Dodaj do ulubionych

Witajcie forumowiczki

29.01.09, 17:21
Cisza tu.... cisza. A przecież cos się dzieje, mniejszy podatek smile, niedługo rewaloryzacja wink akcja Sopot , trzy kobiety i Prezes ( PiS) a my cichutko... Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ba-7 Re: Witajcie forumowiczki 30.01.09, 13:38
      Witaj. Nic nie dostałam jeszcze z ZUS-u, nie wiem ile tej rewaloryzacji /podobno
      5,5%?/, bo o podatku szkoda wspominać. Zresztą są plany podniesienia składki
      zdrowotnej, to zaraz nam odbiorą co dali na chwilę. Nie mam czasu iść do banku i
      sprawdzać konto. Poczekam.
      O akcji w Sopocie co może wiedzieć szary człowiek? Prawdy się nie dokopiesz. Pozdr.
      • xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 30.01.09, 23:46
        Dostałam 13 zł to podatek,a rewaloryzacja będzie w marcu.Ciekawe czy z wyrównaniem od stycznia?
        • irenaki Re: Witajcie forumowiczki 31.01.09, 11:50
          Rewaloryzacja od marca _ nic wstecz , niestety
          • ba-7 Re: Witajcie forumowiczki 04.02.09, 11:50
            Witajcie, coś tak tutaj za spokojnie. Dzisiaj zrobiłam sobie dzień lenistwa i
            siedzenia w domu, ciągle jeszcze niestety zakurzonego, strasznie te prace długo
            trwają, ale już koniec widać.
            Wiosennie na dworze, ale grypa się czai podobno, więc nie wiadomo cieszyć się,
            czy nie, że ocieplenie?
            Pozdrawiam.
            • anoagata Re: Witajcie forumowiczki 09.02.09, 12:34
              A no witajcie wskoczyłam tu jakoś niechcący po raz pierwszy, jeżeli mnie
              przyjmiecie to zagladne częściej, też jestem na emeryturze i trudno mi sie z tym
              pogodzić.Pozdrawiam.
              • irenaki Re: Witajcie forumowiczki 11.02.09, 11:21
                Witaj. Miło ze wpadłaś.Tu wyjątkowo spokojnie, co nie znaczy ze zle. Jak
                spedzasz czas wolny. Ja jestem w trakcie szydełkowania ozdób wielkanocnych,
                uwielbiam robótki ... Poazdrawiam
                • anoagata Re: Witajcie forumowiczki 11.02.09, 22:12
                  Nudno tu okropnie,raz na dobe ktoś tu zaglądnie i cisza.Wzasadzie to wolnego
                  czasu nie mam bo wnuki, pies, kot i inne zajecia, ale bardzo mi tęskno za pracą,
                  tak cieszyłam sie na ta emeryture a teraz pozostał jakis żal.
                  • irenaki Re: Witajcie forumowiczki 11.02.09, 22:43
                    Mnie tak trzyma juz drugi rok.Pracowałam 10-12 godzin/dobę ( a bywało i
                    dłużej).Przed przejsciem na emeryturę byłam bardzo zmęczona,ale po kilku
                    tygodniach zaczęło mi bardzo mojego młyna brakować. Myślę,ze byłabym jeszcze
                    przydatna we firmie ale presja na "starych i drogich" była tak wielka że trzeba
                    było odejsc.... dobrze ze mam druty, igłe i szydełko pooglądaj w wolnej chwili
                    naszydelku.blogspot.com/Pozdrawiam
                    • xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 12.02.09, 09:41
                      Właśnie ta presja na starych i przyjmowanie na miejsce po nich swoich
                      znajomych trochę młodszych i z kwalifikacjami żadnymi.
                      • anoagata Re: Witajcie forumowiczki 12.02.09, 11:33
                        U mnie presji nie było.Naczelny nawet powiedział,że moge jeszcze pracować, ale
                        nie chciałam bo szefowa była tak wredna, że bałam sie ,żeby nie zgłupieć albo
                        nie dostac zawału, no i odeszlam.choć to i tak nie uniknione tylko by sie
                        przedłużylo w czasie, a na ten boczny tor musimy sie przestawic i to jest
                        najgorsze.Pozdrawiam serdecznie.
                        • xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 13.02.09, 11:03
                          Sam boczny tor nie jest tak może przykry jak to,że trudniej za to się utrzymać.Jeszcze wyrazów wdzięczności za to kopnięcie ode mnie oczekiwano.
                          • anoagata Re: Witajcie forumowiczki 13.02.09, 14:16
                            A oczekiwano oczywiście tylko że nic nie wpadło.Dla mnie jest prościej i łatwiej
                            porozmawiać na GG jeżeli ktoś ma ochotę to prosze podać nr i pogadamy.Pozdrawiam.
                            • xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 14.02.09, 08:13
                              Jeszcze nie mam gg,sporadycznie korzystam gg córki,ale to nastolatka,to bez
                              przerwy siedzi przy kompie.Jedno w tym dobre nie daje mi się rozżalić nad sobą
                              do końca.
                              • anoagata Re: Witajcie forumowiczki 14.02.09, 09:40
                                Witam, po pierwsze żaden problem założyć GG popros córkę niech to ci zrobi,po
                                drugie nie może córka tak bez przerwy siedzieć przy kompie.Ja mam to z wnukami
                                ale ich ograniczam.No to czekam i do klikniecia na GG.Pozdrawiam.
                                • ba-7 Re: Witajcie forumowiczki 16.02.09, 11:34
                                  Witaj anoagato, może masz rację, że u nas tu nie jest zbyt gwarno, ale jak
                                  serdecznie, zauważyłaś?
                                  Nie martw się zmianą sytuacji życiowej, minie trochę czasu i docenisz uroki
                                  swobody, jeśli nie dasz się wciągnąć rodzinie w jakiś kierat codzienności, mnie
                                  tak próbują, bo wydaje im się, że mam teraz czasu dużo, więc mogę ich wyręczać.
                                  Chcę mieć w domu dobrą atmosferę więc ciągle delikatnie się "trzemy", często
                                  biorę na przetrzymanie, ale.....
                                  • anoagata Re: Witajcie forumowiczki 16.02.09, 13:32
                                    Noooo tak tu gwarno , że do głosu nie można dojść,ponawiam swoją propozycję,
                                    miłego dnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka