i.milka 25.08.14, 11:24 Oczywiście prośba o pomoc w poszukiwaniu wzoru Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
vichta Re: Sweter 26.08.14, 00:13 Wyglada to na 3 slupki, 2 oczka lancuszka, jak w kwadratach babuni. Odpowiedz Link
i.milka Re: Sweter 26.08.14, 06:11 Nawet jestem przekonana, że tak jest mimo tego, nie wiem jak ogarnąć całość, kiedy i jak zwężać robótkę? rękawy przód i tył robione oddzielnie?? Lubie szydełkować ale proste rzeczy, sweterek wyglądał na prosty właśnie przez wzór, który już mam w jednym paluszku. Może ktoś coś podpowie dalej ? No i czy mogłabym robić z bawełny? Chyba będzie ok? jak myślicie? Odpowiedz Link
vichta Re: Sweter 26.08.14, 13:09 Ten sweterek ma metkę wszyta w wykroj szyi, wiec raczej dokładnego wzoru, schematu nie znajdziesz. Wszystko zależy od Twojej pomysłowości. Na zdjęciu widać szew raglanowy, ale przecież możesz zrobić tak, jak Tobie najbardziej pasuje. Wykroj ściągnij z jakiegokolwiek swetra, którego fason i rozmiar Ci odpowiada. www.360doc.co/article3243271_265272836.html Tutaj w połowie strony znajdziesz kilka fotografii, które pomogą Ci poradzić sobie z każdym szydełkowym podkrojem. Odpowiedz Link
i.milka Re: Sweter 27.08.14, 07:57 No właśnie o ten wykrój chodzi. Kurcze kurcze! Strona się nie otwiera, skąd jeszcze można ściągnąć wykrój? Do tej pory robiłam proste rzeczy, szale, kocyki, czapki. Dam radę dodać oczka czy też je zredukować ale co gdzie kiedy... Dziewczyny no bez was nie dam rady. Pomocy. Help. Hilfe. Odpowiedz Link
vichta Re: Sweter 27.08.14, 10:23 Sorry. W adresie za doc powinno być cn, a nie co. Przepisywalam ręcznie, a mój telefon lepiej wie, co ja chce napisać Odpowiedz Link
vichta Re: Sweter 27.08.14, 23:23 www.360doc.com/content/13/0212/11/3243271_265272863.shtml Juz teraz powinno byc OK. A pytania dotyczacego skad mozna sciagnac wykroj, nie bardzo rozumiem. Jest masa stron, gazetek, gdzie sa modele ze swetrami, np. na DROPSIE do kazdego modelu dolaczony jest dokladny schemat. TEGO konkretnego swetra nie znajdziesz. Odpowiedz Link
i.milka Re: Sweter 28.08.14, 10:09 Może dziwne pytania zadaję, pewnie dlatego, że tak jak pisałam robię głównie bardzo proste rzeczy. Sweter to dla mnie zbyt skomplikowana forma, żeby to jakoś ogarnąć. Udało mi się umówić z pewną Panią zaprawioną w bojach, mam nadzieję, że mnie oświeci Serdecznie dzięki za pomoc, póki co wracam do kolejnego kocyka dla nowego potomka w gronie znajomych Odpowiedz Link
i.milka Re: Sweter 28.08.14, 10:24 kasiulkoweprace.blogspot.com/2013/08/kasiulkowe-prace-szydekowe-metody-na.html Też pomocne Odpowiedz Link