Dodaj do ulubionych

Te kar ły...

28.04.10, 19:25
I co wy na to big_grin
wyborcza.pl/1,75248,7823893,Ulotki_w_Warszawie___Te_karly_szydzily_z_naszego_prezydenta_.html
Obserwuj wątek
    • ama.pola Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:36

Nie dajmy się zwariować. Lud jestem czy lód ?
      Nie pisałam, nie dostałam.
      I to na tyle - póki ta świeczka mruga, idem sobie.
      • polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:40
        Teraz ja szczerze powiem.
        Mam gdzieś kto i dlaczego te idiotyzmy drukuje.
        Mam gdzieś, czy to lud, lód, czy prowokacja.
        Kto chce niech docieka.
        Pa.
    • misia007 Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:38
      Cóż to bardzo w stylu pogrążonej w żałobie partii.
      • sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:53
        Najwyższa pora wykopać Bastylię , i kata ustawić przy pieńku niech się lut
        zadowoli big_grin
        • okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 19:58
          Rozczarowujecie mnie, ale tak to już jest...
          Bo co może powiedzieć inteligencja, która na różne
          sposoby kolaborowała z reżimem...
          • polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:03
            Hej, hej ....
            Nikt nie powiedział, że tylko głupcy uogólniają zarzuty?
          • sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:10
            O którym reżimie myślisz?
            • okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:15
              Myślę o czasach waszego życia zawodowego - PRL!
              Te POPy, talony, stypendia, wczasy, awanse zawodowe,
              talony samochodowe, przydziały mieszkań, paszporty
              etc...
              • polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:25
                Wtedy też żyli-byli przyzwoici ludzie, wyobraź sobie...
                W dodatku tacy, którzy za marne grosze, bez przynależności, pracowali dla
                siebie, rodziny, kraju. Naiwni? Nie. Przyzwoici wtedy i teraz.
                • okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:33
                  To dlaczego nie powiedzą wprost,że ludzie z ulotki
                  szydzili i judzili..., skoro tacy przyzwoici??? Że
                  ulotka mówi prawdę? Bo przecież mówi!!!!!
                  • polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:39
                    Po co wywarzać otwarte drzwi?
                    Umarli tego chcą?
                    Bardzo wątpię.
                    Efekty są przeciwne do zamierzonych, chyba, że to prowokacja.
                    Młodzi też myśleć potrafią.
                    • okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 20:46
                      Ja tu właśnie nie zauważam otwartych drzwi tylko
                      uniki. Tak, prawda się należy, także umarłym a może
                      nawet przed wszystkim!
                      Jak to powiedział nasz Wielki Mędrzec - mamy durnia
                      za prezydenta.
                      Ha ha ha i kto to powiedział......
                      I jeszcze jedno - życie nauczyło was konformizmu,
                      postawy zachowawczej ale czy naprawdę nie macie
                      potrzeby zachować się wreszcie przyzwoicie???
                      • sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 21:21
                        Czyli mamy powiedzieć - a , a za nim be i ce , co jest jednoznaczne z
                        wymiecieniem jednych, aby zrobić miejsce innym . To może dowiemy się dla kogo
                        mamy to zrobić . Bo nie zamierzam tego robić dla nikogo . Proszę stworzyć swoje
                        media i przekonywać do swoich poglądów ludzi . Mówisz dla umarłych - umarłym
                        należy się modlitwa . Prawdę tworzą ludzie nie zawsze na bazie szczerości .
                        • okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 21:25
                          coś kręcisz, głupio, coo?
                          Tym karłom, mam nadzieję, też głupio.
                          No bo dlaczego nie stawią czoła swojej prawdzie i nie
                          pokażą wyraźnie treści tej ulotki???
                          Jeśli tego nie zrobią, przezwisko karły jest bardzo
                          trafione!!!
                          • sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 21:42
                            Oj okikoo to nie wiesz dlaczego kręcę ?? Bo jestem nieprzyzwoity
                            A poza tym gramy tu ostatnio w taką grę , im więcej postów tym lepiej big_grinbig_grinbig_grin
                            Sorki okikoo , ale czy uważasz, że każdy pamięta wypowiedziane słowa przez tych
                            dziennikarzy? I ich utarczki z prezydentem ? Ty naprawdę w to wierzysz ? Czy
                            tylko udajesz ?
                            • okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:03
                              OK, w końcu nie jest to forum polityczne ale mnie
                              sprowokowaliście...
                              Tak, ja wierzę i w dodatku nie mogę patrzeć na pewną
                              osobę, która się upiera, że ludzie czekali w kolejce
                              pod Pałacem wyłącznie z ciekawości (kilkanascie
                              godzin!)
                              Ano, som ludzie i ludziska...
                              • sagittarius954 Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:17
                                Myslę ,że wtedy a szczególnie 10 i 11, 80 procent polaków odczuwało żal, a może
                                i więcej .
                                wiesz ja by łem wtedy gdy wieziono ciało prezydenta na mszy za ojczyznę , wielu
                                wolało pójśc zobaczyć przejazd ja wolałem pójśc się pomodlić , chociaż naprawdę
                                nie mam żalu do nikogo . Nie warto hodować w sobie nawet odrobiny zawiści , nie
                                warto za żadne skarby i żadne przywileje .
                              • polnaro Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:26
                                Kto czekał ten wie dlaczego.
                                Mądry ich zapyta.
                                • natla Re: Te kar ły... 28.04.10, 23:39
                                  Taaaa, pojednanie miało być. big_grin
                                  Karły, chowajcie się, nieskazitelni Was oskarżają. Ja nie
                                  odważę się na oceny, bo zbyt bolesne to było zdarzenie. A mogłabym
                                  przecież wypisać kilka karłów atakujących umarłych, nie tylko z
                                  jednej słusznej partii odwetu.
                                  Nieskazitelni mają sie prawo mylić i oceniać, karły nie. One nawet
                                  jak mówia prawdę, to kłamią, czyż nie?
                                  Ale to przecież żadna nowość. wink
                            • okikoo Re: Te kar ły... 28.04.10, 22:14
                              OK, w końcu nie jest to forum polityczne ale mnie
                              sprowokowaliście...
                              Tak, ja wierzę i w dodatku nie mogę patrzeć na pewną
                              osobę, która się upiera, że ludzie czekali w kolejce
                              pod Pałacem wyłącznie z ciekawości (kilkanascie
                              godzin!)
                              Ano, som ludzie i ludziska...
                              • sagittarius954 Re: Te kar ły... 29.04.10, 00:00
                                Absolutnie nikogo nie prowokujemysmile
                                My som ludzie które pozwalają wszystkim się wygadać big_grin
                                Czego jesteś istotnym dowodem .smile
                                • wiga2008 Re: Te kar ły... 29.04.10, 00:24
                                  Całkiem doborowe to "karłowate" towarzystwo. Podoba mi się.
                                  Autor ulotki zapewne wysokopienny. wink
                                  • sagittarius954 Re: Te kar ły... 29.04.10, 08:18
                                    Żeby tylko ten tajemniczy nieznajomy od ulotek za bardzo się nie p o s p i
                                    e s z y ł tongue_out
                                    • polnaro Re: Te kar ły... 29.04.10, 09:43
                                      Wczoraj zahaczyłam o Ukrainę, tylko dlatego, że może choć raz na cudzych błędach
                                      się czegoś nauczymy. Konfrontacja zawsze jest destrukcyjna.
                                      Cóż, my chyba nigdy nie tylko od innych, ale i od własnej historii nie uczymy
                                      się niczego.
                                      Kto rozdmuchuje te nastroje?
                                      Ja po obu stronach widzę wielu, pytanie dlaczego. Tu już nie jest prosto
                                      odpowiedzieć.
                                      • sagittarius954 Re: Te kar ły... 29.04.10, 09:51
                                        Jak to kto ?Ci co chcą wskoczyć na stanowiska , doprowadzić prawie do wojny
                                        domowej i czekać aż społeczeństwo pęknie . Ja tam nie pęknę . Kto chce być
                                        premierem dyrektorem albo innym dupkiem administracyjnym niech się bierze za
                                        robotę a nie liczy na leserkę i łatwy zarobek .
                                        • ama.pola Re: Te kar ły... 29.04.10, 15:28
                                          Bez seppuku lub innego harakiri
                                          w wykonaniu autora ulotki - obrażającego
                                          ważne osoby w państwie nie widzę
                                          odpuszczenia winy. Ostatecznie
                                          mógłby honorowo zrobić to - najbardziej
                                          zainteresowany jątrzeniem, co dobrze
                                          wpisywałoby się w etos męczeństwa,
                                          poczucia winy e.t.c.
                                          itp.
                                          • anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 16:30
                                            Coś W tym stylu co piszesz Amo.polo ale juz nie chcę się rozjaąrzaś,by nie
                                            urazić innych.
                              • marguyu Re: Te kar ły... 29.04.10, 01:01
                                okikoo,
                                spytam z troska czy dobrze sie czujesz, bo twoje wywody wydaja mi
                                sie dosc metne.
                                Zarzucasz bywalcom forum, ze zyli w komunizmie i smieli oddychac
                                komunistycznym powietrzem, jesc komunistyczny chleb kupowany za
                                komunistyczne pieniadze zarobione w komunistycznym przedsiebiorstwie.

A ty gdzie bylas w tym czasie? Czym oddychalas i co jadlas? I za co?
                                Na Marsie?
                                Z pewnoscia nie! Wyglada na to, ze bylas w samym centrum
                                komunistycznego swiata. Swiadczy o tym to, ze przyjelas za swoja
                                retoryke ulotki o karlach.
                                Wierz mi, ze od czasow glebokiej komuny, nie widzialam czegos
                                bardziej przesiaknietego komunistyczna propaganda. Kazdy pamieta
                                Gomulki plujacego jadem na zaplute karly reakcji.
                                Jak widac, wiele cie laczy z towarzyszem Wieslawem.

Z tego co powyzej napisalam wynika jak latwo jest komus udowodnic,
                                ze jest wielbladem. Jak ladwo wyciagac pochopne wnioski i ukladac
                                innym zyciorysy.
                                Zastanow sie wiec nad tym co piszesz.
                                • okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 16:45
                                  Uff,instynkt srodze Cię zawodzi - nie byłam albowiem
                                  w PZPR, nie wynosiłam spinaczy, nie dostawałam
                                  talonów etc.
                                  Nie podlizywałam się nikomu...
                                  Ale też i nie wieszałam komunistów zamiast liści.
                                  Bezwstydnie dodam, mogę spokojnie patrzeć jednakowoż
                                  do lustra.
                                  Ale nie mogę zrozumieć, że nie brzydzą was ci ludzie
                                  wymienieni w ulotce. Mnie mdliło na ich głos i widok
                                  od dawna, czemu niejednokrotnie dawałam wyraz na
                                  różych forach.
                                  I tyle...
                                  • natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 17:07
                                    Wiesz Okikoo, fajnie mieć swoje zdanie i nawet się nim podzielić,
                                    ale niekoniecznie trzeba obrażać inaczej myślących, a jeszcze nie
                                    inaczej sprawnych umysłowo. wink Widać znasz nasze życiorysy lepiej
                                    niż my i czasy, w których Cię chyba jeszcze na świecie nie było.
                                    Wszelkie uogólniania są bardzo niebezpieczne. Ciekawam jakie były
                                    reakcje na tych innych forach i czy Ci to dało do myślenia.
                                    • okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 17:13
                                      dobre sobie, reakcje - lewusy mają mózgi wygrillowane
                                      przez moralnych karłów z ulotki... Jakoś wasze forum
                                      cichutko siedziało, kiedy jeżdżono po prezydencie jak
                                      po łysej kobyle. Skąd teraz nagle tyle wrażliwości???
                                      Koń by się uśmiał....
                                      • natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 17:27
                                        O jakiej Ty wrażliwości piszesz. Gdybyś była uprzejma i poczytała
                                        porządnie, to może .....chociaż, chyba nie Ty. Najwyraźniej
                                        pomyliłaś fora, więc odejdź, bo nie lubie gości, nawet
                                        napastliwych, wyrzucać.
                                        • anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 18:19
                                          O tej wrażliwości tu i teraz chętnie podyskutuję,jeżeli masz ochotę okinio!!
                                          • misia007 Re: Te kar ły... 29.04.10, 19:39
                                            Mnie dziwnie ci ludzie z ulotki nie brzydzę, więcej wielu cenię.
                                            • okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:03
                                              No to twój wybór, paskudny wybór (czyt. o
                                              grillowaniu). I już mnie - ha ha- wyrzucacie - nikt
                                              słowa nie piuknał na temat poniżania osoby i urzędu
                                              Prezydenta. Nie przeszkadzało wam to, coo? Jakie to
                                              obrzydliwe, ten moralny relatywizm. A te karły was
                                              tak zabolały... znamienne...Biedna odmóżdżona
                                              inteligencja, kolaborująca z reżimem i lustracji się
                                              bojąca jak diabeł święconej wody, jak słusznie
                                              zauważył Ziemkiewicz i nie tylko...
                                              • misia007 Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:11
                                                Przeginasz sieroto,poszukaj sobie podobnego towarzystwa, chyba was sporo!!!
                                                • natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:15
                                                  Nie wyrzucaCIE, tylko wyrzucAM.
                                                  Anoagato, mam nadzieję, ze wytrzymasz bez tej dyskusji, która moze
                                                  się okazać tylko dyskusją z magla.
                                                  • okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:34
                                                    Jak dodam sierotkę misię to liczba mnoga jest jak
                                                    najbardziej w porządku. A forum nie jest waszą
                                                    prywatną własnością bynajmniej!!! Równie dobrze same
                                                    się możecie stąd wynieść, jak wam coś tu nie
                                                    pasuje smile)))))
                                                  • okikoo Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:39
                                                    Aaa, magiel, świetnie go tu odczyniacie całymi
                                                    dniami.... I pomyśleć, skąd tyle wredności w
                                                    ludziach???
                                                    Zresztą już Szekspir powiedział, że piekło jest
                                                    puste.....
                                                    Sartr'e miał trochę inny pomysł, napisał - piekło to
                                                    są Inni. No tu jest raczej piekiełko mlazgawego
                                                    samozadowolenia.
                                                  • brzoza.1 Re: Te kar ły... 29.04.10, 23:09
                                                    > Nie wyrzucaCIE, tylko wyrzucAM.
                                                    i tak skończyła się wizyta trollabig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 23:34
                                                    Wprawdzie troll zmienia twarze, ale jakaś ulga jest wink
                                              • filip505 Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:34
                                                ....okiko....tych karlow coraz mniej,
                                                przeciez przynajniej paru zginelo,
                                                prezydent,Goscieski,itp,przeciez wiekimi
                                                nie byli,nie wiem czy potrafisz to zrozumiec,
                                                ale zostajac politykiem kazdy (no moze oprucz
                                                ciebie i podobnie nie....myslacych)zdaje sobie
                                                sprawe ze oddaje sie publicznej ocenie,dobrej
                                                i zlej,nie myl oceny prezydeta(funkcja) z
                                                np;bylego prezydeta np;Kaczynskiego,Kwasnieskiego,
                                                czy Walesy.Tu masz konkretnego czlowieka na tym
                                                stanowisku,nie prezydeta jako takiego.
                                                • natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:41
                                                  Filipie miły, u tej pani "0" myślenia i zero przyjmowania
                                                  argumentacji. Szkoda klikania. Móżek już wyprany przez "jedyną
                                                  prawdę". Powinna się już nie pojawiać....przynajmniej w tej
                                                  postaci. Z innymi wcieleniami, też sobie damy radę, choć to "nie
                                                  nasze forum" big_grin
                                                • misia007 Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:41
                                                  okkiko.. a co tobie tu pasuje???albo kto??? wszyscy raczej z innej bajki!!
                                                  • natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:48
                                                    Zwróć uwagę Misiu, że trolle nie odpowiadają na pytania, nie
                                                    podejmują dyskusji, tylko od niej uciekają. Prędko zmieniją temat,
                                                    albo odczekują, albo dalej obrażają. Szkoda czasu i zgrilowanego
                                                    umysłu big_grin
                                                  • misia007 Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:50
                                                    Masz rację, szkoda słów.
                                                  • anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 20:53
                                                    Natlo,przepraszam że chciałam tu zaśmiecać ale jeszcze zawsze próboję traktować
                                                    ludzi jako ludzi ale wychodzi że tak nie można nie wiem też kto jest okii..i
                                                    chyba już nie chcę wiedzieć.Dziękuję,że mnie powstrzymałaś z jałowej
                                                    dyskusji.Pozdrawiam.
                                                  • natla Re: Te kar ły... 29.04.10, 21:07
                                                    Nie przepraszaj Anno. To odruch i wiara, ze do trolla coś dotrze.
                                                    Ale niestety.....wiem już z doswiadczenia, że takie jednostki nie
                                                    są w stanie dyskutować normalnie.
                                                  • anoagata Re: Te kar ły... 29.04.10, 21:20
                                                    Aaaaaa !! muszę ci powiedzieć ,że nie dotrze!!! ale cieszę się że jeden już nie
                                                    proszony a zatopiony.
                                                  • natla :)))))))))))))))))))))))))) 29.04.10, 22:48
                                                    "Dwa i pół tysiąca złotych grzywny ma zapłacić wiceprzewodniczący
                                                    sejmiku pomorskiego Waldemar Bonkowski z Prawa i Sprawiedliwości za
                                                    fałszowanie dokumentów. Ostatnio stał się bohaterem
                                                    kontrowersyjnego filmu Solidarni 2010 autorstwa Ewy Stankiewicz i
                                                    Jana Pospieszalskiego, gdzie wystąpił jako anonimowy przechodzień."

Nic nie jest białe i nic czarne. A karły znów śmią pisać wink
                                                  • szall Re: :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 04.05.10, 13:00
                                                    a Miro, Rycho, Zdzicho i stocznia? etc...
                                                  • szall Re: :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) 04.05.10, 13:03
                                                    Dla jasności:
                                                    www.se.pl/wydarzenia/opinie/narod-by-na-emigracji-wewnetrznej_137407.html
                                                  • szall Ewa Stankiewicz, również film o Pyjasie! 04.05.10, 13:09
                                                    teologiapolityczna.salon24.pl/176100,oswiadczenie-ewy-stankiewicz-na-temat-filmu-solidarni-2010

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka