tamaryszek44 09.02.10, 14:42 A gdzie się podział nasz Sagi? Założył kilka wątków na zapas i wsiąkł chłopaczyna. Zasypało go? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
anoagata Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 14:50 Sagi??? wertuje przepisy na paczki,słyszę szelest. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Tamaryszku ,jaki Ty masz ładny głos :D 09.02.10, 16:09 Ależ jestem , oczywiście zawsze i codziennie ,ale nie widzę powodu abym miał się koleżeństwu narzucać a i damom należy się odpoczynek od pci przeciwnej A tłusty czwartek ? Oczywiście już mam dania skomponowane ,ale ponieważ nie będę piekł pączków , choć tzw "pampuchy" na parze chodzą mi po głowie , pączki kupne są naprawdę dobre dlatego 10 sztuk na dwie osoby, to wystarczająca ilość i takowe zakupię . Tamaryszkowi i anoagacie, w ukłonie Odpowiedz Link
bona0601 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 16:09 A moze te pączki nawet smaży ? Bo to się smaży , mam nadzieję ,że się nie mylę, chyba ,ze się pomyliłam . Ja raczej kupuję. Ale się , dziewczyny zdziwicie , jak się okaże ,że osobiście wyrabiał i już .... gotowe. Ja nawet na to stawiam. Zobaczymy Odpowiedz Link
bona0601 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 16:14 Znowu się pomyliłam i Sagi jednak też woli kupne. Oczywiście pączki. To smacznego wszystkim! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 16:25 Bono, mylenie się nie jest końcem świata chociaż kto wie , może specjalnie dla Ciebie zrobię kilka smażonych Odpowiedz Link
bona0601 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 16:47 Dziękuję Ci Sagi , to jest dopiero przyjacielski gest! Ale aż tyle od Ciebie nie śmiałabym wymagać , tym bardziej, że dla mnie wykonanie pączków jest nie lada wyczynem. Może Ty masz akurat lepsze , w tym względzie umiejętności, ale zostańmy przy tych zakupionych , oblanych czekoladą lub tylko osypanych pudrem. Pycha, prawda ? Odpowiedz Link
tamaryszek44 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 17:27 Pycha... Wracając jednak do Sagiego... - to ty poczytujesz, a się nie ukazujesz? Niedobry jesteś. Ale wybaczam, jednak skrobnij coś czasem zanim się wyda, że zatęskniłam. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Tamaryszku :D 09.02.10, 17:35 dla tej tęsknoty pokonam morze i siedem gór i jakiś las ciemny , jak to w dobrych bajkach bywało Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 17:30 Zdecydowanie Bono Dzisiaj spróbowałem niby jagodzianki ( taki kształt) nadzianej jabłkiem a jednak to był pączek , moja żona wydziwiała strasznie nad tym wynalazkiem piekarzy a ja po prostu zjadłem i doooobre było Odpowiedz Link
super222 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 19:19 Kształt pączka jest bardzo ważny. Do Bliklego nie chciało ci się podejść? Ja kupuję tylko w jego cukierni. W tym roku także. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 19:34 Mieszkam na Woli a tu raczej Bliklego ani widu ani słychu , do śródmieścia po pączka zasuwać nie zamierzam Pan Blikle musi się obejść bez moich peelenków Podejrzewam ,że piekarze zrobili sobie trening przed środowymi wypiekami Odpowiedz Link
super222 Re: Sagi!!!!! 09.02.10, 19:50 Popatrz, jakie to dziwne. Ja mam bardzo blisko... Pamiętam. Każda osoba wyjeżdżająca do W-wy w celach służbowych, zobowiązana była do przywiezienia pudła pączków od Bliklego. Dyrektorzy nie byli z tego obowiązku zwalniani, no ale im kupowali kierowcy. Dyrektorom nie oddawaliśmy należności, innym pracownikom owszem. Zawsze były bardzo drogie w porównaniu z tymi, kupowanymi w sklepach. A obecnie mam cukiernię B.w zasięgu moich możliwości, bez wyjeżdżania do W-wy. Odpowiedz Link
marii51 Re: Sagi!!!!! 14.02.10, 00:54 nie ma żadnej dyskusjii SAGI nadal ma tu zerkać ,klikać - itd itp o tak Odpowiedz Link
marii51 Re: Sagi!!!!! 14.02.10, 01:04 zachowałam wiersz małejdanki tzn-jej Ślubnego- "UCZMY SIĘ CIESZYĆ Cieszyć się z rzeczy małych żeby docenić wielkie Już to kiedyś powiedziałem. Na przykład małym wróbelkiem. Złotymi liśćmi w jesieni, Gwiazdorem i Gwiazdką w zimie I prezentami I różnymi takimi sprawami Które są urodą świata? Rzeczy wesołe Bo tylko zdrowy śmiech. Cieszyć się, Na przykład, że pada śnieg, Albo jest mróz taki Że nie można iść do szkoły Że artysta jest tak jak dawniej I goły i wesoły Że jeszcze mamy to, co mamy Że jeszcze nie jest źle Że to, co mamy nie oddamy I.t.d., i.t.d. No, że jesteśmy teraz w Unii Że coraz bliżej są wybory , Że jeszcze opalać się można do słonka I z tego, że jest biedronka Takie malutkie coś Czerwone i jeszcze ma kropki Że jest wiatr i piętrzą się chmury Że mamy nasze góry Że mamy i Górali Że mamy piwo Harnaś z przeciwutleniaczem I z witaminą C I co kto chce. Na przykład mieliśmy trzy granice A będziemy mieli dwie Że można iść na wycieczkę Podziwiać góry i las Że nie padają "kwaśne deszcze" Tylko zwyczajne w sam raz I że na przykład kolek w płocie Tonie w zieleni i złocie Cieszmy się z tego Że są dziewczyny Dziewczyny Jak te kwiaty. Że lata sobie Amorek Taki Cherubek pyzaty Że nie jest może całkiem dobrze Lecz może i nie całkiem źle Uczmy się cieszyć z małych rzeczy Uczmy się. " Pozdrawiam miłej niedzieli Wam.. Odpowiedz Link
natla Re: Sagi!!!!!....nic, nic..... 06.03.10, 23:19 ......śpij spkojnie, ja tylko chcę date zaznaczyć Odpowiedz Link