Dodaj do ulubionych

Słupskie ksiegarnie

IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 17:27
Do ktorej ksiegarni w Słupsku lubicie chodzic a w ktorej uwazacie ze jest
najwiekszy wybor? Czego szukacie w ksiegarniach?
Obserwuj wątek
    • Gość: Loona Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 19:01
      Na pierwszym miejscu Pegaz, na drugim EMPIK. W EMPIKU nie lubie tego scisku i
      obserwacji. W Pegazie jest mila obsluga, sa dobre rzeczy papiernicze i dobry
      wybor, a a w ogole to najbardziej tradycyjna slupska ksiegarnia.
    • Gość: Damian Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 10:27
      Najbardziej gustuje w empiku, bo wiadomo moge sam podejsc i wybrac. Na drugim
      miejscu postawilbym Ratuszowa, bo chociaz jest tradycyjnie urzadzona jest
      przemyslana. Jak chce kupic pocztowke to nie stoje w kolei za ktora stoja tez
      Ci co chca kupic ksiazke.
    • Gość: Pamela Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:28
      Pegaza lubie najbardziej bo jest najczesciej na drodze moich zakupow a poza tym
      przyzwyczailam sie ze tam dostaje to czego szukam. Empiku nie lubie bo jest
      tlok i zawsze trafi sie na kogos znajomego (a nie zawsze mam ochote na rozmowe
      z kims). Nie zmienia to faktu ze w emopiku jest naroznorodniej
    • Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 11:36
      Moja ulubiona ksiegarnia jest ksiegarnia przy Kosciele Sw. Jacka na koncu ulicy
      Mostnika.
    • Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 11:37
      aha, jeszcze uzasadnienie. Lubie ja poniewaz lezy w fajnym miejscu, nie ma tam
      nigdy tloku, jest dosyc miejsca zeby ogladac towar, i jest mila obsluga.
    • Gość: Pixi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 12:59
      Najwiekszy wybor jest oczywiscie w Empiku ale lubie bardzo chodzic do
      Ratuszowej i Przykoscielnej. Czesto tez jestem w Szkolnej przy dworcu
      • nataliaa_ Re: Słupskie ksiegarnie 14.04.02, 17:53
        A ja pamiętam księgarnię na Starym Rynku.jak byłam mała,to dla mnie było to
        jakieś magiczne miejsce.
        • Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 17:56
          ja sie dziwie ze Empik i ta obok Ksiegarnia Staromiejska moga tak ze soba od
          lat rywalizowac. To znaczy dziwie sie ze ta Staromiejska jeszcze nie
          splajtowala. Tam jest ciasno i nijako.
          • Gość: andy_sz Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.dialin.buffalo.edu 14.04.02, 18:08
            A ja wlasnie lubilem Staromiejska, nie ma tam takiego tloku jak w Empiku i ma
            jakis klimacik ta ksiegarenka. Podobnie jak pare osob lubilem tez ksiegarnie
            przy kosciele sw. Jacka. I Ratuszowa, rzeczywiscie ciekawie zorganizowana.
            • Gość: andy_sz Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.dialin.buffalo.edu 14.04.02, 18:10
              Aha, chcialem jeszcze napisac ze przydalby sie w Slupsku jakis porzadny
              antykwariat, bo ten na W. Polskiego to bida z nedza. W takim Przemyslu np.
              miescie mniejszym od Slupska maja taki super antykwariat ze nie moglem z niego
              wyjsc i ceny konkurencyjne. O Krakowie to nawet nie wspominam...
              • Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 18:13
                Antykwariat byl kiedys na Mostnika. Sprzedalem tam nawet monete. Ale teraz
                chyba juz nie istnieje. A Andy wiesz juz o atykach sprzedawanych na Francesco
                Nullo? Nawet ladna brame zrobili i z tego co wiem (mimoze lezy w tak malo
                uczeszczanym miejscu) ludzie tam chodza.
                • Gość: andy_sz Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.dialin.buffalo.edu 14.04.02, 18:19
                  Czarodziej, chodzilo mi o antywkwariat z ksiazkami a nie ze starociami. Wlasnie
                  nie wiem dlaczego tak samo to sie nazywa :-)
    • Gość: Teddy Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 17:20
      Obserwuje rozwoj ksiegarni na dworcu. Pojawily sie nawet stojaki z widokowkami!
      I powiem Wam ze jest lepsza niz Pegaz lub Staromiejska bo jest lepszy (blizszy)
      kontakt ze sprzedawca (ale oczywiscie aortyment nie tak szeroki)
    • Gość: Agrest Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:47
      Najbardziej lubie Ksiegarnie Ratuszowa bo nie ma tam tloku i przyzwyczajony
      jestem do kup[owania tam okolicznosciowych kartek bo w Empiku i Kolporterze sa
      drogie.
    • Gość: Olimpia Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 17:58
      Ksiegarnia ratuszowa. Sama nie wiem... duzy wybor ksiazek? Atmosfera? Trudno
      jednoznacznie powiedziec. Lubie ja i tyle.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka