Dodaj do ulubionych

jak usztywnić

18.06.10, 10:07
robię dla mojej małej komplecik do chrztu, już zrobiłam okapnik i buciki a jak widzicie sukienka w trakcie roboty.
https://lh3.ggpht.com/_TBJ2Fpdy5Kw/S82NzRjsVRI/AAAAAAAALXk/aMvl-NrRwcI/s720/DSC04344.JPG

https://lh6.ggpht.com/_TBJ2Fpdy5Kw/TBsmqlv4N0I/AAAAAAAANCs/xn8Iro1gXEo/s720/DSC06209.JPG
i mam problem, zaraz jak zrobiłam buciki były śliczne, teraz brzegi zaczęły opadać i nie wiem co z tym zrobić, krochmal? a może maci jakiś inny pomysł? okapnik to nie problem bo i tak chcę umieścić pod nim grubą folię przezroczystą żeby przez oczka nie ciekło w razie czego po rękach. Czy krochmal się nie wykruszy za szybko na bucikach i już w trakcie uroczystości będę znów klapnięte?
Obserwuj wątek
    • urszula97 Re: jak usztywnić 18.06.10, 16:01
      Ja nie usztywniałabym,poprostu jak małej założysz buciczki bardziej
      zwiąż wstążeczkę a te opadające elementy dodają uroku tym ślicznym
      bucikom.
      • fantastic-krzemik Re: jak usztywnić 19.06.10, 20:52
        można by spróbować ,,Ługą"nie rozwodnioną.Lub mieszanką z 1/3 ,,ługi"+
        2/3vicolu,nie ma siły ,żeby opadły.Tylko po namoczeniu trzeba je na czymś
        uformować.Takim sposobem usztywnia się anioły,robione szydełkiem.

fotoforum.gazeta.pl/5,2,fantastic-krzemik.html
        • myszka_84 Re: jak usztywnić 19.06.10, 21:54
          wolałabym żeby nie były takie klapnięte więc pewnie spróbuję najpierw bez vicolu
          a jak nic nie da to drugi raz już z nim. Dziękuję za pomoc smile
          • markac28 Re: jak usztywnić 20.06.10, 06:38
            vikol dla małego dziecka, czy to nie przesada, przecież to toksyczny
            klej, warto ryzykować zdrowie dziecka dla sztywnych butów?
            • myszka_84 Re: jak usztywnić 20.06.10, 16:56
              mam nadzieję, że nie będzie potrzebny, wolałabym bez więc najpierw zrobię bez,
              nie powinna wziąć do buźki (raczej) ale fakt faktem że jakiś rewelacyjny pomysł
              to to nie jest dla malucha
    • elmechta77 Re: jak usztywnić 21.06.10, 08:01
      Ja próbowalam już wszystkiego i osobiscie radziłabym wodą z cukrem 1-1 gdy będziesz chciała uprac to po wikolu bucik będzie sztywny a po cukrze będzie taki jak poprzednio bo cukier się rozpusci no i nie jest szkodliwy dla dziecka.Usztywniam buciki w ten sposób ze wkładam worki foliowe a do pięty szklankę ale cała prostą ,zobacz moje buciki
      fotoforum.gazeta.pl/zdjecie/2257530,2,18,drobiazgi-na-DZIEN-MATKI.html
      • drops1-1 Serwis do kawy 27.06.10, 22:29
        Kochane dziewczyny ,może któraś z was pośada schemat na
        filżanki ,spodwczki ,poprostu poszukuję schematu na serwis kawowy.Za
        pomoc będę bardzo wdzięczna . zgóry bardzo diękuję.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka