Dodaj do ulubionych

Jak to jest zrobione?

20.10.14, 17:25
Witam Wszystkich!
Mam ogromną prośbę o pomoc jak to zrobić?
Zakochałam sie w tym wzorze i chciałabym zrobić coś takiego dla synka a na ta chwile rozpoczynam moja przygodę z rękodziełem wink
https://images.cdn.bigcartel.com/bigcartel/product_images/138573481/max_h-1000+max_w-1000/IMG_4516a-int2-.jpg
Obserwuj wątek
    • vichta Re: Jak to jest zrobione? 20.10.14, 18:20
      A na czym chcesz to zrobic? Bo to jest zrobione na drutach, nie na szydelku. Co to znaczy, ze rozpoczynasz przygode z rekodzielem? Napisz cos wiecej o swoich umiejetnosciach, bo wzor jest bardzo prosty, ale nie wiem, co potrafisz zrobic smile
      • ascprofi Re: Jak to jest zrobione? 20.10.14, 19:42
        Dziękuje, że sie odezwałaś wink
        15 lat temu robiłam proste rzeczy na drutach i na szydełku, coś jednak zostało mi w głowie, bo kończę właśnie szalik na drutach (taki w ściegu ściągaczowym) a w zeszłym tygodniu zrobiłam dwa pokrowce na szydełku.
        Kiedyś byłam mocniejsza ale i czasu było więcej, teraz przy dwóch synach (14 i 3) czas nie jest łaskawy wink
        • vichta Re: Jak to jest zrobione? 20.10.14, 20:54
          OK
          Wiec to leci tak:
          1rz. 1o.b.(brzegowe), 4o.p.(prawe), 2o.p.r.(razem), 1n.(narzut) (za kazdym narzutem w kazdym rzedzie robisz zawsze 4o.p., chyba, ze jest to koniec rzedu i oczek nie wystarcza, wtedy przerabiasz tyle, ile jest, na koncu brzegowe)
          2rz. i wszystkie parzyste, oczka lewe
          3rz. 1o.b. 3o.p., 2o.p.r., 1n.
          5rz. 1o.b., 2o.p., 2o.p.r., 1n.
          7rz. 1o.b., 1o.p., 2o.p.r., 1n.
          9rz. 1o.b., (nie robisz prawych oczek), 2o.p.r., 1n.
          11rz. 1o.b., 5o.p., 2o.p.r., 1n.
          13rz. jak pierwszy
          Musisz pilnowac, zeby ilosc oczek przerobionych razem i narzutow w kazdym rzedzie byla taka sama, czyli zeby w kazdym rzedzie bylo tyle samo wszystkich oczek.
          Mam nadzieje, ze niczego nie pomylilam, bo pisalam "z glowy", a nie "z drutu" smile
          • ascprofi Re: Jak to jest zrobione? 22.10.14, 08:05
            Wielkie dzięki!
            Jeszcze dzis zabiorę sie do pracy wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka