardzo podoba. Nie wiem ale mam jakiś straszny sentyment. Mam tam znajomych, których odwiedzam jak tylko mogę. Gdybym mogła natychmiast bym się tam przeniosła :)):) Odpowiedz Link