Dodaj do ulubionych

juz listopad

01.11.14, 09:49
Juz listopad, liśc opadł... tak mi sie te słowa kołaczą w głowie.
Na sąsiednim forum doczytałam się że jeden z lubianych przeze mnie i innych forumowiczów , Grzechu nie żyje. Smutno mi
Obserwuj wątek
    • aga-kosa Re: juz listopad 01.11.14, 12:03
      Mglisto, listopadowo, w miarę ciepło.
      Byliśmy na mszy w kościele i był czas na wspomnienie tych co odeszli.
      Ksiądz zwrócił uwagę, że na mszy było nas niewielu a na cmentarze ciągną pielgrzymki.
      Zmieniły się czasy i teraz na ogromnych cmentarzach ludzie spotykają się nad grobami zmarłych z dawno nie widzianą rodziną, z chęcią pochwalenia się do czego doszli, nie zawsze mają szansę dotrzeć do miejsca gdzie kapłan odprawia nabożeństwo, nie zawsze jest czas na wspomnienia o zmarłym.
      To nie są już małe wiejskie miejsca wśród starych drzew - to metropolie.
      Kiedy ns nie patrzę - zazdroszczę ty, którzy mają możliwość kazać się rozsypać gdzieś tam... aga
      • wikul Re: juz listopad 01.11.14, 18:42
        aga-kosa napisała:

> ... nie zawsze mają szansę dotrzeć do miejsca gdzie kapłan odprawia nabożeństwo, ...

Nie zawsze maja ochotę żeby wysłuchiwać agitacji politycznej.

W diecezji nadal obowiązuje wykładnia abp. Sławoja Leszka Głódzia, który przed laty ogłosił z ambony, że "wybory samorządowe nie są wyborami politycznymi, lecz obywatelskimi, i dlatego kapłani mogą, a nawet powinni się w nie włączyć i wskazywać, na kogo obywatele mają oddać głos".

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,138764,16895425,Proboszcz_prosi_o_glosowanie__Na_kandydatow_PiS___Szokujace.html?lokale=wroclaw#BoxWiadTxt
        • xy.5 Re: juz listopad 02.11.14, 19:14
          W tych dniach odwiedzaliśmy cmentarze,dzisiaj byliśmy na pogrzebie sąsiada,zmarł we środę.
    • julinka601 Re: juz listopad 02.11.14, 19:33
      Zajbel,jestem poruszona tym,ze Grzechu nie żyje. Dopiero był z nami,taki aktywny..........*
      • iryska2604 Re: juz listopad 02.11.14, 20:46
        Niestety. Wielka szkoda...
        U nas pogoda wcale nie listopadowa,na cmentarzu musiałam sie rozebrać z wierzchniego okrycia.Dziś poszłam z wnuczką na spacer - to samo.Było poprostu gorąco.
        • tamaryszek44 Re: juz listopad 02.11.14, 23:16
          Długo Grzecha nie odżałuje. Lubiłam chłopinę i znaliśmy się od bardzo dawna, smutno micrying
          • anoagata Re: juz listopad 03.11.14, 07:53
            Liść opada i dziś muszę te liście zagrabić do kupy i wywalę za płot dla sąsiada bo to jego drzewa,może niczego sobie 'nie nagrabię'.
            I chyba to jest 75000 post !!!!!
            • aga-kosa Re: juz listopad 03.11.14, 08:42

Anoagato, to Twój wpis miał nr 75 000 gratuluję.
              Za oknem mam jeszcze kolorowo ale chyba wiosna. Nawet "kich" taki radosny - bo ciepło i słonecznie może.. będzie. smile aga
              • jaga_22 Re: juz listopad 03.11.14, 10:20
                Witam...https://arcanumclub.ru/smiles/smile332.gif u mnie już słoneczko,a ma być aż 13st.w nocy też było ciepło.
                • tamaryszek44 Re: juz listopad 03.11.14, 11:09
                  Ja wszystkich liści się pozbyłam, jeszcze tylko czereśnia gubi.
                  Witam w następny słoneczny dzień listopadowy.
                  • maria6450 Re: juz listopad 03.11.14, 12:20
                    Dopadła mnie jakaś jesienna melancholia, ale zaraz, przecież ją lubię...
                    • xy.5 Re: juz listopad 03.11.14, 13:29
                      Witam,u nas też słonecznie i ciepło.Jak mi nic nie przeszkodzi to wybywam na działkę i do rodzinki,wrócę wieczorem w piątek,pozdrawiam.
                      • iryska2604 Re: juz listopad 03.11.14, 14:42
                        Tak sobie myslę - jak ja mam grabić liscie jak ledwie 1/3 spadła? A potem znowu?
                        Dalej ciepło i słonecznie, jutro biorę się za największe okno (okna?) w salonie,to są takie 3 w jednym, spore i drzwi na taras oszklone. Ale to pójdzie szybko. Dziś moja cała sfora mało ze szczęścia nie oszalała na mój widok, nie było prawie dwa dni.
                        • tamaryszek44 Re: juz listopad 03.11.14, 15:44
                          Ja muszę grabić liście sukcesywnie, bo inaczej wiatr cały ogródek mi zaśmieci.
                          • aga-kosa Re: juz listopad 03.11.14, 18:41
                            Mam słońce na niebie, w Poznaniu było + 15 a pan doktor powiedział, że jest OK! I chce mnie widzieć na wiosnę.
                            Złożyłam mu życzenia wesołych świąt i szczęśliwego nowego roku. smile) aga
                            • dorka556 Re: juz listopad 04.11.14, 07:20
                              Aga, cieszę się razem z Tobą.http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-ulybki-519.gif

Listopad i grudzień na Podhalu, to czas na wiatr halny. Nad górami wisi już szary wał chmur, barometr spada, kawa nie pomaga, chyba będzie wiało. Dobra strona to ta, że oczyści powietrze pod Tatrami.
                              Miłego dnia.
                              • iryska2604 Re: juz listopad 04.11.14, 11:54
                                Ja również się cieszę.Za oknem słońce -zaraz skończę przygotowania do obiadu, zupa już sie ugotowała - i zabieram sie za okno. A wcale mi sie jakos nie chce...
                                • maria6450 Re: juz listopad 04.11.14, 12:41
                                  Mam prośbę do Agi i do wszystkich, którzy może widzieli lub uczestniczyli w ciekawym spotkaniu okołobożonarodzeniowym. Dostałam zadanie przygotowania takiego spotkania. Cała trudność polega na tym, że dorośli mają wystąpić przed młodzieżą. Ma to być co prawda krótkie, ale ja i tak zupełnie nie wiem jak to ugryźć. Zasugerujcie coś b. proszę.
                                  • anoagata Re: juz listopad 04.11.14, 13:14
                                    Była akcja 'liść' ,czas na odpoczynek.
                                    Irysko u mnie liści zatrzęsienie,dziś drugie podejście a jeszcze na pewno będzie trzecie.
                                    Mario, nie pomogę Ci,bo nie mam zielonego pojęcia.
                                    • maria6450 Re: juz listopad 04.11.14, 14:30
                                      anoagata napisała:

> Była akcja 'liść' ,czas na odpoczynek.
                                      > Irysko u mnie liści zatrzęsienie,dziś drugie podejście a jeszcze na pewno będzi
                                      > e trzecie.
                                      > Mario, nie pomogę Ci,bo nie mam zielonego pojęcia.

Powiem, że nic nie wymyślę, bo to karkołomne jest, można się wygłupić.
                                      Lepiej zajmę się liśćmi, które aktualnie zrzuca leszczyna i jabłoń.
                                  • estella50 Re: juz listopad 04.11.14, 14:40
                                    Mario, coś mi się po głowie kołacze, ale to nie na forum. Mogę podać na priv, lub maila.
                                    • maria6450 Re: juz listopad 05.11.14, 09:10
                                      estella50 napisała:

> Mario, coś mi się po głowie kołacze, ale to nie na forum. Mogę podać na priv, l
                                      > ub maila.

Estello, czy na ten adres możesz do mnie napisać, bardzo dziękuję: maria6450@gazeta.pl
                                      Przepraszam wszystkich za prywatę, dobrego dniasmile
                                      • jaga_22 Re: juz listopad 05.11.14, 13:08
                                        Witajcie...dzień piękny,prawie jak w lipcu,byłam w sweterku
                                        i zgrzałam się.

http://i62.tinypic.com/noj1jq.jpg
                                        • tamaryszek44 Re: juz listopad 05.11.14, 13:26
                                          Witam. U nas tak ciepło że na krótki rękaw można chodzić. Po prostu pięknie i nie mam nić przeciwko temu by ta pogoda utrzymała się jak najdłużejwink
                                        • smutas13 Re: juz listopad 12.11.14, 08:52
                                          Jago
                                          Fajne zdjęcie, zwłaszcza, że udało Ci się uchwycić ptaka w locie smile
    • julinka601 Re: juz listopad 05.11.14, 18:00
      Dołączam do piewców pogodnego listopada, niech tak trwa jak najdłużej. Miłego wieczoru życzę.
      • iryska2604 Re: juz listopad 05.11.14, 18:18
        Aby wykorzystać to ciepełko -skończyłam z oknami. A to były te największe 3 i drzwi oszklone na taras. Uffff....zajechana dzis jestem jak nie przymierzając dorożkarska szkapa. A potem jeszcze drabina i firanki. No ale będzie z głowy. Jeśli sie nic nie zmieni w pogodzie to grabki i liscie w perspektywie. I kto powie ze mam za mało ruchu?
        • tamaryszek44 Re: juz listopad 05.11.14, 18:54
          Aż mi głupio Iryska, bo ja dziś nic nie zrobiłamsad
          • iryska2604 Re: juz listopad 06.11.14, 13:45
            No i co? Dziura się w niebie zrobiła? Ja dzis nic nie robię bo tak szaro, buro a wczoraj w ferworze prac wszelakich chyba sie troszkę przeziębiłam i raniutko o 5-tej musiałam wstać, zrobić sobie gorącej herbatki - tak mnie bolało gardło że nie mogłam nic przełknąć. Wniosek? Roboty i tak nie przerobisz a trzeba dbać o siebie. Robota nie zając...
            • tamaryszek44 Re: juz listopad 06.11.14, 13:49
              A ja dziś byłam dla odmiany bardzo aktywna, ale mam nadzieję że się nie zaziębiłamwink
              Kuruj się kochana
              Witam milutko w brzydki deszczowy dzień.
              • jaga_22 Re: juz listopad 06.11.14, 14:26
                Witam,do południa było pięknie,teraz jakoś się zachmurzyło.
                Zrobiłam dobrą robotę,bo pojechałam i prywatnie zrobiłam sobie badania.
                Jestem ciekawa jak się czuje cholesterolek i tarczyca.
                Miłego popołudnia.
                • tamaryszek44 Re: juz listopad 06.11.14, 14:36
                  Jagusia, a ile u was takie badania kosztują?
                  • tamaryszek44 Re: Julinko! 06.11.14, 15:43
                    Powiedz wszystkim dziewczynom, że bardzo serdecznie je pozdrawiam i zawsze będę miło wspominać.
                    Mam nadzieję, że nie będą mi miały za złe.
      • engine8 Re: juz listopad 06.11.14, 18:02
        U mnie jak na razie temp spadly do +15 stopni - w nocy a w dzien ciagle ok +30 ale niedugo sie zmieni i zacznie sie prawdziwa zima. Prognozy mowia ze w nocy bedzie 13-14 a w dzien tylko ok 24 ale moga byc dni gdzie - o zgrozo, w niocy bedzie tylko 10-11 a w dzien 20-21. Trzeba bedzie szukac koszulek z dlugim rekawem???
        • tamaryszek44 Re: juz listopad 06.11.14, 18:12
          A gdzie ty Engine mieszkasz? ale ci zazdroszczę.wink
          • jaga_22 Re: juz listopad 06.11.14, 19:01
            Tamaryszku za te 2 badania zapłaciłam 74zł. chol.całkowity- 40zł.
            • tamaryszek44 Re: juz listopad 06.11.14, 19:07
              O! to nie tak mało. Nie dziwię śię że lekarze nie chcą wypisywać skierowania, ale nie wiem czy ich to też tyle kosztuje.
              Nie wiem też czy Twój wynik jest w normie bo badałam tylko całkowity.
              • aga-kosa Re: juz listopad 06.11.14, 19:31
                U mnie cholesterol ze wszystkimi danymi kosztuje 35.
                W Pyrlandii pochmurno ale muszę się z Wami podzielić mroźnym dowcipem:
                Spotkali się Polak, Rosjanin, Fin i Norweg i opowiadają sobie o mrozach;
                - U nas - mówi Polak - jak mróz ściśnie to w Suwałkach drzewa pękają.
                - U nas na Syberii jak spluniesz - mówi Rosjanin - to ślina nim spadnie zamienia się w bryłkę lodu.
                - U nas - mówi Fin - jak ktoś wypuścił kurę z kurnika to w powietrzu zamarzła
                - A u nas - mówi Norweg - była taka zima, że golfstrom zamarzł..
                Na to Polak: - I dobrze tak Żydowi.
                aga
                • estella50 Re: juz listopad 06.11.14, 20:01
                  No i to jest kwintesencja polskiego antysemityzmu. Gdzie by nie spojrzał, to niejeden z naszych rodaków Żyda zobaczy.
    • julinka601 Re: juz listopad 06.11.14, 23:00
      Tamaryszku, przekażę Twoje pozdrowienia, z pewnością dziewczyny nie mają Ci za złe ,w końcu nie można być na wielu forach bo nie byłoby czasu na życie w realu.
      • jaga_22 Re: juz listopad 07.11.14, 10:26
        Witam dziś mokro i pochmurno,ale ciepło.
        Tamaryszku ten całkowity chol. to znaczy wszystko... całościowy, LD, HDL i trójglicerydy.Widzę,że tylko 5zł drożej niż u Agi.
        • tamaryszek44 Re: juz listopad 07.11.14, 10:45
          Ja muszę u nas się rozejrzeć za badaniami za pieniądze, bo od lekarza nie mogę się doprosić, bo on nie widzi potrzeby? Pewnie jak mnie szlak trafi to będzie potrzebawink
          Dziękuję Julinko, powiedz dziewczynom że są moją pierwszą miłością w necie, a takiej się nie zapomina. "Stara miłość nie rdzewieje"
          Witam i zmykam do garów bo dostałam bakcyla na pitraszeniewink
    • julinka601 Re: juz listopad 07.11.14, 18:22
      Tamaryszku, Pamtaa Cię serdecznie pozdrawia i zaprasza do okazjonalnych,przynajmniej odwiedzin na swoim forum.
      Ja przezywam katusze z powodu piekącego podniebienia. Kretyńska dolegliwość ale jaka dokuczliwa! Płuczę,psikam o co się da robię i nadal mam ten cholerny dyskomfort.
      No cóż, siadają podzespoły, ale tak trudno się z tym pogodzić.
      • tamaryszek44 Re: juz listopad 07.11.14, 18:44
        Julinko, ale ja dlatego cię prosiłam, bo dostałam na pocztę wiadomość, że zostałam usunięta i faktycznie, Nie mam dostępu. Myślałam że Pmcia mnie wykreśliła, co mnie bardzo zdziwiło, bo zapewniała że tego nie zrobi.
        Julinko, co ty masz z gardłem, napisz to może pomogę.
        • jaga_22 Re: juz listopad 07.11.14, 19:20
          Julinko,a to miałaś?

www.doz.pl/leki/p3316-BioAnacid
          • xy.5 Re: juz listopad 08.11.14, 11:39
            Witam,wczoraj przyjechałam z działki,dzisiaj przyjeżdża córka,pitraszę od rana,pogoda słoneczna,udanej soboty.
            • tamaryszek44 Re: juz listopad 08.11.14, 11:47
              U as znowu wiosna tej jesieni.
              Witam milutko i miłego długiego weekendu życzę.
              • iryska2604 Re: juz listopad 08.11.14, 16:04
                Witam was ze słonecznego Dolnego Sląska. Znów jest pięknie, choć wczoraj tak nie było cały dzień. Nie miałam zbytnio czasu, parę spraw było do załatwienia i jak wróciliśmy to padłam. Ten kręgosłup i nogi są do wymiany. Badań póki co nie chce mi sie robić, jakoś nie jestem ciekawa cholesterolu,diabli z nim. U nas nie ma problemu zbytniego ze skierowaniami na takie badania - przynajmniej ja jeszcze nie miałam. Julinko, i to tak tylko podniebienie cie piecze? Jakieś płukania może? Pichcę gołąbki i pachnie nimi cały dom. Robię na parze.
                Engine -i ty mówisz o zimie???
    • julinka601 Re: juz listopad 08.11.14, 22:16
      Jaguś ,ja sobie radzę z tą nadkwaśnością bo zażywam lek hamujący wydzielanie kwasów.
      Ale te moje dolegliwości są wkurzające bo każdy specjalista leczy swój fragment człowieka a należałoby zając się całym człowiekiem. Od dawna mam powracające problemy gastryczne/wzdęcia,nudności,odbijania,przejściowe biegunki itp/ ale i suchość śluzówki w jamie ustnej i nosie,swędzące wypryski skórne i powracające co jakiś czas to pieczenie w buzi a także przewlekłe zmęczenie.
      Rewiduję to co jem, wykluczam różne potrawy po których się zle czuję /coraz więcej ich/ a mimo to dolegliwości wracają. Wyczytałam,ze może to być nietolerancja glutenu więc zrobię badania w tym kierunku, zresztą moja lekarka ,jakiś czas temu też wysnuła taką hipotezę.

Ot i w wątku " już listopad" opisałam swoje dolegliwości, ale te gastryczne lubią właśnie jesienią nawracać i nasilać się.
      • iryska2604 Re: juz listopad 08.11.14, 22:47
        Julinko - wiesz że mam prawie te same dolegliwości? Łykam rano "helicid". Nie zawsze skutkuje. Badałaś cukier?
        • jaga_22 Re: juz listopad 09.11.14, 10:05
          Witam...http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-komputer-8.gif pewnie słonko już nie wyjdzie. http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-pogoda-219.gif
          To rzeczywiście Julinko nie masz lekko,potrzeba dobrego doktora
          Mnie w zeszłym m-cu nieoczekiwanie naszła zgaga,która trzymała parę dni,
          to było coś okropnego.Myślałam...myślałam i doszłam do wniosku,że sama sobie zafundowałam,bo od jakiegoś czasu piłam ocet jabłkowy z wodą
          na czczo.Nigdy więcej na czczo żadnych kwasów.Po zaprzestaniu
          picia na czczo problem natychmiast zniknął.

leczeniepro.pl/refluks-zgaga-nadkwasota/
          • iryska2604 Re: juz listopad 09.11.14, 11:13
            U nas też ponuro. Jaga, problem ze zgagą zniknął gdy rano na czczo łyknę Helicid .Ten jest na receptę ale są zamienniki bez recepty. I odczekam tak ok. pół godziny do sniadania. Jak ręką odjął.Przy takich dolegliwościach jak opisuje Julinka - trzeba zaobserwować reakcje po różnych posiłkach i może zmienic dietę?
            • xy.5 Re: juz listopad 09.11.14, 12:11
              Witam,u nas deszcz pada nieprzerwanie.Zaczęło padać nocą i nadal trwa.Miłej niedzieli i dobrej pogody,ja mam rodzinkę w zwiększonym składzie i ciekawe książki.
              • tamaryszek44 Re: juz listopad 09.11.14, 13:15
                Brzydko na dworze że nosa się nie chce wyściubić.
                Witam i miłej niedzieli życzę.
                Jak to dobrze że mi nic nie dolega.
    • julinka601 Re: juz listopad 09.11.14, 19:34
      Witam wieczorową porą. Jestem po spotkaniu rodzinnym z okazji urodzin i imienin Lenki,mojej dziewięcioletniej wnuczki.
      Przeszłam na samozwańczą dietę bezglutenową. Dzisiaj mam się lepiej. Pożiwiom -uwidim.
      • iryska2604 Re: juz listopad 10.11.14, 16:34
        Słońce dziś doszło do wniosku że warto by było poświecić i był całkiem przyjemny dzień.
        Tylko że mnie jakis katar dopadł. Miłego wieczoru.
        • tamaryszek44 Re: juz listopad 10.11.14, 16:41
          Faktycznie dzień był piękny i wykorzystaliśmy go do prac na ogrodzie.
          Miłego tygodnia życzęsmile
        • julinka601 Re: juz listopad 10.11.14, 17:57
          Irysko, polecam herbatkę z pomarańczą ,gożdzikami,miodem i imbirem i..........kichaj na ten katar.
          Miłego wieczoru.
          • xy.5 Re: juz listopad 10.11.14, 18:06
            Dobry wieczór,nas też dopadł katar,leczymy się ale kichamy nadal,mamy też kaszelek.
            • anoagata Re: juz listopad 10.11.14, 18:45
              Oj tam,oj tam !
              Julinko,kichać trzeba na wszystko......nawet na Hofmana nie tylko na katar.
              Jaguś,ja ten ocet to na odchudzanie zrobiłam ale mi skisnął,robię drugi a Ty na co zażywałąś że aż Cię zgaga dopadła ??
              Listopad jest bardzo ponury u mnie.
            • maria6450 Re: juz listopad 11.11.14, 10:08
              U mnie piękny, słoneczny dzień. Miłego świętowania wszystkim.
              • xy.5 Re: juz listopad 11.11.14, 13:12
                Witam,u nas też słonecznie,świętujemy i życzymy wszystkim miłego świętowania.
                • tamaryszek44 Re: juz listopad 11.11.14, 13:18
                  U nas licho i zimno.
                  Witam serdecznie.
                  • jaga_22 Re: juz listopad 11.11.14, 13:26
                    Witam...
                    Anoagatko,ja na odkwaszenie organizmu.Ciągle u mnie stoją słoiki z octem.
                    Po m-cu przecedzam i daję do lodówki.Robię tylko z obierek,
                    ale nie z ziemniaków.big_grin Teraz mam śliczny różowy.Jeszcze nigdy mi się nie skwasił.Daję łyżkę cukru na 1l.wody,zalewam letnim i zakręcam pokrywką,
                    ale nie do końca.Zakładałam ściereczki żeby nie wiem jak dokładnie,to i tak muszki opanują.
                    A dziś świętuję.

http://i62.tinypic.com/339kj60.jpg
                    • anoagata Re: juz listopad 11.11.14, 15:09
                      Jaguś robiłam podobnie,obierki /nie ziemniaczane/ ale łyżka cukru na szklankę.
                      Nie zakręcałam ale przykryłam gazą i odstawiłam w ciemne miejsce o którym przypomniałam po długim czasie a tam buszowało.
                      Nie wiem co to odkwaszanie organizmu spotykałam się z odwapnieniem ale czy to jest to samo??
                      Listopad u mnie zamglony i zamulony.
                      • jaga_22 Re: juz listopad 11.11.14, 15:26
                        A ja nie słyszałam żeby octem odwapniać,ale może coś nie doczytałam.

www.ladymakeup.pl/forum/dlaczego-powinnismy-sie-odkwasic-np-octem-jab-kowym-t829-10.html
                        www.obcasy.pl/index.php?art=1&dzial=33&dzial2=188
                        • anoagata Re: juz listopad 11.11.14, 15:42
                          Jaguś nie octem,tak ogólnie się odwapnić,bo my trochę starsi być może już jesteśmy zwapnieni.
                          Np Amityr mógłby się odwapnić ...
                          • jaga_22 Re: juz listopad 11.11.14, 16:15
                            Nie czuję się zwapniona,ale czasami skwaszona.big_grin
                            • iryska2604 Re: juz listopad 11.11.14, 16:48
                              E, to chyba każdy tak czasem ma. Mam zrobiony ocet i zapominam o nim. Muszę sobie przygotowywać w dzbanku wieczorem, to rano sobie wypiję.
                              Do południa było szaro a gdzieś tak po 13-tej i u nas sie zrobiło ładnie.
                              • aga-kosa Re: juz listopad 11.11.14, 21:00
                                Wreszcie mam komputer dla siebie.
                                Dzieci nie ma, chata wolna i telewizor i komputer nie jest oblegany. Każdy z dobrego serca chciał nas informować co warto zobaczyć. Domyślaliśmy się, że to tylko pretekst aby przed nim usiąść.wink
                                Mogę teraz przeczytać " zaległości"
                                smile aga
                                • smutas13 Re: juz listopad 12.11.14, 09:20
                                  Poranek był piękny, słoneczny...a teraz słoneczko schowało się za cienkie chmurki. Jest ciepło
                                  +14 stopni.
                                  Naszła mnie dziś ochota na pizzę. Najpierw zrobię ciasto, później całą resztę. To będzie moja pierwsza własnoręcznie wykonana pizza (zawsze szłam na łatwiznę i zamawiałam z Pizzerii, której dach widzę z mojego okna).
                                  Idę zdjąć flagę.
                                  Miłego dnia wszystkim.
                                  • jaga_22 Re: juz listopad 12.11.14, 10:23
                                    O!..dziękuję smutas13,jak miło,że dostrzegłaś moje zdjęcie.
                                    A pizza na pewno będzie udana.
                                    U mnie bardzo pochmurno i chyba będą nici ze słoneczka.
                                    Pozdrawiam Wszystkich. http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-privetstvie-343.gif
                                    • xy.5 Re: juz listopad 12.11.14, 13:36
                                      Pochmurny cały dzień z powodu mgły jeszcze bardziej ponury.Krupniczek ugotowany,pranie zrobione,udanego popołudnia życzę.
                                      • tamaryszek44 Re: juz listopad 12.11.14, 13:43
                                        U nas dziś pięknie i słonecznie.
                                        Witam wszystkich i życzę miłego popołudniawink
                                        • iryska2604 Re: juz listopad 15.11.14, 19:47
                                          Dokładnie - połowa listopada. I tak naprawdę to dopiero teraz zrobiło sie listopadowo i jesiennie. Niedługo pewnie zaczną sie szarugi - wtedy ratujmy sie przed chandrą słuchając tej muzyki i oglądając przepiękne kolory jesieni.
                                          • xy.5 Re: juz listopad 15.11.14, 21:17
                                            Dobry wieczór,wszędzie zrobiło się szaro ale póki mam dobre książki to chandra mi nie grozi.
                                            Katar i kaszelek mogłyby mi dać spokój,pozdrawiam.
    • julinka601 Re: juz listopad 16.11.14, 12:16
      Oj tak,tak, szaro,buro i mokro. A ja na przekór pogodzie założyłam jasnoniebieski płaszczyk i pastelowy szalik i idę do kościoła a potem zagłosować . Mam też w planie kino, nie dam się pogodzie.Miłej niedzieli życzę wszystkim.
      • jaga_22 Re: juz listopad 16.11.14, 12:21
        Witam. a mnie jest zimno.

https://gify.joe.pl/gifs/inne/ogien/palacy-sie-ogien-w-kominku.gif
        • tamaryszek44 Re: juz listopad 16.11.14, 12:46
          Ano właśnie. U nas też jest typowo listopadowe zimno i wilgotno. Bardzo brzydko i nieprzyjemnie.
          Witam spod kocykawink
        • alfredka1 Re: juz listopad 16.11.14, 12:49
          Mi też .
          Głos oddany, wracam do łóżka.
          Kominek grzeje, dzięki.
          • aga-kosa Re: juz listopad 16.11.14, 14:06
            Byliśmy pierwsi w naszym rejonie do głosowania.
            Znalazłam przepis na szaszłyki z wątróbki kurzej i będziemy mieli drugie danie na patyku. wink
            Julinko, nie dość, że niebieski płaszczyk przeciwdziała chandrze, to jeszcze kierowcy będą zachwyceni, że Cię widać.
            Makabra, kiedy wieczorem ludzie wracają z kościoła w ciemnych ubraniach. Doświadczam tego przy każdym powrocie wieczorem. Boję się, że kogoś potrącę, kto mi w ostatniej chwili - szczególnie przy mijaniu się z dużym autem - zjawia przed maską.
            Pogody ducha! smile aga
            • iryska2604 Re: juz listopad 16.11.14, 15:10
              Nawet trochę popadało. Ja mam cieplutko w domu, chodzę w bardzo lekkiej bluzce i klapkach na gołe nogi.Jeszcze trochę a na tytułowej stronie forum znów rozpalę w kominku. Już tradycyjnie...
              • xy.5 Re: juz listopad 17.11.14, 09:28
                Witam,wczoraj przed południem po kościele głosowaliśmy i pojechaliśmy do córki.Po obiedzie poszliśmy do kina i obejrzeliśmy film "Bogowie".Pada i tutaj niestety ale takie są uroki listopada.Udanego dnia i całego tygodnia,pozdrawiam.
    • julinka601 Re: juz listopad 17.11.14, 11:09
      Otulona listopadową melancholią, miłego dnia życzę a sama ruszam na "Obywatela", nadrabiam kinowe zaległości.
      • jaga_22 Re: juz listopad 17.11.14, 11:38
        Witam,u mnie pada już porządny kapuśniaczek
        https://liubavyshka.ru/_ph/38/2/430124993.gif
      • engine8 Re: juz listopad 18.11.14, 01:50
        Poszlismy sie przespacerowac po plazy wczoraj ok 15:00 a bylo tak cieplutko ze sie rozebralem i polozylem na jakies 45 minut na mal drzemke. - Mysle polowa listopada - prawie wieczor tylko jakies 25 stopni wiec zadnych kremow - no i przypalilo mi plecy....
    • julinka601 Re: juz listopad 18.11.14, 11:54
      Engine, Ty mnie nie wkurzaj, gdzie te 25 stopni? U mnie za oknem bury listopad a ja bez życia, żebrząca o promyk słońca jakiś. Boże co ja bym dała żeby była już wiosna!
      • xy.5 Re: juz listopad 18.11.14, 12:13
        Witam,u nas też szary i chłodny listopad ale przynajmniej bez deszczu,na wiosnę trzeba poczekać nieco,miłego dnia,pozdrawiam.
        • jaga_22 Re: juz listopad 18.11.14, 12:22
          U mnie ...tak samo zimno i mokro,za oknem gołe drzewa.http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-ulybki-2.gif
          Nie chcę szybko wiosny bo będę starsza o rok .
          Witam i pozdrawiam http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-pocelui-231.gif
    • julinka601 Re: juz listopad 18.11.14, 13:55
      Jaguś,widzisz jak się pięknie różnimy? W Tobie 100% kobietki-kokietki a dla mnie najważniejsza jestenergia,którą daje słonce i dłuższy dzień . Z upływającym czasem nie mam problemu nijakiego.
      • anoagata Re: juz listopad 18.11.14, 14:05
        Wiosny na razie nie chcę i nie dlatego że będę starsza,starsza jestem już jesienią,ale muszę w zacisznych kątach domu odpocząć.
        Słonka nie widziałam już chyba ponad 2 tygodnie i to jest tragedia.
        Zjadłam dziś ostatnie własne 3 pomidorki i będę tęsknić aż do lipca.Masakra.
        • iryska2604 Re: juz listopad 18.11.14, 16:40
          Engine - ty nie masz litości? Już chyba zapomniałeś jak wygląda listopad...Od rana niemal trzeba palić światło bo za oknem szaro. Padać nie pada, trochę mżyło .Psie łapy trzeba wycierać. Kupiłam sobie taka elektryczną Kaśkę to choć przy zamiataniu kurz mi sie nie unosi no i psie kudełki.
          • iryska2604 Re: juz listopad 20.11.14, 12:16
            Dalej szaro i smętnie.Ale może jeszcze nam zaświeci? Choć tak na zachętę... Inaczej sie wstaje jak rześki ranek. Jak u was?
            • jaga_22 Re: juz listopad 20.11.14, 12:26
              Witam...u mnie tak samo.,bardzo szaro i smutno.
              Przeglądam gazetkę z Lidla.Jeszcze w Lidlu nie byłam.wink

gazetka.lidl.pl/88dfe255-b1e8-4a39-bf09-22d547d99f1e/#/1
              http://i59.tinypic.com/oa6u6e.png
              • anoagata Re: juz listopad 20.11.14, 13:35
                Irysko,nic u mnie nie jest rześki,jedynie w telewizorze widzę że Kaczyński jest rześki i Miler jest rześki.
                Stare dziadki a udają że są trendy i rześcy.
                Za oknem jakaś zadyma,czyli zawiewa,pada i marznie.
                • iryska2604 Re: juz listopad 20.11.14, 15:56
                  To sie wybierz Jaguś do tego Lidla, czasem są ciekawe oferty.Anoagatko, oni to tak na pozór rześcy ale to stare pierniki, dawno juz im trzeba w bambosze a nie do polityki.
                  • aga-kosa Re: juz listopad 20.11.14, 18:17
                    Wróciliśmy z " kawiarenki literackiej". Miło było. Ciepłe wiersze o jesieni i późnej miłości; ..." to mruczenie, to kota Salomona a ta pani zamyślona z kwiatami - to Natalia. Moja żona" Gałczyńskiego i Książkiewicz i Szymborska...
                    A w Lidlu kupuję tabletki do zmywarki W5. 60 szt kosztuje ok 17 zł. Dzieci chemię z Lidla sobie chwalą. smile
                    • iryska2604 Re: juz listopad 21.11.14, 11:04
                      O widzisz, przypomniałas mi o tabletkach do zmywarki. Kupuję "Finish" bo te chyba najlepiej mi sie sprawdzają - tam są takie? Dalej pogoda pod psem...Czemu tak sie mówi? Pies do pogody ma chyba tyle że w taka nie chce mu sie nawet wyjśc na dwór. No, chyba że go przyprze...
                      • jaga_22 Re: juz listopad 21.11.14, 11:48
                        Aj,wpadłam się przywitać i krople deszczu mi spadły na głowę. http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-pogoda-143.gif
                        U mnie nie pada,ale nie lubię takich pochmurnych dni.Może być mróz i słonko.
                        Niestety Lidl jak pisałam jest daleko od Mokotowa
                        Najbliżej znalazłam na Wileńskiej,to może być,kiedyś się wybiorę z ciekawości.

http://i62.tinypic.com/34xmk5e.gif
                        • xy.5 Re: juz listopad 21.11.14, 13:45
                          Witam,wróciłam już do domku,jak mi miło,bo w taką pogodę podróż do najprzyjemniejszych nie należy.Miłego popołudnia.
                          • iryska2604 Re: juz listopad 22.11.14, 10:15
                            Dalej dośc paskudnie. Co prawda nam śniegu nie nawaliło. Anoagatko a jak u Ciebie? Swiatło masz?
                            • jaga_22 Re: juz listopad 22.11.14, 10:22
                              Witam...ciągle się wydaje,że będzie padało.

http://i57.tinypic.com/2i28oi9.jpg
                            • anoagata Re: juz listopad 23.11.14, 15:08
                              iryska2604 napisała:

> Dalej dośc paskudnie. Co prawda nam śniegu nie nawaliło. Anoagatko a jak u C
                              > iebie? Swiatło masz

Jeżeli chodzi o elektryczne światło to mam ciągiem ale te naturalne dzienne to mam wielkie braki .
                              Słonka nie widziałam chyba ze 3 tygodnie tylko mgła,mgła i mgła.Przygnębiające to jest.
                      • amityran Re: juz listopad 30.11.14, 12:41
                        Jak byś mogła albo byś zechciała , to zmień tą zmokniętą laseczkę.
                        • aga-kosa Re: juz listopad 30.11.14, 13:19
                          Czy Amityr i Amityran - to ta sama osoba? Czy może Amityr zmienił stan cywilny ?smile.
                          Żadna z tych postaci nie ma aktywowanego profilu.
                          Mam dzisiaj wrażenie jak by to już był poniedziałek. Za dużo było " niedziel" w ubiegłym tygodniu.
                          A grudzień to wiadomo, że prezentowy miesiąc. Starsi wnukowie powiedzieli, że chcieli by od Mikołaja kasę na jakiś koncert. Podali nawet nazwę... A cóż ja kobieta z końca II wojny... Ja się na współczesnej muzyce nie znam. Ważne, że będą zadowoleni.
                          Młodsi już nie wierzą w mikołaja ale pre3zenty chcą. Tu córa zadecyduje co to ma być.
                          Ponad to imieniny, Gwiazdka i Noworoczny solenizant, który w przyszłym roku skończy 18 lat. smile aga
    • julinka601 Re: juz listopad 22.11.14, 12:45
      Dziewczyny, jak ja nie lubię tego burego czasu! Snuję się jeszcze w szlafroku i nie robię nic wbrew własnej naturze. Zbieram siły po pracowitym tygodniu. Niewykluczone ,ze nie wyjdę dzisiaj wcale z domu. Chyba zapadam w sen zimowy, wszak ursula to niedzwiedzica...........Serdeczności.
      • xy.5 Re: juz listopad 22.11.14, 13:34
        Witam,paskudnie i u nas,śnieg nie pada ale cały czas ciapie czymś mokrym,nie jest to deszcz ale
        coś większego niż mżawka,brrr.Też mi się niczego nie chce,wychodzę podciąć włosy i zafarbować.
        Miłego popołudnia.
        • tamaryszek44 Re: juz listopad 22.11.14, 13:38
          Szaro i buro jak na listopad przystało. Witam serdecznie i miłego weekendu życzę.
          Mam kłopoty z dziąsłem i jestem zaziębiona.
          • maria6450 Re: juz listopad 23.11.14, 10:42
            Na bure szare dni, mam sposób. Myślę, co mogę zrobić w tej sytuacji? Okazuje się, że mogę dużo: czytać, poukładać w szafie, zrobić kawę wg. innego niż zawsze sposobu, wyjść z domu dokądkolwiek, obejrzeć coś w tv, napisać list, itd, itd, itpsmile. Dobrego, pomysłowego dniasmile!
            • jaga_22 Re: juz listopad 23.11.14, 11:31
              U mnie świeci słonko,a na poprawę nastroju mam
              muffinkę. https://dodatkii.net/emotki/25.gif
              Witam...https://dodatkii.net/emotki/26.gif

http://i58.tinypic.com/limc0.jpg
              • tamaryszek44 Re: juz listopad 23.11.14, 11:33
                Witam. U nas też dziś słoneczko, a ja rozłożyłam się jak betka.
                • xy.5 Re: juz listopad 23.11.14, 11:37
                  Witam, u nas szarość i chłód,słonka brak.Dzisiaj nadal będę czytać ile tylko się da,może zagniotę ciasto na szarlotkę?Może wpadnie do mnie koleżanka na kawę?
          • anoagata Re: juz listopad 23.11.14, 15:11
            tamaryszek44 napisała:

> Szaro i buro jak na listopad przystało. Witam serdecznie i miłego weekendu życz
            > ę.
            > Mam kłopoty z dziąsłem i jestem zaziębiona.
            >
            Tamarko,płukanie szałwią czyni cuda na dziąsłach.Zastosuj płukanki.
            • tamaryszek44 Re: juz listopad 23.11.14, 15:31
              Anoagatko, płuczę rumiankiem i szałwią, ale mam też końską dawkę antybiotyków od dentysty. Przy jednym zębie, zdrowym zębie, (dolna jedynka) napaprało mi się na dziąśle, już 2 razy dentysta mnie maltretował. Jutro mam wizytę kontrolną.
              Horror jakiego w życiu nie przeżyłamsad
              • anoagata Re: juz listopad 23.11.14, 15:41
                tamaryszek44 napisała:

> Anoagatko, płuczę rumiankiem i szałwią, ale mam też końską dawkę antybiotyków o
                > d dentysty. Przy jednym zębie, zdrowym zębie, (dolna jedynka) napaprało mi się
                > na dziąśle, już 2 razy dentysta mnie maltretował. Jutro mam wizytę kontrolną.
                > Horror jakiego w życiu nie przeżyłamsad
                Żadnym rumiankiem,tylko szałwią i to mocną,trzymaj na dziąsle przez przynajmniej krótki czas.
                • iryska2604 Re: juz listopad 23.11.14, 16:58
                  Ja miałam dziś SŁOŃCE! Od razu raźniej na duszy.
    • julinka601 Re: juz listopad 23.11.14, 17:31
      mnie też było słonecznie i od razu rażniej na duszy. Radosnego i słonecznego tygodnia życzę.
      • iryska2604 Re: juz listopad 24.11.14, 22:38
        Niedługo sie tym słońcem cieszyłam. Ale najgorzej nie jest. Własnie byłam " odcedzić" moją psią gromadkę przed snem - nic nie pada, zimno nie jest, da się wytrzymać. Najważniejsze ze w domu cieplutko. Dobranoc...http://smayls.ru/data/smiles/smayliki-son-230.gif
        • xy.5 Re: juz listopad 25.11.14, 07:50
          Dzień dobry,wczoraj było słońce ale wiał zimny wiatr,dzisiaj zachmurzone niebo i zimno,udanego dnia, pozdrawiam.
          • dorka556 Re: juz listopad 25.11.14, 09:13
            http://i60.tinypic.com/w7dhrp.jpg

Witam po powrocie. U mnie już zimowo, z czego wcale się nie cieszę.
            Górale natomiast wyczekują śniegu, to tak jakby dutki same sypały się z nieba.
            Miłego, jeszcze jesiennego dnia.
            • jaga_22 Re: juz listopad 25.11.14, 09:52
              Wolę tylko popatrzeć jak zima wygląda u Dorki.
              Miłego Dnia. https://smiles24.ru/data/smiles/smiles-privetstvie-295.gif

https://i49.tinypic.com/2ry28vr.gif
              • tamaryszek44 Re: juz listopad 25.11.14, 12:09
                Witam spod kocykawink Nic poprawy nie czuje i obawiam się co z tego wyniknie.
                Miłego dnia życzę.
              • ste.do Re: juz listopad 25.11.14, 13:03
                No jak to, koleżanko warszawianko?? A za oknem początku warszawskiej zimy nie widzisz? Wszak dzisiaj spadł u nas pierwszy śnieg.
                • jaga_22 Re: juz listopad 25.11.14, 16:17
                  Stedo jak wstałam trochę było na dachach,to się nie liczy.
                  • iryska2604 Re: juz listopad 25.11.14, 16:57
                    Ciekawe kiedy do nas zawita zima. Wcale jej nie wypatruję ani za nią nie tęsknię.
                    • iryska2604 Re: juz listopad 26.11.14, 18:06
                      Komu napadało to białe? U mnie jeszcze nie...
                      • dorka556 Re: juz listopad 26.11.14, 18:18
                        U mnie napadało. Oto dowód. Wrrrr....

http://i61.tinypic.com/30m3l3l.jpg
                      • xy.5 Re: juz listopad 26.11.14, 18:19
                        U nas pojawił się,nie ma go dużo ale nie jest już tak szaro.Do tej pory nie stopniał a dalej zobaczymy.
                        • jaga_22 Re: juz listopad 26.11.14, 18:24
                          A u mnie dziś będzie -1 o! http://smiles24.ru/data/smiles/smiles-ulybki-277.gif
                          • tamaryszek44 Re: juz listopad 26.11.14, 19:26
                            U nas ani śladu śniegu, tylko szron rankiem bieli się na dachach.
                            Witam i miłego wieczoru życzę.
    • julinka601 Re: juz listopad 26.11.14, 21:56
      Doruś, jako żywo prawdziwy śnieg u Ciebie! Ale ja za nim nie tęsknię. Natomiast tęsknię za wiosną............Dobrej nocki wszystkim.
      • xy.5 Re: juz listopad 27.11.14, 09:01
        Witam,wcześnie wstałam,bo zbudziła mnie biel śniegu.Przez to,że jeszcze nie stopniał jest widniej.Na termometrze -5 z rana a potem zobaczymy.Udanego dnia,pozdrawiam.
        • jaga_22 Re: juz listopad 27.11.14, 10:46
          Witam https://liubavyshka.ru/_ph/80/2/622008367.gif
          U mnie ciągle trzyma się blisko 0 podobno słonko zdąża w moim kierunku,
          tylko kiedy dojdzie. https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/044.gif
          • tamaryszek44 Re: juz listopad 27.11.14, 11:43
            My mamy dziś piękne słoneczko i 6 stopni, rano był przymrozek.
            Witam serdecznie i miłego dnia życzę.
            • aga-kosa Re: juz listopad 27.11.14, 12:36
              Za oknem + 5 w sercu maj smile Wybieramy się na pierwsze "andrzejki". Oj mało ich będzie w tym roku bo to tylko dziś i w sobotę.
              Staję przed szafą i jak zwykle: "Ja nie mam co na siebie włożyć..."
              Jutro zniosę kwiaty z ganku, bo żal by mi było szczególnie aloesów. One są już "jadalne" smile aga
              • iryska2604 Re: juz listopad 27.11.14, 15:05
                Wczoraj wieczorem niebo było takie rozgwieżdżone...Dziś łądnie, słońce ale taki dosc zimny wiatr. Rano było -2 teraz dwa na plusie.Czytam prognozy i nie wiadomo , bo jedni wieszczą łagodną zimę, a drudzy srogą. Zobaczymy. Przespać jak niedźwiedź się nie da...
                • xy.5 Re: juz listopad 27.11.14, 15:28
                  Szkoda,że nie da się tak przespać.Chętnie bym przespała o ile byłabym tak senna jak dzisiaj.
                  • dorka556 Re: juz listopad 27.11.14, 18:45
                    http://i61.tinypic.com/tasuox.jpg

To unikalne zdjęcie. Pusty bazarek pod Gubałówką. Ulice w Zakopanem wymiecione. Gdzieniegdzie ktoś z trudem przemyka. Oczywiście, jak zwykle chodniki oblodzone i nie posypane (dla zasady). Temperatura podobna jak u Was tylko z minusem. W nocy ma byc minus 8.
                    • jaga_22 Re: juz listopad 28.11.14, 13:09
                      http://i61.tinypic.com/2dr7y15.gif
                      Zimno,ciągle trzyma ,jeszcze -3.
                      • xy.5 Re: juz listopad 28.11.14, 13:16
                        Witam,śniegu już nie ma,jest słoneczko i +2.Udanego piątku,pozdrawiam.
                        • tamaryszek44 Re: juz listopad 28.11.14, 13:34
                          Witam. U nas nie było jeszcze śniegu ino rankiem nieraz szron wybiela dachy.
                          • iryska2604 Re: juz listopad 28.11.14, 19:31
                            Tu cały dzień albo 1 albo 0. Teraz byłam na dworze z psiakami - jest chłodno ale mozna wytrzymac.
                            • jaga_22 Re: juz listopad 29.11.14, 11:07
                              Witam serdecznie
                              Dziwne,na pewno miało być u mnie -7. https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify33/007.gif

https://id.joe.pl/sub_images/pictures/23a3bbdff145d72471d5d133073f2dff_th2.gif
                              • tamaryszek44 Re: juz listopad 29.11.14, 14:52
                                Dzięki za kawusię, pyszna!wink
                                Miłego weekendowego wypoczynku życzę.
    • julinka601 Re: juz listopad 29.11.14, 16:49
      Witam w ten trudny czas,już ciemnica za oknem. Cały dzień spędziłam na "Spotkaniu podróżników rowerowych". To doroczna impreza organizowana w Kinie Helios. Osiem rewelacyjnych prezentacji z różnych zakątków świata od Australii przez Azję po Afrykę. W różnych konfiguracjach /z dzieckiem,z psem, samotnie/. Coś niesamowitego! Cudowni są tacy ludzie z pasją. Wytrzymałam prawie osiem godzin o kawie i mandarynkach i nie czułam głodu.
      Ech.....warto żyć. Miłego wieczoru.
      • anoagata Re: juz listopad 29.11.14, 20:07
        Julinko,te konfiguracje od Azji po Afrykę faktycznie trudno pojąć,ja nawet bym bez mandarynek chyba sie obszła.
        Andrzejki już obeszłam,pozostały mi tylko wróżby.
        To spełnienie życzeń życzę !!!
        • iryska2604 Re: juz listopad 29.11.14, 20:54
          Najbardziej zazdroszczę ludziom podróży -ale zamiast sie gdzies ruszyć to siedzę i zazdroszczę. Przeczytałam jak napisał o tym na łamach " Na temat" Majak.
          Wakacje na Filipinach lub w innych zakątkach świata wydają się wielu osobom niemożliwe. Myślimy, że w sumie to byśmy chcieli, ale to za mało czasu, za daleko, za drogo i za pięknie, abyśmy mogli się tam znaleźć. Sam jeszcze do niedawna myślałem podobnie. Teraz wiem, że problem "niepodróżowania" był przede wszystkim w mojej głowie, bo przez ciągłe myślenie o karierach, obowiązkach lub kredytach, wydaje nam się, że "teraz" nas na to nie stać. Zapominamy o tym, że życie trzeba przede wszystkim przeżyć, a nie jedynie przepracować. Gdyby nie przypadek, być może nigdy nie zobaczyłbym tego, co widzę od dwóch tygodni
          Krzysztof Majak pisze bloga o swojej podróży po Filipinach i jak tak człowiek pomyśli - to co własciwie stoi na przeszkodzie? Sami sobie stwarzamy te przeszkody.
          A za oknem dzis cały czas - 2 i - 3 nawet...
          • jaga_22 Re: juz listopad 29.11.14, 21:14
            Mówisz Iryska,że nawet masz -3,a u mnie dobija -6
            a jutro na wybory z rana.
            • iryska2604 Re: juz listopad 29.11.14, 21:37
              I na dodatek zieloną trawę za oknem. Najważniejsze ze węgiel jest, w domu ciepło. Jutro jadę na 6 urodzinki. Tort upiekłam i szarlotkę ,prezent kupiony. Teraz dziecko ma kazdą imprezkę podwójnie - na dwa domy. A ja sobie z tym nie moge poradzić.
              • jaga_22 Re: juz listopad 29.11.14, 21:45
                A ja za tydzień urodzinki Martynki,Julki i i imieniny Mikołaja,no
                i w dodatku Mikołajki. https://arcanumclub.ru/smiles/smile163.gif
                • anoagata Re: juz listopad 29.11.14, 22:03
                  Ja mam -12 i się nie chwalę a wy tam jakieś +2
                  • dorka556 Re: juz listopad 30.11.14, 07:23
                    anoagata napisała:

> Ja mam -12 i się nie chwalę a wy tam jakieś +2

Przebiję Ciebie. U mnie jest teraz -13 a zapowiadali, że będzie tylko -8. Jak tu wierzyć prognozom?
                    • iryska2604 Re: juz listopad 30.11.14, 09:51
                      O matko, wcale wam nie zazdroszczę. U mnie dalej -3.
                      • jaga_22 Re: juz listopad 30.11.14, 10:25
                        Witajcie...-8 to u mnie jest,ale było mi ciepło.
                        Anoagatko nie jakieś+2 tylko +5 tego szczęścia
                        no ale Ciebie nie przebiję,ale broni też nie składam.https://www.ajlawgifs.13tka.com/gify30/044.gif
                        Na rozgrzewkę
                        https://walcze-z-rakiem-i-daje-rade.blog.onet.pl/wp-content/blogs.dir/582410/files/blog_vt_3779623_4790661_tr_1735087486.gif
                        • marzena36 Re: juz listopad 30.11.14, 13:24
                          A ja zazdroszcze Wam tej minusowej temperatury a ciesze sie,ze juz listopad prawie mam z glowy!Bo u mnie ten miesiac byl chlodny ,mokry i b.mroczny. Ale Holendrzy pomagaja sobie na rozjasnienie tej aury oswietleniem w domach i przed.oraz swietlnymi terapiami.
    • julinka601 Re: juz listopad 29.11.14, 23:24
      Ja mam imieniny dwojga wnucząt /Adama i Miecia/ oprócz Mikołaja i gwiazdki a do tego imieniny dwóch sióstr i dwojga przyjaciół. Oj trzeba potrząsnąć kiesą, jak co roku.
      Ale jak to dobrze że mamy kogo obdarowywać, że są ci bliscy.
      • anoagata Re: juz listopad 29.11.14, 23:33
        O tak,Julinko,dobrze ze możemy odmieniać przez przypadki;
        -kogo,czego....wnuczęta !
        -kim,czym..[-prezentami .
        • maria6450 Re: juz listopad 30.11.14, 14:24
          Bardzo lubię robić prezenty, nawet spotykam się czasem z przytykiem...ty byś wszystko rozdała...smile. Miłego popołudnia ostatniego dnia listopada.
    • julinka601 Re: juz listopad 30.11.14, 15:32
      pierwsza niedziela adwentu ,czas sposobić się do świąt. Ale kategorycznie mówię nie! komercji.
      Gubią się te święta coraz bardziej w powodzi reklam i wyrwigroszy . A może by tak zatrzymać się chwilę, komuś przebaczyć,kogoś przeprosić,komuś podziękować, komuś pomóc i wsłuchać się w siebie? Zamierzam już zacząć duchowe świętowanie czego i Wam życzę. A tony jadła i porządki? mogą być ale nie muszą, w każdym bądż razie nie padać ze zmęczenia i nie zaciągać kredytów.

• jaga_22 Re: juz listopad 30.11.14, 16:00
        Ile razy się zarzekałam.Nie da się. https://liubavyshka.ru/_ph/127/2/925340301.gif
        Cała rodzinka u mnie się zbiera.Starsze wnuki 17 19 lat czekają na
        spotkanie ze wszystkimi i nie tylko.Na co dzień nie ma kiedy,wszyscy pracują,albo zajmują się dziećmi.Czy mogę powiedzieć w tym roku nic nie robię.?
        A niech pamiętają i wspominają kiedyś dobrze.
        Pomalutku,powolutku wszystko się zrobi.Niedługo będę lepiła pierogi i uszka i zamrożę.Nic się nie zmarnuje.,nie ma prawa.
        • anoagata Re: juz listopad 30.11.14, 16:07
          Julinko,ładnie to opisałaś i z tego opisu najbardziej mnie interesuje pomoc innym ale o dziwo w tej niby biedzie nie mam komu pomóc.Niektórzy już umarli a niektórym zaczęło sie dobrze powodzić.
          Niechaj juz sie skończy ten listopad,bo zrobiło się tak że jest wąsostopad,chyba zauważyliście w TV facetów z brodą wąsami,taki kilku dniowy zarost ale mnie to afuj !
          • tamaryszek44 Re: juz listopad 30.11.14, 16:49
            Miłego wieczoru życzę. wink
            • amityr Re: juz listopad 30.11.14, 17:15
              tamaryszek44 napisała:

> Miłego wieczoru życzę. wink

Doba najbardziej mi się podoba po 23,15
              • czuk1 Re: juz listopad 01.12.14, 08:55
                Już grudzień. wink
                • tamaryszek44 Re: juz listopad 01.12.14, 14:20
                  Witam. U nas mróz i wiatr. Miłego dnia życzę.
                  Amityr napisał...........
                  >>Doba najbardziej mi się podoba po 23,15 <<

Dlatego że idziesz spać? bo nie rozumiemwink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka