super222 22.01.10, 00:00 Nawet 500 zł. będzie musiał zapłacić palacz, który zapali w niedozwolonym miejscu - zdecydowała sejmowa komisja zdrowia, która dziś przyjęła nowe prawo antynikotynowe. Ciekawe, kto będzie egzekwował te kary? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
banitka51 Re: Kary dla palaczy 22.01.10, 00:14 Dla tych, co korzystają z solarium płatne leczenie raka skóry, dla hazardzistów kilka lat paki, dla alkoholików podatek w akcyzie, dla chorych drogie leki, dla zatwardziałych palaczy oprócz akcyzy jeszcze mandacik - i jakoś się państwo utrzyma) Tylko pamiętać należy, że państwo, to nie opieka zdrowotna, oświata ani policja, państwo to urzędnicy. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kary dla palaczy 22.01.10, 18:06 Osobiście to mnie raczej nie dotyczy ,ale daje to wykładnię za co mas mają - za niewolników do podporządkowywania się Żeby ich rwa kulszowa do 9 pokolenia za to rwała . Odpowiedz Link
anoagata Re: Kary dla palaczy 22.01.10, 18:51 Hahahahaha ale dziadek puścił dobry dowcip.Akurat jestem w położeniu,że mię to dotyczy.I jakaś logika,kultura,myślenie itp. powinno tu działać. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kary dla palaczy 22.01.10, 20:13 W rządzeniu jest jedna logika , kuferek króla zawsze musi być pełen a miska poddanego pusta . Odpowiedz Link
dorota-s2 Re: Kary dla palaczy 22.01.10, 22:13 W zasadzie powinnam być zadowolona,nie będzie śmierdzącego dymu ale jakoś nie jestem,wystarczył by podział dla palących i niepalących oraz takie wyciągi jakie są w całym cywilizowanym świecie.Proszę mi wierzyć że można wejsć do lokalu gdzie 80% konsumentów pali i nie poczuć dymu.Działania naszych władz ograniczaja swobody obywatelskie,niedługo dostaniemy sankcje za jedzenie chipsów,złe odżywianie i nieuprawianie sportu bo to wszystko szkodzi Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Kary dla palaczy 23.01.10, 01:02 W pełni się solidaryzuję z tą wypowiedzią . Odpowiedz Link
tarnina01 Re: Kary dla palaczy 09.01.11, 20:16 Mnie to dopiero "walnęło" to ograniczenie swobód (jako zagożałego palacza), kiedy pewnego pięknego ranka obudzilam sie w jakby nie było demokratycznym kraju i dowiedziałam sie, że palic nie mozna praktycznie nigdzie! Na szczęście w Chicago jest jeszcze w miarę normalnie, na otwartej przestrzeni mozna palić, oczywiście w odpowiedniej odległości od budynków, oprócz plaż...echh.. a jednak....ale niektóre inne miasta czy stany wpadaja wciąż na nowe "ciekawe" pomysły, np. dotyczące wprowadzenia zakazu palenia w...samochodach! Dla mnie to juz jest chore. Ja rozumiem, palenie szkodzi równiez tym biernym palaczom, ale gdzie tu równouprawnienie obywateli i tzw. swobody? Przeciez zawsze to mozna jakoś inaczej rozwiązac z korzyścia dla wszystkich. No ale cóż, jest prawo, trzeba go przestrzegać. I przestrzegamy A jak jest w Polsce? Palacze przyzwyczaili się juz do kawy bez papieroska? Odpowiedz Link
misia007 Re: Kary dla palaczy 09.01.11, 20:27 Tarnino my tu wszyscy w Polsce rzucamy na potęgę bo wiemy czym to grozi.Palaczy teraz jak na lekarstwo i raczej ukrywają się z nałogiem.Ja rzuciłam już ponad 5 lat temu przed tą całą akcją.Palić w sumie wolno tylko w naszym sejmie . Odpowiedz Link
filip505 Re: Kary dla palaczy 09.01.11, 22:29 ....tez jestem przeciwnikiem palenia,palacym niestety, jestem dyskryminowany w rodzinie od lat wiec sie przyzwyczailem,rodzinka i praca wygania mnie na ulice, jak miasto tam zabroni to powinni mi dac znizke na jakis gan,zebym mogl palnac sobie w glowe,jestem tez przeciwnikiem chorob,wole byc zdrowy,ale nie jestem za nadmiernymi ograniczeniami. Odpowiedz Link