Dodaj do ulubionych

nasza władza

• kryzar może to tylko plotki? 21.07.06, 15:01
      a może i nie
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60935,3498090.html
      • vogino55 Re: może to tylko plotki? 21.07.06, 15:45

• kryzar poseł jak prezydent czy premier 22.07.06, 16:54
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3497701.html
          cos nam nasa włada się szarogęsi
    • kryzar wysoki płot 26.07.06, 15:16
      ma chęć postawić nasza władza, aby odgrodzić się od chamstwa.
      Proponuje zrobić wysoki płot, wrota i zamknąć towarzystwo na kłódkę od zewnątrz.
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3506746.html
      • dankarol Re: wysoki płot 26.07.06, 15:38
        a klucze wyrzucić
        • natla Re: wysoki płot 26.07.06, 17:01
          ...do Gopła
          • kryzar a Gopło głębokie chociaż? 26.07.06, 17:56
            bo nie wiem
            • kryzar już wiem 26.07.06, 17:59
              takie sobie
              Jeziora: Gopło

Gopło to największe w Wielkopolsce jezioro rynnowe i jedenaste co do wielkości w Polsce. Jan Długosz określił je jako Mare Polonicum.

Jego powierzchnia wynosi 2155 ha, długość 25 km, szerokość 0,5 - 2,5 km, a głębokość maksymalna 16,6 m. W dawnych czasach Gopło było znacznie większe, jednak na skutek prac nad uregulowaniem Noteci poziom wody obniżył się o niemal 1,5 m. Ze względu na wyjątkowe walory historyczne i przyrodnicze, w latach sześćdziesiątych jezioro i okolicę planowano objąć ochroną jako Goplański Park Narodowy, ostatecznie jednak powstał tu tylko Nadgoplański Park Tysiąclecia.
              • e-baba Re: już wiem 26.07.06, 18:03
                Za płytko, jeszcze jakiś oszołomiony oszołom gotów jest nawet z narażeniem
                zycia, wyłowić ten klucz.
                • dankarol Re: już wiem 26.07.06, 18:16
                  no to w takim razie najlepiej będzie ten klucz do Hańczy wrzucić
                  geografia.servis.pl/jezioro_hancza.php
                • natla Ok. 44 m wystarczą? 26.07.06, 18:58
                  ,,,,,wrzucamy w takim razie do Mamry wink) moze się potopią, szukajac wink)
                  • natla Ach, zapomniałam...... 26.07.06, 19:03
                    ....mamy jeszcze Morskie Oko, ok 50m. A w ogóle chętnie podejmę się
                    dostarczenia w okolice Japoni i wrzucenia do rowu wink)
                    Możena jeszcze uzyc procę i w kosmos wystrzelić wink)
                    • kryzar nic nie rozumiem 26.07.06, 19:19
                      wszyscy narzekają na rząd, sejm i ogólnie mówiąc władze, a wskaźniki rosną.
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,55670,3507968.html
                      Z tego należy wyciągnąć wniosek, że lud z władzy zadowolony
                      • e-baba Re: nic nie rozumiem 26.07.06, 19:25
                        Przecież, Kryzar, to proste. Po prostu - lud lubi igrzyska. A ta władza
                        dostarcza ich w nadmiarze.
            • natla Re: a Gopło głębokie chociaż? 26.07.06, 18:53
              Kilkanaście metrów...na mały kluczyk wystarczy, a i symbolika się liczy wink)
              • e-baba Unia się zezłościła - zmarnowaliśmy jej fundusze 27.07.06, 17:39
                Jak stwierdził Europejski Trybunał Obrachunkowy - Pieniądze przekazane Polsce w
                ramach tzw. funduszu dla Obszarów o Niekorzystnych Warunkach
                Gospodarowania "nie zostały dokonane zgodnie z zasadami wspólnotowymi". I
                ostrzega: "podległe mi służby rozważają wystąpienie z propozycją wyłączenia
                niektórych wydatków tego sektora z finansowania wspólnotowego". Co się tłumaczy
                na nasze, że będziemy musieli zwrócić to, co wypłaciliśmy rolnikom, a może
                nawet Bruksela skasuje w Polsce program ONWG.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3510132.html
                "Z misją ostatniej szansy jedzie dziś do Brukseli delegacja rządu. Będzie
                przekonywać Komisję Europejska, by nie karała nas za łamanie unijnego prawa".

Czy nasza władza nie mogła pomyśleć wczesniej, że jeżeli pieniądze otrzymuje
                się na określony cel i pod określonymi warunkami - to zwykła przyzwoitość
                nakazuje warunki postawione przez ofiarodawcę spełnić?

• dankarol Re: Unia się zezłościła - zmarnowaliśmy jej fundu 27.07.06, 17:44
                  Oj Babo nasza władza wie wszystko lepiej.
                  • e-baba Re: Unia się zezłościła - zmarnowaliśmy jej fundu 27.07.06, 17:50
                    Masz rację. Co ja tam, głupia baba - na władzy się rozeznaję. Przecież ja
                    władzy nawet nad własnym kotem nie mam.
                    Może w polityce to tak trzeba - najpierw popsuć, a potem tak pięknie sie
                    płaszczyć, przepraszając? Może to w stosunkach wspólnotowych taka postawa jest
                    wymagana?
                    • natla Re: Unia się zezłościła - zmarnowaliśmy jej fundu 28.07.06, 00:37
                      Ale jaka będzie VICTORIA jeżeli coś załatwią, w co oczywiście wątpię.
                      • kryzar nasz premier ma w sercu 28.07.06, 17:13
                        budowę świątyni a my, motłoch, będziemy płacić za to. Mały człowiek z marzeniami o wielkich budowlach.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3513383.html
                        • e-baba Re: nasz premier ma w sercu 28.07.06, 22:52
                          Tak zdecydowanie odcina się nasz premier, podobnie jak i reszta rządzących, od
                          czasów minionych, a marzenia zupełnie jak z tamtej epoki: "Niech sie mury pną
                          do góry (...)".
                          • kryzar podsumowanie naszej władzy 29.07.06, 07:22
                            przez karola Modzelewskiego. Szkoda, że ten mądry człowiek tylko okazjonalnie zabiera głos.
                            serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34591,3513750.html
                            • natla Re: podsumowanie naszej władzy 29.07.06, 11:21
                              Ciekawy artykuł. Fajnie, że takie podrzucasz.
                              • kryzar nasza władza bierze wszystko 01.08.06, 08:03
                                sami fachowcy w stacjach radiowych. Jeden zna się na prądzie, drugi wentylatorach, a inny na wszystkim i wszyscy "bezpartyjni fachowcy ". Aby tak dalej
                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3519727.html?as=1&ias=2
    • kryzar kampania prezydencka rozpoczęta 01.08.06, 19:24
      oczywiście mam na myśli prezydenturę kraju
      kmarcinkiewicz.blog.onet.pl/2,ID118845329,index.html
      mnie te wypowiedzi nie zachwyciły, po nauczycielu nawet fizyki spodziewałam się więcej. No cóż, nie można żadać za wiele
      • kryzar łapanie wyborców 02.08.06, 08:12
        na lep abolicji maturalnej
        www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060802/kraj/kraj_a_1.html
    • kryzar LPR nadal biera wyborców 02.08.06, 11:35

ciekawe podejście do sprawy podatku. Im więcej dzieci tym mniejszy podtek. Przecież rodziny wielodzietne / z małymi wyjątkami/ nie płacą podatku wcale, ponieważ dochody są zbyt małe nawet na 1 osobę. To i tak cud,że jakoś dają sobie radę.
      Kara śmierci dla pedofila mordercy - jestem przeciw karze śmierci.Kara śmierci to też zabójstwo tylko wykonywane w majestacie prawa.
      Jak dla pedofila to i dla wszystkich morderców należałoby wprowadzić, a wykonywać ją powinni tylko członkowie LPR-u/najlepiej posłowie/.
      No i ostatni projekt ciąża zagrażająca życiu kobiety nie upoważnia do aborcji. Kobieta, to nie człowiek to inkubator i trudno jak nie przetrzyma ciąży znajdzie się następna. Ciekawe podejście do sprawy, to może wymyśleć tylko skrajny idiota.
      a tu wklejam art. na dowód ,że nie zmyślam
      serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,3522809.html
      Dopiero teraz rozumiem przeklęstwo "obyś żył w ciekawych czasach"
      • kryzar LPR w akcji 02.08.06, 11:54
        www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1585&news_id=114668&scroll_article_id=114668&layout=1&page=text&list_position=1
        LPR to grupa hipokrytów, ale ma władzę, więc może więcej
        • e-baba Re: LPR w akcji 02.08.06, 22:18
          I zdarzyło sie to właśnie w sierpniu. A przecież o abstynencję szczególnie
          właśnie w tym miesiącu apelował biskup tarnowski Wiktor Skworc. Prosił, by w
          miesiącu maryjnym, bogatym w historyczne rocznice, nie spożywać napojów
          wyskokowych. Podobne apele formułują także inni duchowni.
          fakty.interia.pl/prasa/news/Kto_pos%B3ucha_apelu_o_abstynencj%EA,776435,16

Czyżby bogobojna LPR za nic miała apele duchownych? Czy tylko pod adresem
          maluczkich są one kierowane?
          • e-baba Zakazane obrazki 02.08.06, 22:24
            Podobno w demokracji powinna byc wolność słowa. Ale przecież nikt nie mówił o
            wolności obrazu.
            I efekt - Posłowie chcą zakazać dziennikarzom pokazywania z sali Sejmu takich
            scen jak puste ławy, ziewanie, wertowanie gazet itp.:
            fakty.interia.pl/galerie/Kraj/Zakazane_obrazki/zdjecie,279981,1
            • dankarol Re: Zakazane obrazki 02.08.06, 22:53
              Jeszcze trochę i będzie można tylko pozytywne wiadomości podawać i portrety po
              korekcie umieszczać
              • kryzar a to szczyt elegancji naszej obecnej władzy 04.08.06, 00:28
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3526232.html
                • kryzar a może pan minister by dał nam parę lekcji 04.08.06, 00:32
                  jak zarobić w krótkim czasie. Będę pilnie sie uczyć
                  www.se.com.pl/se/index.jsp?place=mainLead&news_cat_id=1309&news_id=114790&scroll_article_id=114790&layout=1&page=text&list_position=1
                  • kryzar nasza władza daje nam szansę 04.08.06, 00:35
                    można skorzystać do 11 sierpnia 2006
                    www.zw.com.pl/apps/a/tekst.jsp?place=zw2_a_ListNews1&news_cat_id=1030&news_id=92291
    • kryzar biedni wybrańcy narodu 04.08.06, 08:50
      serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3527593.html
      kafelki w kuchni i zmywarka za 15tysięcy złotych? Te kafle to chyba złote?
      Kosztowna ta nasza władza produkująca buble prawne, ale mamy to cośmy wybrali.
      • natla Re: biedni wybrańcy narodu 04.08.06, 09:47
        Nawet mi przez myśl nie przeszło, ze posłowie mają też fundusz socjalny. Niby
        to oczywiste, a jednak......
        Wybrańcy narodu, którzy na nim żerują. Bo im sie to należy, za ciężką pracę.....
        no nie, ziemniaki mi sie w piwnicy przewracają (jak to mawiała pewna moja
        znajoma).
    • kryzar Re: nasza władza 04.08.06, 12:39
      Polskie sądy są zajęte tylko naszymi wybrańcami, więc nie dziwota , że sprawy zwykłych śmiertelników ciągną się latami . A swiadkowie w sprawach poselskich będą przesłuchiwani jak w poniższym cytacie. Będą tortury czy inne sprawdzone w przszłości sposoby?
      >Jeżeli zostaną przesłuchane w odpowiedni sposób, na pewno powiedzą wiele ciekawych rzeczy.<
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3512079.html
    • kryzar Re: nasza władza ma fantazję 05.08.06, 10:28
      nie mam nic przeciw młodym ludziom, ale tam gdzie w grę wchodzi bezpieczeństwo ludzi potrzeba odpowiedzialnego i doświadczonego człowieka. Czym zapracował ten młody człowiek na tak odpowiedzialne stanowisko
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3530589.html
      • kryzar mamy za dużo terenów chronionych 07.08.06, 09:49
        więc trzeba zapieprzyć/przepraszam za wyrażenie/ wszystko. Najlepiej zabetonować, zbierać śmieci z całej Europy itd, itp.
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3533332.html
        Zlikwidować parki narodowe, bo wszystko kosztuje i zostawić samych zwolenników jedynie słusznej partii.
        • natla Re: mamy za dużo terenów chronionych 07.08.06, 10:11
          Właśnie mi ręce opadły, a mam dziś tyle pracy.
          • wiktoria53 Mam nadzieję, że premier się opamięta!!!!!! 07.08.06, 10:51
            Przy okazji podam stronkę, na której można zapoznać się z polskimi obszarami
            Natura 2000.

natura2000.mos.gov.pl/natura2000/pl/jednostki.php
            • kryzar Wiktorio53 07.08.06, 12:00
              chyba za wysoko oceniasz naszego pierwszego ministra.
              Ja niestety nie mam złudzeń, podcinamy gałąź na której siedzimy
            • kryzar Wiktorio53 07.08.06, 12:11
              dzięki za stronę, z przyjemnościa pooglądam i zapisałam do ulubionych
              Pozdrawiam Kr
              • e-baba Jak nasz kraj i nasza władzę widzi Europa? 07.08.06, 21:06
                "Przez przypadek w piątek premier Jarosław Kaczyński ogłosił klęskę swojego
                rządu – potwierdził, że sytuacja Polski na arenie międzynarodowej pogarsza się.
                Polska ma trudności wizerunkowe za granicą – przyznał. Zapomniał jednak dodać,
                że to on wraz z bratem i kilkoma kolegami z rządu jest główną
                przyczyną „trudności wizerunkowych”.

Po 10 miesiącach rządów PiS-u Polska coraz częściej odbierana jest jako kraj
                ksenofobów, fundamentalistów katolickich i nacjonalistów, rządzony przez grupkę
                pieniaczy i nieudaczników.(...)"

Cd. o wizerunku naszego kraju i powołaniu specjalnego „pełnomocnika do
                kształtowania i ochrony wizerunku Polski za granicą”:
                www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006080702

I Polska aspiruje do miana europejskiego kraju? Jak się okazuje - sama formalna
                przynalezność to jednak za mało.

• kryzar Re: Jak nasz kraj i nasza władzę widzi Europa? 07.08.06, 21:52
                  sytuacja na arnie międzynarodowej sama się nie pogarsza. Mamy wybitnych
                  fachowców w odzyskanym przez PiS MSZ-cie, więc pracują i robią co mogą. Widać
                  nie wiele mogą, bo nie wiele wiedzą. Traci się twarz szybko, a odbudowuje
                  bardzo wolno. Ale my lubimy być inni od wszystkich.
                  Wyróżnia nas europarlamentarzysta wielbiący Franko, obrażalscy bliźniacy, hoły
                  składane Pinochetowi ,"grzebanie w trupach" a całkowity brak zainteresowania
                  teraźniejszością i przyszłością.
                • natla Re: Jak nasz kraj i nasza władzę widzi Europa? 07.08.06, 22:04
                  Odkrywcza Wiktorio, stronka super.
                  E-babsko, to okropne co "cytujesz"......czy na zachodzie biorą pod uwagę, ze TO
                  jednak tylko część społeczeństwa popiera? Choć kurcze, jak patrze na sondaże,
                  to juz nic nie wiem.
                  • wiktoria53 Stronka super? Sama już buszowałam w niej:) 07.08.06, 22:36
                    Miło mi, że podoba się.Jeżeli temat mnie interesuje, zawsze szukam więcej
                    informacji w necie.I tyle.
                    • kryzar nasza władza narzeka na warunki 09.08.06, 11:07
                      w hotelu sejmowym. Nikt nikogo nie zmusza do mieszkania w hotelu, każdy poseł może sobie wynająć mieszkanie w mieście lub nawet kupić.
                      Do posłowania jak na razie to chętnych więcej niż na uczelnie, więc niech nie narzekają, wszyscy idą dobrowolnie
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3537665.html
                      • e-baba Niezatapialny dyrektor będzie budować autostrady 10.08.06, 19:42
                        "Janusz Fota, który od dyrektorskiej posady w stołecznym Zarządzie Dróg
                        Miejskich wolał mieszkanie zdobyte dzięki protekcji, ma teraz kierować
                        budowaniem autostrad (...)
                        54-letni Janusz Fota wygrał konkurs na szefa Generalnej Dyrekcji Dróg i
                        Autostrad, która buduje i zarządza autostradami oraz drogami krajowymi. Konkurs
                        na zlecenie Ministerstwa Transportu przygotował Urząd Służby Cywilnej. Wyniki
                        ma jeszcze zaakceptować minister transportu Jerzy Polaczek.
                        Fota kierował już Generalną Dyrekcją Dróg Publicznych przed 2002 r. Kilka lat
                        temu był też szefem Zarządu Dróg Miejskich w Warszawie, ale niczym szczególnym
                        się tam nie wykazał. Wiele jego decyzji okazało się wręcz kompromitujących. Za
                        700 tys. zł kupił tzw. remonter, austriacką maszynę do łatania dziur, która w
                        warunkach warszawskich okazała się nieprzydatna i zalega w bazie ZDM. Za rządów
                        Foty pojawiły się kolejne opóźnienia w budowie Trasy Siekierkowskiej. Pod
                        nadzorem Foty przetargi po cenach dumpingowych wygrywało Miejskie
                        Przedsiębiorstwo Robót Drogowych, które rządzący miastem politycy PiS
                        podejrzewali o udział w tzw. układzie drogowym. Miała to być nieformalna zmowa
                        firm remontujących ulice i stale wygrywających przetargi. Za rządów Lecha
                        Kaczyńskiego w stolicy MPRD rozkopało na wiele miesięcy ważne skrzyżowania i
                        ulice(...)"
                        gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33182,3537448.html
                        Co z tego, ze kierował już Generalną Dyrekcją Dróg Publicznych i żadnych zasług
                        na tym stanowisku nie miał (a jako szef Zarządu Dróg Miejskich w Warszawie
                        wręcz się skompromitował)? To było przecież przed 2002 r., wszystkiego sobie
                        przecież jeszcze nie załatwił? Dajmy mu więc szansę, niech się człowiek całkiem
                        urządzi...
                        • e-baba Senator Samoobrony kradł prąd? 10.08.06, 19:46
                          To chyba niemożliwe, aby polski parlamentarzysta mógł dopuścić się tak
                          pospolitego przestępstwa? A jednak, i to w czynie ciagłym, bo 5 lat to kawał
                          czasu. Ale przecież 20 tysięcy złotych piechotą nie chodzi...
                          No cóż, w biednym kraju i senator musi ograniczać swoje wydatki.
                          serwisy.gazeta.pl/wyborcza/1,34513,3539858.html
                          • e-baba Posłanka z Samoobrony śpiewa na weselach 10.08.06, 20:01

"Czy można wynająć posłankę, by zaśpiewała na weselu? Ależ tak! Marzena Paduch
                            z Samoobrony nie tylko śpiewa, ale jeszcze gra na saksofonie (...).
                            Marzena Paduch gra i śpiewa na weselach w zespole SAX wraz z mężem i szwagrem.
                            Na stronie internetowej zespołu z podradomskiego Zwolenia są zdjęcia z
                            solistką, historia kapeli, jej skład. Dzwonię, by upewnić się, czy skład się
                            nie zmienił od jesieni, gdy solistka zdobyła poselski mandat.
                            - Nie - odpowiada mąż posłanki Piotr Jarosław Paduch.
                            - Ale czy na pewno posłanka zaśpiewa na weselu, jak zamówię zespół?
                            - Zaraz zapytam - mówi pan Piotr i krzyczy: Pani poseł, pani tu dzwoni i pyta,
                            czy pani zaśpiewa? Słychać, jak pani poseł się zgadza.
                            - Nadal pani gra i śpiewa na weselach? - pytam Marzenę Paduch. - Oczywiście.
                            Nie opuściłam żadnego grania, mimo że ciężko to pogodzić z pracą w Sejmie -
                            odpowiada posłanka (...)".
                            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,3536122.html
                            Macie rodzinną imprezę? Zadzwońcie, podobno posłanka nie bierze honorarium. Ale
                            czy towarzyszący jej zespół równiez występuje za darmo - tego nie wiem.
                            Szczegółowe informacje prawdopodobnie można uzyskać tutaj:
                            firmy.pkt.pl/firma/sax__zespol_muzyczny_cmF5MDVfMzc1M19NdXp5Y3lfX2Jhc2U=.html

Chyba jednak - mimo traktowania tej działalności jako hobby - nie przystoi
                            Przedstawicielowi Narodu śpiewać do rosołu na żądanie podchmielonych gości
                            weselnych?

• kryzar "strach się bać" - nasz prezydent na salonach 11.08.06, 20:22
                              Europy i nie tylko. Zobaczymy co zobaczymy. Kalendarz napięty, ciekawi mnie czy wszystko będzie dobrze przygotowane, czy jak zawsze.
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3544631.html
                              • regine Re: "strach się bać" - nasz prezydent na salonach 11.08.06, 20:49
                                Strach, faktycznie. Ale najlepiej w pierwszą podróż niech się wybierze do
                                Izraela.
                        • kryzar czyli karuzela niekompetentnych działa nadal 10.08.06, 19:49
                          tylko za znacznie większe pieniądze.
    • kryzar Re: nasza władza 12.08.06, 11:28
      ciągnie panów w kamasze. Nawet za PRL-u jedyny żywiciel rodziny miał względy i mógł się wymigać od wojska. Wiek też ograniczał pobór. A teraz "starocie" będą prężyć się i wykonywać polecenia. Jaka władza takie wojsko
      gdynia.naszemiasto.pl/wydarzenia/635103.html
      Uważam, że do armii powinni być wcielani tylko ochotnicy, czyli aria tylko zawodowa. Pożytek byłby większy z takiego wojska
      • kryzar rozdawnictwo trwa 12.08.06, 17:24
        a najwięcej zyskuje na zmianie ustroju KK. Otrzymał wiele ha ziemi i to takiej
        o której nawet nie marzył oraz różne nieruchomości, często w najbardziej
        atrakcyjnych miejscach. A teraz nowy premier/vice/ rozdaje nie swoje.
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34888,3537713.html
    • kryzar demokratyczne decyzje 17.08.06, 10:42
      podejmowane cichcem
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3553783.html
    • kryzar Re: nasza ukochana władza z demokratycznego 17.08.06, 14:34
      wyboru czegoś się boi. Ochrona młoda i mało doświadczona robi co może. Szkoda, że wywalono doświadczonych pracowników. Młodośc i dobre chęci nie zawsze są w stanie ochronić naszą najwyższą władze .
      www.se.com.pl/se/index.jsp?place=subSpecial&news_cat_id=1585&news_id=116486&scroll_article_id=116486&layout=1&page=text&list_position=1
      • kryzar władza bierze wszystko 18.08.06, 08:11
        niby drobne zmiany w ustawie o fundacjiach
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3556382.html
        • kryzar obiecano nam "tanie państwo" 25.08.06, 16:52
          a co wyszło? Płacimy za kiepski produkt coraz więcej

gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3571565.html
          • kryzar kryształowi przedstawiciele PiS 28.08.06, 22:02
            Janusz Kaczmarek tylko udaję świętego.
            serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3577462.html
            • kryzar kosztowna ta nasza władza 31.08.06, 09:29
              w "zdrowiu" bieda aż piszczy a ministerstwo ma się dobrze. Można powiedzieć, że nawet bardzo dobrze. Forsa zostaje w powietrzu
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3584876.html
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a nasza p. Władzia 31.08.06, 18:02
      nie wiecie czasem, czy p. Dorn jest WYKSZTAŁCIUCHEM, czy ma tylko 7 klas ?
      • natla Re: nasza p. Władzia 31.08.06, 21:11
        Nie wiem, mogę tylko podejrzewać wink))
        • kryzar nasi mądrale teraz będą porządkować szkołe 08.09.06, 19:24
          aż strach co z tego wyjdzie
          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3605220.html
          jedyna nadzieja w tym, że jak zwykle nie wyjdzie
          • natla Re: nasi mądrale teraz będą porządkować szkołe 08.09.06, 20:18
            oszołmiarska misja-wizja. Oczywiście głównie chodzi o metody.
            Ale cóż biedaczek może zrobić, skoro 16 lat rządów liberałów w
            tym ...rany!.....SLD, doprowadziły do kosza na głowie. Ciekawe gdzie miniser
            sie kształcił, bo jak w PRL, to zaczne sie wstydzić swojego dypolomu.
            • natla Nasza RzeczYpospolita jest...... 11.09.06, 20:14
              .....tak mówi Kaczor z pieprzykiem.....kurcze podwoił mi się, i jakos dziś nie
              rozróżniam. Ważne jednak jest to, że jedna z dwóch najważniejszych osobistości
              w Polsce, nie zna jej prawidłowej nazwy. Czepiam sie?
              • kryzar Re: Nasza RzeczYpospolita jest...... 11.09.06, 21:10
                a o pracę prosił "uprzejmnie" też jeden z tych dwóch
                • natla Re: Nasza RzeczYpospolita jest...... 11.09.06, 21:36
                  O kurcze, nie doczytałam, bo przyleciałam powiadomić o "nasza
                  Rzeczypospolita" wink)
                  • kryzar Re: Nasza RzeczYpospolita jest...... 11.09.06, 21:43
                    pewnie jak byłą ortografia to biegali po "holyłodzi"
                    • natla Re: Nasza RzeczYpospolita jest...... 11.09.06, 21:51
                      ....czy nam przypadkiem jad nie kapie z kącików ust? wink))))))))))))
    • kryzar Re: nasza władza i jej otoczenie 13.09.06, 10:37
      młodzi gniewni doradcy premiera
      www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2006091302
      Czyli jest praca dla młodzieży tylko o odpowiedniej proweniencji i wielkim doświadczeniu w polityce oraz ogromnej , jak na doradcę przystało, wiedzy
      • kryzar nasza "tania" władza 15.09.06, 08:42
        z oszczędności nic nie wyszło, każdy kto dorwał się do bryk korzysta ile wlezie
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,3620153.html
        A miało być tak pięknie tanio, zgodnie z przepisami i sprawiedliwie.
        • kryzar Krzysztof Daukszewicz podpadł 15.09.06, 08:51
          i go ocenzurowano, czyli wywalono z Radio Merkury
          Żadna władza nie lubi krytyki, a najbardziej nie lubi słusznej krytyki
          www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=16&news_id=90333&layout=1&forum_id=4749&page=text
    • kryzar Re: nasza władza kłamie 16.09.06, 10:02
      bi.gazeta.pl/im/5/3620/m3620165.jpg
      a Zawisza zapewniał, że nie otrzymał żadnego powiadomienia z sądu
      oj, nie ładnie panie pośle dobry katolik i działacz PiS-u nie powinien kłamać
      Ciekawe co wyjdzie ze SKOK-ami
    • kryzar Re: nasza władza włazi wszędzie 22.09.06, 22:00
      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3634804.html
      nie zna się ale nieszkodzi bo kolega
      • e-baba O wyborcach naszej władzy 23.09.06, 10:44
        "Dziwne to, ale wyborca nigdy nie czuje się odpowiedzialny za zawód, jaki
        sprawia rząd przez niego wybrany" - Alberto Moravia

Święte słowa, Alberto, święte słowa.
        Przecież to sami sobie zgotowaliśmy obcny nasz los.
        • natla Re: O wyborcach naszej władzy 23.09.06, 10:46
          Niby święte słowa, ale wczoraj w szkle słyszałam 2 osobników, którzy przyznali
          się, że głosowali na PIS , a teraz klną. To juz musi być całkiem źle, nawet
          Moravia tego nie przewidział. wink))
          • kryzar nasza władza za nasze pieniądze 25.09.06, 08:30
            nie tylko pracuje ale się tez dobrze bawi. A co tam, niech podatnik płaci i za za zabawę PiS-owatego urzędnika i jego doborowych kompanów.
            www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_060925/kraj/kraj_a_1.html
            • kryzar list do pani Kruk 25.09.06, 08:47
              List do przewodniczącej KRRiT

RACJA PL wystosowała do przewodniczącej Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji oraz Prezydenta, Premiera i klubów poselskich list - protest w związku z dyskryminacją na rynku medialnym. Rada postanowiła nadać nowe koncesje, ale tylko tym nadawcom, którzy będą nadawali program katolicki.

Szanowna Pani,

Pani działalność, jak również środowiska wyraźnie przez Panią reprezentowanego, dorpowadza klerykalizację naszego kraju do stopnia coraz bardziej przypominającego kraje islamskie.

Radio Maryja ma ogromny zasięg, jest słyszalne w każdym zakątku naszego kraju (w przeciwieństwie do radia publicznego). Do tego dochodzi ponad 100 lokalnych stacji katolickich. Mimo to uznała Pani, że ta sieć jest niedostateczna. A może nie uznaje Pani stacji o. Rydzyka za rozgłośnię katolicką?

W Monitorze Polskim z dnia 26.6.2006 czytamy ze zdumieniem Pani ogłoszenie o możliwości uzyskania koncesji dla dwóch rozgłośni lokalnych na rozpowszechnianie programu radiowego. Tyle że zaznacza Pani z góry, iż programy te muszą być "o charakterze społeczno-religijnym", czyli muszą przedstawiać zagadnienia wiary papieskiej i problemy życia społecznego z punktu widzenia wiary i społecznej nauki Kościoła katolickiego oraz służące formowaniu postaw katolickich, jak to zostało przedstawione w uzasadnieniu. Gdzie tu równouprawnienie podmiotów i poglądów Polaków?

Nic dziwnego, że coraz więcej światłej młodzieży i starszych wyjeżdża z Polski nie tylko w poszukiwaniu pracy, ale także po to, żeby się wyrwac z tego klerykalnego zaduchu. Ma Pani we wzroście tej emigracji niezaprzeczalne zasługi.

TERESA JAKUBOWSKA
    • malwina52 Re: nasza władza 04.10.06, 12:40

Na moim lokalnym forum jeden z czytelnikow pisze
      "X Y z Zielonej Góry: - Przy obecnej sytuacji w polityce kraju, mogę jedynie
      podziękować pani Kaczyńskiej, że urodziła bliźniaki. Aż boję się pomyśleć co by
      się działo, gdyby przytrafiły się jej pięcioraczki"

i ja tak sobie pomyslalam, ze chyba nie jest zle,
      wizja piecioraczkow mnie porazilasmile
      • kryzar Re: nasza władza 04.10.06, 16:31
        ma człowiek rację
        • natla Re: nasza władza 07.10.06, 15:36
          Nie nadaję się do demokracji. Przynajmniej pod kątem wieców, demonstracji
          i takich tam.
          Przecież te dzisiejsze spektakle były żenujące. A język niektórych
          liderów....okropny.
          W kategorii kabaretu wygrał u mnie Romciu wink))
          • kryzar następna wpadka naszej władzy 07.10.06, 18:56
            nasza władza ciągle operuje skrótami myślowymi i trudno pojąć dlaczego

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3670115.html
            • natla Re: następna wpadka naszej władzy 07.10.06, 19:06
              No a dziśiaj znów czwski błąd popełnił.....ie zacytuję, ale podam
              sens....Odebierzemy biednym, a oddamy bogatym.
              Choć muszę przyznać, że nawet dziś przemawiał składnie, nie mówie o treści.
              • kryzar poczytałam, poczytałam 07.10.06, 19:30
                serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3670095.html
                i wypisz wymaluj wraca komuna. Tylko co z własnością wspólną? Może dekrety?
    • kryzar nowy-stary kandydat na ministra? 11.10.06, 08:25
      być może? karuzela trwa jak za dawnych dobrych czasów
      wiadomosci.wp.pl/kat,9916,wid,8545839,prasaWiadomosc.html
      • natla Re: nowy-stary kandydat na ministra? 11.10.06, 08:45
        Nie rozumiem, czemu nie zrobią go od razu Ministrem Finansów. Będzie mógł
        biedaczek sobie porządne premie wypłacać i jest szansa, ze nikt nie
        zauważy....w końcu kasa fundacji to pikuś przy kasie państwowej.
        • kryzar PiS-landia robi się śmieszna 17.10.06, 15:56
          ale to my podatnicy będziemy cierpieć
          fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/kazda-para-mieszkajaca-razem-do-rejestracji,806933,2943
          Jestem ciekawa gdzie my wynajdujemy takich polityków
          • regine Re: PiS-landia robi się śmieszna 17.10.06, 16:09
            Płakać i wyć jednocześnie się chce. A po huk im to potrzebne ? Czy oni nie mają
            większych problemów ?
            Cóż będziemy w nieformalnych związkach i tak żyć, bo nikt tego nikomu nie
            zabroni(choć nigdy nic nie wiadomo, a jak sąsiad doniesie ?).Ale każdy w swoim
            domu i pod swoim dachem... Będą "tajne spotkania". ..Ciekawe co jeszcze tak
            głupiego wymyślą ?
            Aż się normalnie boję pomysłów naszej władzy...Co jeden to głupszy....Pomysł
            oczywiście. Nie wspomnę o wybrańcach narodu...
            • regine Re: PiS-landia robi się śmieszna 17.10.06, 16:41
              Opłacalne odejście Leppera z rządu

Andrzejowi Lepperowi opłacało się na chwilę wyjść z rządu. Dziś jest znów w
              koalicji, a za miesięczne rządowe bezrobocie należy mu się pensja w wysokości
              ponad 10 tysięcy złotych.

Zgodnie z ustawą o wynagrodzeniu osób zajmujących kierownicze stanowiska
              państwowe, Andrzejowi Lepperowi po odejściu z rządu należało się 2-miesięczne
              wynagrodzenie. Ponieważ jednak do tego rządu po 24 dniach wrócił, pensję
              dostanie za niespełna miesięczne bezrobocie. Nie musi oczywiście tych pieniędzy
              zwracać.

fakty.interia.pl/fakty_dnia/news/oplacalne-odejscie-leppera-z-rzadu,807154,2943
              A ta się zastanawiałam, bo nic nigdzie nie doczytałam, czy była ta odprwa, czy
              nie. No i proszę. Warto odchodzić i wracać. Szlak by to...Nie myliłam się .
              Dostał swoje, z naszych kieszeni...
              • tofika Re: PiS-landia robi się śmieszna 17.10.06, 17:23
                Koniec basta!!!
                jeszcze mi Zycie mile..
                zamykam oczy i nic nie chce juz czytac ..o przekretach, o kombinacjach,
                wyluzuje bo dostane ja ... czlowiek o wielkiej spokojosci..jeszcze nie zdarzylo
                az byc tak zbulwersowana tym co dzieje w naszym kraju... najgorsze jeszcze to
                Napisze!!!
                nie doczekam normalnosci.. poprostu , jesli tu nie wezmie ktos Nas krotko i
                definitywnie, to po NAS, rozkradna miedzy soba nasz kraj,,,
                najnormalniej upadek moralny definitywny...
                a pamietacie?( lezki mi sie kreca).. jak zmarl Nasz Papiez,,jak rzadzacy
                pieknie wypowiadali... co beda uwzgledniac.. z Jego Nauk... jak beda wdrazac
                przepiekne ludzkie zobowiazania...
                taaaaaaaaaaaaaak, wdrazaja, tak... brak slow....sad
                • kryzar Re: PiS-landia robi się śmieszna i droga 17.10.06, 23:38
                  a poniżej kawałek przeglądu prasy z WPROST
                  Prawie 12 mln zł kosztować będzie w przyszłym roku podatnika koalicja PIS z LPR, zapowiada "Super Express" i wyjaśnia, że tyle pieniędzy zarezerwowano w budżecie m.in. na urzędnicze pensje, samochody służbowe i delegacje Ministerstwa Gospodarki Morskiej. Gazeta nazywa ten resort "wydmuszką" która nie robi prawie nic. Prawie, bo jest poligonem doświadczalnym dla młodych polityków Ligi Polskich Rodzin. W nowym resorcie zatrudniono 55 osób. Najważniejsze stanowiska obsadzono z klucza politycznego. Politycznym stanowiskiem okazała się nawet posada sekretarki, którą została żona prezesa LPR w Warszawie Bielanach i członka zarządu Młodzieży Wszechpolskiej. Ministerstwo wciąż jest w powijakach. Do tej pory - mimo iż nakazuje to odpowiednia ustawa - nie stworzono Biuletynu Informacji Publicznej. Nie powołano też dyrektora generalnego, nie wiadomo więc kto tak naprawdę kieruje pracami resortu. To wszystko przekłada się na jego prace. Od 5 maja 2006 roku ministerstwo "wyprodukowało" zaledwie jedną ustawę - o wprowadzeniu podatku tonażowego dla polskich armatorów. Minister Rafał Wiechecki powołał też zespół ds. Biało-Czerwonej Bandery, a także zespół ds. opracowania Polskiego Modelu Kształcenia Kadr Morskich w Systemie Edukacji. Niewiele jak na pół roku działalności, podsumowuje "Super Express" w tekście "Pieniądze utopione w morskich sprawach".

Przegląd prasy przygotował Sergiusz Sachno
                  • sagittarius954 Re: PiS-landia robi się śmieszna i droga 17.10.06, 23:42
                    Smutne to - tylko czy zwolennicy PiSu to widzą ? Oni zapewne tłumaczyć to będą
                    kiepską pracą ministerstw za czasów no kogo ? zapewne komuny, której w naszym
                    kraju nigdy nie było .
                    • kryzar Sagi 18.10.06, 10:48
                      jak tak możesz mówić.Przecież przez ostatnie 60 lat nie było nic tylko ocet, brak wydarzeń kulturalnych, brak jedzenia czyli głód i można by wymieniać długo. Jednego mieliśmy i mamy pod dostatkiem to głupoty
                      • sagittarius954 Re: Kryzar. 18.10.06, 14:57
                        • sagittarius954 Re: Kryzar. 18.10.06, 15:00
                          Octu nie było za socjalizmu jak i innych dóbr , do komunizmu było nam jako
                          krajowi bardzo daleko , przyznaje socjalizm panował choc był niepełny , wielką w
                          tym rolę odegrał kościół katolicki jak i sami przywódcy partyjni , którzy
                          darzyli sentymentem prywatną własność .
                          • kryzar sagi 18.10.06, 16:55
                            ale ja napisałam to z przekąsem, bo teraz słucham, że nic nie było w czasach PRL-u, to ja się nie zgadzam. Miałam co jeść, nie chodziłam goła, korzystałam z dostępnych dóbr kultury/musiałam/ z mojej rodziny nikt nigdy nie należał do żadnej organizacji partyjnej, ja nie mogłam nawet, ku mojej rozpaczy, należeć do harcerstwa. Mnie to szlag trafia bo najwięcej narzeką ci, którzy najwięcej wyciągnęli z PRL-u
                            • sagittarius954 Re: sagi 18.10.06, 17:08
                              Ale niestety były okresy ubogie , kiedy szynka kosztowała np.w połowie lat
                              sześćdziesiątych stosunkowo drogo do zarobków , czy przecież cały okres początku
                              lat osiemdziesiątych z pustymi półkami , masz racje tamten okres chce sie za
                              wszelką cenę przedstawić tak aby mierził . I to przedstawianie nieraz
                              nieobiektywne boli najbardziej . Czy teraz zwykłego pracownika stać na bilety do
                              kina czy teatru kilkakrotnie w roku . A wtedy poprzez związki zawodowe w
                              zakładzie korzystało się i odwiedzało się przybytki kultury . Tak naprawdę wtedy
                              dokonywaliśmy innych wyborów niż teraz . Ktoś zmienił świat a my i tak musimy
                              się do niego dostosowywać .
                              • kryzar młode pokolenie które doszło do władzy 19.10.06, 16:29
                                tak się przedstawia
                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3691879.html
                                tylko tak dalej i kroi nam się zwyczajny faszyzm.
                                • sagittarius954 Re: młode pokolenie które doszło do władzy 19.10.06, 16:35
                                  kto by chciał poprzeć takiego facia , tylko ktoś kto chce szybkich zysków -
                                  politycznych i nie tylko.
                                  • kryzar z przykrością muszę stwierdzić, że młodzież tego 19.10.06, 17:36
                                    typu ma zwolenników i wśród młodych nawet wykształconych ludzi oraz wśród osób starszych. Nasi bliźniacy nie mieli takich możliwości działania-cenzura itp więc nie pokazali wtedy swego oblicza
                                    • natla Re: z przykrością muszę stwierdzić, że młodzież t 19.10.06, 17:39
                                      Oj, Sagi, gdzie Ty żyjesz.....a skad sie bierze tych ca 30 % głosyjących na
                                      2/3 koalicji?
    • kryzar poseł Bestry jak na matematyka przystało 18.10.06, 10:45
      umie liczyć i doszedł do porozumienia z PiS-ami. Wyszedł na tym dobrze RLN i PiS, ale co na to wyborcy?
      www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&news_cat_id=16&news_id=106775&layout=1&forum_id=8976&page=text
      • tesunia Re: nasz wladza..... 18.10.06, 10:50
        nie wspomne o skandynawskiej,
        niespela dwa tygodnie po wyborach i dwoje ministrow musialo odejsc ze
        stanowiska ale za to z jaka wyplata ??z miljonowa,
        eowniez obiecane polepszone wrunki dla studentow splonely na panewce,przeciez
        to normalka,przed wyborami obiecanki a w praktyce cos innegosad(
        • kryzar ale nas urządziła nasza władza 18.10.06, 14:28
          www.gazetaprawna.pl/wydarzenia/?news_gp=97273&wydanie=1821 zobaczymy jutro jak się spór zakończy i należałoby szukać winnych
          • sagittarius954 Re: ale nas urządziła nasza władza 18.10.06, 15:03
            ...ani mi się śni płacić za nieuctwo paru faryzeuszy z rządu...
            • kryzar poseł Bestry- czy na taką władzę zasłużyliśmy? 26.10.06, 19:21
              Pan poseł Bestry wg TVN-u /dokumenty są/ zgwałcił pasażerkę jak pracownik PKP 23 lata temu. Został skazany na 1,5 roku a następnie pojechał "działać" w szczecińskiej szkole. Teraz jako ludowy-katolik uczy wyborców moralności. Pogratulować wyborów
              • kryzar Re: poseł Bestry- czy na taką władzę zasłużyliśmy 26.10.06, 22:36
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3705353.html
                wklejam, żeby nie było że zmyślam
    • kryzar Re: nasza władza coraz droższa 28.10.06, 08:20
      gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,52981,3705978.html
      jak ładnie powiedział minister >Jako poseł mam darmowe przeloty - zastrzega.<
      tylko zapomniał biedaczek, ze to my, podatnicy płacimy za jego przeloty.
      I jeszcze jedno ważne zajęcie pana ministra tu cytatsuspiciousOtworzył też budowę Trasy Kwiatkowskiego w Gdyni, która połączy port i północne dzielnice z obwodnicą Trójmiasta. < Rozpoczęcie budowy tego połączenia nastąpiło jeszcze za Gierka, więc to jest tylko wznowienie po otrzymaniu grantu z unii
      • kryzar dobry fachowiec restrukturyzuje stocznie 28.10.06, 08:40
        więc nie będzie dużych bankrutów w Trójmieście? To duża sztuka tak obsadzać stanowiska i ciekawi mnie co będzie za 3 lata
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3707981.html
        • wiktoria53 Nie chciałam Was przed snem denerwować ale.... 16.11.06, 22:00
          muszę. Nie chcę ale muszę wink

hilton.tur-info.pl/p/ak_id,28488,,hotel_senator_w_dzwirzynie,dzwirzyno,kolobrzeg,politycy,p
          rzekret,oleksy,zona.html
    • dr.wal2 Re: nasza władza 19.11.06, 08:33
      www.mgip.gov.pl/NR/rdonlyres/08B7201C-0CF3-4166-96C6-D0534C9A8DD2/15989/osnaimski.pdf

powyzej dowod ze Polak tez potrafi,zeuropeizowalo sie spoleczenstwo,szybko

w szwecji kazdy multimiljoner ma 00,00SEK na koncie , dlugi na kilkaset
      miljonow,komornika na karku ktory niemoze zabrac mu villi gdyz mieszka w
      viil swego 6-ciomiesiecznego syna i placi mu czynsz (wysoki) srodki na czynsz
      bierze z biezacych pozyczek od osob prywatnych ktore splaca zaciagajac inne
      podobne pozyczki... itp. i wiele tego ...

ludzie ci niewygladaja na swa sytuacja zastresowanych , jakos nieobchodzi ich
      ich "dola dluznika" ,gdy brukowce zamocno ich przyciskaja - jado do przyjaciol
      na polroczny urlaub na Rivierze lub Hawai ...

ot do czego Polakow EU doprowadzilo ,straszecznosci ,,,jak w szwecji.
      • tofika Re: nasza władza 19.11.06, 09:07
        dr.wal
        nie otwieral mi Twoj link..
        wiec go skrocila, specjalnym programikiem i
        wreszcie wiem co chciales nam pokazac,,-
        • natla Re: nasza władza 19.11.06, 09:42
          A mnie się oba nie otwierają....(
          • tofika Re: nasza władza 19.11.06, 09:46
            Natla,
            otwiera ten moj skrocony, sprobuj.. bo mi dr. wala tez nie otwieral, ciutke
            poczekac i juz jest
            • wiktoria53 Re: nasza władza 19.11.06, 14:41
              U mnie otwierają się obie stronki.
              • kryzar Re: nasza władza 22.11.06, 09:24
                wielki edukator robi porządki i obsadza stanowiska swoimi
                serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34308,3748652.html
                oraz ma gest dla nowa powołanych pracowników ministerstwa.
                Bonusy za lojalność
                Zaufani pracownicy Romana Giertycha dostali kilkutysięczne nagrody, choć w Ministerstwie Edukacji pracowali ledwie po kilka tygodni. Dlaczego? Bo zarabiają zbyt mało tłumaczy w oficjalnym oświadczeniu dyrektor generalny ministerstwa.

Wczoraj napisaliśmy, że na doroczne nagrody z okazji Dnia Edukacji Narodowej MEN wydało ponad 420 tys. zł. Jak dowiedziała się "Rzeczpospolita", najwyższe nagrody przypadły zaufanym współpracownikom ministra Giertycha. 7,3 tys. dostał dyrektor generalny Andrzej Maśnica, prawa ręka ministra (to on zarządza funduszem nagród). 4,5 tys. szef gabinetu politycznego i były wszechpolak Paweł Sulowski. Tyle samo szef Biura Kontroli Robert Kasprzak (kandydował do Sejmu z list LPR). 6 tys. Sylwia Boratyńska, od września szefowa Biura Administracji w resorcie edukacji (dawna znajoma Maśnicy).

Co na to resort? Po naszym tekście wydało oświadczenie. Dyrektor generalny tłumaczy, że to nagrody "za szczególne zaangażowanie" i rekompensata za niskie pensje. "Niski poziom wynagrodzeń w Ministerstwie Edukacji jest głównym powodem nagminnego odchodzenia pracowników do innych resortów" napisał Andrzej Maśnica.
                a poniżej strona z której skopiowałam
                www.dzieci.org.pl/sdsinew/news/print.php?id=1163576092&archive=
    • tofika Re: nasza władza 22.11.06, 10:17
      ministrem LPR-u,szef..
      nominowany bo PIS go podziwiac teraz moze w jego dzialaniach przewrotnych..
      To jak z powiedzonkiem...
      pusc ... do" atramentu ", to oczywiecie nie bedzie wiedzal do czego sluzy i go
      wypije, zamiast cos madrego uczynic slowem pisanym czy decyzjami ,czy pomyslami
      samymi madrymi , i oto coraz lepsze mamy tego efekty,rzadzi Oswiata Oswiatowiec
      Rodzin Polskich!
      • kryzar Re: nasza władza 02.12.06, 10:12
        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3768216.html
        chyba tę panią minister zapamiętamy długo. Prowadzenie polityki zagranicznej dla Solidarności to nie to samo co polityka zagraniczna państwa.
        • dankarol Re: nasza władza 02.12.06, 10:29
          To jest jedna wielka kompromitacja. Chyba, że jednoosobowa dyktatura
        • e-baba Re: nasza władza 02.12.06, 10:29
          No, cóż, nawiązując do swej wypowiedzi w wątku POLSKA JEST KOBIETĄ -
          działalnośc minister Fotygi potwierdza moją opinię, że sama płec żeńska nie
          predestynuje do zajmowania się wielką polityką. I tę moja opinię potwierdza
          cała działalność minister Fotygi.
          • tofika Re: nasza władza 02.12.06, 10:57
            co sie dzieje???...
            gdyby tak dokladnie przesledzic wiadomosci ...
            czy ja sie myle?
            bo jeszcze tak "Obrotnego "rzadu nie posiadalismy, brak kompetencji---
            boja spotakan!
            tracimy coraz bardziej wiarygodnosc istnienia ... sadbbbsad
    • kryzar Re: nasza władza 07.12.06, 10:17
      TO BAGNO!!!
      • malwina52 Re: nasza władza 07.12.06, 14:34
        smierdzace dodamsmile
        • kryzar grupa 45 posłów znalazła sposób 14.12.06, 14:40
          na dorobienie paru groszy do skromnej poselskiej pensji.
          Ja już nie chce takiego taniego państwa. Chciałabym aby ktoś wyliczył ile kosztują dodatkowe komisje, odprawy za zwolnienia, koszty podróży naszej władzy i różne inne "niezbędne" wydatki
          www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=97&ShowArticleId=25044
          To tańsze państwo coraz więcej nas kosztuje, czas najwyższy aby się nad tym poważnie zastanowić
          • kryzar czerwony-nie 15.12.06, 13:40
            nawet czerwony sweterek dziennikarza kojarzy się z bolszewizmem i układem?
            wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3794978.html
            chyba jednak wolałabym aby pan prezydent nie uczestniczył w konferencjach prasowych, powinien odczytywać tylko przemówienie wcześniej przez kogoś/mądrego/ przygotowane.
            • kryzar ile nas kosztuje prezydent 15.12.06, 13:55
              wiadomosci.onet.pl/1450811,11,item.html
              może jeszcze dorzucić parę groszy dla logopedy, polonisty i nauczyciela języka obcego
              • uyu Re: ile nas kosztuje prezydent 15.12.06, 20:09
                i wykwalifikowana pielegniarke do opieki nad uposledzonym pod kazdym wzgledem
                czlowiekiem.
                • natla Re: ile nas kosztuje prezydent 15.12.06, 20:22
                  .....i psycholog Margo, który zmniejszy age=resję, da uwaierzyć w siebie i
                  oduczy podejrzewania spisków na każdym kroku......ja to przeżywałam na własnej
                  skórze, a teraz przeżywam jako naród wink
            • vogino55 Re: czerwony-nie 15.12.06, 20:48
              kryzar napisała:

> nawet czerwony sweterek dziennikarza kojarzy się z bolszewizmem i układem?
              > wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3794978.html
              > chyba jednak wolałabym aby pan prezydent nie uczestniczył w konferencjach pras
              > owych, powinien odczytywać tylko przemówienie wcześniej przez kogoś/mądrego/ pr
              > zygotowane.
              Za to ma u mnie taaaaaaaaaaaaką -------------------------------------
              • marijanka Re: czerwony-nie 15.12.06, 20:55
                ..i kto to mówi..hm.doktor praw...
                • kryzar Re: czerwony-nie 15.12.06, 22:00
                  a ja się łudziłam, że z tą "małpą" to jakaś pomyłka. No ale czego można się spodziewać po TKM. Jeszcze nie było w najwyższych władach osoby, która publicznie powiedziała o dziennikarce "małpa" i te beznadziejne tłumaczenia, że podsłuchu nie będzie komentował.
                  Udał nam się profesor na stołku prezydenckim
                  • uyu A ja mowie mu: Spieprzaj dziadu! - moze zrozumie? 16.12.06, 02:01
                    W koncu to jego "langage naturel". Musi zrozumiec.
                    Teraz wstyd przyznac sie do wyzszego wyksztalcenia, bo jeszcze inni pomysla, ze
                    w pl to synonim chamstwa i braku oglady.
                    A ja, wredota, czepialam sie prezydenta- robotnika, ze mowi "robiem". Mowil jak
                    mowil ale takich gaf nie strzelal i pretensji do wybujalego intelektu tez nie
                    mial.
                    • kryzar fachowcy do CBA 09.01.07, 12:20
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3837433.html
                      prawdziwy fachowiec z dużym doświadczeniem zatrudniony w CBA.
                      Jakie to miłe, że nie patrzą na życiorys a na doświadczenie!!!

oj coś ławka fachowców w PiS-ie króciótka. Zatrudniają z łapanki???
    • kryzar dziś pokazano Skrzypka przed komisją sejmową 09.01.07, 21:08
      i nie są to pierwsze skrzypce polskiej ekonomii i bankowaści
      Aż dziwne, że nie ma bardziej odpowiedniego kandydata na prezesa NBP
      Dolar idzie w górę
      • vogino55 Re: dziś pokazano Skrzypka przed komisją sejmową 09.01.07, 21:26
        Taa specjalista od żelbetowych mostów kolejowych(magisterka)szybko nam
        zacementuję pieniądze i gospodarkę//strach sie bać///
        Wojciech
        • kryzar Wojciechu,czytam twoją sygnaturkę i mam 09.01.07, 22:39
          wątpliwości z tym słonkiem. U nas chyba przestaje świecić
          • vogino55 Re: Wojciechu,czytam twoją sygnaturkę i mam 09.01.07, 23:19
            kryzar napisała:

> wątpliwości z tym słonkiem. U nas chyba przestaje świecić

wątpliwości to ja mam podobne, sygnaturki jednak nie zmienię(smile)
            PS dziś rano ok godz 8.30 widziałem tęczę,pono to dobry znak ,tylko dla kogo?
            Wojciech
    • kryzar Skrzypek w NBP 10.01.07, 21:32
      handlu dokonano, trwało to dosyć długo ale udało się
      • kryzar a przed Skrzypkiem wybrano 10.01.07, 21:42
        nowych człomków KRRiT
        wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8682836&rfbawp=1168461343.593&ticaid=13046
        znowu sami swoi
        • kryzar budzet zaklepany 11.01.07, 20:55
          gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3843142.html
          • vogino55 Re: budzet zaklepany 17.01.07, 20:29
            kryzar napisała:

> gospodarka.gazeta.pl/gospodarka/1,33181,3843142.html

sobie pozwoliłem powtórzyć,,,,,,,Izba Wyższa zdecydowała również, że Świątynia
            Opatrzności Bożej dostanie z budżetu 40 mln zł. Środki te zostaną przesunięte z
            Funduszu Ubezpieczeń Społecznych!!!
            czyli każdy z nas po te kilka złociszy obowiązkowych da(sad(((
            idęwszarąstrefę
            Wojciech
            • kryzar władza odwołuje konsula 31.01.07, 10:10
              najciekawsze jest uzasadnienie- wieje grozą
              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3886844.html
              • kryzar uwaga, uwaga można wylądować w internacie 17.02.07, 17:12
                pan Wałęsa po ostatnich wypowiedziach ma szanse, a co dopiero maluczccy jak my
                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3926929.html
                A tak swoją drogą jak panowie bracia z najbliższym otoczeniem palili kukłę Wałęsy to było wszystko w porządku, a jak nasz były prezydent wyraża opinię o następcy, to kryminał.
                • kryzar cytaty 20.02.07, 16:13
                  co powiedział nasz pierwszy
                  ludzie.wprost.pl/cytaty/?O=33635
    • kryzar Re: nasza władza 17.01.07, 16:24
      premier , prawnik i takie łamańce prawne
      finanse.wp.pl/POD,14,wid,8691048,prasa.html?rfbawp=1169047169.635&ticaid=130e9
      każdy sposób na wyrwanie forsy od podatnika jest dobry.
      Niech głupi lud płaci na władzę
      • sagittarius954 Re: nasza władza 20.02.07, 16:16
        No czy Walęsa nie miał racji DURNIE !!!!!! Po stokroć durnie .
        • kryzar Re: nasza władza 25.02.07, 14:30
          wiadomosci.onet.pl/1492754,11,item.html
          i co teraz?
          • del.wa.57 Re: nasza władza 25.02.07, 15:26
            Oj,Krysiu,zapomniał te parę ''groszy'' korzyści dla niego to
            drobiazg,zapracowany jest przecież bardzowink)
            • kryzar deportacja chorych cudzoziemców 25.02.07, 15:31
              serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3934223.html
              a może zrobimy jeszcze jeden krok i powyrzucamy chorych rodzimych.
              Ale by były oszczędności i budżecie i w ZUS-ie. Potem można się zabrać za niepokornych i inaczej myślących, gorzej urodzonych itd, itd.
              W pewnych latach sąsiedzi poradzili sobie bardzo szybko, lecz krótkotrwale.
              • natla Re: deportacja chorych cudzoziemców 25.02.07, 15:46
                Ci sami urzędnicy "stają dęba" przed unijnym protestem wobec Rospudy.
                Czy to nie naciąganie wszystkiego i wszystkich?
                • kryzar ww ramach taniego państwa nastepne 27.02.07, 13:03
                  odprawy
                  wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3948735.html
                  więcej wydamy na odprawy niż na zdrowie?
                  • kryzar skojarzenie po wypowiedziach naszej władzy 08.03.07, 10:22
                    fraszka Juliana Tuwima:
                    „Oto człowiek, który idealnie
                    geniusz umie połączyć z głupotą
                    każdym słowem dowodząc genialnie,
                    że jest bardzo wybitnym idiotą”.
                    • kryzar następny przedstawiciel naszej władzy 09.03.07, 15:45
                      chciał zarobić cosik extra i nie wyszło
                      wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3976290.html
                      a tak pisano prawie rok temu

Jan Parys na ławie oskarżonych
                      Były wiceprzewodniczący Fundacji Polsko-Niemieckie Pojednanie Jan Parys, doigrał się. Będzie miał proces karny za przyznanie sobie astronomicznej premii - 105 tys. zł - informuje "Super Express".
                      Akt oskarżenia przeciwko Parysowi i trzem innym, byłym członkom, zarządu Fundacji trafił właśnie do Sądu.
                      Postawiliśmy im dwa zarzuty: przekroczenia uprawnień oraz niedopełnienia obowiązków w celu osiągnięcia osobistych korzyści - mówi rzecznik Prokuratury Okręgowej w Warszawie Maciej Kujawski.

Dziennik przypomina, że w kwietniu 2003 roku Parys stracił stołek. Wypłata gigantycznych kwot wzburzyła poszkodowanych przez III Rzeszę, którzy za lata morderczej pracy dostawali średnio kilka tysięcy złotych. Jan Parys wziął 105 tys. zł i ani myślał oddać pieniędzy. Bez zażenowania twierdził, że premia należała mu się za ciężką pracę.
                      Poszkodowani przez III Rzeszę apelowali do Parysa, by zachował się jak człowiek honoru i zwrócił pieniądze. Bezskutecznie. Parys stosował różne kruczki prawne i unikał spłaty długu. Aż Fundacja pozwała go do sądu. Jednak do dziś Parys nie oddał premii - sprawa cywilna wciąż jest w toku.
                      Na ławie oskarżonych zasiądą - obok Parysa - również były przewodniczący zarządu Fundacji Jacek Turczyński (wziął 83 tys. zł), wiceprzewodniczący Jacek Pająk (wziął 104 tys. zł) i sekretarz Fundacji Andrzej Tłomacki (105 tys. zł). Jedynie ten ostatni zwrócił cześć premii, około 30 tys. zł. Całej czwórce grozi do 8 lat więzienia - pisze "Super Express".(PAP)
                      • kryzar każda władza umie się urządzić 03.04.07, 21:09
                        wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4034853.html
                        a mieli pretensje do Urbana, że władza zawsze się wyżywi.
                        • kryzar Rzecznik Praw Dziecka chętnie skorzysta 03.04.07, 21:15
                          z każdego zaproszenia, nawet na drugi koniec świata. Na warszawski dworzec za daleko/?/ i za mało egzotyki, a dzieci biednych i bezdomnych tam nie brakuje
                          wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,4034453.html
                          • kryzar wraca Goryszewski jako vice ligus 04.04.07, 18:19
                            no będą wprowadzać zapomniane już hasło w życie -"nie ważne czy Polska będzie biedna czy bogata, ważne aby była katolicka"
                            No to do dzieła, każdy sposób na zatrzymanie władzy jest dobry.
                            A nam, podatnikom to życzę rychłych wyborów
                            • kryzar nasza władza żądna wiedzy 13.04.07, 09:33
                              więc podróżuje na nasz koszt do wielu egzotycznych krajów. Prawdziwym sejmowym turystą jest pan Struzik, który chyba wyjeżdżał najczęściej. Może ktoś kiedyś pokusi się i zrobi tabelkę, gdzie i kto z posłów przebywał i w jakich ważnych celach poza granicami Polski. Interesowałby mnie, jako świadomego podatnika okres 1989-2007
                              wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,74420,4056088.html
                              • kryzar księstwo braci K. ? 13.04.07, 15:53
                                a udzielny książe nie będzie hołoty informował o swoim stanowisku, więc dziennikarze oberwali co nieco. Dla dziennikarki Kolendy-Zaleskiej trzynasty i piątek jednak jest pechowy.
                                wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4057403.html
                                • sagittarius954 Re: księstwo braci K. ? 13.04.07, 15:57
                                  Trudno , taka praca , dziennikarzom nie powinno się zdawać ,że żyją w innym
                                  państwie niż reszta społeczeństwa . Żal P. Zalewskiej ,ale co zrobić ...
                                  • kryzar władza ma pomysły a my płacimy 24.04.07, 12:57
                                    serwisy.gazeta.pl/kraj/1,34397,4084437.html
                                    piękne wojsko ale bez broni. Mam nadzieję, że kto inny szykował nasze wojsko, to prawdziwe, do Afganistanu
                                    • kryzar "umarł król, niech żyje król" 27.04.07, 14:22
                                      Marek Jurek odwołany, a stanowisko marszałka objął....
                                      jeszcze nie wiadomo kto, bo dyskusja zapowiada się na długo
                                      Mnie osobiście bardziej odpowiadałby B.Komorowski z uwagi na większe opanowanie emocji. Zobaczymy kto będzie
                                      • kryzar niestety Dorn będzie teraz marszałkiem sejmu 27.04.07, 16:33
                                        czyli bardzo ważną osobą w naszym państwie. Nie jestem zachwycona, że arogant otrzymał tak wysokie stanowisko
                                      • regine Re: "umarł król, niech żyje król" 27.04.07, 16:33
                                        Ludwik Dorn, większością głosów został wybrany na marszałka sejmu sad
                                        Nie był to mój kandydat. Trudno, przeżyję
                                        • zielona56 Re: "umarł król, niech żyje król" 27.04.07, 16:56
                                          to straszne !!!!nie trawie tego człowieka.
                                          • kryzar mamy nowego marszałka 30.04.07, 07:52
                                            który ostro wziął się do pracy. Na początek do rozważenia poszła bardzo ważna sprawa, tj przyznanie więcej pieniędzy dla posłów na prowadzenie biur poselskich. Toż do cholery oni już nas kosztują krocie, a z tego nie wiele wynika. Podatnik ich nie obchodzi wcale
                                            www.zw.com.pl/zw2/index.jsp?place=Lead04&&news_cat_id=16&news_id=156865&layout=1&forum_id=32855&page=text
                                            • sagittarius954 Re: mamy nowego marszałka 30.04.07, 08:20
                                              Przypomniałem sobie jak to szybko posłowie zaczeli zwiększać swoje uposażenie po
                                              89 roku . Teraz władza nie musi już czaić się z odpowiednim nawet tłumaczeniem ,
                                              bo jest jedyna , prawa i sprawiedliwa . Polacy chcieli, to mają to co mają.
                                              • zielona56 Re: mamy nowego marszałka 30.04.07, 09:30
                                                Przecież władza powiedziała , będzie tanie państwo . OJ my naiwni, naiwni ,
                                                naiwni!!
                                                • dankarol Re: mamy nowego marszałka 30.04.07, 11:07
                                                  ale jak będzie mniej dla nas, to mimo ich wydatków i tak wyjdzie taniej. Może
                                                  niedokładnie czytaliśmy obietnice przedwyborcze. Albo pisało tam coś drobnym
                                                  drukiem. sad
                                                  • kryzar dziś pierwsza rocznica koalicji 05.05.07, 09:54
                                                    więc można zrobić podsumowanie oraz złożyć ewentualne życzenia.
                                                    Moje podsumowanie to jednak więcej minusów, plusów jakoś nie mogę znaleźć a co do życzeń to życzę sobie zmiany na koalicję bardziej zdroworozsądkową.
                                                    Może moje życzenie jeszcze się spełni i będę na stare late żyła w normalnym kraju
                                                  • e-baba Re: dziś pierwsza rocznica koalicji 05.05.07, 10:04
                                                    Krysiu, pewno słuchamy teraz tego samego programu radiowego? Ale słyszałas te
                                                    życzenia radiosłuchaczy dla koalicji? Żadnych "100 lat" nie było, wrecz
                                                    przeciwnie. Rzadko sie zdarza, aby jakikolwiek jubilat otrzymywał takie przykre
                                                    słowa (obelgi poza anteną). Ale - co się należy, tak się ma.
                                                    Ja, korzystając z tej rocznicy - życzę natomiast sobie i sobie podobnym - aby
                                                    ten chory związek sie rozwiązał. I to natychmiast. Nie ma biowiem podobno
                                                    miejsca na związki, ktore są wbrew naturze. A ta koalicja, według mnie, własnie
                                                    do takich własnie nalezy.
                                                  • kryzar niestety koalicja ma się coraz lepiej 07.05.07, 21:39
                                                    a LPR wychodzi na tym najlepiej. Nastęny wszechpolak w rządzie?
                                                    Jakby mi ktoś powiedział ze 2 lata temu, ze tacy ludzie dorwą się do władzy chyba bym nie uwierzyła. Jednak trzeba zawsze zakładać najgorsze to i rozczarowań będzie mniej.
                                                    Człowiek uczy sie do smierci, a poniżej wklejam lint, że nie zmyślam
                                                    wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,4113679.html
                                                  • kryzar władza dzieli forsę 24.05.07, 08:07
                                                    odpowiednio i sprawiedliwie. Najpierw swoim sługom a potem..... A potem to już nie starczy.
                                                    Człowieku dbaj o zdrowie sam
                                                    www.trybuna.com.pl/n_show.php?code=2007052416

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka