umk__historia 28.05.03, 20:02 Może byśmy tak wymyślili jakiś BARDZO dobry przepis na Forumpowe ciasto które stałoby sie Klasyką wszystkich domów na świecie :-) "Forumpowe ciasto" Składniki: Mąka 1 kg ... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
andy_sz Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 03.06.03, 05:58 Jedyny przepis jaki ja znam wyglada nastepujaco: 1. Ubrac buty 2. Wsiasc do samochodu 3. Podjechac do sklepu 4. Wybrac ciasto 5. Zaplacic za ciasto 6. Przywiezc do domu 7. Skonsumowac (smacznego!) Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 04.06.03, 19:22 ej ej ej nie idź na łatwizne tylko dopisuje sie do watku :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) IP: *.wmc.com.pl 10.06.03, 19:59 Zeby były wiórki kokosowe.I bita śmietana. Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 26.06.03, 22:22 Nataliaa lubisz kokosanki? Hm w takim jednym miejscu w Słupsku spotałem aż 3 rodzaje tych ciasteczek :-) mniam mniam ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) IP: *.wmc.com.pl 01.07.03, 20:44 jak to mówię"rafaelinki" uwielbiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 03.07.03, 23:11 ale czy tylko te białe kuleczki lubisz a te drugie z orzechem? Acha wracając do przepisu: Potrzebny bedzie piekarnik Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) IP: *.wmc.com.pl 07.07.03, 18:33 I dobra kucharka :) Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 08.07.03, 23:25 a dlaczego kucharka nie moze byc kucharz :-) Foremka na ciasto Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) IP: *.wmc.com.pl 17.07.03, 18:57 No.Kucharza,foremkę i wiórki kokosowe już mamy.To możemy dodać truskawki(jak ktoś je znajdzie) lub brzoskwinie.I bita śmietana. Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 24.07.03, 16:14 Ale jak bita smietana to tylko naturalna 20% lub 36 % a nie jakaś sztuczna śnieżynka z proszku lub z areozolu! Tak, tak kucharza mamy - to ten co miał umyć okna i zrobić "COŚ" z plasteliny :-) zamiast truskawek mozna dodac ananasa dla przyozdobienia gotowego produktu można posypac lekko wiorkami czekoladowymi tak 1 lub 2 łyżeczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) IP: *.wmc.com.pl 25.07.03, 20:05 ananasy też mogą być.Ja ostatnio od tygodnia jakoś mam zamiar ciasto zrobić,ale jak idę do sklepu to wychodzę z arbuzami lub brzoskwiniami i na tym się kończy :) Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 06.08.03, 22:43 A jadłaś żółtego arbuza? I co z tym ciastem które miałaś zamiar zrobic - skonsumowane czy... ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++ Wracając do przepisu :-) Oki- mogą być ananasy Kilka jajek Kostka masła ... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nataliaa_ Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) IP: *.wmc.com.pl 19.08.03, 18:40 Słyszałam o żółtym arbuzie ale nie jadłam.Dobry?Na razie czerwonymi sie wciąż faszeruję :) A co do ciasta-śmietana chyba była jakaś przeterminowana,bo się nie ubiła :( Nie zdążyłam nawet spróbować,bo się dopadli do tego ciasta,ale ponoć dobre było. Odpowiedz Link Zgłoś
umk__historia Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 01.07.04, 22:41 A co ja tutaj odnalazłem ... Kurcze piekarnik juz właczyłem, blache mam juz przygotowaną tylko jakos przepis jeszcze nie gotowy :( +++++++++ Do Ciasta potrzebny bedzie lukier Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 02.07.04, 00:43 Ja znam nowy: 1. Ubrac buty (moga byc adidasy albo mokasyny, kaloszy nie polecam). 2. Wsiasc na rower (Zuzanna Wam powie jakie sa najlepsze). 3. Podjechac do sklepu 4. Wybrac ciasto 5. Zaplacic za ciasto 6. Dowiezc do domu (uwaga, prowadzenie roweru i trzymanie ciasta moze byc czasami lekko uciazliwe, ale to kwestia praktyki, po 5 upadkach na ogol juz nikt nie ma problemow :-) 7. Skonsumowac (ostatnio wyszlo mi super) Smacznego! Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 03.07.04, 12:07 Tak, zgłasza sie znawca rowerów ! Po ciasto to nallepiej damka - bez ramy można szybciej zeskoczyć....no i tu tez wskazane kółka boczne. Ale znam jeszcze lepszy przepis - zjeść ciasto na miejscu - nie ma zmywania i w drodze powrotnej już się pozbywamy zbędnych kalorii.... Odpowiedz Link Zgłoś
matalijka Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 03.07.04, 13:35 Ja też znam dobry przepis.Idzie się do kwiaciarni.Kupuje kwiatka.Patrzy w kalendarz kto ma imieninki.No i się idzie z tym kwiatkiem złożyć życzenia.Ciasta na stole już stoją,kalorie idą w zapomnienie,no bo przecież "trzeba" zjeść,bo inaczej jubilatka się obrazi :) Odpowiedz Link Zgłoś
zuzanna6 Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 03.07.04, 22:05 Ba ! Super pomysł ! Chyba mnie przebiłaś.... Odpowiedz Link Zgłoś
andy_sz Re: Przepis na Forumpowe ciasto :-) 04.07.04, 19:36 Ale czemu najpierw kwiatka, moze lepiej sprawdzic najpierw w kalendarzu, bo jak wyjdzie ze imieniny ma Ofelia, Bonawentura, Zygfryd i Melchior, to moga byc problemy z zalapaniem sie na ciasto, a konkretniej z odnalezieniem solenizanta :-) Odpowiedz Link Zgłoś