05.11.25, 21:51
Dziś policjant wskazał, by się zatrzymać. Zatrzymałam się, a on mi kazał jechać. Widocznie chodziło mu o auto, które mnie wyprzedzało. Dziwna sytuacja, bo to było na drodze jednokierunkowej, a policja stała z lewej strony, od drugiego, po której jechałam dzielił pas zieleni. Pierwszy raz sie zetknęłam z taką sytuacją.
Obserwuj wątek
    • e-zybi Re: Suszarka 06.11.25, 03:06
      Czy prościej nie dało się tego zdarzenia opisać? Masło maślane...policjant daje nakaz zatrzymania po to by jechać??? Nie ukrywam, że pierwszy raz spotykam się z takim opisem zdarzenia drogowego!
      • xstefciax Re: Suszarka 06.11.25, 07:01
        Nie musisz czytać moich wpisów. Jechałam jako pierwsza, więc skąd miałam wiedzieć, że nie chodzi o mnie.
        • e-zybi Re: Suszarka 06.11.25, 08:38
          xstefciax napisała:

>Nie musisz czytać moich wpisów. Jechałam jako pierwsza, więc skąd miałam wiedzieć, że nie chodzi o >mnie.

Oj tam, tylko zapytałem, a tu od razu dąs. Wiem, że nie muszę czytać Twoich wpisów, ale opis był na tyle ciekawie-skomplikowany, że wzbudził moje zainteresowanie. Udzieliłaś rąbka tajemnicy, ale to do końca nic nie wyjaśnia. Straciłem ciekawość, widzę, że dla Ciebie to zbyt duże obciążenie intelektualne, nie chcę sprawiać kłopotu.
          • xstefciax Re: Suszarka 06.11.25, 09:04
            Oj tak, za wysokie progi na moje nogi. Rozmawiaj z ludźmi, którzy Ci dorównują intelektualnie, bo schamiejesz.
            • e-zybi Re: Suszarka 06.11.25, 09:14
              Potrafisz być złośliwa i sprawić przykrość. Może to wina "towarzystwa" forumowego, ale to nie moja sprawa. Co wybierzesz to masz!
        • boggi_dan Re: Suszarka 06.11.25, 08:58
          xstefciax napisała:

> Nie musisz czytać moich wpisów. Jechałam jako pierwsza, więc skąd miałam wiedzi
          > eć, że nie chodzi o mnie.
          Ale on cały czas na posterunku. Jak nie za tobą lata to za mną. Jego życie polega tylko na śledzeniu ludzi. Uzależnił się od neta. Tak.jak nie ma swojego prywatnego życia. Upierdliwy facet, aż do bólu i bezczelny.
          • e-zybi Re: Suszarka 06.11.25, 09:12
            boggi_dan napisał:

> Ale on cały czas na posterunku. Jak nie za tobą lata to za mną. Jego życie pole
            > ga tylko na śledzeniu ludzi. Uzależnił się od neta. Tak.jak nie ma swojego pryw
            > atnego życia. Upierdliwy facet, aż do bólu i bezczelny.

Naprawdę uważasz, że Twoja osoba jest godna zainteresowania? Już Ci pisałem, że możesz jedynie być moim cieniem, czy to do Ciebie nie dociera! Piszesz te same bzdety o mnie (kłamliwe), powielasz przy byle jakiej okazji, nic na temat, jak Ci się to jeszcze nie znudziło. Zdania stylistycznie nie potrafisz napisać a masz się za coś. Braki w wykształceniu widać gołym okiem, nie rozśmieszaj mnie "erudyto".
            • boggi_dan Re: Suszarka 06.11.25, 09:43
              Nie musisz być zawsze pierwszy na posterunku. Jeśli założycielka wątku jest nie zadowolona, więc zabierz swoje zabawki i odejdź. Na pewno nie oczekiwała od ciebie odpowiedzi. Ja też nie oczekuje od ciebie nic. Otaczasz wszystkich czułą opieką. A najgorsze, że nie widzisz nic w tym złego. Jak ktoś ci odpowie to wtedy dostajesz wzmożenie. Daruj sobie i miłego dnia.
              • e-zybi Re: Suszarka 06.11.25, 09:54
                Zapamiętaj sobie jedno, nikt nie oczekuje od Ciebie adwokatury. Nie Ty decydujesz kto czego oczekuje, komu wolno pisać i gdzie, do kogo można się zwracać bo tym jedynie się ośmieszasz. Z Twoich ust wychodzą merytoryczne bzdety, poza oczywiście kopiuj-wklej. Traktuję Cię z litością, by nie sprawiać Ci przykrości, więc to szanuj.
    • boggi_dan Re: Suszarka 06.11.25, 09:50
      Kiedyś TVN opisywał suszarki Iskra.. urządzenia umieszczono nawet w raporcie po testach. Do użytku weszły jednak tylko urządzenia bez rejestratora.

Tymczasem polskie prawo mówi jasno - radar powinien umożliwiać identyfikację pojazdu, którego prędkość jest mierzona. Radar typu Iskra-1 pojazdu nie wskazuje, a policjanci dają mandat "na oko". Celowanie urządzeniem w konkretny samochód nie ma sensu, bo Iskra-1 potrafi wskazać prędkość pierwszego samochodu czy największego - niekoniecznie tego, który jedzie najszybciej.

Część prawników, którzy zapoznali się z dokumentacją, twierdzi, że "suszarki" są nielegalne, a dokonywane za ich pomocą pomiary można wyrzucić do kosza.
      • e-zybi Re: Suszarka 14.11.25, 03:39
        boggi_dan napisał:

> Część prawników, którzy zapoznali się z dokumentacją, twierdzi, że "suszarki" s
        > ą nielegalne, a dokonywane za ich pomocą pomiary można wyrzucić do kosza.

Pozostała część nie oponuje i uznaje pomiary. To analogiczna sytuacja jak w polityce, część wyborców za PiS, część za KO. Łupią naiwnych rzucając im ochłap, a gawiedź się cieszy, nie z mandatów oczywiście...tu płacz i płać!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka