Dodaj do ulubionych

Domowe zwierzątka

11.08.04, 19:35
macie jakieś? jak je nazywacie? Ja się zastanawiam czy nie kupić sobie złotej
rybki (najlepiej takiej,co zyczenia spełnia), ale dziś będąc w realu
zobaczyłam ....kraba.i teraz nad nim się zastanawiam.mam tylko pytanko:czy
kraby szczypią i czy mogą sobie spacerować np po dywanie?Czy cały czas w
wodzie muszą być?No i czym je się karmi? Wątpię,żeby ktoś odpowiedział na
moje pytania,ale ten krab był taki niemiły,no i mi się spodobał :)
Obserwuj wątek
    • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 13.08.04, 19:42
      Matalijko, po co ci krab? I.....tam.....to już lepiej rybki. W skepach z
      rybkami wszystko tłumaczą, co kupić, jak hodować, porady na miejscu.....tylko
      nie mozna ich przytulić i trzeba dbac o wodę. Brudne akwarium jest do kitu. Mam
      znajomych, którzy pasjonują się rybkami i mają takie wielkie akwarium z
      pieknymi rybkami i fajosko sie na to patrzy, to uspokaja.
      U mnie w rodzinie ostatnio modne są szczury. Pisze ostatnio, bo moi
      siostrzeńcy przechodzą przez rózne domowe zwierzątka, jak przez dzieciecę ospę.
      Co jakiś czas kochaja inne - ptaszki, rybki, patryczaki......teraz szczurki.
      Ale je mozna chociaż pogłaskać i są najinteligentniejsze ze wszystkich gryzoni
      domowych. Ale też ci nie polecam, bo jednemu za smutno, a przez to że mają
      parkę to ciagle sa młode.....i juz nie wiadomo co z tym robić, ot kochliwe
      stworzonka...
      Jesli fascynują cie kraby, to wpadaj na piwko do knajpki w piwnicy na
      Grodzkiej, po drugiej strony ulicy - na wysokosci biblioteki. Tam są fajne
      kilmaty, w scianach, na wysokosci stolików zamontowane są akwaria i tam
      pływają przedziwne kraby. Kiedys myślałam, że to atrapa, takie dziwadztwo
      siedziało przy szybie. Ale jak to dziwadztwo zaczęło na mnie łypac oczkami, to
      chciałam skończyc picie przekonana, że to omamy wzrokowe. Potem to cos zaczęło
      chdzic bokiem....itd. Nie mozna oczu oderwać. Ale nie kupuj sobie, pewnie
      szczypie....
      Ja oczywiście polecam ci....no wiesz.....KOTA ! Są cudowne i niezwykłe.
      Sprawdź poprzednie wątki, pisałam o mojej kici sporo.
      • matalijka Re: Domowe zwierzątka 13.08.04, 22:59
        No myślę intensywnie o zakupie złotej rybki,ale jak wtedy oglądałam tego
        kraba,to nie było żadnej rybki,która by mi wpadła w oko (bo byłabym już wtedy
        jej szczęśliwą posiadaczką :) (może się jutro przejdę do zoologicznych?)

Szczury....fuj.Boję się ich,a te wstrętne ogony....wrrr.....

Serio a amphirionie są kraby???Nie byłam tam nigdy,w przyszłym tygodniu to
        zmienię :)

Do kota mnie nie przekonasz,mimofajnych wpisów na forum.A Ty jakiego masz?
        Dachowca czy persa może? (nie wiem czy pisałaś o tym)

A do tych krabów jeszcze-ja się ogólnie zwierząt boję.No i może dzięki krabowi
        ten lęk trochę został by zmniejszony.(ciekawe jak mocno szczypie).
        • matalijka Re: Domowe zwierzątka 14.08.04, 09:46
          Ten krab wtedy tak patrzył na mnie i wołał "weź mnie!weź mnie" :)
          Porozglądam się dzisiaj za rybką :)
          • ellenai Re: Domowe zwierzątka 14.08.04, 20:16
            na krabach sie nie znam,lubie za to bardzo rybki,nie mam zlotych tylko
            tropikalne,zlote rybki podobno w akwarium wode brudza.W nowym miejscu nie mam
            zadnych zwierzat ,tylko rybki planuje,w starym to byly
            konie,krowy,koza,psy,koty,rybki.........za duzo na moje zdrowie
            • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 16.08.04, 16:05
              matalijko, mój kot to zwykły dachowiec, ale jest niezwykły bo jest czarny i ma
              biały krawacik i białe skarpetki. I jest to kotka imieniem Miciur. I przez to
              męskie imię czasami mnie gryzie.
              • matalijka Re: Domowe zwierzątka 18.08.04, 22:22
                Kurczę no nie mam gdzie w Słupsku mojej Matyldy kupić.Może ktoś wie o jakichś
                zoologicznych?
                • ellenai Re: Domowe zwierzątka 19.08.04, 04:50
                  ojej,ja ci moge dac kota! kurcze, no czemu tak daleko mieszkasz?cmok
                  • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 19.08.04, 20:14
                    Mojej kici kupuję rózne zabawki. Po pierwsze musze je co kakiś czas chowac, bo
                    szybko jej się nudzą i po jakimś czasie wyjmuje i udaje, że to cos nowego. To
                    działa. A po drugie, moja kicia jest taka wrazliwa, że nie znosu zabawek
                    hałasujących - dzięki Bogu, co? Głównie tu chodzi o rózne piłeczki dla kotków,
                    ktore mają w srodku grzechotki, dzwoneczki....u mojej kici to odpada....Jej
                    ulubioną zabawką jest mała myszka uszyta z futerka. Nosi ją w pyszczku,
                    podrzuca sobie i ciągle jej gdziś pod meble wpada. No to pańcia, czyli ja,
                    bierze najdłuższą linijkę i wyciąga kici zabaweczkę. Ta jedyna myszka jej się
                    nie znudziła.

Moja kicia raczej jest dobrze wychowana, ale nikt w to nie wierzy, bo najpierw
                    warczy na gości, potem siada na stole i patrzy im w oczy. Jest obrażona, jak
                    zganiam ją ze stołu, ona musi wszystkich obsrewować. I dlatego wyglada na tym
                    stole, jakby to było jej miejsce, a tak nie jest, ale nie umiem jej
                    wytłumaczyc, by przy gościach na stół nie wskakiwała.
                  • matalijka Re: Domowe zwierzątka 19.08.04, 20:14
                    ellenai-dzięki,ale jeden w głowie mi wystarczy :)
                    • korky Re: Domowe zwierzątka 20.08.04, 12:07
                      Akawrium też mam, takie duże chyba z 300 litrowe, ale ja się nim nie zajmuję
                      tylko tato :P W sumie to zapomniałem dodać, że miałem 2 kraby, jednego tego
                      dużego, ktry był w mniejszym akwarium z którego spokojnie mógł sobie wyjść no i
                      źle się to dla niego skoćzyło i drugiego takiego malutkiego, który byłw tym
                      dużym akwrium i chyba nie mógl tam sobie poradzić i dosięgnąć do powietrza czy
                      coś i też zdechł, ale hcoicaż udało sie go zasuszyć i stoi sobie teraz na
                      półeczce w piwnicy :) Sklep[y z rybkami i zoologiczne to znam chyba 3 w
                      Słupsku, jeden jest na wolności, kawałek za rynkiem, drugi jest na
                      Garncarskiej, tam gdzie się wchodzi do biblioteki tylko schodami na doł, tam
                      mój tata zawsze rybki kupuje, i trzeci jest w realu zaraz przy wyjściu, także
                      miłego szukania, o innych sklepach chyba nie wiem, chociaż pewnie jeszcze
                      gdzieś są :)
    • korky Re: Domowe zwierzątka 20.08.04, 11:53
      A ja właśnie odpowiem na Twoje pytania, bo tak się przypadkiem stało, że ja
      kidyś miałem kraba :D Nie pamiętam już co jadł, niestety, ale był dosyć fajny,
      siedział cały czas w akwarium, miał w sumie chyba wodę tak po kolana
      powiedzmy :P Trochę miał jakiś kamieni, piasku, drewienek itp. żeby miał co
      robić. Ogólnie byl nudny jak to krab, akwarium miał od góry pzykryte ksiązkami,
      żeby nie uciekł, tylko kiedyś do mojej siostry przyszł koleżanka i wzięła sobie
      jedną ksiązkę żeby sobie poczytać, potem zapomniałą ją odłożyć i tak karb przez
      noc sobie wyszedł ;) Akwarium stao na szafce dosy wysokiej, on z niej jakoś
      spadł i sobie gdzieś poszedł, siostra była przerażaona, bo on był dosyć wielki,
      potem się znalazł za łóżkiem zaplątany w siatkę, siostra go wsadziła do
      akrawrim ale chyba za długo byl bez wody i spadł z za dużej wysokości no i
      sobie zdechł :P Nie pamiętam, żeby szczypał kogokolwiek czy coś ;) Takze takie
      spoko zwierzątko :) Jeszcze jakieś pytania?
      • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 20.08.04, 12:50
        Hmmmm...dość ciekawe opowieści, może i warto mieć kraba, tylko przy okazji
        trzeba mieć dużo ksiażek, by przykrywac akwaria...szkoda, że te twoje, korky
        tak trgicznie skończyly....

Widizisz matalijko, kot nie musi być w wodzie i zawsze spada na cztery łapy.
        Może przy kocie książek nie trzeba, ale za to trzeba otwierać tylko lufciki bo
        koty wiedzione instynktem wychodzą na parapety i wtedy spadają z okna.
        Najczęściej przezyją upadek, tylko czasami potem trudno je znaleźć, jak nigdy
        nie wychodzą na podwórko.
        • korky Re: Domowe zwierzątka 20.08.04, 17:54
          Ja któw nie lubię, bo przez koty zdechł mój pies :p Zagryzły go na śmierć ;)
          Nie, no żartuję, po prostu u mnie na podrówku taka pani dokarmiałą koty, typowe
          dachowce i one sobie tak żył na naszym podwórku, ja wychodzilem normalnie z
          psem a potem się okazalo, że ten mój pies zachorował na jakąś chorobę
          przenoszoną przez koty i zaczął chorować a potem zdechł. Chociaż to może nie do
          końca wina tych kotów, bo potem też się okazalo, że pani weterynarz dala za
          dużo na raz szczepionek mojemu psu i był po tym bardzo osłabiony i praktycznie
          mógł złapać wszystko, ale niech zostanie, że to wina kotów :P Powiem Ci jeszcze
          Zuzanna, że mój ojciec, nie przepada na kotami, po prostu ma takie coś, że ich
          nie znosi, ja lubię koty, ale tylko jak są małe, ja już urosną to są wstrętne,
          a psy to zawsze lubię, nawet jak są duże i stare jak nie wiadomo co :)
          • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 20.08.04, 19:10
            Bożeeeeeeeee, juz nie nadążam za tobą, nie przegadam cie dziś korky hi hi hi
            1. Zrezygnuj ze zwierzat, bo przynosisz im pecha
            2. Ludzie tez przenosza rozne wstrętne choroby
            3. Osobowość zwierzątka zalezy od traktowania przez własciciela
            4. Mozna nie lubic jakiegos zwierzatka, najwazniejsze, ze sie nie robi krzywdy
            5. Chwala wszystkim ludziom dobrej woli, ktorzy dokarmiają porzucone zwierzęta
            6. Pozbawic genitalii tych, ktorzy krzywdza zwierzeta
            7. Ja bardzo lubie koty za to ze sa takimi indywidualnosciami
            • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 20.08.04, 19:15
              Psy tez uwielbiam, ale za bardzo sie przywiązuje, by potem sie rozstawac, jeden
              juz mi zdechl ze starości i nigdy go nie zapomnę i nie chce następnego dlatego.
              Wiesz co, ja lubie wszystkie zwierzeta, nawet szczurki i myszki
              domowe....wszystko przytule i poglaszcze co jest udomowione, faceta tez....hi
              hi hi
              • korky Re: Domowe zwierzątka 21.08.04, 09:27
                Nie, no spoko :) Ja nic nie mam do ludzi, którzy lubią coś czego ja nie lubię,
                tylko po prostu wyrażam swoje zdanie i już, takze kochaj sobie swoje kotki i
                opiekuj się nimi a ja zatroszczę się lepiej o jakiegos pieska i wszyscy będą
                szczęsliwi, że mają przy sobie zwierzaka, którego lubią :) hehe to może mnie
                też pogłaszczesz, jestem w miarę udomowiony i nie gryzę a nawet sam łaszę się
                do ludzi, jak kotek ;) hehe pozdrowionka i buźka dla Ciebie od zakorkowanego
                zwierzaka :D
            • dorinek Re: Domowe zwierzątka 20.08.04, 23:07
              Hihihi a osy komary i pająki brrr
              też uznajemy za zawierzęta?
              (patrz punkt 3)
              • matalijka Re: Domowe zwierzątka 21.08.04, 08:24
                Nie Dorinku,to są Robale :)
                nie wiedziałam,że na Garnacrskiej jest ten zoologiczny.Ale już wczoraj
                widziałam,gdzie mogę złotą rybkę kupić i jak nic nie pokrzyzuje mi planów,to to
                wkrótce zrobię :)
                • korky Re: Domowe zwierzątka 21.08.04, 09:30
                  Jak już kiedyś będziesz na Garncarskiej to idź troszeczkę wyżej na Gdańską,
                  przy CPNie skręć w lewo potem tam mnie już jakoś znajdziesz wśród tych
                  uliczek ;) Co do robali to ja ich też nie lubię i nie toleruję, raz jak byłem
                  na plaży w Ustce to latało wszędzie pełno tych mówek takich dziwnych i dosyć
                  dużych, czowiek się chciał opalać a tu po nim takie coś łaziło, ale czego się
                  nie robi dla brązowej i opalonej skróy :) Aha i powodzenia Matalijko w roli
                  młodej "rybiej" mamy ;)
                • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 21.08.04, 19:17
                  Matalijko, a jak nmazwiesz swoją rybkę?
                  • matalijka Re: Domowe zwierzątka 22.08.04, 04:06
                    Matylda.
                    • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 22.08.04, 10:13
                      Bardzo ładnie. :)
                      • andy_sz Re: Domowe zwierzątka 22.08.04, 13:17
                        Ciekaw jestem czy to imie zostanie nadane ku czci jakiejs prawdziwej postaci o
                        tym imieniu...
                        • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 23.08.04, 18:43
                          Matalijko, czekamy na długi opis twojej slicznej rybki.
    • romani1 Re: Domowe zwierzątka 23.08.04, 19:08
      matalijka napisała:

> macie jakieś? jak je nazywacie? Ja się zastanawiam czy nie kupić sobie złotej
      > rybki (najlepiej takiej,co zyczenia spełnia), ale dziś będąc w realu
      > zobaczyłam ....kraba.i teraz nad nim się zastanawiam.mam tylko pytanko:czy
      > kraby szczypią i czy mogą sobie spacerować np po dywanie?Czy cały czas w
      > wodzie muszą być?No i czym je się karmi? Wątpię,żeby ktoś odpowiedział na
      > moje pytania,ale ten krab był taki niemiły,no i mi się spodobał :)
      Ja Ci troszkę powiem o krabach, bo kiedyś, przy okazji opiekowałam się owymi
      skorupiakami. Muszą być w wodzie, bo bez niej umierają.Mogą spacerować po
      dywanie, lecz nie za długo. Jedzą np. chleb lub specjalny pokarm, który możemy
      zakupić w sklepie zoologicznym. Nie wolno nimi się nimi bawić jak każdym
      zwierzęciem a z nimi to raczej Ci się nie uda ;)
      • andy_sz Re: Domowe zwierzątka 23.08.04, 19:21
        Fajnie jest popatrzec na kraby, ale w domu to chyba raczej sie mecza w koncu
        dla krabato nie jest srodowisko w ktorym dobrze czuje sie kot czy pies...
      • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 23.08.04, 19:43
        Romani, ale szczypią, czy nie?
        • Gość: romani Re: Domowe zwierzątka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 19:49
          Nigdy nie starałam się przekonać czy szczypią czy nie. Mogę tylko podejrzewać,
          że to robią :0
          • matalijka Re: Domowe zwierzątka 23.08.04, 19:52
            Zuza,z ust mi wyjęłaś to p[ytanie :)
            romani-dziękuję bardzo za wpis :)
          • korky Re: Domowe zwierzątka 24.08.04, 10:15
            Pewnie, pewnie, że robią, od czego w końcu mają te szczypce ;-) Żeby was
            uspokoić to powiem, że słyszałem o krabach kokosowych, które tak się nazywaja,
            bo potrafią szczypcami przeciąć kokosa hehe Widziałem takiego w telewizji i
            taki koleś przyczepił go sobie do tyłka a potem tarzał sie z bólu i jak go
            uwolnili od tego kraba to miał takie krwiste pręgi w miejscu gdzie go ten krab
            trzymał, ale to był głupi program, bo leciał na MTV :P
            • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 28.08.04, 13:41
              matalijko i jak Matylda? Już powiedziałam mojej kici, że będzie miała forumową
              kolezankę, a ona tylko się oblizała.... :) chyba lubi tybki...
              • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 29.08.04, 12:00
                Eeeee, znowu błąd w druku, miało być oczywiście - rybki. Witaj Matalijko, gdzie
                przepadłaś? Smutno mi bez twoich błyskotliwo - dowcipnych wpisów. Hej, nie daj
                sie prosić, co z tą rybką?
                • matalijka Re: Domowe zwierzątka 29.08.04, 15:03
                  Zuza,ja jeszcze nie mam Matyldy,kilka powodów się na to złożyło,ale na pewno
                  dam znać czy spełnia życzenia :)
                  A kotkowi przekaż,żeby się tak nie oblizywał,bo będę ją trzymała w klatce,do
                  której się on z pewnością nie dostanie :) Więc lepiej niech poluje na jakieś
                  typki lub tubki :)
                  • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 29.08.04, 22:17
                    Hi hi hi, ok. powiem kici. Dzięki, że jesteś, czekałam na Ciebie. :)
                    • matalijka Re: Domowe zwierzątka 29.08.04, 22:35
                      Miło z Twojej strony :)
                      Dobrze,że Twoja kicia nie widzi mojego pulpitu-mam ślcznego delfinka i mogłabym
                      mieć kłopoty.Tzn raczej mójk komputeek :)
                      • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 29.08.04, 23:56
                        Yhy, jesli delfinek jest ruchomy.....dostałam kwiatka w doniczce, a w niej
                        slicznego ptaszka na druciku. Oczywiście ptaszek spodobał sie kici i ciągle
                        poluje. Ptaszek z prawdziwych piór i rusza się na druciku.....kicia ma
                        zabawę.Doniczka stoi na podłodze, szkody nie będzie, a odgonic się nie da.
                        • romani1 Re: Domowe zwierzątka 30.08.04, 00:11
                          Coś tak czuję, że długo ptaszek na druciku nie pobędzie hi hi hi
                          • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 30.08.04, 00:20
                            Lepszy ten ptaszek w garści, niż gołąbek na balkonie....hi hi hi
    • dorinek Re: Domowe zwierzątka 30.08.04, 16:06
      Melduję że ilość osobników żywych
      w moim domu właśnie się powiększył
      o maleńkiego chomiczka. Jeszcze nie wiemy
      czy to chłopczyk czy dziewczynka
      więc imienia jeszcze nie ma.

• romani1 Re: Domowe zwierzątka 30.08.04, 17:56
        Mam nadzieję, że dowiemy się jakie imię otrzyma śliczny chomiczek (?)
        Oczywiście po stwierdzeniu płci ;-)
        • matalijka Re: Domowe zwierzątka 30.08.04, 18:23
          Dorkien,troszke Ciebie nie rozumiem. Wolałaś chomika niz naszego forumowego
          kolegę?A korky tak się reklamował :)
          Ps.Nie zostawiaj w akwarium karuzeli,bo potem może być,ze bedziesz w domu
          wszystko odsuwać i wszedzie zagladać w poszukiwaniu chomika,a okaże się,że on
          siedzi sobie najspokojniej w świecie na parapecie i kwiatka wcina (to moje
          wspomnienia :)
          Zamelduj nam jakie imię ma chomiczek i jakiego jest kolorku.No i kto z nim na
          spacerki wychodzi ;)
          • dorinek Re: Domowe zwierzątka 30.08.04, 22:26
            Ja nie miałam nic przeciwko Koreczkowi
            może się przereklamował i wystraszył

A chomiczek jest cudny...ma biały brzuszek,
            czarną czapeczkę, biało-czarny szaliczek,
            piękny różowiutki nosek i oczka jak
            czarne paciorki.
            Matalijko dzięki za radę, to nie jest mój
            pierwszy chomik jednego już wyciągałam
            zza meblościanki uchetałam się jak dzika świnia
            drugi z kolei uwił sobie gniazdko w wersalce
            i troszkę zniszczył pościel,
            a jeszcze inny myśląc że otworzono nową
            jadłodajnię wlazł za meble i pogryzł
            wszystkie kable sprzętu rtv,
            cudem uniknął porażenia prądem.

• dorinek Re: Domowe zwierzątka 30.08.04, 22:12
        Na razie stwierdziłam że chyba jest to chłopczyk
        choć muszę przyznać że 100% pewności nie mam...

W wyborze imienia po cichu liczę na Waszą pomoc :)

Ale to jeszcze nie koniec powiększanie
        stanu osobowego :) jutro mam obejrzeć piesiunia hurrraaaaa!!!
        • dorinek Re: Domowe zwierzątka 31.08.04, 18:14
          Mam pieska!!!To jamniczek pięciotygodniowe dziecię :)
          Jest brązowy z ciemną smugą na ogonku
          grzbiet też zaczyna mu ciemnieć.
          Pomożecie z wyborem imienia???
          • matalijka Re: Domowe zwierzątka 31.08.04, 19:24
            Hehe.Dorinek,jak się rozszalałaś...... a to ja miałam zwierzaka kupić :)
            Ja nie mam pomysłu,moja Matylda od razu tak jakoś do główki mi wpadła :)
            To jamniczek czy jamniczka?A imię dla chomiczka już jest?Może nam troszkę
            podpowiesz-to ma być "ludzkie"imię czy nie?Bo jak jakieś ludzkie,to zaczynam
            właśnie wertować kalendarz.Szkoda ze chomik to chłopczyk,bo może Balbinka by
            była :)
            • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 31.08.04, 21:32
              Ale fajnie, Dorinku. Tylko uważaj, zeby piesek nie zjadł chomiczka. Balbinka -
              wprost super! A jak chłopczyk to Ptyś i juz mamy imiona. Matalijko, na ciebie
              mozna liczyc, ty masz super pomysły. Podoba mi się.
          • dorinek Re: Domowe zwierzątka 31.08.04, 23:02
            Dla chomika chłopczyka wymyśliłyśmy Radar
            a dla pieska jest kilka propozycji:
            Dolar, Cent, Dropsik, Be-mol.
            Co Wam się podoba?
            • dorinek Re: Domowe zwierzątka 01.09.04, 10:15
              A jeszcze mi przyszło do głowy:
              Smyk, Niuniek...
            • dorinek Re: Domowe zwierzątka 01.09.04, 12:41
              A może Kumpel...?
              • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 01.09.04, 15:03
                Ja głosuje na centa. Ale Spajk tez jest ładnie.
                • matalijka Re: Domowe zwierzątka 01.09.04, 16:15
                  A mi się Kumpel podoba :)
                  Dorinek,a co Ty tak samych facetów sprowadzasz?Tak by mogła być np jamniczka
                  Sherry. :)
                  • dorinek Re: Domowe zwierzątka 01.09.04, 17:49
                    Mnie też coraz bardziej podoba się Kumpel,
                    tylko nie wiem czy reszta domowników
                    to zaakceptuje.

A facetów to ja bardzo lubię, dlatego
                    tak ich sobie kolekcjonuję :)
                    • romani1 Re: Domowe zwierzątka 01.09.04, 18:16
                      Bardzo dobrze rozumiem Cię Dorinku, jeśli chodzi o Twoją kolekcję ;-)
                      • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 01.09.04, 18:38
                        Hmmmm....kobieta zmienną jest i nie tylko Jakubowska, zalezy to tez od
                        wątku......hi hi hi..........tu chwalebny o facetach.......tam same
                        feministki..... :)))))
                        • andy_sz Re: Domowe zwierzątka 03.09.04, 05:09
                          Dla pieska: Partyzant, Elvis, Browar, Kufel
                          dla chomika: Cheswick, Arnold, Pasibrzuch

Uciekam, bo mnie zaraz Dorinek dorwie i do kolekcji wlaczy :-)
                          • dorinek Re: Domowe zwierzątka 03.09.04, 08:22
                            Jezu Andy wyobrażasz sobie mnie jak do
                            małego jamniczka wołam Browar albo Kufel?
                            Elvis był królem i nie wypada jego
                            imieniem nazywać psa to samo dotyczy
                            Partyzanta.

A chomik na razie poszedł w odstawkę :(
                            wszak z pieska większa pociecha :)

Hmmm...Andy w mojej kolekcji...czemu nie?
                            • romani1 Re: Domowe zwierzątka 04.09.04, 09:41
                              Dla jamnika na pewno pasuje Długi (lub Krótki dla przekory). Inne moje pomysły
                              to Koks (Koksik), Max (Maxiu). Co o tym sądzisz Dorinku?
                              • matalijka Re: Domowe zwierzątka 04.09.04, 11:55
                                Znajoma mojej znajomej która ma znajomego.... mówiła,że ktoś ma w domu psy i
                                koty o imionach:browar,whisky,burbon :)
                                • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 04.09.04, 21:17
                                  he,he, he Matalijko, swietne nazwy....moze na moją kicie bedę wołać whisky....
                                  a Franka brata stryja syn ma kota o imieniu Pizduniuś, ale rzadkie imię, co? A
                                  Sraczka - to dopiero rzadkie nazwisko, co? Ups. przepraszam za słowo.... stryj.
                                  • cejli Re: Domowe zwierzątka 04.09.04, 21:49
                                    Zwierzątka?Hmm?Ja to lubię psy.Swego czasu {jak byłem jeszcze młody,stare to
                                    dzieje}miałem dużo psów.Zmieniały się jak w kalejdoskopie,jedne umierały,potem
                                    pojawiały się nowe.Zapamiętałem jednego.Była to suczka,rasy sarenka o imieniu
                                    Kropka.Mieliśmy ją ładnych parę lat.Była ze mną nawet u rodziny w
                                    Przemyślu.Wiozłem ją za pazuchą pociągiem.Było wesoło w przedziale.Najlepiej
                                    przepadała za moją mamą,zawsze wiedziała kiedy ona wraca z pracy i wychodziła
                                    po nią na początek ulicy.Wierna,aż do śmierci.Pamiętam,że chodziłem ze szkoły
                                    na praktyki.Dostawaliśmy za to kasę.Pieniążki zbierałem bo chciałem sobie kupić
                                    video{wtedy to było strasznie modne}.No i kupiłem.Zaraz potem okazało się,że
                                    moja Kropka ma nowotwór.Operacja kosztowała tyle co moje nowe
                                    video.Postanowiłem je sprzedać.Operacja miała się odbyć następnego
                                    dnia.Niestety moja Kropeczka tego nie dożyła.Ile ja się napłakałem.Morze łez
                                    wylałem,a miałem juz przecież 16 lat.Video zostało i nawet jeszcze
                                    działa.Pochowałem ją tylko w sobie znanym miejscu,wyryłem krzyż i zapłakałem
                                    ponownie.To było moje ostatnie zwierzatko.Do tej pory nie mam i nie chcę mieć
                                    innego.Szkoda stracić najlepszego przyjaciela.Cejli.
                            • dorinek Re: Domowe zwierzątka 04.09.04, 22:08
                              Nareszcie wybraliśmy imie dla pieska.
                              Po wielu targach ochrzciliśmy go Toffik,
                              na cześć słynnego kabaretu Ani Mru Mru,
                              który wszyscy uwielbiamy.

Dziękuję Wam za wszystkie propozycje
                              i przepraszam, że z żadnej nie
                              skorzystałam.
                              • matalijka Re: Domowe zwierzątka 05.09.04, 07:23
                                Hehe.Dorinek,to teraz wyślij swój wpis na adres kabarateu-darmowe bilety Ci się
                                należą.Albo chociaż pieskowi :)
                                • dorinek Re: Domowe zwierzątka 05.09.04, 11:56
                                  Eee...chyba nie...jeszcze by się obrazili :-)
                                  • matalijka Re: Domowe zwierzątka 05.09.04, 12:19
                                    Heheh.Czy ja wiem...Poczucie humoru mają,nie?
                                    Ps.Kto wychodzi z pieskiem na spacery?Jest już wojna o to,kto ma to robić? :)
                                    • zuzanna6 Re: Domowe zwierzątka 05.09.04, 13:25
                                      he he he, Foffik, świetnie, tez uwielbiam ten kabaret. Tylko, zeby mu nie
                                      urosły z porzodu dwa takie wielkie ząbki....
                                      • matalijka MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 06.09.04, 22:22
                                        Chciałam założyć nowy wątek,no ale skoro dorinek tutaj się pochwaliła
                                        zwierzaczkami,to i ja powinnam.No więc Panie i Panowie............ dostałam
                                        dzisiaj Matyldę :) Podróź do domku zniosła bardzo dobrze,teraz jest troszkę
                                        przestraszona,ale to pewnie dlatego,że potrafi czytać i przeczytała tutaj o
                                        Zuzy zwierzaczku.Nasypałam troszkę jedzonka,może zapomni o tym stresie.Na razie
                                        nie jest złota,Kolorków dostanie jak podrośnie.Teraz zapoznaje się z
                                        muszelką,ale podpływa do bursztynu-no tak,skoro diamenty są najlepszym
                                        przyjacielem kobiet,do bursztyny pewnie rybek :) Idę zaraz spać,mam nadzieję,że
                                        Matylda też zaraz uśnie,bo miała emocjonujący dzień dzisiaj :)
                                        • andy_sz Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 06.09.04, 22:58
                                          Gratuluje, mam nadzieje ze Matylde spotka lepszy los niz roznego rodzaju
                                          roslinki w Twoim domku :-))
                                          Fajnie ma ta rybka, tak sobie w pokoiku Natalii mieszkac :-)
                                          • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 07.09.04, 22:01
                                            Brawo, matalijko, a to dlatego ten poniedziałek był dla ciebie taki miły....no
                                            to niech ci sie Matylda zdrowo chowa. Wszystko co o kici napisałam , odwołuję,
                                            to były żarty, moja kicia nie zjadłaby Matyldy, niech sie rybka nie stresuje :)
                                            • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 07.09.04, 22:08
                                              Ufff...ulżyło jej :) Moja Matylda drugi dzień u mnie,a dała mi znać,że jest
                                              głodna :)Zjadła przed chwilką i zaraz jej zaśpiewam kołysankę i kładę spać :)
                                              Ps.a dziś mi się śniło,że miałam dwie rybki i jedna prawie zjadłą drugą.Co nie
                                              zmienia faktu,że pomyślę o towarzystwie dla Matyldy :)
                                        • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 08.09.04, 12:35
                                          Mój piesek właśnie się dowiedział o nowej
                                          koleżance na forum i chciałby się z nią
                                          przywitać. Czyni to za moim pośrednictwem,
                                          jako że sam jeszcze nie umie klikać :-)
                                          hau hau hau Kochana Matyldo! Witaj na naszym
                                          forumie, czuj się tu dobrze tak jak w domku
                                          i sprawiaj swojej pańci tyle samo radości
                                          co ja swojej hau hau hau
                                          • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 18:54
                                            I jak sprawuje się Matylda, pływa dostojnie ? Patrzysz na rybke i cieszysz
                                            oczeta?

Dorinku, jak piesek, jada juz laczki?

• matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 19:43
                                              Dorinku,Zuza,kochane jesteście :) matylda przesyła dla Waszych zwierzaczków
                                              podwodne całuski :)
                                              Na Matyldę właśnie patrze i ją karmię,kurczę,mam pytanko-ile to jest akurat?
                                              (nie wiem ile jej sypać tego pokarmu,ona by chyba wszystko zjadła jakbym
                                              wrzuciła :)
                                              • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:19
                                                Hmmm, nie mam pojęcia, zarcie nie może zalegać bo psuje wode, ale jak jada
                                                chętnie, nie zostawia to syp....kurde, faktycznie, głodny kot daje znaki, ale
                                                rybka?
                                                • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:26
                                                  Kurczę,ona chyba między kamieniami szuka jedzenia.dać jej?już dwa razy troszkę
                                                  sypałam.
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:28
                                                    Jak nie pływają resztki to jej jeszcze, zobacz czy dalej je
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:32
                                                    Ok,jakby co-bedzie na Ciebie ;)
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:38
                                                    Rybki raczej sie nie przejadają, co? I chyba kolki tez nie mają, hi hi
                                                    hi...chyba lepiej niech troche zostawi jak ma być głodna,co? Nie wiem, kurde
                                                    tak mysle....
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:39
                                                    No i nawet dwa razy wspypałam.A ona dalej podpływa i szuka jedzenia
                                                    (chyba).wczoraj nie była głodna,bo chetnie nie jadła.Ale przedwczoraj i
                                                    teraz...jakbym jej tyle dawała ile dałam teraz,to albo pęknie,albo będzie taka
                                                    wielka,że nie będzie się mogła w tym okragłym akwarium obrócić ;)
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:44
                                                    Ojej, bo peknę przez ciebie ze smiechu, ja sie tu martwie....ale masz swietne
                                                    poczucie humoru.....nie martw sie, jakby co to będziesz ja trzymac w wannie,a
                                                    jak jeszcze urosnie to pomoge ci ja wrzuccic do stawku koło Policji - bedzie
                                                    dobrem publicznym
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:51
                                                    No i policjantom będzie spełniać życzenia?O nie,nie....To juz ją lepiej na
                                                    basem zabiorę albo aerobic.Ciekawe jakby z muskułami wyglądała,hehe.
                                                    Kurczę,no ja dalej nie wiem,ile to jest akurat.

a skro o zwierzatkach mowa..wrrr...własnie sobie wmówiłam,że na ramieniu mam
                                                    kleszcza.A przecież w lesie byłam 'zasłonięta'.Wrrr....wstrętne robale.
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 20:57
                                                    O kurde, nie daj Bóg kleszcza, sprawdż sie całą, dlatego tez ostatnio boje sie
                                                    lasów, ale oprócz osłoniecia sa specjalne srodki w aptekach

Wiesz co, a moja prababka była taka gruba, że jak juz sie troche opliła na
                                                    plazy to zawsze dobrzy ludzie chcieli ja do wody wrzucic, bo myslelei,że to z
                                                    morza na brzeg delfin wypadł...
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 10.09.04, 21:01
                                                    hehe :)
                                                    Nie,to niemożliwe,że mam kleszcza.przecież przez ubrania nie przechodzą,nie?
                                                    jejku,aż mnie dreszcze przechodzą,jak sobier pomyślę...wrr...
                                                  • matalijka Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 11.09.04, 13:05
                                                    Matylda ma towarzysza :) Imię nie ja wybrałam,ale mi się podoba :) Jest dużo
                                                    większy od M. i trochę inny,no ale najważniejsze,że się nie
                                                    pogryzły,powiedziałabym nawet,że to miłość od pierwszego wejrzenia,bo na
                                                    przywitanie się pocałowały parę razy.Na szczęście jestem pełnoletnia i nie
                                                    musiałam zakrywać oczu ;)

Korky,dzięki za przypomnienie o tym sklepie na Garncarskiej,bardzo miła obsługa
                                                    tam jest.i już wiem ile to jest "akurat" :)
                                                  • zuzanna6 Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 12.09.04, 18:51
                                                    O proszę, jaki piekny miłosny wątek !!!! Cieszę się, że Matylda ma partnera.
                                                  • andy_sz Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 13.09.04, 19:56
                                                    To teraz musisz im zalatwic M3 z kuchnia, tarasem i garazem, poza tym asygnate
                                                    na nowy samochod, wyprawke na dzieci, zapomoge dla mlodych malzenstw i bony
                                                    towarowe na swieta...
                                                  • zuzanna6 Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 15.09.04, 15:17
                                                    Ok, to ja im zrobię kołyske z muszelki.
                                                  • matalijka Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 15.09.04, 17:00
                                                    hehehe :)
                                                    Wydaje mi się,że Matylda jest inteligentniejsza od Wincentego,no ale w końcu
                                                    nic dziwnego :)
                                                  • zuzanna6 Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 15.09.04, 18:53
                                                    hi hi hi, no pewnie, matalijko..
                                                  • matalijka Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 15.09.04, 21:31
                                                    ponoć za to stwierdzenie dostanie mi się na forum od jednego pana,hm...zakładać
                                                    już rękawice? :)
                                                  • zuzanna6 Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 16.09.04, 18:42
                                                    No, poczynamy sobie nieżle, a nie wolno uogólniać.....są wyjątki od reguły hi
                                                    hi hi
                                                  • dorinek Re: Wincenty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)) 19.09.04, 12:36
                                                    Mam nadzieję, że Wincenty jest dżentelmenem
                                                    i nie goni Matyldy do garów i sprzątania ?

Hauhauczane pozdrowienia dla Twoich rybek
                                                    od mojego czworonożnego pupilka :-)
                                            • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 19.09.04, 12:31
                                              Zuzanko piesek jest nad podziw grzeczny
                                              i wie że laczków jeść nie wolno...
                                              Chyba trafił mi się inteligentny zwierzaczek :-)
                                              • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 24.11.04, 20:36
                                                Dorinek,jak tam Twoje zwierzaczki? Ja się w końcu musze przyznać,że mi rybki
                                                padły :( Ale dziś kupiłam sobie rybkę bojownika (Marcelina-kolezanka wymyśliła)
                                                no i ta rybka jest taka leniwa i tak się po akwarium zółwim tempem
                                                przemieszcza,że az jej zazdroszcze :)
                                                Ja tymczasem idę przywitać się z łóżkiem-wróciłam parę minut temu dopiero do
                                                domu i padam dosłownie ze zmęczenia. Dobranoc wszystkim :)
                                                Ellenai-nie martw się,w końcu popiszą na forum :)
                                                • bmwariat Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 25.11.04, 12:52
                                                  Ja wole zdecydowanie psy. Miałem taką jedną rok temu piękna, czarno białą
                                                  suczkę o niemiłosiernie puszystej i gęstej sierści. Mówiłem na nią roźnie"
                                                  Wiesława, Bzdziucha, Wymoczek, Wolf,Kukuczka, Wandzia,Laska, Wieśniara, Bzunia,
                                                  Pśpiocha, Gacek"...ech...i 22.11. minęło rok od kiedy ją zakopałem na łące w
                                                  Ostrowcu..została otruta...zresztą wszystkie psy wtedy zostały otrute pod
                                                  naszym i sąsiednim blokiem. Pamiętam i nigdy tego nie zapomnę jak zdychała mi
                                                  na rękach, jak jej malutka główka z przepięknym cudownym pyszczkiem leciała, i
                                                  jej ostatnie 3 skowyty..te skowyty były czymś co najbardziej utkwiło mi w
                                                  pamięci..tego sie nie da opisać..to było błaganie o pomoc..Miała 13 lat, 6
                                                  miesięcy i 15 dni..
                                                  Gdybym wiedział kto truł nasze psy, to był go zabił! Niech sku..syn zdycha po
                                                  100000 gorzej jak mój pies. Niech nigdy sku..el spokoju nie zazna. Domyślamy
                                                  się kto to zrobił, ale za ręke nie został ch.. złapany.
                                                  Ps. sorry za bluzgi...ale nie mogę inaczej jak sobie przypomnę.
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 25.11.04, 18:41
                                                    Ojejciu, jaka smutna ta opowieść o twoim piesku....biedny....

Nie cierpie ludzi, którzy krzywdzą zwierzęta.

Nie mam pojęcia czemu twoje rybki Matalijko padły....hmmm.....akwaruim musi
                                                    spełniac pewne warunki albo im cos nie słuzyło, albo jadna była na cos chora i
                                                    pozarażała inne....szkoda....
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 25.11.04, 18:43
                                                    P.S. Moja Kicia ma sie dobrze. :)
                                                    No własnie, gdzie ona jest...jak tak cicho to pewnie gdzieś broi....
                                                • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 29.11.04, 17:54
                                                  Bardzo mi przykro Matalijko, że nie masz już Matyldy i Wincentego, chyba rację ma Zuzanna...a Marcelinie życzę dużo zdrowia :)))

Moje zwierzaczki...mają się dobrze, chomik co prawda może czuć się samotny, piesek natomiast może się skarżyć na nadmiar uczuć, pieszczot i czułości :),
                                                  no i co najważniejsze, nie jest już Toffikiem. Dostał inne imię, takie, które pasuje do niego idealnie...Urwis.

Pozdrawiam cieplutko miłośników zwierzaczków :)
                                                  • frida2 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 29.11.04, 17:57
                                                    A mój kundel leży pod biurkiem i cudnie grzeje mnie w stopy :)
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 29.11.04, 19:13
                                                    a moja kicia tylko czeka jak sie połoze i wchodzi na mnie i mruczy, uwielbia na
                                                    mnie spac
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 29.11.04, 19:32
                                                    Ale macie fajne zwierzaczki :)
                                                    Coś Wam zdradzę.Może nie powinnam,bo reszta będzie zazdrościć,ale co
                                                    tam:Marcelinka bardzo lubi jednego pana,co tutaj też się często zjawia (jak z
                                                    nim klikam,to ona w monitor patrzy i fryzurę poprawia).Wiecie,który jej się
                                                    spodobał? ;)
                                                  • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 30.11.04, 15:00
                                                    Matalijko znalazłam dla Ciebie stronkę AkwaŚwiat,
                                                    mam nadzieję, że Ci się przyda :)
                                                    www.akwaswiat.hostings.pl/
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 30.11.04, 16:35
                                                    Jejku dorinko,kochana jesteś :) Dziekuję bardzo ślicznie :)
                                                  • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 11.01.05, 11:50
                                                    Matalijko...jak się czuje Marcelina?
                                                    Pozdrowienia od Urwisa :-)
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 11.01.05, 16:38
                                                    hihi. marcelina miała w niedzielę imieninki :)
                                                    Urwisa uścikaj i wyjdź na spacerek-chyba ładna pogoda u Ciebie? :)
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 11.01.05, 16:39
                                                    a.Marcelina,dziwne,jeszcze zyje,wodę jej zaraz wymienię.
                                                  • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 11.01.05, 18:12
                                                    U mnie wiosna na całego :-)
                                                    za chwilę będą pękać pąki i pięknie świat się zazieleni :-)
                                                    Urwis właśnie wrócił ze spaceru i macha do Was ogonkiem :-)
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 11.01.05, 18:28
                                                    Dorinko,a jak się chomik miewa?
                                                  • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 11.01.05, 18:51
                                                    Chomik miewa się dobrze ale z przykrością muszę stwierdzić że troszkę jest zaniedbywany i zdziczał jakby, tylko córka się go nie boi.
                                                  • zuzanna6 Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 13.01.05, 20:18
                                                    To który pan marcelince się spodobał? Nie zdradziłas tajemnicy matalijko....
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 13.01.05, 22:21
                                                    a... :)
                                                  • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 14.01.05, 15:58
                                                    Matalijko nie bądź taka tajemnicza...powiedz kto się podoba Marcelinie???
                                                  • matalijka Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 14.01.05, 16:34
                                                    Hihi. A kogo my tu bardzo wszyscy lubimy? :)
                                                  • dorinek Re: MAM !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :))) 14.01.05, 17:08
                                                    Czyżby to był...?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka