Dodaj do ulubionych

wyraz poparcie...

22.11.04, 19:04
na Ukrainie brutalnie zabito dzisiaj nad ranem demokracje...

wbrew woli milionow ludzi, w falszywych wyborach wygral kandydat brudnej
prosowieckiej kliki...

losy naszego wschodniego sasiada waza sie na ulicach, na ktore wyleglo
tysiace wzburzonych i pragnacych wolnosci osob...

tak jak kiedys w Polsce, tak teraz tam miliony ludzi utesknionych zycia w
normalnym, cywilizowanym i sprawiedliwie rzadzonym kraju, walcza o swoje
prawa...

na ulicach wazy sie przyszlosc tego kraju, w Polsce demonstruja ludzie m.in.
pod ambasada na ulicy Szucha w Warszawie...

nie mozemy zrobic wiele, ale wyrazmy chociaz nasze poparcie i dezaprobate dla
tak brutalnego traktowania cywilizowanego spoleczenstwa...

wyraz prosze poparcie dla wolnej i niezaleznej Ukrainy, napisz chociaz dwa
slowa na tym watku, pokaz ze nie jest Ci to obojetne...

"Tak dzisiaj tu zostala zabita demokracja,
jacys ludzie wyrzucili ja do ubikacji"
Staszewski
Obserwuj wątek
    • andy_sz Re: wyraz poparcie... 22.11.04, 19:04
      Jestem za Toba Ukraino - nie poddawaj sie...!!!
      • romani1 Re: wyraz poparcie... 22.11.04, 19:11
        Ja również... a sprawiedliwość zwycięży /retor/
        • zuzanna6 UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 19:34
          Nie poddajcie się ! Trzymajcie się! Cały świat jest z wami!
          • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 19:35
            Jak Rosja może tak bezczelnie wtracac się do Ukrainy!
          • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 19:36
            Jak mozna tak bezczelnie manipulować wynikami!
          • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 19:36
            Niech zyje demokracja!
          • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 19:37
            Brawo Ukraina - juz zrobili pierwszy, najwazniejszy krok - pokazali władzy, że
            sa przeciw niesprawiedliwości.
            • zuzanna6 Re: UKRAINO BĄDŹ WOLNA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 22.11.04, 19:42
              Sledzę dzisaj wiadomości i mam gęsią skórkę - rozumiem tę determinacje ludzi.

To tak jak walczyła nasza Solidarność.
    • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 22.11.04, 19:47
      Ojej, najnowsze wiadomości są straszne - w nocy chcą rozpędzić tłum
      siłą.....tak brawo władzo - w nocy, ludzie mniej czujni, może będzie mniej
      dziennikarzy......

ta demonstracja jest pokojowa, ludzie sie bawią i cieszą, i co będa do nich
      strzelac cvzy rozjada ich czołgami i tak na oczach całego świata?

chyba tylko po to by juz wszyscy sie pzrekonali czym jest władza totalitarna,
      czym jest komunizm....
      • Gość: Aragorn Re: wyraz poparcie... IP: *.rene.com.pl 22.11.04, 21:52
        Bardzo nieciekawie się dzieje! Powinniśmy chyba wojsko postawić w stan
        gotowości bo to tuż za granicą. Proszę oto efekt polityki Berlina i Paryża -
        uległości wobec Moskwy. Jeszcze z nim na wczasy jeżdżą, z tym Putinem. A teraz
        milczą ścierwa - jakieś ciche protesty OBWE i Unii Europejskiej - ale kogo nie
        piszą - jakichś trzeciorządnych deputowanych i jeszcze ten Siewic od prezydenta
        Kwasa który przekonywał jakie to czyste i uczciwe wybory są na Ukrainie.

Jeden Bush (przekaż pozdro Andy dla Dablju) się konkretnie wypowiedział i do
        rzeczy: "Jeden przewał wyborczy i zrywamy kontakty dyplomatyczne z Ukrainą i
        nie będziemy uznanwać prezydenta uzurpatora" - zapowiedział coś w tym guście
        Bush. Tymczasem przedstawiciel Waszyngtonu na wybory donosi o totalnym
        oszustwie. Dobrze, że Kerry nie wygrał - wymoczek zapewne już by miał stracha
        żeby nie powiedzić czegoś, co by się nie spodobało Putinowi - tacy zawsze byli
        demokraci poza JFK który jako jedyny nie bał się ruskich, ale i tak daleko mu
        do Ronalda Reagana
    • ewkam1 Re: wyraz poparcie... 22.11.04, 22:49
      Jest mi bardzo, ale to bardzo smutno!!!
      Zle sie dzieje.....:((((
    • dorinek Re: wyraz poparcie... 23.11.04, 09:07
      Oby tylko nie skńczyło się tragicznie...
      • Gość: fila Re: wyraz poparcie... IP: *.dip.t-dialin.net 23.11.04, 12:25
        Widzac ludzi w Kijowie,Lwowie i ich determincje,wzruszam sie i mialabym ochote
        pokazac moja solidarnosc i poparcie.Tu ,gdzie mieszkam(Niemcy)malo to kogo obch
        odzi.Nawet programy informacyjne sa zdawkowe.
        Wiem,ze w Polsce sa organizowane manifestacje poparcia ,a ja chociaz ta droga
        chce powiedziec,ze jestem za wolna Ukraina.Niech odwaga i nadzieja bedzie z
        nimi.
    • ellenai Re: wyraz poparcie... 23.11.04, 15:51
      oczywiscie ze wyrazam poparcie dla wolnej ukrainy,moim marzeniem jest zeby ten
      piekny kraj z tradycjami wreszcie byl wolny spod wplywow rosji,ogromnie martwi
      mnie ta sytuacja wyborcza,naprawde ogromnie!!!!!ja wierze w tych ludzi ze nie
      dadza sobie wcisnac ciemnote!
      • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 23.11.04, 17:41
        Nasze serwisy informacyjne są zdominowane wiadomościami z Ukrainy.

Wszyscy ludzie w autobusach, w pracy ...na ten temat rozmawiają.

Polakom bliska jest Ukraina i to poparcie bardzo mnei cieszy, ale te wszystkie
        wiadomości ogladam z wielkim wzruszeniem.

Ważne jest równiez to,że polski prezydent apeluje do dialogu z obydwoma
        kadydatami. Nie uznał tych wyborów. Dialog i rozmowy, siłowe rozwiązania sa
        niedopuszczalne.

Ale PSL boi sie potępiać...hmmm....

Opozycja jest za wolną Ukrainą. Nawet zaproszono na Ukrainę Lecha Wałęsę.
        • matalijka Re: wyraz poparcie... 23.11.04, 19:37
          A ja jeszcze nie oglądałam dziś żadnych wiadomości,więc czekam na Panoramę,ale
          fajnie,że ludziom nie jest obojetny los Ukrainy i np w Warszawie odbyła się
          wczoraj przed ambasadą kilkusetosobowa demonstracja.Dobrze,że ludziom się chce
          chcieć.
          • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 25.11.04, 19:31
            Dzielni Ukraińcy trwają na tym mrozie od kilku dni, walczą o swoja wolność.

Cieszę się, ze pojechał do nich Lech Wałęsa. Cieszę się, że wspierają ich
            Polacy, że to Polacy przyczunili się do zajęcia stanowiska Unii Europejskiej.

Cieszę się pojedzie negocjować Kwaśniewski.

Boję sie tylko zeby nie wygrała głupota i prywata. Jesli rządzący nie
            posłuchają demonstrujących to Ukraina podzieli się i będzie przelewała się krew.

Tak dużo zalezy od polityków......jak zwylke......by ludzie między sobą nie
            walczyli. Dziś już dużo nie brakowało do prowokacji.

Trzymam kciuki za wolną Ukrinę. Niech zwycięzy prawda, wolność i demokracja.
            • Gość: Aragorn Re: wyraz poparcie... IP: *.rene.com.pl 25.11.04, 22:25
              Lech Wałęsa rulezzzzzz!!! Świetny gostek i fajnie przemawiał

A zniknął coś Andy Sz. Ten świr jest już chyba w Kijowie. Bardzo mi się to
              wszystko podoba. Niech wiedzą, że bezprawie nie ma szans
              • andy_sz Re: wyraz poparcie... 26.11.04, 01:40
                Nie, troche za daleko do Kijowa, chociaz calym sercem jestem tam z tymi
                ludzmi :-)
                Nie pojawiam sie na Slupsku, prawie caly czas sledze kilka stron informujacych
                co dzieje sie na Ukrainie, jak rowniez forum Polska-Ukraina.
                Na razie za wczesnie by pisac o czymkolwiek. Wszyscy czekamy do 29 listopada,
                kiedy Sad Najwyzszy Ukrainy ma orzec oficjalny wyrok w sprawie wyborow
                prezydenckich.
                Na razie moge tylko wyrazic ogromne uznanie dla tych wszystkich ludzi, ktorzy
                tak wytrwale protestuja i walcza o to, co sie im nalezy. Nie spodziewalem sie
                tak ogromnej determinacji i poswiecenia i za to juz teraz, nawet bez wygranej,
                naleza sie ukrainskiemu narodowi ogromne slowa szacunku.
                Dziekuje wszystkim Wam Slupszczanom i odwiedzajacym to forum za poparcie. Kazdy
                glos z Polski jest wazny, a postawa calego polskiego narodu jak i
                przedstawicieli politykow jest wzorowa i na pewno na dlugo pozostanie to w
                pamieci obu stron. W tych kilku trudnych dniach zapomniana zostala cala ciezka
                historia, a wspolne doswiadczenia i przezycia okazaly sie silniejsze niz
                uprzedzenia. Niech zyje przyjazn polsko-ukrainska!
    • andy_sz Reggae dla Ukrainy i wiec w Slupsku 26.11.04, 15:27
      Kto zdrow i zyw niech biegnie co sil jutro (sobota), w poludnie pod tramwaj na
      Nowobramskiej albo do Ustki na koncert.
      Ciesze sie ze Slupsk nie pozostal bierny...

Wiec dla Ukrainy

W sobotę (27 października) w południe w Słupsku rozpocznie się wiec poparcia
      dla demokratycznej opozycji na Ukrainie. Przewodnicząca słupskiej rady miasta
      Anna Bogucka -Skowrońska, jedna z organizatorek spotkania zaprasza do udziału
      wszystkich słupszczan. Początek wiecu w sprawie Ukrainy o godz. 12-tej na ul.
      Nowobramskiej przy słupskim Tramwaju.
      W tej sprawie będą zbierane także podpisy na listach z poparciem w Słupsku i w
      Ustce. Akcję organizuje Stowarzyszenie „Aktywne Pomorze”, które chce przesłać
      kopie petycji także polskiemu rządowi razem z apelem, aby nie uznawał nowych
      władz Ukrainy.
      W Słupsku podpisy zbierane będą w sobotę od godz. 12-tej do 15-tej na ul.
      Nowobramskiej w pobliżu Słupskiego Tramwaju. W Ustce będzie można wesprzeć
      ukraińską opozycję i złożyć swój podpis na w kinie Delfin – wieczorem od godz.
      20-tej do 22-giej. Zbiórce podpisów towarzyszyć będzie koncert „Reggae dla
      Ukrainy”.
      info:slupsk.eco.pl
      • zuzanna6 Re: Reggae dla Ukrainy i wiec w Slupsku 26.11.04, 16:50
        Ok to jutro Słupszczanie spotkamy sie przy naszym tramwaju. Czekałam prawdę
        mówiąc na jakąś inicjatywę ze strony władz.
        • andy_sz Re: Reggae dla Ukrainy i wiec w Slupsku 27.11.04, 03:25
          Informacja o tym wiecu znalazla sie rowniez (dzieki pewnej zyczliwej personie)
          na ogolnopolskiej stronie www.wolnaukraina.pl ktora na biezaco informuje o
          wszystkich wiecach i manifestacjach w Polsce jak rowniez koordynuje akcje
          wspomagania protestujacych na Ukrainie.
          Zawsze pozytywnie dziala na mnie takie powszechne dzialanie w slusznym celu :-)
    • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 27.11.04, 09:34
      cieszę sie ze wszyscy spotkali sie przy okrągłym stole

cieszę się ze jest przełom w negocjacjach

Kuczma obiecuje ze zrobi wszystko by nie doszło do rozlewu krwi, zgadza sie na
      ponowne wybory
      • ellenai Re: wyraz poparcie... 27.11.04, 19:37
        ha,szykuja sie nowe wybory,mysle ze tym razem nie da rady sie ich tak latwo
        sfalszowac!
        • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 30.11.04, 18:12
          no tak i rozmowy o prawdzie władzy prosowiecikej znudziły sie, uparcie tkwia
          przy swoim i co będzie.......martwię się.....

prowokują zmeczony naród zamiast go godzić
    • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 04.12.04, 19:21
      cieszę sie ze będa powtórzone wybory

kolejny mały krok na przód

martwię sie ze wschodnia Ukraina jest taka promoskiewska
    • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 04.12.04, 19:22
      Ukraino bądź wolna.

Ukraino bądź wolna, ale nie podzielona.
    • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 04.12.04, 20:20
      ech....dzis znowu napięcie negatywne wzrasta......władza trzyma sie uparcie
      swego, biora tych ludzi na przetrzymanie....
      • frida2 Re: wyraz poparcie... 04.12.04, 20:27
        oni się nie poddadzą :)
        • andy_sz Re: wyraz poparcie... 04.12.04, 23:56
          frida2 napisała:

> oni się nie poddadzą :)

Oni na pewno nie, miejmy tylko nadzieje ze ta skompromitowana wladza nie
          wyskoczy z jakims nowym bezecenstwem.
          O pomaranczowe tlumy jestem spokojny, to wspaniali ludzie.
          • frida2 Re: wyraz poparcie... 05.12.04, 00:05
            andy_sz napisał:

> O pomaranczowe tlumy jestem spokojny, to wspaniali ludzie.

bez wątpienia! :)
            • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 05.12.04, 10:28
              podziwiam ich za upór i opanowanie jednocześnie, to wyjątkowi ludzie
              • zuzanna6 Re: wyraz poparcie... 14.12.04, 13:03
                i wywalczyli swoje

w świeta będę sledzic jak przebiegaja wybory

mam nadzieję, że teraz będzie wszystko ok.
                niech wygra sprawiedliwość
                • zuzanna6 WYGRAŁA SPRAWIEDLIWOŚĆ !!!!! 27.12.04, 15:29
                  Brawo Ukraino!

Jak tam Andy, kamień ci z serca spadł, co?

Cieszę się razem z Tobą. :)
                  • andy_sz Re: WYGRAŁA SPRAWIEDLIWOŚĆ !!!!! 28.12.04, 07:02
                    Jest dobrze, wszyscy chyba na to czekali. Teraz czas, zeby wymeczeni protestami
                    i wyborami ludzie zaznali troche spokoju. Jeszcze trzeba przeczekac ostatnie
                    odszczekiwania odchodzacego rezimu i brac sie do roboty, gonic to, co trzeba
                    dogonic i budowac zdrowe panstwo. Na razie w pieknym stylu zwyciezyla
                    sprawiedliowsc i narodowa tozsamosc i jak powiedzial Juszczenko" "Przez 13 lat
                    bylismy niepodlegli, teraz jestesmy wolni".
                    Ten miesiac pozostanie w wielu sercach na wiele lat.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka