beataj1 17.09.12, 13:24 Czy wiecie może gdzie mogę znaleźć schemat na pled w kropki. Taki jak na załączonym zdjęciu. Kropki zrobię bez problemu ale co z resztą Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pzkpfw-vi-b-konigstiger Re: schemat na pled 17.09.12, 14:32 reszta też nie jest taka skomplikowana, bo jak powiększysz solidnie obrazek, to widać, że każde kolorowe kółko jest obrobione 1 okrążeniem z półsłupków na biało, stykają się te kółka i są połączone ze sobą chyba oczkami ścisłymi a między nimi też są mniejsze, białe kółka, o ile dobrze widzę, to z 3 okrążeń półsłupkami, które łączą "dziury" między kolorowymi kołami za pomocą słupków Odpowiedz Link
artsajke Re: schemat na pled 26.09.12, 13:32 Ten pled składa się z samych kółek . Duże kolorowe kółka, robione spiralnie (ale niekoniecznie musisz tak robić) i jako łączniki mniejsze białe kółeczka. Aby idealnie się ze sobą łączyły zrób kilka elementów i spróbuj je dopasować. Niestety schematu nie mam, tylko tak Ci mogę pomóc. Odpowiedz Link
qropatfa50 Re: schemat na pled 26.09.12, 23:08 Z małego kółka w ostatnim okrążeniu trzeba zrobić kwadracik. Na tej stronie jest pled z kółek, co prawda inny, ale zasada robienia twojego pledu jest taka sama. thecrochetcrowd.com/ringtoss-afghan-by-barbara-worn-wurtz.html. Pozdrawiam - Mirka Odpowiedz Link
loki6 Re: schemat na pled 26.09.12, 10:34 Super pledzik. Chyba też się skuszę. Pozdrawiam Odpowiedz Link