pola333 20.02.06, 09:59 czy dajecie juz swoim MAlym chrupki kukurydziane? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
murken Re: chrupki 20.02.06, 10:47 Jeszcze nie ,ale tez zastanawiałam sie nad tym. Bardziej pewnie bedzie to zabawa dla brzdąca ,a że wszystko wkłada do buzi to i chrupek tez tam trafi.Ale może lepiej poczekac jeszcze kilka tygodni...Konradek jeszcze nie ma zabków. Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: chrupki 20.02.06, 13:07 ja nie daje bo Ala jeszcze nie rozumie że jak za daleko zapcha coś to się udławi, nadal palce wkłada daleko do buzi i potem ma odruch wymotny co jej nie przeszkadza w tym by zapchać palucha jeszcze dalej Odpowiedz Link Zgłoś
mamatosi1 Re: chrupki 20.02.06, 16:43 Ja od trzech dni daje tzn odlamuje po malenkim kawaleczki i mala wcina z apetytem. Pomagam sobie tym przy podawaniu jedzonka ze sloiczka, bo na widok chrupaczka ladnie otwiera dziub a ja to wykorzystuje i podstepem na lyzeczce idzie am Odpowiedz Link Zgłoś
kuncwotek Re: chrupki 21.02.06, 10:16 A te chrupki nie przyklejają się do podniebienia? nie stają w przełyku? Ja bym się bała. Może jestem przewrażliwiona;[ Odpowiedz Link Zgłoś
doso1 Re: chrupki 21.02.06, 13:35 To byla pierwsza rzecz jaka Nico dostal poza mlekiem. I jest dziki na nie. I nie ma zadnego problemu z przyklejaniem - to sie po prostu swietnie w dziobie rozpuszcza. I ratuja nas np. jak chcemy pojsc gdzies na obiad i mlodemu juz sie nudzi itp. A stwierdzilam, ze nie ma mu tam co zaszkodzic, bo to po prostu kaszka kukurydziana i sol. Odpowiedz Link Zgłoś
taormina Re: chrupki 26.02.06, 15:16 W niektórych to nawet soli nie ma Tylko grys kukurydziany. Daję bo smakują małej i są dobre na trawienie. Tylko tatuś zawsze podjada dziecku chrupki... )) Odpowiedz Link Zgłoś