mira54 04.11.04, 09:56 Klaro, wyjeżdżamy do Krakowa 12-ego /w piątek/.Dwa noclegi mamy zarezerwowane w hotelu Trzy Kafki Bis Hostel ul. Kalwaryjska 42. Mam nadzieję, że się spotkamy. Bardzo chciałabym Cię poznać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kla-ra Re: Do Kla-ry 04.11.04, 10:09 Witaj Mireczko, Na dzisiaj nie mam zadnych planow na 12-tego,mysle,ze spotkanie jest realne Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 04.11.04, 10:14 Bardzo sie cieszę, Będziemy w Krakowie po południu 12-ego. Nie mogę sie doczekać naszego spotkania. Czy daleko mieszkasz od hotelu? Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 04.11.04, 10:27 Sporo,ale rozwiazanie komunikacyjne jest dobre i nie stanowi to problemu. Mysle,ze 12-tego zostawie Ci wiadomosc w hotelu zat- dla Miry z Klodzka - W lisciku podam Ci namiary na moja osobe /telefony /,tak abysmy mogly sie spokojnie umowic. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 04.11.04, 10:59 Przepraszam,oczywiscie Kozienica. Czy ta forma Ci odpowiada? Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 04.11.04, 17:11 Tak, oczywiście. Możesz również napisać do mnie na moją pocztę gazety i tam zostawić numer telefonu. Czy ten hotel jest w centrum Krakowa? Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 08.11.04, 16:29 Mireczko ul.kalwaryjska nie nalezy do scislego centrum Krakowa. Do Rynku jakies 5-6 przystankow tramwajem.Nawet nie wiem gdzie miesci sie ten hotel. Ul.Kalwaryjska jest dluga ulica,dopiero co po remoncie,duzo fajnych malych sklepikow i jeden duzy z wloskimi butami- But hala-,pizzerie,kawiarenki. W zasiegu reki Rynek Podgorki. Bilet tramwajowy normalny to koszt 2,40. Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 09.11.04, 19:16 Już nie mogę się doczekać tej wycieczki do Krakowa. Męczę Seniorów codziennie, bo mamy jeszcze akademię w dniu 10 listopada /jutro/ do obsłużenia w Domu Kultury. Wyjeżdżamy o godz 10-tej w piątek. Powinniśmy dojechać do Krakowa na godz 15-tą. Nie mam mapy Twojego miasta, ale mam nadzieję, że kierowca potrafi znaleźć hotel. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 10.11.04, 15:09 Zmieniła nam się godzina wyjazdu na 16-tą, ponieważ w piątek o godz. 14-tej mamy jeszcze pogrzeb. W dniu 9.11 br zginęli w wypadku samochodowym nasi znajomi. W Krakowie będziemy późnym wieczorem około 21-szej. Nie znam jeszcze godziny naszego występu. Coś mój internet nie działa jak należy. Dopiero teraz mogłam wejść na naszą stronę. Chyba muszę zmienić operatora. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Kla-ry 14.11.04, 13:17 ale macie fajnie.. i co ?? napiszcie w koncu o spotkaniu, jak sie poznalyscie w hotelowym foalje czy moze gdzies indziej jestem przeogromnie ciekawa. ja taz mam w planie spotkanie forumowe juz w krotkim czasie. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 14.11.04, 15:14 Niestety nie zobacze sie z Mira, kapie mi z nosa,a lzy same leca z oczu -KATAR- Cala jestem obolalo-stekajaca. Szykuje ziolka do kapieli i pod kolderke. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 14.11.04, 15:19 Ty chucherko niebiańskie! Wychodzą pewno najazdy na dom. Zdrowiej szybciutko. A ja już ostatni raz remontuję przy udziale "fachowców" . Koszmar. Następnym razem oddaję dom firmie na 2 tygodnie i wyjeżdżam. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Kla-ry 14.11.04, 16:53 ~~klaruniu, niedaj sie chorubsku..ratuj sie czym mozesz) wracaj szybko do zdrowia. ~~natla wspolczuje Ci serdecznie, ale juz chyba niedlugo koniec remonciku.... bedzie swiezo i pieknie. PS;..alescie duzo powypisywali kiedy ja to wszystko nadrobie, Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 14.11.04, 17:05 Trza się było nie byczyć tak długo. Teraz do roboty!! Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 15.11.04, 11:52 Szkoda, że się nie spotkałyśmy. Zdrowie wazniejsze, a pogoda w sobote była bardzo brzydka w Krakowie, wiec dobrze, ze nie wychodzilas z domu. Za to niedziela byla przyjemna. Po przesluchaniach 20 zespolow, ktore reprezentowaly wysoki poziom artystyczny, zakwalifikowalismy sie do koncertu laureatow. Bylismy bardzo serdecznie przyjeci przez organizatorow. Otrzymalismy mnostwo nagrod i zaproszenie na przeglad za rok. Przemila atmosfera, swietna organizacja. Dla nas byla takze bardzo mila wiadomosc, iz proboszcz parafii "Szklane Domy" pochodzi z naszych stron a mianowicie z Czarnolasu. Powspominalismy z nim wspolnych znajomych, wspolna fotografia, zadedykowalismy mu nasza wlasna piosenke pt."Kochaj zycie". Program byl nagrywany przez TV i radio, moze nas zobaczysz i uslyszysz. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 15.11.04, 12:06 Gratuluje sukcesow ? Mieliscie czas,aby zwiedzic Krakow? Tez zaluje ,ze nie moglysmy sie spotkac,ale - co sie odwlecze,to nie uciecze - Wlasnie wrocilam od lekarza-zapalenie krtani-antybiotyk. Dzwonie do meza i prosze aby po drodze z pracy kupil szalwie do plukania gardla,a On na to: - i paczke papieroskow- , jaki On domyslny! Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 15.11.04, 15:08 Nie mieliśmy czasu na zwiedzanie Krakowa. Całą prawie sobotę ( od 9.00 - 16.15) przesiedzieliśmy w auli na przeglądzie oglądając także inne zespoły. Padało, więc nie było sensu włóczyć się ulicami Krakowa. Autokar zawiózł nas do hotelu, tam zrobiliśmy sobie wspólną kolacyjkę. Natomiast w niedzielę po śniadaniu wybraliśmy się do Łagiewnik. Mieliśmy trochę czasu na zwiedzanie. W Domu Pielgrzyma zamówiłam obiad i na 14.30 pojechaliśmy na uroczystą mszę św. a o 16-tej był koncert laureatów. Wyjechaliśmy z Krakowa o godz. 19-tej, w Kozienicach byliśmy przed północą. Duże były plany co do zwiedzania Krakowa, ale niestety pogoda nam nie dopisała i nie było ani zakupów ani spaceru uliczkami Starego Miasta. Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 15.11.04, 15:21 Kiedy mam chorą krtań, często korzystam z pastylek Olbas oraz Tantum Verdep - dropsy do ssania. Są to drogie (około 20 zł.) ale skuteczne leki. Gardło dobrze jest również płukać rozcieńczoną jodyną. Życzę Ci szybkiego powrotu do zdrowia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 27.11.04, 15:05 Klarciu, idziesz za godzine na spacer po Kazimierzu? Tam wielki koncert dla Ukrainy. Ja osobiście takich imprez nie lubię. A i pogoda chyba jak u mnie: szaro, mokro i zimno. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 27.11.04, 17:57 Natluniu, nawet nie wiedzialam,ze taki koncert jest na Kazimierzu,a nawet gdybym wiedziala to bym nie poszla.Moj stosunek do tego co dzieje sie na Ukrainie jest umiarkowanie-spokojny /nie mieszac sie w sprawy innych narodow/. Na znak solidarnosci z Ukraina pozwolilam sobie wpiac w kurtke pomaranczowa kokardke i to wystarczy.Zastanawiam sie dlaczego pomaranczowy? Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Kla-ry 05.12.04, 18:19 kla-ra napisała: > Natluniu, > nawet nie wiedzialam,ze taki koncert jest na Kazimierzu,a nawet gdybym > wiedziala to bym nie poszla.Moj stosunek do tego co dzieje sie na Ukrainie jest > umiarkowanie-spokojny /nie mieszac sie w sprawy innych narodow/. > Na znak solidarnosci z Ukraina pozwolilam sobie wpiac w kurtke pomaranczowa > kokardke i to wystarczy.Zastanawiam sie dlaczego pomaranczowy? wydaje mi sie, ze chodzi tu o kolor flagi rewolucji..... Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 15.12.04, 19:17 Czemu Ty Taka i Owaka nie przylazłaś na kielicha do pokoiku oblać 3000? Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 29.12.04, 10:20 Zostało tylko 99, a ja rąbnęłam się o stówę.)))))))) Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 02.02.05, 16:50 Klaruś, odezwij się, bo stanę pod Sukiennicami i będę Cię wołać, a jak to nie pomoże to i wlezę na wieżę mariacką I będę trąbić fałszywie hejał na przemian z okrzykami. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 02.02.05, 17:04 Natlus, juz sie zglaszam,z talerzem ruskich na biureczku. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 02.02.05, 17:11 Za karę to te ruskie przerzuć na mój talerz. A w ogóle mnie nie stresuj, wystarczy, że Lili milczy i się zaczynam martwić co z nią. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 02.02.05, 17:42 Pa problem, wsiadam na miotłę i w kwadrans jestem u Ciebie , bo to miotła odrzutowa. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 08.02.05, 16:04 Kalruś, czy Ci aby w tych saniach pupa do siedzenia nie przymarzła? Jeszcze szalejesz??? A może za dużo było "malwinkowej wody" za nasze zdrowie i trafić do nas nie możesz. ) Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 08.02.05, 16:42 Sesja!!!Dom zamieniony w akademik.Gabinet od rana do wieczora zajety- projektowanie-Dzisiaj ostatni egzamin i KONIEC SESJI!!!! Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 08.02.05, 16:46 A Ty latasz z kanapeczkami. ) Masz mnóstwo czytania więc bierz się do pracy i pośmiej z nami. ))) Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 08.02.05, 20:25 Kanapeczki-oj nie,nie. Dziewczyny byly zaradne pizza. Ja wybywalam z domu. Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Kla-ry 21.02.05, 17:16 Klara! Jestem osoba podatna na sugestie. Na skutek Twego wpisu o bombowych zakupach z przeceny....poleciałam rowniez ! I co ? Nie kupiłam planowanego płaszczyka. Wydałam mnostwo kasy w sklepie z materiałami...na kostiumik wiosenny.Nie przypuszczałam nawet ,ze metr materiału moze kosztowac 125,-zł. Jeżeli krawcowa zle mi odszyje lub zle będe w nim wyglądac ...to co ? .....czyja to będzie wina? Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 21.02.05, 17:45 Ty słuchajno Krista, ja sobie wypraszam kreacje na spotkanie. Nie mam czasu na latanie po sklepach. Ale ja z racji fotelika adminki mam konszachty z takimi róznymi i załatwię śnieg na swięta. ))))) tfu, tfu, tfu ( oplułam sobie buty, jak Malwina dzisiaj)) Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Kla-ry 21.02.05, 17:55 Sorry Adminko przeszacowna ...ale to jest prywatny list do Klary. Prosze nie podczytywac.....a wiem ,ze bedzie słóńce. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 21.02.05, 18:42 prywatnie to sobie klikaj na gg, a tu jest forum. Jasne? I nie będzie śniegu, bo bym ne mogła samochodem przyjechac, ale będzie baaaaaaaaaaardzo zimno. )) Dasz Ty mi wreszcie popracowac? !! Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 21.02.05, 22:35 Krista, moja droga,pewnie powinnam cala wine wziasc na siebie. A ile to dni lazilas za kostiumem 1,2 ,3.Bo ja np za plaszczem corki chodzilam 3 dni w trzecim nasz trud zostal nagrodzony. Ale material napewno kupilas super.Po cenie moge tylko powiedziec ze byc moze jest to jedwab z welna.Material z lekkim polyskiem,mily w dotyku.Bedziesz zadowolona. U mnie krawcowa za uszycie spodnicy na podszewce bierze 100,- a za zakiet 150,- Na kostium musialas kupic najmniej 2 metry. Ale co gatunek,to gatunek i nie ma mowy aby w takim kostiumie zle wygladac. Jak bedziesz szyc,masz juz fason,jaki kolor? Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Kla-ry 28.02.05, 22:42 klaruniu....juz wrocilam, dzieki za zamartwianie.... usch....i niewiem co wiecej napisac, bo dla :miry/kristy/natli-szefowej nabazgralam, wiesz u mnie w poniedzialki zawsze sie "cos kreci" nieraz caly tydzien zanim wyjdzie na prosta, ale bede wpadac i odwiedzac....bo jak tu zyc bez was.) pozdrawiam ze skandynawska zima...usciski. Odpowiedz Link
tesunia Re: Do Kla-ry 01.03.05, 10:18 klarusiu a czy jest mozliwosc spotkania sie z Toba poza zlotem?? planujemy z siostra odwiedzic Twe miasto i tak sobie pomyslalam,ze moglybysmy sie wtedy spotkac przy malej czarnej) pozdrawiam snieznie. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry 01.03.05, 10:40 Wyslalam wiadomosci na skrzynke. Ciesze sie ogromnie ze juz jestes. Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Kla-ry 01.03.05, 12:50 Witaj Klaro,tak jak pisałaś jest to jedwab z wełną. Kolory wspaniałe i myslę,ze bedzie mi w nich do twarzy. Oczywiscie,bedzie to kostium uszyty klasycznie. Na to konto zaczęłam dietę kopenhaską.....ale to dopiero 1 dzien, skoro chminka jest na koncówce a natla jest dzien przede mna ...to i ja mogę. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 08.03.05, 10:16 Klaruś, cześć.Chciałabym ustalić wreszcie do końca. Rocznica powstania to 9 dzień miesiąca, czyli jutro minie 5 misięcy. A za miesiąc będziemy pili z okazji półroczku. Tak? Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 08.03.05, 10:31 ....a u mnie 0 st. śnieg już nie pada, ulica nawet czarna i słońce rozjaśnia chmury. Zbieraj kwiatki. Odpowiedz Link
ga10 Re: Do Kla-ry 12.03.05, 16:43 Kla-ra! gdzie jesteś? W gawiarence ciepło i miło. Zapraszam. Pozdr GA Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 21.05.05, 17:23 No właśnie, żyjesz? Pogoda za ładna? Czy komputer do ..........wymiany. )) Daj głos! Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 22.05.05, 20:50 Natluniu, jeszcze zyje,lapie oddech i wracam. Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 28.05.05, 09:26 Droga Klaro, dosc dlugo lapiesz ten oddech. Brakuje nam Ciebie na forum. Odezwij sie od czasu do czasu. Pozdrawiam Cie serdecznie. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 28.05.05, 17:30 Natychmiast, bo wylądujesz na dywaniku.....))) Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 31.05.05, 13:10 O rany,jak dawno nie bylam na "dywaniku"! Ale przypomnial mi sie moj pierwszy "dywanik" i pierwsza praca. Pozdrawiam Wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 05.10.05, 08:19 No co???!!!! Pogubiłam wszystkie kontakty......zadzwoń do mnie, proczę Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 07.10.05, 18:55 Nie uwierzysz, zostawilam telefon u znajomych i nie chce mi sie po nie go jechac. Jak odbiore to,oczywiscie zadzwonie. Buziaki Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Kla-ry 07.10.05, 20:34 Klaro ! Nie zapomnialam ! Pisałam o "podzlocikach":}}}}} z okazji rocznicy. My byłysmy we czwórkę...i to był I podzlot. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 07.10.05, 22:32 Klarcia....daję Ci najwyżej weekend na odebt=ranie komórki.....potem uważaj....wiesz na co )) A swoją drogą, cieszę się, że to nie tylko ja gubie i zapominam )) Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry - co się z Tobą dzieje????? 27.10.05, 21:31 Poproszę grzecznie na dywanik....))...ale to juz!....)) Odpowiedz Link
mira54 Re: Do Kla-ry 07.11.05, 16:43 Klaro, przesylka, ktora Ci wyslalam wrocila do mnie z adnotacja " podac dokladny adres". Musialam zle go odczytac. Bardzo Cie prosze napisz na moja poczte Twoj adres domowy. Przesle ja jeszcze raz. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry 24.11.05, 22:14 Klarciu kochana, co się z Tobą dzieje???? Daj znać. Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Kla-ry 24.11.05, 22:21 Nie wyobrazam sobie swiątecznych przygotowan bez Klary. Masz takie unikalne,sprawdzone rodzinne przepisy. Daj tylko znać,ze wszystko u Ciebie Ok! Odpowiedz Link
regine Re: Do Kla-ry 24.11.05, 22:51 No właśnie, coś długo jej nie ma....Klaro, wróć i napisz, że jest dobrze .... Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry......Klaaaaaaraaaaa!!!! 26.11.05, 09:14 No moze choć w weekend się pokażesz? Święta za pasem, a Ciebie niet........rozumiem , obowiązki, ale bez przesady.... Forum bez Ciebie jest nie to samo, Ty prekursorko ))) Odpowiedz Link
kla-ra Re: Do Kla-ry......Klaaaaaaraaaaa!!!! 11.12.05, 16:06 Po dlugiej przerwie wracam,niestety w dalszym ciagu bede pisac bardzo nieregularnie i byc moze z dlugimi przerwami.Chce bardzo serdecznie przeprosic osoby,ktore pisaly do mnie na forum ,na pr.poczte i nie doczekaly sie odpowiedzi. Od pewnego czasu jestem juz w kraju,a Seniorka w Domu Seniora. To byly ciezkie chwile i ciezkie tygodnie. Jesli ktos znajdzie watek o Domach Opieki niech go wyciagnie do gory,moje nowe doswiadczenia w tym temacie moga sie komus przydac. Serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
krista57 Re: Do Kla-ry..... 11.12.05, 17:22 Wazne ,ze jestes chociaz na krótko. Serdecznie współczuje ...niestety problemy dosięgają nas wszystkich Nawet nie wiedzialam,ze byłas poza krajem. Rowniez pozdrawiam. Odpowiedz Link
maladanka Re: Do Kla-ry..... 12.12.05, 08:07 Klaro - grunt,że się odezwałaś.I nie schowałaś różowej parasolki,prawda? Odpowiedz Link
regine Re: Do Kla-ry..... 12.12.05, 11:40 Witaj Klaruś ) Jak znajdę ten wątek, to Ci go podrzucę. Dobre rady i doświadczenia innych, zawsze sobie cenię. Odpowiedz Link
natla Re: Do Kla-ry..... 18.12.05, 19:06 Klaro, no jak to tak....przygotowania do świąt bez Ciebie? Dobijanie do 50 000 bez Ciebie? (( Odpowiedz Link
natla Ciebie zostawiłam na koniec.... 09.01.06, 19:54 .....dlaczego nas osierociłaś ???? Odpowiedz Link
natla Re: Ciebie zostawiłam na koniec.... 15.02.06, 13:21 Aleś mi frajdę zrobiła tym głupim podpisem na liście )) Żyjesz, jesteś, a to najważniejsze. Moze pobędziesz znowu trochę z nami. Odpowiedz Link
krista57 Re: witaj 03.03.06, 22:21 Klaro,wreszcie sie pojawiłas...witaj Miło,ze zaglądasz. Odpowiedz Link
natla Re: witaj 03.03.06, 23:03 Gdzie? Lece szukać Klaro, co z Tobą. _____________________________________________________ Myślisz, że możesz wszystko? Trzaśnij obrotowymi drzwiami!! Odpowiedz Link
kla-ra Re: witaj 04.03.06, 09:38 Moje drogie jestem od rana do wieczora na nogach.Najbardziej przygnebiajacy moment to ten kiedy jestem w Domu Seniora.Ciagle nie moge przyzwyczaic sie do roli odwiedzajacej,a najprzyjemniejszy kiedy jestem z rocznym szkrabem mojej bratanicy/przeprowadzila sie do Krakowa/. Na forum zagladam i ciesze sie ze jestescie. Lece do fryzjera,co by samopoczucie poprawic. Bardzo serdecznie pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: witaj 04.03.06, 09:59 No to bądź piękna i zaglądaj przynajmniej codziennie na jeden wątek, albo choć listtę podpisuj, to nie będziemy się martwic. Współczuję Ci tych odwiedzin. Odpowiedz Link
maladanka Re: hop,hop! 26.06.06, 21:47 Klaro,dzielna,pracowito forumeczko! Jak Ci tam ? Wspominasz forumowe gaduły? Byłam 2x w Krakowie ale wiedziałam,że jesteś zajęta i nie zawracałam Ci głowy. Kliknij tu do nas choć słoweczko Odpowiedz Link
maladanka Re: Klaro - pamietamy i czekamy 09.10.06, 16:11 Wiem,że nie możesz być z nami - tak bywa,jedni się cieszą,drudzy smucą... Ale pamietaj,że czekamy na Ciebie! Odpowiedz Link
krista57 Re: Klaro - pamietamy i czekamy 09.10.06, 20:06 Oczywiscie ja również pamiętam Twoją pogodną twarz i radosne wpisy.Czekamy na Ciebie! Odpowiedz Link
maladanka Re: Klaro - pamietamy i czekamy 05.10.07, 19:02 byłaś pierwszą Forumką! Niedługo stuknie nam 3 latka - uśmiechnij się do nas Odpowiedz Link