Gość: Pati IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 09:19 Oto tresc zagadki: Gdzie w Słupsku stala spalona przed wojna synagoga? (Z udzialu w jej odgadywaniu, chwilowo prosze o wstrzymanie Sabata, ktory wiem ze wie... :-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Denik nie na temat !! IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 13.12.01, 17:06 To ja się zapytam Sabata i się wypowiem na ten temat ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Zagadka religijna IP: *.lib.buffalo.edu 13.12.01, 23:54 Na Niedzialkowskiego, w miejscu zdewastowanego placu zabaw, kolo teatru Rondo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Murzyn Re: Zagadka religijna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 18:18 No prosze, tego nie wiedzialem... Predzej bym pomyslal ze to chodzi o teatr rondo, no ze byl byla synagoga... No ale dobrze jest dowiedziec sie czegos nowego w piatek! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy_sz Re: Zagadka religijna IP: *.lib.buffalo.edu 14.12.01, 20:22 Rondo, zdaje sie, byl kosciolem ewangelickim podobnie jak pobliski kosciolek prawoslawny na Krasinskiego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pati Re: Zagadka religijna IP: *.slupsk.sdi.tpnet.pl 14.12.01, 20:41 Ten kosciolek na Krasinskiego jest po prostu sliczny! Szkoda ze tak bardzo skryty! Kiedys probowalam dowiedziec sie czegos wiecej o nim i zadzwonilam do ksiedza (numer wzielam z ksiazki telefonicznej). No i mnie pogoniono, bo spytalam sie jakiego wyznania jest ten kosciol... :-( A w sumie to dobry watek na kolejne posty Odpowiedz Link Zgłoś