Dodaj do ulubionych

ktoś ma problem

16.01.10, 11:59
Kasia szuka

http://i47.tinypic.com/1zgzref.jpg

http://i47.tinypic.com/2j4ajo8.jpg

Kasia - śliczna 5 letnia kotka z temperamentem; sterylizowana; wie do czego służy kuweta;nie toleruje innych zwierząt poza gryzoniami i ptakami; łowna; potrzebuje ogrodu do wybiegania się; szuka właściciela kochającego i rozumiejącego koty, kociarza, który cierpliwie przyzwyczai ją do nowego domu. Jej pan jest bardzo chory i nie może się nią opiekować. Jej nowa opiekunka ma psy.
Obserwuj wątek
    • polnaro Re: ktoś ma problem 16.01.10, 12:27
      Mam już dwa, w dodatku daleko jestem. Podejrzewam, że moje nie dałyby jej żyć,
      wredne są i zaborcze.
      • sagittarius954 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 12:44
        Bardzo podobna do mojej Kici , tyle że moja nie ma plamki na oku .
        • super222 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 12:50
          Czy może mieć temperament,
          skoro jest wyst...no...wana?jak to jest?
          • skrzydlate Re: ktoś ma problem 16.01.10, 12:56
            jest po prostu żywa, przedtem byla jak burza, teraz po - jak iskra
          • skrzydlate Re: ktoś ma problem 16.01.10, 12:57
            temperament nie objawia sie tylko w postaci rui,
            to jest też cecha charakteru
            • sagittarius954 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 13:05
              ale generowany własnie rują . ?A później zachowaniem miotu . Każda kotka powinna
              mieć przynajmniej raz możliwość wychowania jednego pokolenia . To coś podobnego
              do kobiet . Jesteś inna bez dzieci , z dziećmi zmieniasz się , wbrew nawet sobie .
              • skrzydlate Re: ktoś ma problem 16.01.10, 23:46
                miała dzieci, i skarbie wszechwiedzący spokojna była tylko w czasie ciąży,
                charakter zmienił się jej dopiero, kiedy jej pan pojechał z nią do lasu i tam
                jej nie upilnował, 3 miesiące się włoczyła, wyzbierala wszystkie kleszcze z
                okolicy, ganiały za nią wszystkie psy świata i w końcu wróciła pod adres z
                ktorego się zmyła, z wyprostowanym mocno kręgosłupem moralnym.. lubi ganiać,
                zwłaszcza za kawkami, a jak nie ma kawek lata po domu z zakręconym ogonem i
                rzuca się na papierową torebkę, ktora leży i czeka na nią specjalnie, potem
                idzie spać, bo musi nabrać sił, żeby następnego dnia móc znowu iśc spać

powinna mieć dom z ogrodem, do wybiegania się
          • sagittarius954 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 13:02
            Moja kotka została wysterylizowana po pierwszym miocie . Miała i ma swój
            charakter .Choć z waleczności straciła . Głos jej przycichł i zrobił się
            ochrypły, skrzypiący .

Szkoda że najpierw nie okociła się z raz , po prostu nie pozwoliła by psom ją
            ganiać . Coś z waleczności o miot zostałoby w jej zachowaniu .
            • misia007 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 13:25
              Skrzydlate kotka jest śliczna i ma duże szanse na nowy dom.Wstaw ją na forum
              Miau, to największy internetowy koci portal.Trzymam kciuki z naszą piątką.
              • sagittarius954 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 13:29
                Misia , ja Ciebie podziwiam . 5 "sztuków" to naprawdę trzeba mieć
                anielską cierpliwość. Ja z jednym psem i kotem nieraz mam dość i oboje
                przerobiłbym na zupę big_grinbig_grinbig_grin
                • misia007 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 17:39
                  Sagi tu nie ma nic do podziwiania ino frajda i radocha.Kociejstwo tworzy
                  rodzinę, jedno się uczy od drugiego.Teraz zajmują się szkoleniem rudej.Boki
                  zrywać .Jeden wyjątek to ta biała Miki z podpisu, faworyta Miśka to znaczy
                  uznaje tylko jego i nie brata zresztą..Nazywam ja nawet jego pudlicą bo maniery
                  ma jak francuski piesek.A tak w ogóle to jak się rozlezą po mieszkania to wcale
                  ich nie widać.
                  • sagittarius954 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 18:11
                    A ty widziałaś żeby jedno dziecko miało 5 matek albo ojców ??big_grin
                    Łądnie go wyuczą , normalny tygrys wyrośnie big_grin
                    • misia007 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 19:03
                      Spokojnie to nie tak.Gromada ma admina Wacka, on robi za matkę i ojca.Czarek
                      jest jakby wujkiem, do zabawy Nina niechętną trochę ciotką a Miki jak pisałam ma
                      to wszystko w nosie.Mała zdobywa kolejne sprawności.Wychodzi już klapką na
                      balkon, Miki tego nie umie.Wskakuje na parapet jednym susem, bryluje z myszami
                      ,Spi kiedy my śpimy jak reszta.Niestety potrafi już muśnięciem ogona wyłączyć mi
                      TV .Teraz bierze się za mego kompa.help!!!
        • skrzydlate Re: ktoś ma problem 16.01.10, 12:52
          smile
          ta ślicznota jest naprawdę biedna, poprzednio miała swojego pana - emeryta,
          który świata poza nią nie widział, a teraz jest kątem, że tak powiem, boi sie
          bardzo psów.. horror normalnie... a psy jak nagonka po mieszkaniu za nią
          • super222 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 13:09
            Jestem poruszona!
            Dedykuję fragment wiersza
            Wisławy Szymborskiej.

Kot w pustym mieszkaniu
            Umrzeć - tego nie robi się kotu.
            Bo co ma począć kot
            w pustym mieszkaniu.
            Wdrapywać sie na ściany
            Ocierać między meblami.
            nic niby tu nie zmienione,
            a jednak pozamieniane.
            Niby nie przesunięte
            a jednak porozsuwane.
            I wieczorami lampa już nie świeci.

Słychać kroki na schodach,
            ale to nie te.
            Ręka, co kładzie rybę na talerzyk,
            także nie ta, co kładła.

Coś sie tu nie zaczyna
            w swojej zwykłej porze.
            Coś sie tu nie odbywa
            jak powinno.
            Ktoś tutaj był i był,
            a potem nagle zniknął
            i uporczywie go nie ma.

Do wszystkich szaf się zajrzało.
            Przez półki przebiegło.
            Wcisnęło się pod dywan i sprawdziło.
            Nawet złamało zakaz
            i rozrzuciło papiery.
            Co więcej jest do zrobienia.
            Spać i czekać.

Niech no on tylko wróci,
            niech no sie pokaże.
            Już on się dowie,
            że tak z kotem nie można.
            Będzie się szło w jego stronę
            jakbyie się wcale nie chciało,
            pomalutku,
            na bardzo obrażonych łapach.
            I żadnych skoków pisków na początek.
            ---
            przepisałam cały, bo jest piękny.
            Niech właściciel wraca do zdrowia.
            • sagittarius954 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 13:18
              Ludzie zawsze od początku dziejów, odkąd oswoili kota i psa próbują przypisać im
              cechy ludzkie . A to tylko zwierzęta . I już . Zapach oczywiście ręka
              pozostawia, zwierzę się do tego zapachu przyzwyczaja , może tęsknić, ale bez
              przesady . Odwyknie .
              • super222 Re: ktoś ma problem 16.01.10, 15:16
                big_grin....też mam taką nadzieję.

Sagi napisał >Odwyknie<
              • skrzydlate Re: ktoś ma problem 16.01.10, 23:51
                koty są terytorialne, chociaz jakiś czas sie przyzwyczajała do nowego
                właściciela, ale jak zauwazyłam jest reformowalna, to jej pierwsza zima w życiu
                kiedy siedzi tylko w domu i daje sobie radę.... czasem wymyka sie na klatkę
                schodową i trzeba ją ganiać... jej pan wypuszczał ją na jej miauczenie i zaraz
                po nią wychodził, teraz nikt nie ma czasu bo nikt nie jest na emeryturze,...
                przyzwyczaiła się do siedzenia w domu i nawet nie drze mordki

dla kociarza to niezwykła gratka, bo to wyjątkowo piękny i bardzo, bardzo koci
                zwierzak.. zadbany, wyuczony kuwetowania, potrafi też mruczec w łóżku - mały
                zboczek wink

ja jestem psia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka