Dodaj do ulubionych

syn sie karze

05.03.07, 13:39
moj synek ma 2 latka i 1,5 msca, od jakiegos czasu zachowuje sie dziwnie tzn
gdy mowie mu ze cos robi zle lub ze nie wolno czegos robic to on bije sie po
twarzy,jak mu mowie ze nie wolno siebie bic to bije sie wtedy po głowie. Co to
jest? Nikt go w domu nie bije ani w taki ani w inny sposób, jedynie czasem jak
juz nie wytrzymuje to wydre sie na niego ale zaraz sie przpraszamy. Czasem jak
wszytko jest ok to tak robi, zauwazyłam tez ze specjalnie tak robi (podchodzi
do mnie i pokazuje ze sie bije) zebym go załowała,moze ja mu daje za mało
miłosci? moze to jest jakies wołanie o pomoc z jego strony ? bede wdzieczna za
odpowiedź
Obserwuj wątek
    • Gość: itaka5 Re: syn sie karze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.03.07, 15:18
      Witam! Znam to. Moja siostra w wieku powiedzmy 3-5 lat robiła to samo, jak coś
      nabroiła to albo się biła albo karała w inny sposób! Nie wiem skąd to się u niej
      wzięło. Poza tym wydaję się mieć niskie poczucie wartości. Jak jej coś nie
      wyjdzie to płacze, mówi ze jest głupia itp itd. Miłości dużo dostaje, poza tym
      tłumaczy się jej, ze niepowodzenia też są potrzebne, ze to jest normalne itd.
      Teraz ma 7 lat, i gdy coś jej się nie uda to zasmuci się lekko, ale zaraz
      dodaje: to, ze mi się nie udało też jest potrzebne, to mnie wzmocni. To mnie
      rozbraja:) a gdy się na nią krzyknie (staramy się w domu tego nie robić,no ale
      zdarza się), to czasem mówi: wiem, ze mimo ze na mnie krzyczysz to i tak mnie
      kochasz:))
      • andzia22l1 Re: syn sie karze 17.03.07, 17:44
        nie wiem na czym i od czego to zalezy ale mój synek tez sie biję zazwyczaj po
        główce a ma 14msc , jak sie Mu zwróci uwagę ,z ę nie wolno sie bić, zeby tak
        nie robił to oczywiscie pojawia sie uśmiech a zaraz za usmiechem znowu uderza
        sie :-(
        przestałam reagować może to cos pomoze??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka