gwiazda37 04.11.05, 22:46 Macie kochani sposób na ..... czkawkę? Chłopina mi się zaczka.........już nie ma siły........nie pomaga picie zimnej wody, przestraszanie, oddychanie nosem itp......... Co robić? żal mi go bo to męczy....... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
natla Re: Sposób na... 04.11.05, 22:59 mam! Woeczkiem nylonowym otoczyć szczelnie nos i usta i oddychać ile się da. Sprawdzone na pewnej kobiecie, która miał potworne czkawki. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Sposób na... 04.11.05, 23:17 o tym samym pomyslalysmy, zawsze to chlop byloby szkoda Odpowiedz Link
natla Re: Sposób na... 04.11.05, 23:38 Kurcze, Gwiazdeczko, napisałam : ile się da....myślę, że samobójstwa nie planuje )) Odpowiedz Link
maladanka Re: Sposób na... 05.11.05, 01:28 nie wiem dlaczego natychmiast mam czkawkę po napiciu się koniaku bez popicia? to jest okropne ale tak mam... na czkawke pomaga mi picie wody z jednoczesnym zatkaniem nosa ..tak prawie do braku tchu i wody w garnuszku. Odpowiedz Link
malwina52 Re: Sposób na... 04.11.05, 23:14 jak jest ambitny to moze sie w tym worku udusic ale jak skuteczny to warto musze zapamietac pamietam, ze mama zawsze mowila polknij lyzeczke cukru i popij woda ale to chyba nie bylo skuteczne Odpowiedz Link
jadwiga_r Re: Sposób na... 04.11.05, 23:18 Jeżeli trwa długo np. godzinę i dłużej, to nalezy zgłosic się do lekarza. Długotrwała czkawka może być objawem poważnych chorób. Wpisz w GOOGLE "czkawka" i wyświetli Ci szereg artykułów na jej temat. Odpowiedz Link
axsa Prosty, niezawodny 05.11.05, 16:29 Trzeba połknąć raz po raz jakby tę samą ślinę, nie oddychając w tym czasie. Za moment może się "odbić", ale czkawka przejdzie natychmiast. Odpowiedz Link
zlapalamoddech Re: Prosty, niezawodny 05.11.05, 17:02 lekarz potrzebny...nie należy bagatelizować Odpowiedz Link
natla Re: Prosty, niezawodny 05.11.05, 17:45 Zwróćcie uwage, że wszystkie nasze rady powodują nieoddychanie , więc może po prostu zatrzymać oddech jak długo się da.....Chyba się pójdę dziś upić do Gawiarenki, żeby dostać pijackiej czkawki i wypróbować, tylko patrzcie co wyjdzie, bo ja mogę nie pamiętać )) Odpowiedz Link
regine Re: Prosty, niezawodny 05.11.05, 18:13 Jednak polecałabym niezwłoczną wizytę u lekarza...Na przykład gastrologa. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Sposób na... 05.11.05, 22:42 Byłas blisko Malwinko z tym cukrem,/wez łyzeczke cukru i dodaj pare kropelek octu/kiedys mama zawsze nam ta miksture na czkawke podawała ze skutkiem. Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Sposób na... 05.11.05, 18:32 Świetne sposoby. Po prostu swietne!! Kiedy denat przestał czkać? Który zposób był OSTATECZNIE skuteczny? Który jest najszybszy? Teściowa właśnie dostała czkawki!! Prosze o szybką odpowiedź, bo baaaaardzo chciałbym jej pomóc!! A jeszcze mamusi samo przejdzie!!(( Odpowiedz Link
gwiazda37 Re: Sposób na... 05.11.05, 20:28 Nadal czka.......a że jest uparty jak osioł nie chce iść do lekarza....... Żaden sposób nie zadziałał..........ja też już mam dość czkającego faceta w domu.......(( Odpowiedz Link
dankarol Re: Sposób na... 05.11.05, 20:46 Mnie w dzieciństwie zawsze w takiej sytuacji kazali podnosić do góry ręce Odpowiedz Link
gwiazda37 Re: Sposób na... 05.11.05, 21:15 Jeszcze raz próbował z tym woreczkiem na nosie i ustach........... Udało się........narazie nie czka. Obyśmy przespali noc bo ja też jestem zmęczona..... Natla, dzięki serdeczne i duża buźka )) Odpowiedz Link
natla Re: Sposób na... 05.11.05, 22:28 Aleś mnie rozśmieszyła, aż klawiatura pod rękami skacze. Czkawka mnie zawsze rozśmieszała, a Twoje perypetie .....))))))))))).....ta czkająca połówka obok w łóżku.....no nie mogę....)....nie gniewaj sie. Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Sposób na... 05.11.05, 22:48 A mamusi tez przeszło. Wystarczyło ją lekko przestraszyć. Tylko teraz dostała dziwnego kaszlu. Macie jakieś sposoby? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Sposób na... 05.11.05, 22:53 Wyobraz sobie,ze przeszło...ale z Ciebie wesołek,zaczepny jestes /czarny humorku/człek sie moze na smierć /zaczkac/a Ty sobie jaja robisz,,) Odpowiedz Link
yoanna Re: Sposób na... 05.11.05, 22:56 Jakie jaja? Na jaja są pewnie inne sposoby)) ciiii..... Odpowiedz Link
yoanna Re: Sposób na... 05.11.05, 23:03 A wiesz,że własnie na chybił trafił otworzyłam wątek o torebkach i co? I znowu jaja...na samej górze )) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=21305807&wv.x=2&v=2&s=0 Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Sposób na... 05.11.05, 23:12 Ale to nie jedyny post o jajach w tym wątku. Czytałaś wcześniejsze? )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Sposób na... 05.11.05, 23:20 Własnie przed chwilka poczytałam sobie o /jajach/yoanna mi podrzuciła.A ja sobie/swintucha/o innych jajeczkach pomyslałam,,,,ech..to moja wyobraznia))) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Sposób na... 05.11.05, 23:37 Dobra wyobraźnia, dooobra! To moja jest do baaani! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Sposób na... 05.11.05, 23:43 Nie wierzę Ci!! czarny humorku,kokietujesz co?jak moze byc wyobraznia do bani? Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Sposób na... 05.11.05, 23:54 Wiem, żem oryginał kiepski, Bo zawartość tej torebki Nie szokuje żadnej pani - - wyobraźnię mam „do baaani”!!! Tak napisałem w wątku o torebkach i nikt - ale to nikt nie zaprzeczył! Wię chyba prawda nie!?? (( Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Sposób na... 06.11.05, 00:02 Ja zaprzeczyłam,CZARNY HUMORKU masz wyobraznię i basta!!!Spadam do łózeczka,zycze wszystkim miłych i spokojnych snów,)) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Sposób na... 05.11.05, 23:15 A poczytałam sobie ,dzieki nie złe jaja..mozna sie posmiać i o to chodzi) Odpowiedz Link
krista57 Re: Sposób na... 05.11.05, 23:31 przypomniało mi sie przy okazji kiedys bardzo czesto używane slowo "czniam". Czniam na wszystkie problemy te ważne i te nieważne. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Sposób na... 05.11.05, 23:34 Czniam...to znaczy;mam to gdzies? olewam?cos chyba koło tego co?ale słowo czniam-dotad było mi obce,teraz juz nie) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Sposób na... 05.11.05, 23:08 Zaraz tam zaczepny. I w dodatku wesołek. Skądże znowu!! Tylko ... ... poooomóc chciałem. )()( Odpowiedz Link