Dodaj do ulubionych

co sie ......

17.07.14, 19:07
......z wami dzieje,pare dni mnie nie bylo a tu cisza jak w .......,kocie co u ciebie,
poopowiadaj troche,panie tez,co z losiami,uratowalismy je ????,
Obserwuj wątek
    • sagittarius954 Re: co sie ...... 17.07.14, 21:21
      ja jednego uratowałem i zamieniłem na kotlety mielone big_grinbig_grinbig_grin A co ma zmarnieć w morzu zatrutym ...
      • filip505 Re: co sie ...... 18.07.14, 01:20
        ......sagi,pytalem o losie......nie lososie,......a jak o nie chodzi to jak
        sie robi mielone z lososia????,
        --losie to takie wieksze jelenie,z wiekszymi rogami,ale nie wukluczam
        ze na mielone tez dobre,.....prawda pierogi???/,
        • dwa-filary Re: co sie ...... 18.07.14, 08:58
          Filipie, wczoraj ogłosili: ŁOSIE URATOWANE. Są wakacje, ludziska się rozjeżdżają. Miłego dnia
          • pierogi_z_jagodami Re: co sie ...... 18.07.14, 10:16
            Chazana zaliczyliśmy, Mikkego też, Gaza już się znudziła... gwałcone siedmiolatki to chleb powszedni, tudzież zmasakrowane czterokoły na polskich drzewach i w rowach... teraz obserwujemy co zrobi zachód po zestrzeleniu im cywili ... i kiedy ich wywiad ujawni, skąd strzelano, bo przecież wiemy, że teren Ukrainy jest pod ciągłym podglądem z powietrza i dobrze wiedzą co się dzieje smile ale może nie ujawnią, bo im się z politycznych powodów bardziej podoba łyknąć ruską propagandę.. mnie osobiście bawią ruskie trole na fejsbuku big_grin dyyyystans... na moim niebie pojawiły się stada pokrzykujących jerzyków, boski widok
            • izis52 Re: co sie ...... 18.07.14, 10:35
              Na moim niebie zewsząd chmury sad.
              • misia007 Re: co sie ...... 18.07.14, 13:06
                Taa, nic pierogi o egzorcyzmach nie wspomniałaś a takowe będą dziś odprawiane między 15 a 17 pod Ratuszem na bankowym a co!Diabła maja wypędzać z HGW a za Chazana się modlić coby przestano go szykanować.No nie wiem czy jest jeszcze jakiś kraj europejski w którym takie obrzędy w miejscach publicznych miejsce mają.
                Losie dawno uratowane ,pisałam!
                • filip505 Re: co sie ...... 18.07.14, 13:50
                  .....widocznie przegapilem ta wiadomosc misiu,chociaz teraz ich samochodami nie
                  zabijajcie,i przy okazji siebie,
                  --pierogi,nie wiedzialem ze male jeze czyli jerzyki lataja,te co w zyciu widzialem
                  to kolce mialy, nie skrzydla,
                • pierogi_z_jagodami Re: co sie ...... 18.07.14, 14:28
                  nie zajmuje się blekotem wszystkich pomyleńców tego świat, szkoda mi czasu smile
                  • filip505 Re: co sie ...... 18.07.14, 15:20
                    .....dzieki pierogi,nareszcie odroznie jerzyka od jeza,moze nawet od jaskolki,
                    --dziwie sie ze kosciol tak prymitywnie strzela sobie "samoboja",niedlugo
                    nikt myslacy do kosciola w polsce nie bedzie chodzic,bo nie bedzie chcial
                    utozsamiac sie z tymi ludzmi,
                    • pierogi_z_jagodami Re: 18.07.14, 15:36
                      spokojnie, większość wybiera niemyślenie .. chociaż w miarę, jak się będzie poprawiała sytuacja materialna i pamięć zbiorowa zapomni co to znaczy wykluczenie z grona żywych za niebyt religijny, może zacznie coś pączkować
    • kot_mrau Re: co sie ...... 18.07.14, 21:30
      u mnie temperatura spadła wreszcie......
      do 27 stopni... godz. 21:30.
      koty mają dość lata.

• filip505 Re: co sie ...... 18.07.14, 21:35
        .....to fakt,nasza kocica pod klimatyzatorem sie wyleguje choc futra nie zdjela,
        zima tez w futrze pod grzejnikiem,co za ..........ok ludzie,
        • kot_mrau Re: co sie ...... 18.07.14, 21:42
          moja temperatura optymalna to 21 w domu a na zewnątrz 17 - 19. No teraz nie ma szans żebym zasnął. Za gorąco....
          • filip505 Re: co sie ...... 19.07.14, 02:23
            .....w domu to se jeszcze jakos mozesz poradzic,dobry klomatyzator,
            na zewnatrz niestety musisz sie przyzwyczaic badz modlic o zmiane
            pogody,ale nie wiem gdzie na swiecie jest ciagle 17-18,za to wiem
            gdzie jest 27-28 przez caly rok,pociesz sie ze u nas jest latem ciagle
            30 do 36 I jakos daje sie zyc, mimo ze pstragi przestaja brac,
            • kot_mrau Re: co sie ...... 21.07.14, 19:08
              Na zewnątrz 31 wewnątrz 34. Teraz o 19. Pies dyszy. Koty leżą na miejscach chłodnych. Niech "Paula" nadejdzie, albo niech nadejdzie noc!!!
              • izis52 Re: co sie ...... 21.07.14, 20:32
                U mnie dziś w miarę normalnie. Wschodni wiatr miesza powietrze. Spędzam lato na wsi, gdzie dużo chłodniej nawet bez klimatyzacji. Kwitnie kwiecie, ptaszki świergolą i nie jest źle, gdybyż jeszcze trawa nie rosła jak głupia smile.
                • kot_mrau Re: co sie ...... 21.07.14, 20:36
                  w naszej chatce też chłodniej by było , ale pracować trzeba, niestety.....
                  • izis52 Re: co sie ...... 21.07.14, 21:07
                    Na długie wakacje trzeba sobie zasłużyć smile, a na dodatek przestawić życie o 180 st. A potem jest raz dobrze, raz źle bez pracy. Natura nie znosi próżni jak rzecze filozof. Falują w niej kwanty energii pojawiając się i znikając big_grin big_grin
                    • pierogi_z_jagodami Re: co sie ...... 21.07.14, 23:48
                      a co ci trawa przeszkadza, daj jej rosnąc, będzie pachnieć i brzęczeć, nie wiem co wy ludzie tak masakrycznie nie lubicie trawy, wszystko tylko pociąć po mieszczuchowatemu na krótko i bezlitośnie
                      • misia007 Re: co sie ...... 22.07.14, 09:36
                        Faktycznie lubię,przyciętą ,krótką,przez to gęstą i....schludną.Czemu ....a bo ja wiem.
                        • pierogi_z_jagodami Re: co sie ...... 22.07.14, 10:17
                          Nawyk estetyczny, przyzwyczajenie, kody estetyczne wdrukowane jak wirusy pod nasze czaszki. Byłam kiedyś na działce na której zostawiono jedynie placki dla ludzi niezbędne do poruszania się i życia, reszta bujnie się rozrastała po swojemu albo się nie rozrastała, bo igliwie utrudniało... to było piękne... dzika i wielogatunkowa przyroda - przypomina Serengeti i też jest piękna.. ludzie chcą okiełznać przyrodę i wszędzie porobić trawniki jak pod blokiem... biedni są, po prostu big_grin
                          • pierogi_z_jagodami Re: co sie ...... 22.07.14, 10:19
                            zwłaszcza że teraz w czasie upałów nikt nie podlewa, bo woda kosztuje albo się na tej działce nie siedzi, zarośnięta ziemia nie świeci żółtymi spalonymi plackami
                            • misia007 Re: co sie ...... 22.07.14, 10:49
                              Moja okolica jest baaaardzo zielona.Drzewa ,krzewy, trawy, ogródki przydomowe dają duży komfort psychiczny i cieszą oko fakt,nie miej gdy się je pozostawi samym sobie na czas dłuższy zaczynają,przytłaczać ,dusić nawet.
                              • pierogi_z_jagodami Re: co sie ...... 22.07.14, 11:11
                                to tak jak z zarostem, jedna lubi łyse, inna krzaczaste smile
                                • filip505 Re: co sie ...... 22.07.14, 16:11
                                  ......ja tan "lysych" nie lubie,nie chodzi o glowy,
                                  .....co do trawy to bez koszenia najczasciej zginie,zdominuja je inne rosliny,
                                  1/3 posesji mamy w dzikim stanie,natura decyduje I trawy tam prawie niema,
                                  sarny tez preferuja ta odrosnieta troszke koszona,estetyka tez jest po stronie
                                  koszenia,ale to indywidualna sprawa kazdego z nas,dla natury (ilosc zieleni)
                                  tez lepiej kosic,ciagle odrasta utrzymujac zielen,pokaz pierogi jakies argumety
                                  ze lepiej nie kosic,poza slodkim lenistewem,....no I moze tymi owadami,
                                  choc nie ,one tez nie lubia starej,
                                  • sagittarius954 Re: co sie ...... 22.07.14, 17:04
                                    Kleszcze nie lubią wysokiej trawy ??? O nie filipie, na swoim terytorium koś trawe bo możesz mieć pijawki kleszczowe na sobie . Ja w tym roku nie koszę , liczę na słońce i sprawstwo opiekuńcze kleszczy . Zapędzonych w te rejony niech spijają moje kleszcze big_grinbig_grin
                                  • izis52 Re: co sie ...... 22.07.14, 17:28
                                    Nie powiedziałbym, że koszenie to kwestia preferencji. Niestety obok mieszkają ludzie, co krzywym okiem spoglądają na bujną lake, z której wiatr rozwiewa rozmaite chwasty. Nie przesadzamy z utrzymaniem trawnika w idealnym stanie, ale nadmiar ziół musi być skorygowany.
                                    • filip505 Re: co sie ...... 22.07.14, 20:13
                                      .....a oset to ziolo????,ale wszystkie (prawie) po scieciu wyrzucam w jedno
                                      miejsce,teraz mam fajny ,zielony,kolorowy jak kwitnie,parkan z ostu ok 15
                                      metrow na kawalku swojej granicy z sasiadem,rosna do 2,5;3 metry wysokie,
                                      szkoda ze jesienia gina,
                                      --sagi nie lapie,chcesz chodowac kleszcze zeby innych urzytkownikow swiata
                                      straszyc??????,gdzie chrzescianskie milosierdzie??????,co to sa pijawki
                                      kleszczowe I co ma do tego slonce,?????,
                                      ---chyba nie chcesz ich zamiast psa ,czy ochroniarzy trzymac??????,
                                      one male,nikt sie ich nie wystraszy,niewielu wie o ich istnieniu,
                                      ja do 10 lat wstecz nie wiedzalem,
                                      • filip505 Re: co sie ...... 22.07.14, 20:26
                                        .....znaczy jeszcze 10 lat temu,
                                    • pierogi_z_jagodami Re: co sie ...... 23.07.14, 00:44
                                      krzywe spojrzenia sąsiadów w środku lasu?... kochana.. daruj ale szkoda życia na takie drobiazgi, do lasu się jeździ po las a nie po klomby, upieszczone trawniki czy akceptację sąsiadów

u mnie liście na zmianę z pokrzywami i przykryte gałęziami, a jak się komuś nie podoba to niech sobie głowę odkręci w inną stronę i nie patrzy, to jest las.. szczęśliwie sąsiadów mam normalnych, tj praktycznie wyluzowani są, albo działki stoją niezabudowane i niezamieszkałe, a osoby z dużym napięciem powierzchniowym w kwestii piłowania klombów i trawnika, z leśną fobią oraz z obsesją estetyczną rodem z angielskich/francuskich rezydencji XIX wiecznych są na tyle daleko, że ich kapryszenie spływa po mnie elegancko
                                      • filip505 Re: co sie ...... 24.07.14, 18:34
                                        .....no wiesz pierogi,zalezy jakich sasiadow,np;krzywego spojrzenia niedzwiedzia
                                        raczej bym nie lekcewazyl ,
                                        .....kocie,nareszcie masz troche chlodniej,wczoraj ogladalem wasza pogode,
                                        cieplo na polnoc sie przenioslo,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka