misia007 05.08.11, 18:58 powiesił się w swoim biurze.Szokująca wiadomość, sprawiał wrażenie.....niezniszczalnego. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Lepper nie zyje (*) 05.08.11, 21:44 Na pewno moiżna powiedzieć, że był autentyczny, że chciał i miał szczęście. I chyba rzeczywiście był twardy......choć wychodzi, że nie do końca. Mówią, że opuścili go dawni "przyjaciele", że był sam..... Pewnie jeszcze wiele "nowości" usłyszymy. Odpowiedz Link
filip505 Re: Lepper nie zyje (*) 06.08.11, 04:24 ...jak sagi napisal,szkoda czlowieka,jako polityka nie. Odpowiedz Link
eurytka Re: Lepper nie zyje (*) 06.08.11, 08:02 Popełnił samobójstwo w Samoobronie. Zastanawiam się tylko czy to naprawdę samo bójstwo? Odpowiedz Link
eurytka Re: Lepper nie zyje (*) 06.08.11, 08:39 Polityka sie nie interesuje, nie na moją to biedną głowę ale czasem podczytuję, różne rzeczy ludzie piszą: forum.gazeta.pl/forum/w,904,127676375,127676375.html?v=2&f=904&w=127676375&a=127676375&wv.x=1 morderstwo źle upozorowane na samobójstwo kaczka_dziwaczka_czyli_dziwna 06.08.11, 00:50 Odpowiedz cytującOdpowiedz LEKCJE ANGIELSKIEGO DLA TUSKA I KOMOROWSKIEGO. LEKCJA 7. LESSONS OF ENGLISH FOR PRIME MINISTERS AND PRESIDENTS OF POLAND. THE 7th LESSON. Morderstwo źle upozorowane na samobójstwo. The murder poorly disguised as suicide. Andrzej Lepper jest człowiekiem o określonej i silnej psychice, a ludzie tego typu nigdy nie popełniają samobójstw. Odwrotnie, tacy ludzi nie rezygnują ze swoich zaplanowanych działań a zabicie ich jest jedynym sposobem zablokowania ich działań. Andrzej Lepper is a man of defined and strong mentality, and people of this kind will never commit suicide. Conversely, such people do not give up their planned actions and killing them is the only way to block their actions. Dlatego Andrzej Lepper musiał zostać zabity. That's why Andrzej Lepper had to be killed. W zbliżającej się kampanii wyborczej Andrzej Lepper stanowił śmiertelne zagrożenie dla rządzącej skorumpowanej Platformy Obywatelskiej, którą skutecznie nokautowałby w każdej rundzie. In the upcoming election campaign, Andrzej Lepper was a mortal threat to the corrupt ruling Civic Platform, which he would have effectively knocked out in each round. Lepper równie skutecznie zmasakrowałby Platformę Obywatelską i Prawo i Sprawiedliwość, spychając te żałosne partyjki poronionych cudotwórców, nieuków, zboczeńców, kociarzy, nieudaczników i frustratów na margines polityki. Wreszcie. Lepper would equally effectively have massacred Civic Platform and Law and Justice, pushing those pathetic parties of aborted miracle-makers, ignorants, perverts, felinefans, losers and frustrated to the margins of politics. At last. Dlatego Andrzej Lepper musiał zostać zabity. That's why Andrzej Lepper had to be killed. Dlaczego Andrzej Lepper musiał zostać zabity? Why did Andrzej Lepper haveto be killed? Lepper musiał zostać zabity, żeby nie zniszczył politycznego układziku w Polsce. Martwy Lepper temu układowi nie zagraża, bo dzieci, ryby i trupy głosu nie mają. Lepper had to be killed to stop him from destroying the political system in Poland. Dead Lepper does not threaten this system, for children, fish and dead have no voice. *** Przed Andrzejem Lepperem zostali zamordowani inni politycy: bardzo niewygodny dla władzy w Polsce kandydat na prezydenta, Daniel Podrzycki, oraz Lech Kaczyński razem z grupą kluczowych polityków opozycji. Dlaczego zginąć musiał również Andrzej Lepper? Before Andrzej Lepper other politicians were assassinated: the very inconvenient for government in Poland candidate for president, Daniel Podrzycki, and Lech Kaczynski, together with a group of key opposition politicians. Why did Andrzej Lepper also have to get killed? Odpowiedź na pytanie, dlaczego Lepper musiał zostać zamordowany, znajdziecie w jego książkach, na przykład w książce Lista Leppera. The answer to the question, why Lepper had to get murdered, you will find in his books, for example in the book The Lepper's List. Link: www.samoobrona.org.pl/pages/07.Publikacje/01.Listaleppera/ Doradca Leppera też popełnił "samobójstwo" anwad 06.08.11, 01:16 Odpowiedz cytującOdpowiedz wiadomosci.dziennik.pl/polityka/artykuly/349512,doradca-leppera-wieslaw-podgorski-tez-popelnil-samobojstwo.html Taki mały zbieg okoliczności! Ludzie, obudźcie się! www.samoobrona.org.pl/pages/07.Publikacje/01.Listaleppera/ Odpowiedz Link
polnaro Re: Lepper nie zyje (*) 06.08.11, 09:20 (*) Niech odpoczywa w pokoju. Sypiam 7 godz. na dobę. Rozbudzona jestem i w miarę przytomna. Nie mam już ...dziestu, a ....dziesiąt niestety i rozumiem znaczenie " mierz siły na zamiary", odwrotnie też polecam, bilans dopiero pokazuje rąbek prawdy. A kto powiedział, że z daleka widać lepiej? Prawda to, czy fałsz? W polityce to se możemy.... Odpowiedz Link
eurytka Re: Lepper nie zyje (*) 06.08.11, 10:28 ppablo12345.salon24.pl/330877,samobojstwo-przez-powieszenie-znakiem-firmowym-iii-rp Odpowiedz Link
dwa-filary Re: Lepper nie zyje (*) 06.08.11, 16:34 co to za bełkot ????????????????????????????????????? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Lepper nie zyje 06.08.11, 10:43 Jedno jest pewne , trzeba obsewować ruch wokół , a nuż się ktoś wysypie ... Odpowiedz Link
filip505 Re: Lepper nie zyje 06.08.11, 18:31 ...ruch wokol nas jest nieustanny,w nas tez, chocby elektronow, jak bedziesz chcial wszystko obserwowac zabraknie czasu na przyjemnosci, Odpowiedz Link
izis52 Re: Lepper nie zyje 06.08.11, 19:11 Przykro, gdy odchodzi człowiek - każdy. [*] Nie osądzam i nie czytam spekulacji, które podkręcają media w sezonie ogórkowym. Odpowiedz Link
eurytka Re: Lepper nie zyje 07.08.11, 07:06 od tyłu www.youtube.com/watch?v=mfM5Lz09Vbg Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Lepper nie zyje 07.08.11, 12:53 Trwać przy tej tv ???? Życzę zdrowia . Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 07.08.11, 19:21 wklejam: Rusztowanie i inne głupoty... trevik 07.08.11, 18:44 Czasem się zastanawiam, co niektórzy palą przed napisaniem postu na forum, ale zostawmy to na razie, po kolei: 1) Który morderca stawiałby rusztowanie przed budynkiem aby zrealizować morderstwo? To musiałby być jeden z największych durniów w swoim fachu a ten fach akurat nie wygląda na taki, który byłby dobry dla durniów - tak dobry ślad zostawić po sobie i jeszcze tak się napracować! 2) Czemu ktoś miałby mordować Leppera w siedzibie Samoobrony w środku miasta? Aby uwiarygodnić samobójstwo? Ryzyko mordowania kogoś w takich warunkach jest niesłychanie wysokie - w każdej chwili ktoś może wejść, wszystko widać z okien, etc. Nie lepiej go "usamobójczyć" dopadając go w jakimś ustronnym miejscu? 3) Z rusztowania trzeba wejść do okna a to od razu może rzucić się w oczy - wiem, naiwni co się filmów sensacyjnych naoglądali myślą, że to wcale nie rzuca się w oczy, ale gwarantuję, że znacznie bardziej nie rzuca się w oczy normalne wejście drzwiami. Teorii o tym, jakoby Lepper miał przejść na Kaczyzm komentować nie można - miał pomóc człowiekowi, który go politycznie wykończył? Dobre sobie!! Lepper mości Państwo do polityki mógł wrócić tylko i wyłącznie po trupie Kaczyńskiego o ile w ogóle i nie miał żadnego interesu Kaczyńskiemu pomagać, wręcz przeciwnie. Ostatnia sprawa: Sakiewicz i wiara w jego "michnikowe" taśmy ;-DDD. Pozostaje się uśmiechnąć i to abstrahując od tego, co Sakiewicz na nich ma .... z tego to powodu, ze zakładanie, że Lepper przyszedł do Sakiewicza na spowiedź i był w 100% prawdomówny jest nieziemską naiwnością - ta naiwność jest potrzebna chyba tylko do dowalenia Tuskowi, bo nie wierzę, że nawet największe forumowe durnie potrafią być tak naiwne w warunkach "niebojowych", tyle w tym temacie, T. Odpowiedz Link
misia007 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 09:53 No właśnie dziwi mnie niepomiernie,że mimo orzeczenia policji,ze to prawdopodobnie było samobójstwo wielu woli snuć teorie spiskowe.Tylko czemu???Policja się raczej na robocie kryminalnej zna a z pewnością lepiej niż twórcy tych banialuk więc może podejrzliwość jest obecnie naszą cecha narodową??? Odpowiedz Link
misia007 Jest widać o czym pisać 08.08.11, 10:04 www.fakt.pl/Lepper-wiedzial-kiedy-i-jak-umrze-,artykuly,111334,1.html Odpowiedz Link
eurytka Re: Jest widać o czym pisać 08.08.11, 10:44 Podchodzę do jego samobójstwa psychologicznie, patrze na to czy ja bym tak mogła mając podobnie jak on chore dziecko, odrzucam kim był, cała politykę, zostawiam tylko człowieka, który przeżywał w życiu skrajne emocje od szczytów po doły. Był jednak bardzo rodzinny. Stąd podejrzenia, bo taka śmierć nie mieści mi się w głowie. Symbol drabiny w tych przepowiedniach? Coś nowego. Odpowiedz Link
misia007 Re: Jest widać o czym pisać 08.08.11, 10:51 Tyle,że wedle Sandry Lewandowskiej z Samoobrony , Jego syn WYZDROWIAŁ. Odpowiedz Link
eurytka Re: Jest widać o czym pisać 08.08.11, 10:57 Gdzieś, coś tam czytałam, że mu się polepszyło. Ale nadal mnie to psychicznie szokuje, że można tak z minuty na minute podjąć taka decyzje, w końcu był bardzo wierzący... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 11:04 Ano właśnie . Chciałbym polemizowac z tym co napisał trevik , bo przeciez nasze życie jakkolwiek niby jest podobne do tego tych z pierwszych czołówek gazet ,a jednak jest inne . Inne bo inne emocje rządzą nami a inne " nimi ", inny typ wiadomości dochodzi do nas a inny do nich i za te wiadomości wielu dałoby się pokroić a i oddać życie też, choc bardzo niechętnie . Co prawda gdyby wyszły te wiadomości na światło dzienne dla normalnego człoqwieka nie przedstawiałyby żadnej wartości ,ale nie dla tych którzy potrafia przerobić je w zyski , różnego rodzaju . Który morderca stawiałby rusztowanie pisze trevik , w laśnie taki który wie że takie rusztowanie nie będzie rzucało się w oczy w miejscu gdzie taka czy inna partia ma swoją siedzibę . Czy ktoś w uniformie pracownika budowlanego przyciaga wzrok i zapytania choćby funkcjonariuszy nie mówiąc juz o zwykłych przechodniach . Nikt ani nie zwróci uwagi ani nawet kamerki rozstawione tu i ówdzie nie są w stanie zarejestrować dokłądnej twarzy właściciela z kadru . Dlaczego to miejsce ?A gdzie popełnia się samobójstwa ? W miejscu zamieszkania a przeciez Lepper tam mieszkał więc miejsce jest jak w sam raz dobre do tego żeby taka akcje przeprowadzic a ze względu na małe i nikłe zainteresowanie robotnikami na ścianie . Zresztą robotnik ten miał za zadanie wejśc i zniknąc na jakiś czas by po jakiejś chwili pokazac się znów i wtopić się w tłum . I nie potrzeba do tego ustronnych miejsc, bo tym bardziej wzrasta zainteresowanie taka sprawą . Tu wystarczy zwykłe oświadczenie policji i przyklepanie tego przez prokuratora . Wszystko. Natomiast teorii o wiedzy Leppera na jakieś sprawy zupełnie nie znam więc trudno mi się do tego ustosunkowac ,ale jak na początku powiedziałem inny rodzaj spraw i inne emocje działaja . Z własnego doświadczenia wiemy ,że sami bardzo często zachowujemy sie nieracjonalnie w stosunku do bliskiej osoby . Cos podobnego , tylko podobnego mogło wpłynąc na takie załatwienie sprawy, aby przewodniczący zniknął w odpowiednim momencie z wiedza na jakąś część niewiadomej sprawy . Tym bardziej że jedni mówią( jak misia )oczywiście popełnił samobójstwo a zdrugiej podtykają link z jasnowidzem i sprawą śmierci . Czy gdybym był zwykłym człowiekiem nie chciałbym oszukac śmierć na tydzień miesiąc czy rok znając datę śmierci ? Czy wpakowałbym się w nia całkowicie zakładając sobie sznur i nie prosząc najbliższych o wybaczenie tym samym o wspominanie i modlitwe przy grobie . Są takie sprawy że ani tak ani inaczej ich nie rozgryziesz do pewnego momentu , i warto by wszystkie niewyjaśnienia szły na korzyść denata , co nie oznacza trwałego uczepienia się opcji morderstwa . Czas i tak pokryje patyną tą sprawę a kolejne dni przykryją ten jeden by odszedł w półzapomnienie . Odpowiedz Link
misia007 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 11:21 W każdym morderstwie najważniejszy jest motyw a tu ,raczej go nie widać.Lepper już od tak dawna był na marginesie życia politycznego, bez realnej szansy na powrót,że trudno uwierzyć by komuś,czymś zagrażał. Z drugiej strony to może klęska ambicji politycznych stała się przyczyną takiego kroku-cóż to był upadek z baaaardzo wysokiego konia.Co do mojej wiary w samobójstwo to nie mam powodów przypuszczać,że policja tuszuje sprawę.Co do linka to wstawiłam go jako ciekawostkę, co jeszcze w tej sprawie "wypłynie". Odpowiedz Link
eurytka Re: id, ego, superego 08.08.11, 11:57 Człowiek ma świadomość i podświadomość, której na wierzch nie wywala, no chyba , że strzeli gola i powie prawdę co mu leży na wątrobie. Wówczas hamulce pękają i podświadomość rządzi niezależnie od rozumu i wszelakich racji i wszystkiego, tak ma nawet człowiek jak najbardziej zdrowy a wrażliwy. Czasem nawet jedno słowo, zdanie, usuwa te hamulce i człowiek wybuchnie. To jadro prawdziwe człowieka, najbardziej instynktowne, najniższy stopień takie id, potem ego i superego. Widzieliśmy zazwyczaj jego superego, grę, układność, może czasem jakieś ego. Jakiś psycholog się wypowiedział, że to jest możliwe, taki postępek. Ja tak czasem mam..., że podświadomość ujawniam ale mam mocno zakodowane jedno Nie zabijaj! i to mnie trzyma. p.s. Tak już na marginesie, przypomniało mi się coś z Dżumy Camus'a, jedno jakieś plącze sie zdanie, że zabił, bo go słońce oślepiło? Niezbadane jednak sa wyroki ...boskie? czy raczej ludzkie? Odpowiedz Link
eurytka Re: id, ego, superego 08.08.11, 12:15 Aaa, jeszcze coś. Żona zamordowanego i poćwiartowanego przez własnego syna, posła p.Wróbla, jest psychiatrą i jakoś niczego niepokojącego nie zauważyła u dziecka Zatem, te wszystkie impulsy, niebezpieczne, zabijające, są bardzo głęboko ukryte. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 12:04 Misiu, ilu ludzi tyle mozliwości i argumentów przedstawianych przez nich w tej sprawie . Odpowiedz Link
filip505 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 16:18 ....po co tracic czas i energjie na spekulacje, poczekac na wyjasnienie lepiej. Odpowiedz Link
misia007 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 16:21 Filipie, przecież nie o to chodzi by"złapać króliczka ale by....gonić go" Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 16:25 I Ty możesz być dziennikarzem śledczym Nie opuszczając swego kompa Odpowiedz Link
misia007 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 16:30 Zdaje się,że Ziobro chce się za to zabrać, przy nim wysiadamy. Odpowiedz Link
filip505 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 19:34 ....wiecie co,nigdy w ten sposob nie myslalem, dla mnie to raczej zbedne zaprzatanie umyslu, mysle raczej otym na co mam jakis wplyw, np;jak tu jeszcze z 1,5 godz w pracy wytrzymac, bo z ostatniej sie urwe,juz wymyslilem jak. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 19:46 O proszę typowe polskie podejście do tematu pracy Prawda Ziobry nie przebijemy ,ale nie poddawajmy się , nie ma co się łamac przed zachodem słońca ... Odpowiedz Link
filip505 Re: jeden(trevik) mądrze się wypowiedział na FK 08.08.11, 20:02 ....sagi,piszac polskie masz na mysli dobre mam nadzieje, mojej pracy nikt za mnie nie zrobi,dobre efekty musza byc, czas nie jest najwazniejszy, Odpowiedz Link