Dodaj do ulubionych

Gdzie badania hormonalne

IP: *.rene.com.pl 14.03.09, 11:20
Witam wszytskich,

muszę zrobić badania hormonalne pod kątem płodności. Chcę je zrobić
szybko, dobrze i jak najtaniej. W bazie słupskiej jest tyle adresów
że nie wiem które laboratorium wybrać. Może Wy mi podpowiecie.
Z góry dziekuję za pomoc :)
Obserwuj wątek
    • Gość: lola Re: Gdzie badania hormonalne IP: 217.153.220.* 16.03.09, 07:33
      Sama ostatnio miałam ten sam problem, z tym, ze ja badałam hormony z własnej inicjatywy a nie na zlecenie lekarza, wiec za wszystko płaciłam sama i zależało mi na tym, aby było jak najtaniej. Podzwoniłam po laboratoriach i to info, które sama zebrałam:
      Madar-Med:
      1. progesteron 25 zł
      2. Prolaktyna 23 zł
      3. testosteron 28 zł
      4. tsh 22
      5. t3 22
      6. t4 22
      Sigma:
      1 18 zł 2. 18 zł 3. 19 zł 4. 16zł 5. 16zł 6. 16zł
      Medica Lab
      1. 20 zł, 2. 20 zł. 3. 20 zł, 4. 17zł, 5. 17zł, 6. 17 zł
      i tam ja robiłam jeszcze FSH, lH, estradiol za te trzy hormony zapłaciłam 60 zł plus 3 zł wkłucie
      Salus
      1. 26 zł, 2. 26 zł, 3. 28 zł, 4.16 zł, 5. 18 zł, 6. 18 zł
      Laboratorium Tuwima
      1. 24 zł, 2. 23 zł, 3. 30 zł, 4. 18 zł, 5. 19 zł, 6. 19 zł

W Medica Lab płaci się również 3 zł za wkłucie i nie wiem jak jest w innych laboratoriach, czy też takie opłaty pobierają.....

Czyli wynika z tego zestawu, ze najtaniej jest w Sigmie, ale z kolei jak tam poszłam to zastałam masę ludzi...czyli wielkie kolejki... Następne było laboratorium Medica Lab i tam praktycznie w ogóle ludzi nie było.... A co do jakości badań to trudno mi ocenić...Wyniki szybko tego samego dnia lub następnego...

W Salusie można również wykonać badanie nasienia i kosztuuje około 40 zł ale jest ono mocno okrojone i nie badają morfologi plemników (przynajmniej u nas tego nie zrobili chociaż prosiliśmy o zbadanie całego zestawu parametrów).

Jeśli ktoś ma jeszcze jakieś informacje, to fajnie by było jakbyśmy je zebrali w jednym miejscu:)
      Pozdrawiam
      • Gość: Casa Blanka Re: Gdzie badania hormonalne IP: *.rene.com.pl 16.03.09, 10:15
        Dzięki Lola za wyczerpujące info :) Mnie na badania skierował
        lekarz, ale to była wizyta prywatna, także i tak pewnie bedę płaciła
        za każde z badań. Mój lekarz poradził mi żebym udała się do
        laboratorium na Poniatowskiego. Ale jak tam będzie kolejka to udam
        się do Medica Lab - nie uśmiecha mi się stanie w kolejkach a i tak
        płacić trzeba. Acha i dzięki za Salus bo też czeka nas badane
        nasienia.
        Jak już będę po to napiszę wrażenia.
        Jeżeli ktoś ma jakieś uwagi do tego wątku to oczywiście zapraszam :)
        Pozdrowionka
        • Gość: lola Re: Gdzie badania hormonalne IP: 217.153.220.* 16.03.09, 11:04
          a jakie badania zlecił Ci lekarz??
          Ja na razie sama próbuje sprawdzić czy mam w normie hormony i mam zamiar z
          kompletem wyników iść do lekarza... no i może zrobiłabym jakieś badania z Twojej
          listy....
          Fajnie, ze idziesz na Poniatowskiego, bo ja zapomniałam o tym laboratorium:) to
          sprawdzisz ceny i dostępność:) czekam na info:)
          • Gość: Casa Blanka Re: Gdzie badania hormonalne IP: *.rene.com.pl 16.03.09, 22:21
            Za bardzo nie znam sie na tych skrótach, ale napiszę Ci tak jak mam
            podane, czyli w 3-5 dniu cyklu:
            FSH
            LH
            TSH
            DHEA-S
            PROLAKTYNA
            i PROLAKTYNA po 1godz. od polnięcia 1 tabl. Metoclopramidu
            a w 20-22 dniu cyklu jeszcze:
            PROGESTERON
            ESTRADIOL
            • Gość: lola Re: Gdzie badania hormonalne IP: 217.153.220.* 17.03.09, 07:50
              no ja robiłam już te wszystkie wskazane przez Ciebie badania oprócz DHEA-S...
              muszę poczytać do diagnozy czego się bada ten hormon.... a tymczasem czekam na
              info o kosztach i dostępności badań na Poniatowskiego...:)
              • Gość: Casa Blanka Re: Gdzie badania hormonalne IP: *.rene.com.pl 18.03.09, 08:43
                Dzwonilam na Poniatowskiego - tam maja najdrozej. Ceny
                poszczegolnych hormonow to 23-28PLN + 4PLN igła, tylko TSH 16PLN.
                Ja ostatecznie byłam w Sigmie. Dobrze trafiłam bo nie bylo kolejki i
                od razu weszłam :) Szybko poszło, panie bardzo miłe, niskie ceny.
                Laboratorium godne polecenia.

• Gość: matylda badania IP: *.gdynia.mm.pl 21.03.15, 12:11
      Pytałam wśród moich koleżanek i one polecały mi Medica-Lab na Tuwima. Widzę, że też macie o nich dobre opinie, więc do nich pójdę na hormony.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka