kakab 26.10.07, 15:17 Poszukuje wzoru na czapkę z daszkiem na szydelku. Koleżanka kupila sobie w Campusie taką fajną ale nie udalo mi sie zgapić wzoru, a jest trochę droga w sklepie. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bogdap1 Re: czapka z daszkiem 26.10.07, 18:21 poszukaj tutaj club.osinka.ru/viewtopic.php?t=3186&postdays=0&postorder=asc&&start=540 picasaweb.google.com/MarKa42/498 picasaweb.google.pl/arpaulas/STOPESPECIALACCESORIOS Odpowiedz Link
inneezz Re: czapka z daszkiem 29.10.07, 17:37 polecam, wczoraj zrobilam sobie bordowy berecik z daszkiem picasaweb.google.com/beaux84/SkarpetyDodatkiZeszyt22007 Odpowiedz Link
marcinoska Re: czapka z daszkiem 08.11.07, 17:06 A tak a propos - jak robi się sam daszek? Z tekturki czy może się takie kupuje gdzieś? Odpowiedz Link
inneezz Re: czapka z daszkiem 10.11.07, 17:10 daszek robiłam podwójną nitką, tym samym szydełkiem co cała czapka Włóczka puchatka lub kot i szydełko nr 5 Odpowiedz Link
jotta80 Re: czapka z daszkiem 10.11.07, 18:23 Ale mi (poprzednio bylam zalogowana pod nickiem męża ) chodziło o to, jak usztywnia się ten daszek. Wydaje mi się to dość skomplikowane. Odpowiedz Link
inneezz Re: czapka z daszkiem 11.11.07, 17:35 ja niczym nie usztywniałam daszka. Najpierw zrobiłam daszek pojedynczą nitką i szydełkiem o numer mniejszym ale był dość wiotki i nie układał się dobrze, sprułam go i zrobiłam podwójną nitką tym samym szydełkiem co całą czapkę i teraz jest taki jak trzeba, wcale nie potrzebuje dodatkowych usztywniaczy Odpowiedz Link
jotta80 Re: czapka z daszkiem 12.11.07, 13:12 Dzięki za odpowiedź. Sama do tej pory nie zabierałam się za podobne projekty, bo myślałam, że wymagają kombinowania z tym usztywnieniem. Nie przyszło mi do głowy, że to może być takie proste. Odpowiedz Link
acer100 Re: czapka z daszkiem 13.11.07, 01:40 Moja droga inneezz,taki kaszkiet to moje marzenie.Trochę umiem robic na drutach i szydełkiem/zrobiłam w życiu kilka sweterków dla dzieci,ubranko dla psa.Moja praca nad jakąś rzeczą trwa bardzo długo,więcej pruję niż robię do przodu.Poradz kochana jak zrobić takie cudo,wszystkie gotowe nakrycia głowy są dla mnie za małe,bo mam jeszcze dużo włosów.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
acer100 Re: czapka z daszkiem 13.11.07, 01:42 Jeszcze jedno,nie znam rosyjskiego,a tu większosc po rosyjsku. Odpowiedz Link
inneezz Re: czapka z daszkiem 13.11.07, 18:52 www.picasaweb.google.com/beaux84/SkarpetyDodatkiZeszyt22007 w tym linku opis jest po polsku, i nie jest szczególnie skomplikowany, jeżeli potrafisz robić ubrania to na pewno dasz sobie radę, ja do tej pory robiłam tylko proste rzeczy,które nie wymagają specjalnego kombinowania i też mi wyszło. Po prostu krok po kroku tak jak w opisie i musi wyjść Odpowiedz Link