natla 17.01.05, 18:21 I kto potrafi korzystać z internetowego brydża? Próbowałam, ale mi nie wyszło. Może stworzmy forumowy stoliczek? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kla-ra Re: Kto gra w brydża? 17.01.05, 22:41 Juz w dziecinstwie nie lubilam brydzyka,bo kazali nam wczesnie chodzic spac,a rano nie mial kto przygotowac sniadania. Dlatego gram tylko w remika. Odpowiedz Link
natla Re: Kto gra w brydża? 17.01.05, 22:49 Już szłam lulać, a tu patrzę ktoś sie odezwał. Niestety. No czemu nie umiesz grać!!! Ja nauczyłam się grać z tego samego powodu, z którego Ty się nie nauczyłaś. Na złosć. Potem musiałam się zajować garami, kanapeczkami a oni grali. Więc się wkurzyłam. )) Odpowiedz Link
kla-ra Re: Kto gra w brydża? 17.01.05, 22:56 Tak stosiki kanepeczek,szklaneczek,kielisze czkow i kleby dymu. I w takiej atmosferze Rodzice moi przesiadywali do rana.Babcia gotowala obiad,i ciagle czegos w kuchni szukala,przeszkadzala ogladac teleranek. A trzeba pamietac,ze kiedys sobota byla pracujaca. Odpowiedz Link
takanietaka Re: Kto gra w brydża? 17.01.05, 23:29 Gram!!bardzo żle!!I oczywiscie mam fantastyczne karty zawsze..popieram wszystko,wszystkie kolory ..a potem bez atu tez!Niestety w momencie rozgrywania ..nie wiem co zrobic (pamietam tylko figury !Od dziesiatek juz nic!) a jak mój chłopak na mnie niegdyś krzyknął .."co sie zastanawiasz ..spod wielkiego palca!"..no to ja spod wielkiego palca...i wtedy chciał mnie zabic ..bo podobno żartował!Uczyłam sie brydża razem z przygotowywaniem sie do matury..chłopak traktował to powaznie ,przepytywał mnie z czterotreflówki,..potem wielokrotnie przy ludziach wyzywał mnie od kretynek,idiotek!!!(w sprawie brydża chyba miał racje!)obiecywał ze sie zmieni..nie zmienił sie ,a ja nie zmąrzałam..i sie rozstalismy !Został mi po nim BRYDŻ! Odpowiedz Link
natla Re: Kto gra w brydża? 17.01.05, 23:34 Ja też nie jestem orłem tymbardziej, że od 2 lat w ogole nie gram, a przedtem raz w miesiącu. Nie wiem co się dzieje, ze brydzyści wymierają. Kidyś pełno ich było. Wystarczyło tylko hasło i juz była czwórka, a w najgorszym razie z dziadkiem. Odpowiedz Link
kla-ra Re: Kto gra w brydża? 18.01.05, 09:29 Wiesz,natla zapytam sie mojego meza,czy gral w internecie w brydza.On jest w te klocki swietny przy stoliku.Graja na pieniadze i wiem,ze z tych wypadow jakas kase przynosi. Odpowiedz Link
natla Re: Kto gra w brydża? 18.01.05, 10:06 cudo. Tylko czy dam radę? A w końcu do odważnych świat należy. ) Odpowiedz Link
robertowa1 Re: Kto gra w brydża? 17.02.05, 12:02 ja gram w brydża, ale w realu. W internecie jeszcze nie próbowałam. Mam natomiast brydż 3000 na moim komputerze. Nigdy nie lubiłam grać w karty dopóki nie nauczyłam się grać w brydża. Teraz nie gram już w żadne inne gry. Gram z mężem i naszymi znajomymi ze studiów. Czasami zapraszają nas inni znajomi, jak maja ochotę zagrać. BRYDŻ JEST CUDOWNY. Odpowiedz Link
natla Re: Kto gra w brydża? 17.02.05, 22:22 No wreszcie jakas bratnia brydżowa dusza. ) Mnie w rzeczywistości jakoś ostatnio brydż nie wychodzi. Ludziska nie grają, jak na naszym forum. Może kiedyś spróbujemy tu? Odpowiedz Link
lilimarlene1 Re: Kto gra w brydża? 18.01.05, 13:28 wszelkie gry mnie potwornie nudzą. Natomiast moja córa- tak jak jej ojciec,ciągle w cos gra. Jak nie gry komputerowe to karty. Nieraz ja pytam z kim gra w internecie i wylicza mi podajac nicki np.Erwin z Kanady,Lola z Berlina ,ktoś tam z Singapuru... Odpowiedz Link
malwina52 Re: Kto gra w brydża? 17.02.05, 08:30 Grają blondynki w brydża: Blondynka 1: Pas Blondynka 2: Pas Blondynka 3: Dzwonek Blondynka 4: Pójde otworzyć Jestem karciara, ale grywam najczesciej w remika. Przynajmniej raz w miesiacy namietnie sie zagrywamy z przyjaciolmi na ile wystarczy nam sily. Oczywiscie na punkty!!!! Ten przesyt troche trwa, i znow hazardzik daje o sobie znac. Telefony ida w ruch a ja szykuje stol. Odpowiedz Link
krista57 Re: Kto gra w brydża? 17.02.05, 16:12 Zachowuje sie jak blondynka nie umiem i dlatego nie lubię grac w karty,wszyscy panowie w rodzinie przy kazdej okazji a juz szczególnie w Swieta graja...grają...grają godzinami. Czasami sie wkurzam,ze tak sie dobrze bawią... Odpowiedz Link
fifty.usa.pl Re: Kto gra w brydża? 18.02.05, 04:26 Ja gralem...zwlaszcza w ogolniaku i na studiach. Potem coraz rzadziej. Ostatnio kupilem kilka ksiazek po angielsku ( w koncu tak tu graja) i po polsku...ale trudno o czworke a turniejowo to szkoda sie "uwiazywac". Chmm, zreszta w weekendy mozna przyjemniej spedzic czas. Odpowiedz Link
malwina52 Re: ETIUDA BRYDŻOWA 04.08.05, 12:54 www.polbridge.pl/mlodziez/szkola_brydza/humor/humor03.htm Odpowiedz Link
natla Re: ETIUDA BRYDŻOWA 04.08.05, 17:37 Nic dodać, nic ująć ))) tak to wygląda, dyskusje po rozgrywkach są nesamowite i zawsze winien jest partner )) A ja ciągle, od kilku lat nie mogę zebrać 4 do brydża(( Odpowiedz Link
takanietaka Re: ETIUDA BRYDŻOWA 04.08.05, 18:46 ja bym chętnie zagrała !!gram marnie ale bardzo lubie (podobno typowe)ale zawsze mam wszystko w kartach ..i cokolwiek mój partner powie to ja tylko powtarzam o jedno wiecej..no i jakos idzie ..tyle ze z tego co zeszło pamietam tylko figury ,,i nagle sie dziwie widząc dziesiatke co bije asa...itd. Uczył mnie mój narzeczony ..musiałam kuc czterotreflówke razem z matura i iak na mnie krzyczał i przeklinał moja tepote ,ze sie obrazałam na zawsze ..ale brakowało czwartego no to mi wybaczali i od początku.........Ech ..zagrałabym sobie ..jak to było? Dzwonki i wino???(!!??). Odpowiedz Link
natla Re: ETIUDA BRYDŻOWA 04.08.05, 19:05 Jakie dzwonki i wino??? ) Poziom mniej więcej masz mój )))))) Ale brak mi gry...............to były wspaniałe wieczory, a i życie towarzyskie kwitło. No i te dyskusje............ Odpowiedz Link
takanietaka Re: ETIUDA BRYDŻOWA 04.08.05, 21:27 zażartowałam -dzwonki i wino to kiery i piki..".w pociągowej ,ludowej grze w oko" <<nigdy nic nie wiadomo)>> Odpowiedz Link
arkta Re: ETIUDA BRYDŻOWA 12.09.05, 23:00 w brydza grywalam w zeszlym stuleciu.Z chwila smierci mojego meza rozleciala sie nasza czworka,nie da sie nawet z dziadkiem,bo z kolei nasi partnerzy brydzowi rozwiedli sie.Chcialabym w realu pograc troche w karty.Znam tez remika,kanaste,tysiaca.Ostatnio nauczylam sie gry klockami.Kupilam zestaw 'Rummikub",jak wroce do Polski,moze znajde chetnych do tej sympatycznej gry.Z poprzedniego wyjazdu na antypody przywiozlam sobie zestaw do bingo,ale jeszcze go nie uzywalam. moze teraz sie cos zmieni. Odpowiedz Link
natla Re: ETIUDA BRYDŻOWA 12.09.05, 23:13 Arkto, a gdzie kotwiczysz w kraju? Może jakiś stoliczek skomponujemy? ) Odpowiedz Link
yoanna Re: ETIUDA BRYDŻOWA 12.09.05, 23:25 Mój mąż grywa namiętnie w brydża kiedy tylko jest okazja, a ja psuję jego pokerowy spokój brakiem cierpliwości do karcianych nasiadówek... I jak tu grać rodzinnie w brydża? Odpowiedz Link
arkta Re: ETIUDA BRYDŻOWA 13.09.05, 01:38 Mieszkam w Krakowie,a bilet powrotny mam na polowe listopada z mozliwoscia przebukowania do miesiaca w obie strony.Moze skomponujemy jakis stoliczek. Odpowiedz Link
malwina52 Re: remik... 12.11.05, 17:27 mam dzisiaj karciany wieczor, sprawdze swoje szczescie ))) Odpowiedz Link
regine Re: Nie gram.... 12.11.05, 18:17 Nie lubię gier w karty, ani zabaw z kartami, typu pasjans, tarot...Boję się... No chyba, że budowa domku z kart, lub "Pioruś", z wnuczką. Odpowiedz Link
b_ska56 Re: remik... 12.11.05, 20:38 Malwinko, a znasz remika "tunezyjskiego"? Zresztą może nie tylko w Tunezji grają w ten sposób,ale akurat tam się z tym spotkaliśmy.Jest chyba ciekawszy i bardziej "denerwujący",bo wyłożyć się można tylko wtedy,gdy ma się co najmniej o 1 oczko więcej niż było poprzednio na stole.Czasami konieczna do wyjścia liczba oczek dochodzi do stu!A zaczyna się jak zwykle od 51 i oczywiście sekwensy i trzy jednakowe obowiazują.Spróbuj!Powodzenia! Odpowiedz Link
malwina52 Re: remik... 12.11.05, 22:03 emocjonujacy to napewno,dzieki, sprobuje namowic kolezanki, oczywiscie przegralam bo jednym okiem ogladalam Fakty ))) Odpowiedz Link
kesaira Re: Kto gra w brydża? 12.11.05, 22:44 Kiedys gralam w brydza, ale ...slabo, ze wstydem wyznaje. Odpowiedz Link
mira54 Re: Kto gra w brydża? 12.11.05, 23:24 Nigdy nie gralam w brydza, jedynie w tysiaca. Odpowiedz Link
kesaira Re: Kto gra w brydża? 12.11.05, 23:55 W tysiąca też grałam... W brydża czasem z moim partnerem wyfrywalismy. Nie ma co wspominać - stare dzieje...niestety koniec kropka Odpowiedz Link