Gość: Beki IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 17:27 Do ktorej ksiegarni w Słupsku lubicie chodzic a w ktorej uwazacie ze jest najwiekszy wybor? Czego szukacie w ksiegarniach? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Loona Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 12.04.02, 19:01 Na pierwszym miejscu Pegaz, na drugim EMPIK. W EMPIKU nie lubie tego scisku i obserwacji. W Pegazie jest mila obsluga, sa dobre rzeczy papiernicze i dobry wybor, a a w ogole to najbardziej tradycyjna slupska ksiegarnia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Damian Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 10:27 Najbardziej gustuje w empiku, bo wiadomo moge sam podejsc i wybrac. Na drugim miejscu postawilbym Ratuszowa, bo chociaz jest tradycyjnie urzadzona jest przemyslana. Jak chce kupic pocztowke to nie stoje w kolei za ktora stoja tez Ci co chca kupic ksiazke. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pamela Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.04.02, 13:28 Pegaza lubie najbardziej bo jest najczesciej na drodze moich zakupow a poza tym przyzwyczailam sie ze tam dostaje to czego szukam. Empiku nie lubie bo jest tlok i zawsze trafi sie na kogos znajomego (a nie zawsze mam ochote na rozmowe z kims). Nie zmienia to faktu ze w emopiku jest naroznorodniej Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 11:36 Moja ulubiona ksiegarnia jest ksiegarnia przy Kosciele Sw. Jacka na koncu ulicy Mostnika. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 11:37 aha, jeszcze uzasadnienie. Lubie ja poniewaz lezy w fajnym miejscu, nie ma tam nigdy tloku, jest dosyc miejsca zeby ogladac towar, i jest mila obsluga. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pixi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 12:59 Najwiekszy wybor jest oczywiscie w Empiku ale lubie bardzo chodzic do Ratuszowej i Przykoscielnej. Czesto tez jestem w Szkolnej przy dworcu Odpowiedz Link Zgłoś
nataliaa_ Re: Słupskie ksiegarnie 14.04.02, 17:53 A ja pamiętam księgarnię na Starym Rynku.jak byłam mała,to dla mnie było to jakieś magiczne miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 17:56 ja sie dziwie ze Empik i ta obok Ksiegarnia Staromiejska moga tak ze soba od lat rywalizowac. To znaczy dziwie sie ze ta Staromiejska jeszcze nie splajtowala. Tam jest ciasno i nijako. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.dialin.buffalo.edu 14.04.02, 18:08 A ja wlasnie lubilem Staromiejska, nie ma tam takiego tloku jak w Empiku i ma jakis klimacik ta ksiegarenka. Podobnie jak pare osob lubilem tez ksiegarnie przy kosciele sw. Jacka. I Ratuszowa, rzeczywiscie ciekawie zorganizowana. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.dialin.buffalo.edu 14.04.02, 18:10 Aha, chcialem jeszcze napisac ze przydalby sie w Slupsku jakis porzadny antykwariat, bo ten na W. Polskiego to bida z nedza. W takim Przemyslu np. miescie mniejszym od Slupska maja taki super antykwariat ze nie moglem z niego wyjsc i ceny konkurencyjne. O Krakowie to nawet nie wspominam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarodzi Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.04.02, 18:13 Antykwariat byl kiedys na Mostnika. Sprzedalem tam nawet monete. Ale teraz chyba juz nie istnieje. A Andy wiesz juz o atykach sprzedawanych na Francesco Nullo? Nawet ladna brame zrobili i z tego co wiem (mimoze lezy w tak malo uczeszczanym miejscu) ludzie tam chodza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.dialin.buffalo.edu 14.04.02, 18:19 Czarodziej, chodzilo mi o antywkwariat z ksiazkami a nie ze starociami. Wlasnie nie wiem dlaczego tak samo to sie nazywa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teddy Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 15.04.02, 17:20 Obserwuje rozwoj ksiegarni na dworcu. Pojawily sie nawet stojaki z widokowkami! I powiem Wam ze jest lepsza niz Pegaz lub Staromiejska bo jest lepszy (blizszy) kontakt ze sprzedawca (ale oczywiscie aortyment nie tak szeroki) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrest Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 17.04.02, 18:47 Najbardziej lubie Ksiegarnie Ratuszowa bo nie ma tam tloku i przyzwyczajony jestem do kup[owania tam okolicznosciowych kartek bo w Empiku i Kolporterze sa drogie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olimpia Re: Słupskie ksiegarnie IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 18.04.02, 17:58 Ksiegarnia ratuszowa. Sama nie wiem... duzy wybor ksiazek? Atmosfera? Trudno jednoznacznie powiedziec. Lubie ja i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś