sagittarius954 28.04.10, 19:25 I co wy na to wyborcza.pl/1,75248,7823893,Ulotki_w_Warszawie___Te_karly_szydzily_z_naszego_prezydenta_.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ama.pola Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:36 Nie dajmy się zwariować. Lud jestem czy lód ? Nie pisałam, nie dostałam. I to na tyle - póki ta świeczka mruga, idem sobie. Odpowiedz Link
polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:40 Teraz ja szczerze powiem. Mam gdzieś kto i dlaczego te idiotyzmy drukuje. Mam gdzieś, czy to lud, lód, czy prowokacja. Kto chce niech docieka. Pa. Odpowiedz Link
misia007 Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:38 Cóż to bardzo w stylu pogrążonej w żałobie partii. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:53 Najwyższa pora wykopać Bastylię , i kata ustawić przy pieńku niech się lut zadowoli Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:58 Rozczarowujecie mnie, ale tak to już jest... Bo co może powiedzieć inteligencja, która na różne sposoby kolaborowała z reżimem... Odpowiedz Link
polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:03 Hej, hej .... Nikt nie powiedział, że tylko głupcy uogólniają zarzuty? Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:15 Myślę o czasach waszego życia zawodowego - PRL! Te POPy, talony, stypendia, wczasy, awanse zawodowe, talony samochodowe, przydziały mieszkań, paszporty etc... Odpowiedz Link
polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:25 Wtedy też żyli-byli przyzwoici ludzie, wyobraź sobie... W dodatku tacy, którzy za marne grosze, bez przynależności, pracowali dla siebie, rodziny, kraju. Naiwni? Nie. Przyzwoici wtedy i teraz. Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:33 To dlaczego nie powiedzą wprost,że ludzie z ulotki szydzili i judzili..., skoro tacy przyzwoici??? Że ulotka mówi prawdę? Bo przecież mówi!!!!! Odpowiedz Link
polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:39 Po co wywarzać otwarte drzwi? Umarli tego chcą? Bardzo wątpię. Efekty są przeciwne do zamierzonych, chyba, że to prowokacja. Młodzi też myśleć potrafią. Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:46 Ja tu właśnie nie zauważam otwartych drzwi tylko uniki. Tak, prawda się należy, także umarłym a może nawet przed wszystkim! Jak to powiedział nasz Wielki Mędrzec - mamy durnia za prezydenta. Ha ha ha i kto to powiedział...... I jeszcze jedno - życie nauczyło was konformizmu, postawy zachowawczej ale czy naprawdę nie macie potrzeby zachować się wreszcie przyzwoicie??? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 21:21 Czyli mamy powiedzieć - a , a za nim be i ce , co jest jednoznaczne z wymiecieniem jednych, aby zrobić miejsce innym . To może dowiemy się dla kogo mamy to zrobić . Bo nie zamierzam tego robić dla nikogo . Proszę stworzyć swoje media i przekonywać do swoich poglądów ludzi . Mówisz dla umarłych - umarłym należy się modlitwa . Prawdę tworzą ludzie nie zawsze na bazie szczerości . Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 21:25 coś kręcisz, głupio, coo? Tym karłom, mam nadzieję, też głupio. No bo dlaczego nie stawią czoła swojej prawdzie i nie pokażą wyraźnie treści tej ulotki??? Jeśli tego nie zrobią, przezwisko karły jest bardzo trafione!!! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 21:42 Oj okikoo to nie wiesz dlaczego kręcę ?? Bo jestem nieprzyzwoity A poza tym gramy tu ostatnio w taką grę , im więcej postów tym lepiej Sorki okikoo , ale czy uważasz, że każdy pamięta wypowiedziane słowa przez tych dziennikarzy? I ich utarczki z prezydentem ? Ty naprawdę w to wierzysz ? Czy tylko udajesz ? Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:03 OK, w końcu nie jest to forum polityczne ale mnie sprowokowaliście... Tak, ja wierzę i w dodatku nie mogę patrzeć na pewną osobę, która się upiera, że ludzie czekali w kolejce pod Pałacem wyłącznie z ciekawości (kilkanascie godzin!) Ano, som ludzie i ludziska... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:17 Myslę ,że wtedy a szczególnie 10 i 11, 80 procent polaków odczuwało żal, a może i więcej . wiesz ja by łem wtedy gdy wieziono ciało prezydenta na mszy za ojczyznę , wielu wolało pójśc zobaczyć przejazd ja wolałem pójśc się pomodlić , chociaż naprawdę nie mam żalu do nikogo . Nie warto hodować w sobie nawet odrobiny zawiści , nie warto za żadne skarby i żadne przywileje . Odpowiedz Link
polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:26 Kto czekał ten wie dlaczego. Mądry ich zapyta. Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 28.04.10, 23:39 Taaaa, pojednanie miało być. Karły, chowajcie się, nieskazitelni Was oskarżają. Ja nie odważę się na oceny, bo zbyt bolesne to było zdarzenie. A mogłabym przecież wypisać kilka karłów atakujących umarłych, nie tylko z jednej słusznej partii odwetu. Nieskazitelni mają sie prawo mylić i oceniać, karły nie. One nawet jak mówia prawdę, to kłamią, czyż nie? Ale to przecież żadna nowość. Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:14 OK, w końcu nie jest to forum polityczne ale mnie sprowokowaliście... Tak, ja wierzę i w dodatku nie mogę patrzeć na pewną osobę, która się upiera, że ludzie czekali w kolejce pod Pałacem wyłącznie z ciekawości (kilkanascie godzin!) Ano, som ludzie i ludziska... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Te kar ły... 29.04.10, 00:00 Absolutnie nikogo nie prowokujemy My som ludzie które pozwalają wszystkim się wygadać Czego jesteś istotnym dowodem . Odpowiedz Link
wiga2008 Re: Te kar ły... 29.04.10, 00:24 Całkiem doborowe to "karłowate" towarzystwo. Podoba mi się. Autor ulotki zapewne wysokopienny. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Te kar ły... 29.04.10, 08:18 Żeby tylko ten tajemniczy nieznajomy od ulotek za bardzo się nie p o s p i e s z y ł Odpowiedz Link
polnaro Re: Te kar ły... 29.04.10, 09:43 Wczoraj zahaczyłam o Ukrainę, tylko dlatego, że może choć raz na cudzych błędach się czegoś nauczymy. Konfrontacja zawsze jest destrukcyjna. Cóż, my chyba nigdy nie tylko od innych, ale i od własnej historii nie uczymy się niczego. Kto rozdmuchuje te nastroje? Ja po obu stronach widzę wielu, pytanie dlaczego. Tu już nie jest prosto odpowiedzieć. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Te kar ły... 29.04.10, 09:51 Jak to kto ?Ci co chcą wskoczyć na stanowiska , doprowadzić prawie do wojny domowej i czekać aż społeczeństwo pęknie . Ja tam nie pęknę . Kto chce być premierem dyrektorem albo innym dupkiem administracyjnym niech się bierze za robotę a nie liczy na leserkę i łatwy zarobek . Odpowiedz Link
ama.pola Re: Te kar ły... 29.04.10, 15:28 Bez seppuku lub innego harakiri w wykonaniu autora ulotki - obrażającego ważne osoby w państwie nie widzę odpuszczenia winy. Ostatecznie mógłby honorowo zrobić to - najbardziej zainteresowany jątrzeniem, co dobrze wpisywałoby się w etos męczeństwa, poczucia winy e.t.c. itp. Odpowiedz Link
anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 16:30 Coś W tym stylu co piszesz Amo.polo ale juz nie chcę się rozjaąrzaś,by nie urazić innych. Odpowiedz Link
marguyu Re: Te kar ły... 29.04.10, 01:01 okikoo, spytam z troska czy dobrze sie czujesz, bo twoje wywody wydaja mi sie dosc metne. Zarzucasz bywalcom forum, ze zyli w komunizmie i smieli oddychac komunistycznym powietrzem, jesc komunistyczny chleb kupowany za komunistyczne pieniadze zarobione w komunistycznym przedsiebiorstwie. A ty gdzie bylas w tym czasie? Czym oddychalas i co jadlas? I za co? Na Marsie? Z pewnoscia nie! Wyglada na to, ze bylas w samym centrum komunistycznego swiata. Swiadczy o tym to, ze przyjelas za swoja retoryke ulotki o karlach. Wierz mi, ze od czasow glebokiej komuny, nie widzialam czegos bardziej przesiaknietego komunistyczna propaganda. Kazdy pamieta Gomulki plujacego jadem na zaplute karly reakcji. Jak widac, wiele cie laczy z towarzyszem Wieslawem. Z tego co powyzej napisalam wynika jak latwo jest komus udowodnic, ze jest wielbladem. Jak ladwo wyciagac pochopne wnioski i ukladac innym zyciorysy. Zastanow sie wiec nad tym co piszesz. Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 16:45 Uff,instynkt srodze Cię zawodzi - nie byłam albowiem w PZPR, nie wynosiłam spinaczy, nie dostawałam talonów etc. Nie podlizywałam się nikomu... Ale też i nie wieszałam komunistów zamiast liści. Bezwstydnie dodam, mogę spokojnie patrzeć jednakowoż do lustra. Ale nie mogę zrozumieć, że nie brzydzą was ci ludzie wymienieni w ulotce. Mnie mdliło na ich głos i widok od dawna, czemu niejednokrotnie dawałam wyraz na różych forach. I tyle... Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 17:07 Wiesz Okikoo, fajnie mieć swoje zdanie i nawet się nim podzielić, ale niekoniecznie trzeba obrażać inaczej myślących, a jeszcze nie inaczej sprawnych umysłowo. Widać znasz nasze życiorysy lepiej niż my i czasy, w których Cię chyba jeszcze na świecie nie było. Wszelkie uogólniania są bardzo niebezpieczne. Ciekawam jakie były reakcje na tych innych forach i czy Ci to dało do myślenia. Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 17:13 dobre sobie, reakcje - lewusy mają mózgi wygrillowane przez moralnych karłów z ulotki... Jakoś wasze forum cichutko siedziało, kiedy jeżdżono po prezydencie jak po łysej kobyle. Skąd teraz nagle tyle wrażliwości??? Koń by się uśmiał.... Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 17:27 O jakiej Ty wrażliwości piszesz. Gdybyś była uprzejma i poczytała porządnie, to może .....chociaż, chyba nie Ty. Najwyraźniej pomyliłaś fora, więc odejdź, bo nie lubie gości, nawet napastliwych, wyrzucać. Odpowiedz Link
anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 18:19 O tej wrażliwości tu i teraz chętnie podyskutuję,jeżeli masz ochotę okinio!! Odpowiedz Link
misia007 Re: Te kar ły... 29.04.10, 19:39 Mnie dziwnie ci ludzie z ulotki nie brzydzę, więcej wielu cenię. Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:03 No to twój wybór, paskudny wybór (czyt. o grillowaniu). I już mnie - ha ha- wyrzucacie - nikt słowa nie piuknał na temat poniżania osoby i urzędu Prezydenta. Nie przeszkadzało wam to, coo? Jakie to obrzydliwe, ten moralny relatywizm. A te karły was tak zabolały... znamienne...Biedna odmóżdżona inteligencja, kolaborująca z reżimem i lustracji się bojąca jak diabeł święconej wody, jak słusznie zauważył Ziemkiewicz i nie tylko... Odpowiedz Link
misia007 Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:11 Przeginasz sieroto,poszukaj sobie podobnego towarzystwa, chyba was sporo!!! Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:15 Nie wyrzucaCIE, tylko wyrzucAM. Anoagato, mam nadzieję, ze wytrzymasz bez tej dyskusji, która moze się okazać tylko dyskusją z magla. Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:34 Jak dodam sierotkę misię to liczba mnoga jest jak najbardziej w porządku. A forum nie jest waszą prywatną własnością bynajmniej!!! Równie dobrze same się możecie stąd wynieść, jak wam coś tu nie pasuje ))))) Odpowiedz Link
okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:39 Aaa, magiel, świetnie go tu odczyniacie całymi dniami.... I pomyśleć, skąd tyle wredności w ludziach??? Zresztą już Szekspir powiedział, że piekło jest puste..... Sartr'e miał trochę inny pomysł, napisał - piekło to są Inni. No tu jest raczej piekiełko mlazgawego samozadowolenia. Odpowiedz Link
brzoza.1 Re: Te kar ły... 29.04.10, 23:09 > Nie wyrzucaCIE, tylko wyrzucAM. i tak skończyła się wizyta trolla Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 23:34 Wprawdzie troll zmienia twarze, ale jakaś ulga jest Odpowiedz Link
filip505 Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:34 ....okiko....tych karlow coraz mniej, przeciez przynajniej paru zginelo, prezydent,Goscieski,itp,przeciez wiekimi nie byli,nie wiem czy potrafisz to zrozumiec, ale zostajac politykiem kazdy (no moze oprucz ciebie i podobnie nie....myslacych)zdaje sobie sprawe ze oddaje sie publicznej ocenie,dobrej i zlej,nie myl oceny prezydeta(funkcja) z np;bylego prezydeta np;Kaczynskiego,Kwasnieskiego, czy Walesy.Tu masz konkretnego czlowieka na tym stanowisku,nie prezydeta jako takiego. Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:41 Filipie miły, u tej pani "0" myślenia i zero przyjmowania argumentacji. Szkoda klikania. Móżek już wyprany przez "jedyną prawdę". Powinna się już nie pojawiać....przynajmniej w tej postaci. Z innymi wcieleniami, też sobie damy radę, choć to "nie nasze forum" Odpowiedz Link
misia007 Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:41 okkiko.. a co tobie tu pasuje???albo kto??? wszyscy raczej z innej bajki!! Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:48 Zwróć uwagę Misiu, że trolle nie odpowiadają na pytania, nie podejmują dyskusji, tylko od niej uciekają. Prędko zmieniją temat, albo odczekują, albo dalej obrażają. Szkoda czasu i zgrilowanego umysłu Odpowiedz Link
anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:53 Natlo,przepraszam że chciałam tu zaśmiecać ale jeszcze zawsze próboję traktować ludzi jako ludzi ale wychodzi że tak nie można nie wiem też kto jest okii..i chyba już nie chcę wiedzieć.Dziękuję,że mnie powstrzymałaś z jałowej dyskusji.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 21:07 Nie przepraszaj Anno. To odruch i wiara, ze do trolla coś dotrze. Ale niestety.....wiem już z doswiadczenia, że takie jednostki nie są w stanie dyskutować normalnie. Odpowiedz Link
anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 21:20 Aaaaaa !! muszę ci powiedzieć ,że nie dotrze!!! ale cieszę się że jeden już nie proszony a zatopiony. Odpowiedz Link
natla :)))))))))))))))))))))))))) 29.04.10, 22:48 "Dwa i pół tysiąca złotych grzywny ma zapłacić wiceprzewodniczący sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski z Prawa i Sprawiedliwości za fałszowanie dokumentów. Ostatnio stał się bohaterem kontrowersyjnego filmu Solidarni 2010 autorstwa Ewy Stankiewicz i Jana Pospieszalskiego, gdzie wystąpił jako anonimowy przechodzień." Nic nie jest białe i nic czarne. A karły znów śmią pisać Odpowiedz Link
szall Re: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 04.05.10, 13:00 a Miro, Rycho, Zdzicho i stocznia? etc... Odpowiedz Link
szall Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 04.05.10, 13:03 Dla jasności: www.se.pl/wydarzenia/opinie/narod-by-na-emigracji-wewnetrznej_137407.html Odpowiedz Link
szall Ewa Stankiewicz, również film o Pyjasie! 04.05.10, 13:09 teologiapolityczna.salon24.pl/176100,oswiadczenie-ewy-stankiewicz-na-temat-filmu-solidarni-2010 Odpowiedz Link