bogdap1 06.12.07, 20:16 club.osinka.ru/viewtopic.php?t=27108&postdays=0&postorder=asc&&start=435 mnie sie podoba, jest w połowie strony Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d_orotkaa Re: sukienka w liscie 06.12.07, 22:32 bardzo fajna sukienka, widzialam gdzies kiedys spodnice z tych lisci, tez w dwóch kolorach. ale pewnie gdybym je robila, to w jednym kolorze wlasnie mam pomysl na inne wykorzystanie wzorku kolowych lisci ale pewnie zreazluzje go dopiero na wiosne )) Odpowiedz Link
d_orotkaa Re: sukienka w liscie 06.12.07, 22:46 znalazlam jeszcze taka spodniczke z tych lisci, ale w 3 kolorkach lodia.ru/forum/uploads/1171045354/gallery_19_74_23144.jpg Odpowiedz Link
bogdap1 Re: sukienka w liscie 07.12.07, 11:04 ja osobiscie zrobiłam juz 3 takie spódnice , teraz zabieram się za 4 , wszystkie robiłam kolorowe , Odpowiedz Link
d_orotkaa Re: sukienka w liscie 07.12.07, 11:46 Bogdap1, widzialam Twoje prace, ale spodniczki dopiero teraz widze Zdradz prosze, czy przyszywasz te listki do jakiejs podszewki? No i czy przyszywasz je recznie, czy moze maszynowo? Widac, ze duzo pracy w nie wlozylas, ale jak pamietam Ty lubisz robic z elementow SWietny jest tez Twoj beret z kwiatkiem. Czy zechcialabys sie podzielic schematem? Odpowiedz Link
ania1022 Re: sukienka w liscie 07.12.07, 14:48 To jest chyba spodnica i bluzka. Swietny pomysl, pierwszy raz widze. Odpowiedz Link
ania1022 Re: sukienka w liscie 07.12.07, 14:58 Bogda, dawno nie bylam na Twojej stronie i widze ze sporo rzeczy przybylo. Spodnice z lisci sa bezkonkurencyjne. Te liscie tak troche zachodza na siebie, czy to jakos nie pogrubia, nie przeszkadza? Odpowiedz Link
bogdap1 odpowiedzi 07.12.07, 16:49 dziewczyny liscie przyfastrygowywuje do bawełnianej spódniczki , po dokladnym dopasowaniu zszyam każdy , odpowiednim kolorem, od spodu tez zszywam , w taki sposób zeby nitka nie przebijała na prawej stronie , zajmuje mi to prawie cały dzien. Co do pogrubiania , to nici z których robie (do szycia jeansu) www.centrogal.pl/index.php/product/71 nie są grube , robię w 2 nitki Jezeli chodzi o beret to robiłam go beż konkretnego schematu , jak leci , troszke sie tylko zasugerowałam club.osinka.ru/viewtopic.php?t=31147&postdays=0&postorder=asc&&start=2040 tym białym beretem , z tym tylko ze ja zaczełam od koła . pozdrawiam i zycze powodzenia w szydełkowaniu Odpowiedz Link