bubliczka 21.06.05, 09:55 na lace pod lipami koc juz rozlozony na zielonej trawie, chlodno od strumienia... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maladanka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 10:03 Bubliczko - a może na kawę do Gawiarenki wstapisz? albo kocyk tam przeniesiesz? a masz jakieś zwierzaki? Wiesz,wspaniały link dałaś w Twoim wpisie o PRL - czytania strasznie dużo więc sobie dawkuję forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29&w=25179694 Odpowiedz Link
bubliczka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 10:31 Zwierzakow wlasnych nie mam - obserwuje wszystkie sasiedzkie koty i pieski i rozpuszczam zima sikorki kupujac im od 1 dnia adwentu do 1 dnia wiosny specjalne orzechy. Latem skubane przyfruwaja z przychowkiem na moj balkon i pewnie pokazuja to miejsce. Moze sa juz uzaleznione? Przypomnialas mi o watku - tez musze sobie poczytac ciag dalszy przy okazji. A do Gawiarenki wpadne przy okazji bez koca na lody jagodowe - moze sa takie? Bywaly najpyszniejsze k i e d y s t a m w Juracie. Zycze Ci milego, letniego dnia. Odpowiedz Link
bubliczka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 11:06 No chyba wyloze piknikowe klamoty z koszyka. Nazbieralam kwiatkow z laki i jest piekny bukiet powitalny. Moze by wianki dla wnusiow uplesc? Odpowiedz Link
vogino55 Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 11:09 Schłodźcie jakieś piwko w Gawiarence wpadnę na godzinkę późnym wieczorkiem Pozdrawiam Wojciech papapa())) Odpowiedz Link
tofika Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 11:19 bubliczko witaj ,,,mimo, ze nie zdarzylam cie powitac to na koc ide odrazu tym bardziej ze popracowalam od wczesnego raniuska,, wiec z koszykiem ..mam schlodzony podpiwek to poznamy sie przy skromnym wiwatku ..i juz bedziemy sobie debatowac w zacisznym miejscu piknikowym,Tofika)))))))))))))) Odpowiedz Link
bubliczka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 11:26 podpiwek - coz to za delicje? Wydaje mi sie, ze znam nazwe z czasow licealnych - robilo sie domowym sposobem taki piwny napoj? Czy tak? No chetnie, bardzo chetnie - i zmotoryzowanym nie szkodzi, tak mysle. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 14:23 i posnely dziewczyny tak im dobrze po tym podpiwku, robilo sie i butelki po oranzadzie takie zamykane na kapselek pasowaly do tego, a czasami jak strzelal piana po wszystkim ))) ale smaku nie pamietam Odpowiedz Link
bubliczka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 14:56 No rzeczywiscie jakos taki bez(ludny)ten piknik. A myslalam, ze Axsa sie pojawi i sztalugi wirtualnie rozstawi i nas zadziwi plenerowym malowaniem. Jeszcze poczekajmy, jeszcze sie nie spieszmy jak spiewala piosenka. Kocham takie drzemki - czyli kontemplacyjne lezenie bykiem na lonie natury z trawka w zebach. Odpowiedz Link
tofika Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 15:04 Nie spimy ..nie nie .. tym bardziej , ze czeka nas najkrotsza noc swietojanska, a tu nagle "fakty "podaly informacje ze sluzy ona wielkiej milosci ,,, wiec majac polowe moze jakos.....dogadamy ,,nie majac -trzeba ryszyc w poszukiwanie,,i nie wiadomo czy w pospiechu blednie nie trafi sie , jak dobrze ze jestesmy tylko po malo % podpiwku ... to do Nocy ..jeszcze mozna wiele zdzialac..powodzonka zycze)))) Odpowiedz Link
bubliczka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 15:27 serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,2774737.html?x=39 prosze a oto dla rozrywki zdjatka z wyzszych sfer polityczno-rzadowych do przejzenia Odpowiedz Link
marylka9 Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 19:21 ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> .·´¯`·.. ><(((º>`·.¸¸.·´¯`·.¸¸><(((º> Przyniosłam rybki na grila na letni piknik. Odpowiedz Link
bubliczka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 19:21 No mialam zamiar do odwrotu trabic ale moze jeszcze poznym wieczorem ktos dotrze albo i noca przy pelni ksiezyca popiknikujemy? Odpowiedz Link
bubliczka Re: Zapraszam na letni piknik 21.06.05, 19:24 Te zlote rybki to sama odlowilas? Odpowiedz Link
marylka9 Re: Marylko 21.06.05, 19:26 Cztery rybki a my tylko dwie. Upieczemy jak ktoś jeszcze przyjdzie. Odpowiedz Link
marylka9 Re: Marylko 21.06.05, 19:27 A może rozpalimy grila, to zapach zwabi inne dziewczyny a może też jakiegoś chłopczyka. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Marylko 21.06.05, 19:30 >))))))))> >)))))))))> Przyniosłam szczupaki i dolączam do Was. Odpowiedz Link
marylka9 Re: Śmieszne te szczupaki 21.06.05, 19:33 Ryby już jest dużo. Przydałby się jakiś napitek. Polecę coś wykombinować. Odpowiedz Link
marylka9 Kradziona Sangria 21.06.05, 19:39 Skladniki i ich ilosc: 1 kieliszek koniaku lub brandy, 2 kieliszki likieru pomaranczowego, 1 butelka wina czerwonego półwytrawnego, 1 laska cynamonu, owoce (pomarańnze, jablka, winogrona, brzoskwinie, ananasy - duza dowolnosc), duzo lodu. Sposob przygotowania: Wziac duzy dzbanek i wypelnic w 1/4 lodem, wlać koniak i likier pomaranczowy, wrzucic pokrojone owoce, zalac winem, dorzucic laskę cynamonu. Uwagi dodatkowe Jak ktoś lubi może doslodzic ale nie polecam. Można pic od razu, lepiej jednak poczekac jakas godzinke zeby sie wszystko "przegryzlo". Przepis prosto z Hiszpani, idealny na upalne lato ale nie tylko... (czyt. sangrija) Odpowiedz Link
bubliczka Re: Kradziona Sangria 21.06.05, 21:11 a ja mam dlugie slomki do tej wspanialej sangrii i z dlugiej slomki w magicznym kregu popijemy, zeby bylo calkiem odlotowo jak mawia young generacja. Zaznaczam, ze mozna latwo przeholowac i grozi kac gigant. Odpowiedz Link
bubliczka Re: Kradziona Sangria 21.06.05, 21:18 Ustawiam adapter bambino - przynoscie plyty Odpowiedz Link
ligia12 Re: Kradziona Sangria 21.06.05, 21:29 Witam,a ja biedna mam dyzur może uda mi sie na chwilke wpaść do Was! widzę,że zapowiada sie wspaniały wieczór. Odpowiedz Link
zlapalamoddech Re: Kradziona Sangria 21.06.05, 22:06 Zaglądam, a tu gril, rybki i drinki. Miłej zabawy. Odpowiedz Link
bubliczka Re: Kradziona Sangria 22.06.05, 00:00 Cicho wszedzie, glucho wszedzie - zacieramy ekologicznie slady i hajda odwrot. Milo bylo. Odpowiedz Link
vogino55 Re: Fiu fiu,,,,,, 22.06.05, 00:16 Nawet trawę wyprostowały !!!!!!!!! to idę dalej Odpowiedz Link