irenaki 29.01.09, 17:21 Cisza tu.... cisza. A przecież cos się dzieje, mniejszy podatek , niedługo rewaloryzacja akcja Sopot , trzy kobiety i Prezes ( PiS) a my cichutko... Pozdrawiam Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba-7 Re: Witajcie forumowiczki 30.01.09, 13:38 Witaj. Nic nie dostałam jeszcze z ZUS-u, nie wiem ile tej rewaloryzacji /podobno 5,5%?/, bo o podatku szkoda wspominać. Zresztą są plany podniesienia składki zdrowotnej, to zaraz nam odbiorą co dali na chwilę. Nie mam czasu iść do banku i sprawdzać konto. Poczekam. O akcji w Sopocie co może wiedzieć szary człowiek? Prawdy się nie dokopiesz. Pozdr. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 30.01.09, 23:46 Dostałam 13 zł to podatek,a rewaloryzacja będzie w marcu.Ciekawe czy z wyrównaniem od stycznia? Odpowiedz Link
irenaki Re: Witajcie forumowiczki 31.01.09, 11:50 Rewaloryzacja od marca _ nic wstecz , niestety Odpowiedz Link
ba-7 Re: Witajcie forumowiczki 04.02.09, 11:50 Witajcie, coś tak tutaj za spokojnie. Dzisiaj zrobiłam sobie dzień lenistwa i siedzenia w domu, ciągle jeszcze niestety zakurzonego, strasznie te prace długo trwają, ale już koniec widać. Wiosennie na dworze, ale grypa się czai podobno, więc nie wiadomo cieszyć się, czy nie, że ocieplenie? Pozdrawiam. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witajcie forumowiczki 09.02.09, 12:34 A no witajcie wskoczyłam tu jakoś niechcący po raz pierwszy, jeżeli mnie przyjmiecie to zagladne częściej, też jestem na emeryturze i trudno mi sie z tym pogodzić.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
irenaki Re: Witajcie forumowiczki 11.02.09, 11:21 Witaj. Miło ze wpadłaś.Tu wyjątkowo spokojnie, co nie znaczy ze zle. Jak spedzasz czas wolny. Ja jestem w trakcie szydełkowania ozdób wielkanocnych, uwielbiam robótki ... Poazdrawiam Odpowiedz Link
anoagata Re: Witajcie forumowiczki 11.02.09, 22:12 Nudno tu okropnie,raz na dobe ktoś tu zaglądnie i cisza.Wzasadzie to wolnego czasu nie mam bo wnuki, pies, kot i inne zajecia, ale bardzo mi tęskno za pracą, tak cieszyłam sie na ta emeryture a teraz pozostał jakis żal. Odpowiedz Link
irenaki Re: Witajcie forumowiczki 11.02.09, 22:43 Mnie tak trzyma juz drugi rok.Pracowałam 10-12 godzin/dobę ( a bywało i dłużej).Przed przejsciem na emeryturę byłam bardzo zmęczona,ale po kilku tygodniach zaczęło mi bardzo mojego młyna brakować. Myślę,ze byłabym jeszcze przydatna we firmie ale presja na "starych i drogich" była tak wielka że trzeba było odejsc.... dobrze ze mam druty, igłe i szydełko pooglądaj w wolnej chwili naszydelku.blogspot.com/Pozdrawiam Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 12.02.09, 09:41 Właśnie ta presja na starych i przyjmowanie na miejsce po nich swoich znajomych trochę młodszych i z kwalifikacjami żadnymi. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witajcie forumowiczki 12.02.09, 11:33 U mnie presji nie było.Naczelny nawet powiedział,że moge jeszcze pracować, ale nie chciałam bo szefowa była tak wredna, że bałam sie ,żeby nie zgłupieć albo nie dostac zawału, no i odeszlam.choć to i tak nie uniknione tylko by sie przedłużylo w czasie, a na ten boczny tor musimy sie przestawic i to jest najgorsze.Pozdrawiam serdecznie. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 13.02.09, 11:03 Sam boczny tor nie jest tak może przykry jak to,że trudniej za to się utrzymać.Jeszcze wyrazów wdzięczności za to kopnięcie ode mnie oczekiwano. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witajcie forumowiczki 13.02.09, 14:16 A oczekiwano oczywiście tylko że nic nie wpadło.Dla mnie jest prościej i łatwiej porozmawiać na GG jeżeli ktoś ma ochotę to prosze podać nr i pogadamy.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witajcie forumowiczki 14.02.09, 08:13 Jeszcze nie mam gg,sporadycznie korzystam gg córki,ale to nastolatka,to bez przerwy siedzi przy kompie.Jedno w tym dobre nie daje mi się rozżalić nad sobą do końca. Odpowiedz Link
anoagata Re: Witajcie forumowiczki 14.02.09, 09:40 Witam, po pierwsze żaden problem założyć GG popros córkę niech to ci zrobi,po drugie nie może córka tak bez przerwy siedzieć przy kompie.Ja mam to z wnukami ale ich ograniczam.No to czekam i do klikniecia na GG.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
ba-7 Re: Witajcie forumowiczki 16.02.09, 11:34 Witaj anoagato, może masz rację, że u nas tu nie jest zbyt gwarno, ale jak serdecznie, zauważyłaś? Nie martw się zmianą sytuacji życiowej, minie trochę czasu i docenisz uroki swobody, jeśli nie dasz się wciągnąć rodzinie w jakiś kierat codzienności, mnie tak próbują, bo wydaje im się, że mam teraz czasu dużo, więc mogę ich wyręczać. Chcę mieć w domu dobrą atmosferę więc ciągle delikatnie się "trzemy", często biorę na przetrzymanie, ale..... Odpowiedz Link
anoagata Re: Witajcie forumowiczki 16.02.09, 13:32 Noooo tak tu gwarno , że do głosu nie można dojść,ponawiam swoją propozycję, miłego dnia. Odpowiedz Link