natla 05.02.06, 09:28 No przecież nie możesz nie mieć swojego prywatnego wątku..... Jak mozesz, to wszystkie sprawy dotyczące obróbki zdjęć wpisuj w "Kąciku fotograficznym" albo w "Kursie komputerowym". Ok? ) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
margo.pf Re: Graga21 05.02.06, 10:00 Gratulacie, graga )) tia, paniska jestesmy, kazda z wlasnym watkiem ) napisalam do ciebie na moim. Nie bede tobie twojego zasmiecala ) Odpowiedz Link
graga21 Re: Graga21 05.02.06, 13:02 Obu paniom pieknie dziekuje, ale czy nie bede czula sie zbyt wazna ze swoim wlasnym watkiem? Niedobrze jest rozpieszczac tak na wstepie, oj, niedobrze! Jesli chodzi o fotografike, to musicie stawiac pytania, gdyz nie wiem, co komu jest potrzebne. Zreszta w tym temacie chodzi mi cos po glowie, ale nie "sprecyzowalo sie" jeszcze, dlatego siedze cicho. Na razie, hi, hi. Dzisiaj w nocy wrocily wnuki z Dolomitow (ich rodzice zostali tam jeszcze) i chyba skonczyly mi sie fajrantskie (od fairant=wolne) dni. Juz na wstepie wnuk wykolegowal mnie z komputera - MOJEGO KOMPUTERA! - ale co nie robi sie dla kochanienkiego???.... Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Graga21 05.02.06, 16:05 Nie mityguj się niepotrzebnie. Zasłużyłaś sobie - bez dwóch zdań!! Twoje zdjęcia są ... zachwycające!! Podziwiam, bo nie mam takiej pasji. )) Odpowiedz Link
graga21 Re: Graga21 05.02.06, 17:57 Oj niedobrze sie zapowiada - twoimi ani narty, ani fotografia, a moimi ukladanie wierszy... A tak przy okazji, to jakos nikt nie czepil sie temu co najmniej dziwnemu slowu 'fajrantskie'. Bylam po waszym dniu bez ortografii i od razu wpadlam w "maniere"... Bardzo podoba mi sie taki dzien. Diekuje za aprobate wzgledem zdjec. Jedno panoramiczne ze szczytu Skrzycznego poslalam bez kompresji, ale link okazal sie byc nieaktywnym. Postaram sie powtorzyc. Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 05.02.06, 18:44 Ja??? Suuper...leca do antryju po keta dla psa i ida precz ) Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 06.02.06, 17:04 Graga ! wysłalam liscik na piva i czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link
graga21 Re: Graga21 07.02.06, 09:12 O czym ty piszesz, dziewczyno?! Szlajalam sie po roznych landach, ale tam mnie jeszcze nie widzieli! Podaj link, niech przynajmniej obejrze, bo to musi byc jakas WIELKA pomylka. Pozdrawiam. Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 07.02.06, 11:07 Re: Zdjęcia Gragi graga21 05.02.06, 18:22 + odpowiedz www.wyslijto.pl/?file_id=88734482513400016654 Zaraz sama sprawdze, czy otworzy sie (zgodnie z zaleceniem:"wierz, ale sprawdz") • Re: Zdjęcia Gragi graga21 05.02.06, 18:26 + odpowiedz No i psinco! Natla, RATUNKU!!!! • Re: Zdjęcia Gragi natla 05.02.06, 18:38 + odpowiedz www.wyslijto.pl/?file_id=88734482513400016654 proszę bardzo )) Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 07.02.06, 11:10 Jestem malo zorientowana w sprawach netu i byc moze nie mam racji? Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 07.02.06, 11:54 Przepraszam....chyba nie mam racji! Otwierajac "wyslijto" oprócz widoku Skrzycznego rowniez pokazały mi sie "moje" zdjęcia. Dziwne to !!! Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 07.02.06, 12:30 Pozwoliłam sobie Grago wcielic Twój nowy wątek do Kristy, do jej starego wątku. Lepiej żeby się nam nie mnożyły "osobiste" wątki, bo się nie odnajdziemy. Jeżeli masz coś przeciw, mogę go przywrócić. Odpowiedz Link
regine Re: Graga21 07.02.06, 12:51 Mi też, aż byłam zdziwiona co się dzieje. Skrzyczne i reszta moje...Skąd niby tam się wzięły...??? Bardzo osobiste, których nikomu nie wysyłałam... "Wyślij to", różne rzeczy dokleiło do siebie, jak to możliwe ??? Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 07.02.06, 13:00 witam Cię Grago -pokrewna duszo w narciarstwie i fotografii! img231.imageshack.us/img231/5079/nartymysz1hv.gif Odpowiedz Link
landal16 Re: Graga21 10.02.06, 21:13 Teraz juz wiem Graga dlaczego nie piszesz do mnie, bo przebywasz w innych terenach i bardzo sie udzielasz, ale to nic, bede Cie lapac na tym terenie i jeszcze Kolezanka z USA Odpowiedz Link
graga21 Re: Graga21 12.02.06, 09:53 Nnnooo nieeee, ale niespodzianka! Czyzbys chciala dolaczyc? Na tym forum jestem nowa i nie wiem, czy moge juz witac kogokolwiek, ale werbowac - chyba tak. A wiec zachecam, tu jest nie tylko milo, ale i nad wyraz ciekawie, nikt na nikogo nie napada, czasami Natlunia pouczy,ale robi to tak sympatycznie, ze nie bedziesz miala ochoty buntowac sie. Przemysl, rozwaz i wpisz sie do biura meldunkowego (z szersza informacja o sobie) i na liste obecnosci. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 07.02.06, 13:02 Mam nadzieję, ze to nie problem czyli, że otwierają sie tylko Wam. te osobiste zdjęcia. Ja mam po prostu jeden kodakowski widok, robię done i znika. Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 07.02.06, 17:13 Grago na przeprosiny wysyłam Ci te 13 zdjec na priva za pomocą "wyslijto" Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 11.02.06, 23:15 Juz poszły tym razem tradycyjnie,czyli kazde osobno. Odpowiedz Link
graga21 Re: Graga21 12.02.06, 10:08 Strona wygasla w trakcie odpisywania, dlatego pisze tutaj. W liscie bylo bodajze 14 zalacznikow, wszystkie troszke duze, ale sprobowalam otworzyc najmniejszy (pierwszy o rozmiarze 600 cos) i ....niestety. Dziekuje za mile slowa. Wczoraj przygladalam sie albumom w dobrebopolskie.pl lecz nie bardzo wiem, jak zabrac sie do tego. Najpierw musze "pozbyc sie" dzieciakow. Jutro ida do szkoly wiec bede miala wiecej czasu - tak przynajmniej mysle. Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 12.02.06, 11:02 a ja próbowałam robić albumiki na voila.pl/ bardzo łatwo się robi,nie ma ograniczen w ilości i wielkości,tylko trzeba zaznaczyć na jak długo - max 4 tygodnie, jednak mozna przedłużać -jesli sie poda -e-mail,to przypomna,że czas upływa Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 13.02.06, 16:13 Grażyno!Codziennie bywam tam gdzie Ty i własnie z tych samych względów ! Bywam tez na Wnętrzach! Wysłalam następną serię.Mam nadzieje,że Ci sie bedzie podobało...tylko niepotrzebnie poszło 1 "głupie" zdjęcie. Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 28.02.06, 21:51 Grażynko, przecież na naszej głównej str. na górze wśród czerwonych linków są "Linki do "prywatnych" wątków forumowiczów". Tam znajdziesz każdą osobę. Przejrzyj też te czerwone linki na górze, przynajmniej przeczytaj ich treść, a jak Cie któryś zainteresuje to kliknij w niego. Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 01.03.06, 16:39 Sorry! z tym przynudzaniem....ja,ja chciałam byc dowcipna))) Nikogo nie miałam na mysli.Osoby TU piszące wręcz mnie oniesmielają swoją wiedzą ,pasjami i ciekawością zycia. Wiem,ze u Ciebie zimno ale siedzisz przed pięknym /juz bez bibelotów/ kominkiem...spójrz ciepło w moją stronę)) Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 25.03.06, 12:09 Graga, odpowiem Ci tu, żeby tamten wątek sie skończył. Nie oceniaj żle "kibiców"......oni mieli swoje racje i żale i wykorzystali mozliwość wypowiedzenia się w tym właśnie wątku. Czują sie obrażani przez Fil, podbnie jak ona przez nas....i koło się zamyka. To nie sa "kibice", to są ludzie, którzy Filomene odbieraja jako osobę czasem złosliwą. I trudno to zmienić, bo sposób pisania Fil jest taki a nie inny. Nawet jak ma dobre intencje, to wychodzi inaczej. To samo napisane przez inną osobę, byłoby odebrane bez podtekstów. Więc nie problem w filomenie i w forumowiczach, tylko problem w sposobie komunikowania sie Fil. I nie chodzi tu o słodkie słówka, pochwały i inne bzdety (które są miłe i też potrzebne, bo w realu często ich brak). Rozwodzę się nad tym, bo uważam , że umiejętnosć sprzedania swoich racji w necie jest bardzo ważna. Sama nie raz się zastanawiam, jak napisać, aby zostało właściwie odebrane, a jak juz chcę naprawde komuś "dogryźć", to piszę to jednoznacznie. W ogóle jednoznaczność wypowiedzi jest tu fundamentalnym "przykazaniem " , oczywiscie poza żartami i wygłupami. Chciałabym też aby Filomena to zrozumiała i popatrzyła na cały problem z tego właśnie punktu widzenia. Muszę przyznać, że to by mi zaimponowało. Zreszta kilku naszych forumowiczów właśnie takim sposobem mi zaimponowało. To jest sztuka współżycia. Wszyscy przychodzimy na to forum dla rozrywki, dla współforumowiczów, dla spokoju. Zżyliśmy się, a i nowe osoby potrafią przynajmniej po pewnym czasie to docenić. Na pewno zauważyłaś jak "nowi" są serdecznie witani. My pierwsi wyciągamy rękę i chcemy pomóc w odnaleziemiu się tu. Co do sygneturki, to ją wywaliłam, bo bardzo mało chadzam po innych forach, albo zaglądam (rzadziej niz bym chciała) na fora zaprzyjaźnione, które nas znają. Poza tym nie widze w tej chwili potrzeby reklamowania się, a na naszym forum po prostu przeszkadza. Zreszta wklejenie adresu w razie potrzeby to są 3 sekundy. Ale sie nagadałam. ) Doceń to, bo jestem niewyspana i "slekka" skacowana )) Odpowiedz Link
graga21 amen 25.03.06, 13:55 Tylko znowu nie szukajcie w tym jakichs podtekstow! Po prostu koncze na ten temat dyskusje. Odpowiedz Link
maladanka Re: hulajnogi 25.03.06, 18:54 Grago,hulajnogi są super,ja przez kilka tygodni tak zwiedzałam z mężem Zurich i okolice w lecie zeszłego roku. Własnie takie składane i zawieszane na ramię bardzo się przydawały.Ale też i chodniki w Zurichu sa jak masełko. Najbardziej mnie cieszyło,gdy były korki, a my na hulajnogach mijalismy te lambordżini,jaguary itp.. Odpowiedz Link
graga21 Re: hulajnogi 25.03.06, 20:58 Wyobrażam sobie i zazdroszczę. Czy Twoja córka tam mieszka? Ja mam tam przyjaciół i bardzo lubię chodzić po tym ich urokliwym drewnianym moście. Zresztą samo położenie miasta jest wyjątkowe... Odpowiedz Link
maladanka Re: drewniany most 26.03.06, 07:22 most taki piekny,drewniany jest w Lucernie,ale i w Zurichu sie znajdzie niejeden.Tak,córka na razie tam mieszka - od kilku lat Odpowiedz Link
bryza102 Re: Graga21 23.04.06, 21:25 Witaj i dziękuję za zaproszenie!Zupełnie możliwe że skorzystam Właśnie byłam na swojej poczcie i natrafiłam na list od Ciebie w spr.formatu zdjęć z pobytu w Zakopcu./ze stycznia/. Pomyślałam że znasz się na fotografii,a ja do dzisiaj nie wiem czemu aparat wówczas sam formatował mi zdjęcia i jedne wychodziły w normalnych rozmiarach a inne takie wielkie? Notkę gdzie Cię szukać znalazłam na zaprzyjażnionym forum Może wejdziemy na Priv? Odpowiedz Link
dankarol Re: Graga21 05.05.06, 21:01 Czy dostałaś moją odpowiedź, bo mi w małpiej poczcie nie zapisało, więc nie wiem czy poszło. Odpowiedz Link
regine Re: Graga21 06.05.06, 08:42 W "Naszej galerii", podrzuciłam Ci link, do prac Skrzydlatej. Proszę zajrzyj. Pozdrawiam miło Odpowiedz Link
kryzar może to się przyda 13.05.06, 18:17 wrzuć pytanie, a dobrzy ludzie pomogą www.rosjapl.info/forum/viewforum.php?f=15&topicdays=0&start=0 zajrzyj do mojej skrzynki, odpowiedziałam częściowo na pytanie Odpowiedz Link
kryzar Re: może to się przyda 13.05.06, 18:19 www.jewishgen.org/ShtetlSeeker/LocTown.asp jeszcze mapy Odpowiedz Link
tofika Re:i wlasnie dobrze... 14.05.06, 17:43 i polecialo za szybko Graga... i wlasnie o to chodzi ,dobrze,ze zapytalam , i jeszcze ta odpowiedz Twoja powinna byc umieszczona w watku z zadanym moim wscibskim pytaniem Odpowiedz Link
kryzar cd stron genealogicznych kresowych 14.05.06, 18:21 rzecz-pospolita.com/ tu jest forum i pomocni ludzie www.ornatowski.com/ tu też www.genpol.com/ jw mapy.mk.cvut.cz/data/Ukrajina-Ukraine/Topo%201_100%20000/ a tu są mapy sztabowe, więc życzę powodzenia w szukaniu a może strona parafii się przyda www.rkc.lviv.ua/Cx4.php3?L=p&D=A tu również można wiele wyszukać www.jewishgen.org/databases/#Poland poniżej jest Ukraina To na dziś tyle, udanych poszukiwań swojej miejscowości i pozdrowienia. Ja idę do wyrka i dalej będę tępić zarazę wirusową www.kresy.webpark.pl/ i jak klikniesz na pasek zezwalający tymczasowo lub zawsze.... to pokaże się niebieska plansza gdzie również można znależć mapy To tyle Odpowiedz Link
kryzar Re: cd stron genealogicznych kresowych 14.05.06, 18:31 www.genealogiarwp.republika.pl/odsylacze.html tu jest dużo stron to może cosik wybierzesz Odpowiedz Link
kryzar nie pamiętam abym Ci 15.05.06, 19:19 przesyłała jakieś stronki, chyba że na inny adres. A warto szukać. Ja szukając jakichkolwiek wieści o zaginionych i wywiezonych na Syberię i do Kazachstanu, znalazłam żywych na 3 kontynentach , bardzo miłych nawet dosyć bliskich krewnych mojej mamy. Życzę więc powodzenia w szukaniu, bo mnie historia rodzinna bardzo wciągnęła. Znajdują się dokumenty, anegdoty i rózne historie rodzinne. Znalazłam również rodzinę w Polsce. No to jeszcze raz powodzenia i jak coś mi wpadnie ciekawego to wrzucę. Odpowiedz Link
krista57 Re: przeczytalam 19.05.06, 13:46 Dopiero dzisiaj przeczytalam Twoj opis przekraczania rownika. Wiem,ze nie lubisz tych Och! Ach! Co mam zrobic jak jestem zafascynowana tak żywym przekazem? Zrozumialam ,ze uprawiałas ciekawy zawód,więc pytam; dlaczego na wątku podróze lub całkiem specjalnie załozonym nie przekazesz nam części swoich dzienników. Sorry,ze smiem Cie o to prosic,ale wielu z nas nie zobaczy na własne oczy świata a piszesz pięknie i obrazowo. Nasza trzyletnia cyfrówka/ponoc niezła/Olympus C-5050 zoom,5.0 megapixel jest uszkodzona.Synowi "przeszło"fotografowanie ,ja dopiero zaczynam. Czy moze znasz jakis dobry serwis naprawczy? Odpowiedz Link
graga21 Re: przeczytalam 19.05.06, 14:19 A ja nie jestem zadowolona z tego opisu, uważam, że jest przegadany. Toskania zrobiłaby to super. No cóż, po jej relacjach nie staje mi odwagi... natomiast jesli chodzi o aparat, to zapytaj w sklepie fotograficznym z olympusami - powinni mieć adres serwisu Olympusa. Możesz też zapytać na forum fotografia, tam są również i profesjonaliści, którzy chętnie udzielają porad. Ja mam nikona. Powodzenia. Odpowiedz Link
krista57 Re: przeczytalam 19.05.06, 15:02 Obie z Toskanią jestescie indywidualnosciami w pozytywnym znaczeniu. Toskania jak wiem przed kazdą swoja eskapadą "obkłada"sie stosownymi ksiązkami ,mapami,folderami i dlatego Jej relacje mają podłoże historyczne,geograficzne itp. Smiem przypuszczac,ze Twoje dzienniki były pisane na bieżąco,co widziałas,co Cie zachwyciło i co chciałabys "przelac na papier",żeby nie zapomnieć. Czy mam rację? Proszę Cie ! Dziewczyny pomóżcie przekonać Gragę....przeciez to czas wakacji! Odpowiedz Link
regine Re: przeczytalam 19.05.06, 16:04 Graga21, świetne są Twoje opisy, czytam, przepraszam, ze pozostawiam bez komentarza. Ale obie z Toskanią, robicie to w tak różny sposób. Toskania, tak jak pisze Krista, podaje nam jak na dłoni z datami, faktami historycznymi. Ty natomiast opisujesz to tak jak czujesz. Ale w równie świetny sposób. Proszę Cię, nie zaniechaj tego. Pięknie jest "widzieć", to co opisujesz. Nie każdy z nas ma sposobność, być i widzieć. Zwiedziłaś, z tego co piszesz, kawał świata. Więc proszę podziel się z nami wrażeniami. Bądzie nam, naprawdę miło poczytać. Ja też byłam , ale nie potrafię tak pięknie ubrać to w słowa jak Ty, czy Toskania. Sama widziałaś, wklejałam tylko zdjęcia. Może brak mi po prostu chęci, zacięcia, swady, tego, co obie z Toskanią posiadacie. Proszę więc w swoim imieniu o reportaże z Twoich podróży. Będzie mi miło poczytać, choć przepraszam czasami za brak komentarza. Po prostu obie Was podziwiam, za sposób przekazu. Po prostu brak mi słów...Dziękuję za "Równik", przeczytałam )) Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga.... 19.05.06, 16:46 Jezeli sie zdecydujesz i o ile sie zdecydujesz podzielic sie z nami swoimi eskapadami to prosze załóz odrębny wątek "Podróże Gragi". Inaczej umknie to uwadze,poniewaz mało kto czyta absolutnie wszystko. Odrębny wątek bedzie zauwazalny! Proszę!!! Odpowiedz Link
dankarol Re: Graga21 19.05.06, 14:16 Będę Ci bardzo wdzięczna za jakąś podpowiedź. Nie mam zamiaru robić fotografii artystycznej, ale upamietniać różne ciekawostki (pies drapiący się za uchem) Odpowiedz Link
mira54 Re: Graga21 19.05.06, 20:39 Dołączam się do prośby koleżanek, proszę opisuj swoje podróże, z przyjemnością je czytam. Odpowiedz Link
regine Re: Graga21 19.05.06, 20:43 Też jestem za odrębnym wątkiem. Prosze i ja, opisuj, dziel się wrażeniami ze świata Odpowiedz Link
graga21 aż głupio... 20.05.06, 09:42 ...być tak proszoną... Nie wiem, gdzie oczy schować... pomyślę nad tym, tylko uporam się z bieżącymi sprawami. Wolne tak naprawdę dla siebie mam tylko w poniedziałek i wtorek, od środy zaczyna się młyn i kończy dopiero w niedzielny wieczór. Chyba, że pogoda nienajlepsza, ale wtedy też niewiele luźniej. Tak płaci się za mieszkanie poza miastem...Kiedyś mieszkałam w Szczyrku i żeby mieć trochę wolności zrezygnowałam z telefonu, by nikt nie mógł zaklepać przyjazdu, a bywało, że i samochód odprowadzaliśmy wysoko, by sprawiało wrażenie, że nas nie ma. Ale o tym już chyba kiedyś wspominałam. Tak więc proszę o cierpliwość. Odpowiedz Link
regine Re: Dziękuję :) 20.05.06, 09:46 No bez przesady, dlaczego gupio ? Prosimy jak będziesz wolniejsza, pisz, opisuj i nie myśl, że nie czytamy. Czytamy, choć nie zawsze piszemy. Trafiłaś w wątek, do którego niezbyt często zaglądamy. Założysz swój, będzie wiadomo... Dziękuję za podjęcie miłej dla Wszystkich decyzji ) Odpowiedz Link
natla Polecenie służbowe ;)) 20.05.06, 11:49 W sprawie relacji z podróży - proszę wykonać )) Doceń to, że mimo braku kompa urzęduje w biurze dla Ciebie. )) Tak wiec uporaj sie z mniej ważnymi sprwami i do roboty. Odpowiedz Link
dankarol Re: Graga21 20.05.06, 13:33 Oglądnęłam go w sklepie internetowym, podoba mi sie. Poogladam ze wszystkich stron w najbliższym czasie w sklepie. Dzięki. Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 20.05.06, 17:34 Dlaczego Twoja poczta gazetowa mnie nie chce wpuscic. Chcialam Ci cos wyslac.Jezeli masz nowy adres podaj na priva. Odpowiedz Link
regine Re: Graga21 21.05.06, 21:11 Może i myślimy tak samo. Miło mi, że masz takie same odczucia jak ja. Cóż życie nauczyło mnie wiele i daje coraz więcej różnych doznań. Tych gorzkich (było ich zbyt wiele) i tych małych, słodszych. Nie wiem czy jest jeszcze coś, co mogło by mnie zaskoczyć. A tym bardziej śmierć. Przeszłam swoje...Teraz szukam tylko radości, choć dziś nie było mi wcale do śmiechu. Dziękuję, Graga21 Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Graga21 21.05.06, 21:58 Grago, czytałam Twój opis wschodzacego slońca na równiku i tak jak inni czekam na inne równie wspaniałe zdjęcia, reportaże z Twoich pobytów tu i tam Odpowiedz Link
malwina52 Re: Graga21 21.05.06, 22:09 tak ciekawie piszesz)) ze rozbudzilas w nas zadze na jeszcze, ja tez pieknie poproszeeeeeee i z gory pieknie dziekujeeeeeee pozdrawiam Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 29.05.06, 11:36 jeju,juz miałam znikać, ale muszę Ci napisać,że jestes ciekawym człowiekiem strasznie - a znajomością techniki foto mnie powalasz Odpowiedz Link
graga21 Eeee tam, 29.05.06, 19:19 ja tylko zadnej srubce nie przepuszcze. Kuchnia moze zarosnac pajeczyna, ale srubka - nigdy! Odpowiedz Link
regine Re: Gosiu :) 30.05.06, 09:07 Przeczytałam, zapisałam, wyślę . Dziękuję za chęć zobaczenia ) Odpowiedz Link
regine Re: Gosiu :) 30.05.06, 09:10 Przepraszam, pomyliły mi się linki do Goś. To była odpowiedź do Goskaa1 Odpowiedz Link
natla Re: Gosiu :) 30.05.06, 10:22 Zobacz czy teraz Ci się otworzy img130.imageshack.us/img130/4697/niebo1226hk.jpg Rzeczywiście z aparatu wychodzi jpg, ale w programie InfarView sie zmienia. To zdjecie pomniejszyłam po zmianie ustawień w tym programie. Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga 30.05.06, 10:48 Włączyłam komputer ,zeby sprawdzić,czy zdecydowalas sie juz na zalozenie podróżniczego wątku ....i nadal nic nie widzę! Odpowiedz Link
regine Re: Graga21 04.06.06, 21:27 List, otrzymalam, przeczytalam. Nie martw sie wszystko mam w swoim archiwim. Dzieki za dokladniejsze dane Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 06.06.06, 09:15 Grago - ucieszyłam się,że albumik dalej poszedł - jeszcze mam do opracowania intronizacje Króla Kurkowego i wrocławskie zaległości,a z Krakowa mam trochę zdjęć - może się zepnę do zrobienia albumu. Cały problem w przesyłaniu zdjęć - jeśli oryginalne to 10 zdjęć = 2 godziny, a jak je skompresuję to jakośc marna. Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 06.06.06, 14:08 Zdjęcia po ściągnięciu z aparatu mam jako jpg przec.mają ok 0.8 - 1.2 MB - chciałam takie wstawic do albumu - niestety - ładowanie trwa godzinami.Więc je pozmniejszałam w Irfanie do przeważnie 640x480 czasem do 800x600 gdy musiałam cos więcej wyciąć i wtedy te zdjęcia juz maja tylko po kilkadziesiąt KB.Ale za to jakość siada. Chyba,że coś moge inaczej robić - ruszam się po omacku bom amator całkowity Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 06.06.06, 17:36 Grago- nie bardzo rozumiem,przeciez przy zdjęciu w albumiku to moje ostatnie pisze rozmiar 41.18 kb ono jest w jpg - wszystko mam nastawione na jpg - posprawdzałam - w oryginale i przed kadrowaniem to zdjęcie miało 867 kb, nie zmniejszam naraz tylko oddzielnie,bo wybieram zdjęcia,żeby hurtem nie zamieszczać - wiem że BM to pożeracz. Ale czemu Tobie inaczej pokazuje? Pracuje tylko na Irfanie - nie umiem na razie nic innego.Dzieki za wskazówki - Odpowiedz Link
natla Polemika ;) 01.07.06, 09:57 Cześć. Funkcja płaczek była dla mnie zawsze wstrętna. Widziałam tę ohydną sztucznosć w zawodzeniu....to po prostu wstrętne. Oczywiście widziałam to tylko na filmach i na szczęscie. Nie porównywałabym tego obrzędu do naszych "dobrych słów". Myśle, ze zainteresowanie problemami kogoś z nas jest tu tak naturalne jak wśród przyjaciół w rzeczywistości. Nie twierdzę, ze nie ma odfajkowywania w pojedynczych przypadkach, ale jednak wiekszosć chce w jakis sposób pomóc, a ponieważ nie moze inaczej, to słowami na ekranie. Przecież jeżeli Twoja Mama "spłodziła" taką rezolutną, inteligentną dziewczynę jak Ty, to automatycznie wchodzi w krąg naszych zainteresowań. Poza tym masz problem....większy lub mniejszy i chyba przyjemnie poczytać, że ktoś się tym myśli, tak bezinteresownie. Gdybys nas nic nie obchodziła, to przeszłoby pewnie bez echa. Ja to tak rozumiem. Wiem, że myślisz o obłudzie, ale chyba się mylisz. Odczułam tutaj na sobie dobro "dobrych słów" w trudnych życiowych momentach. Myśle i mam nadzieje, że to akurat nie jest jakiś szczególnie trudny moment, bo niedomaganie Mamy jest chwilowe i niegroźne. I to by było na tela ) Aha, co z pierogami? ))) Odpowiedz Link
natla Re: Polemika ;) 04.07.06, 09:54 Masz łapkę A Ty mnię nie strasz, że dwa tyg, bo juz mnie szlag trafia.....nawet pisanie jest prawie niemożliwe. Zaczne dziś pisać tylko lewą ręką, ale na to muszę mieć czas, bo idzie powoli i w ogóle tracę wątek. )) Żresz jakieś tabletki na to? Bo ja na noc tramal, w dzień dicloberl drugi dzień. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Graga21 04.07.06, 17:51 Czy zaglądasz na pocztę? parę dni temu napisalam do Ciebie i .....cisza Odpowiedz Link
dankarol Re: Graga21 05.07.06, 10:53 Cieszę się, że udało mi się praktycznie wykorzystać nowo nabytą umiejętność. Odpowiedz Link
banitka51 Graga21 06.07.06, 20:52 załóż sobie wizytówkę, coś zamierzam wysłać, ale najpierw chciałabym więcej wiedzieć. Odpowiedz Link
banitka51 Re: Graga21 09.07.06, 19:42 jokoby wysłane - nie doszło od Ciebie, za to doszło od innych. Mam mętlik, czy Ty to także ktosik inny, czy też Ty to TYLKO TY? Odpowiedz Link
topciu Re: Graga21 10.07.06, 19:59 Ja też ośmiele Ci sie wysłać zaprosznie do grona moich przyjaciół.....pozwolisz? Nprawdę jestem przystojnym chłopem. Odpowiedz Link
graga211 Re: Graga21 10.07.06, 21:45 No i jestem bogatsza o dodatkowa jedynke. Bylo normalnie, ale nagle przestalo przyjmowac moje haslo i automatycznie poprzedni login poszedl do kosza. Banitko, otrzymalam 2 wiadomosci na poczcie gazety, dziekuje, zaraz sprobuje wejsc. Topciu, czemu nie? Ja chetnie. ) Odpowiedz Link
banitka51 Re: Graga21 10.07.06, 22:17 czy 211 to też TY??? czy ktoś się pod Ciebie podszywa? Odpowiedz Link
banitka51 Re: Graga21 11.07.06, 11:34 musisz jeszczeraz kliknąć. zaproszenie jest unikalne, poszło do 211. Odpowiedz Link
goskaa.l Re: Graga211 19.07.06, 10:13 Doszedł przepis - na obydwa adresy. Dziękuję, niedługo spróbuję. A czy te jajka trzeba spienić zanimsie je dodaje, i w trakcie teź? A czym spieniasz w tym gorącym? Odpowiedz Link
kryzar Graga211 19.07.06, 17:29 Grago211 wysłąłam Ci na prywatną pocztę starą rodzinna fotografię, prepraszam, ale jeszcze nie umiem wklejać fotek. Nauczę się jak będę miała ich więcej. Dziękuję kr Odpowiedz Link
filomena1 Graga21 25.07.06, 15:12 prosze zagladnij do skrzynki tej z wizytowki. oraz do Plecionki, pozdro Fil, Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 26.07.06, 02:17 Zdrowia i przyjaciół prawdziwych Ci życze, bo czego jeszcze chcieć lepszego? )) Odpowiedz Link
filomena1 Re: Graga21 26.07.06, 08:04 To dzis Grazyny? Tak czy siak, z okazji i bez, zycze Graga wszelkiej pomyslnosci a glownie zdrowia i radosci skoro swit. Fil. Odpowiedz Link
graga211 Natla i Filomena 26.07.06, 09:08 Za zyczenia pieknie dziekuje, lecz odebralam je juz w prima-aprilis. Te z Anna obchodzilam za czasow szkolnych, gdyz w 1.04 za duzo psikusow robiono. Ale wakacyjne tez nie byly najlepsze z racji wakacji. Najlepiej calkiem zrezygnowac i po klopocie, no nie? )) Jeszcze raz dziekuje. Odpowiedz Link
natla Re: Natla i Filomena 26.07.06, 09:26 No co Ty, życzeń nigdy za wiele, a lepiej je dostawać kilka razy w roku niz w ogóle . ))) Odpowiedz Link
filomena1 Graga21 02.08.06, 18:34 Napisalam na ten adres jak rowniez jak rowniez moje zdanie w ST. Byloby milo rowniez i Ciebie czytac. pozdrawiam Fil Odpowiedz Link
regine Re: Graga211 11.08.06, 22:42 Odpowiedziałam na list, dość obszernie. Zajrzyj na pocztę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
p.a.d.a.l.c.o.w.a Graga21 03.09.06, 22:00 Przepraszam, jeżeli cię urazilo słowo "ciocia ". Zapewne ma złe konotacje - zależnie od regionu i od środowiska. Dla mnie jest ono ciepłe i miłe. Nie tylko w Rosji dobrze jest przyjmowane. Dla mnie sympatyczniej brzmi " może któraś ciocia się załapie" - niż : "może któraś z Pań się załapie" pozdrawiam, ciocia padalcowa Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Graga21 08.09.06, 17:38 Podobało się ? Nikt nie wpisywał sie oprócz natli i del.wy. Nieraz myslę że robie statystykę dla nikogo , nie miałem przecież żadnych postów . Co by nie było chociaż dla Ciebie postaram się zrobić następną część.) Odpowiedz Link
tofika Re: Graga21 09.09.06, 09:31 Graga...)),ja obrazona?eee tam, jestem na 1 miejscu w Twoim dzisiejszym klikaniu... a to znaczy , ze nie jestem omijana... ja obrazona? sprowokowalam tyle ludzi ,ze watek kreci i kreci, i dobrze, udowodnily forumianki, swoja komptencje w wielu aspektach i super... sa madre dziewczyny , nie wolno tlamsic takiej" urody" Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 09.09.06, 10:08 Ja Ci ucieknę do realu......uważaj na szyby A wątek Owakiej Cię zmartwił? A to czemu. Podała dla niewiedzących sposób wyłączenia sie z pewnych dyskusji. Sama kiedyś wyłączyłam pewną osobę, bo mnie wkurzała, ale było to na początku i jeszcze nie wiedziałam o trollach. No i popatrz jak to dyskusja pisana może być źle zrozumiana. ) Odpowiedz Link
tofika Re: Graga21 09.09.06, 10:15 Graga, czas od czasu w naturalny sposob ,nie bywamy tu..nie wiem o co chodzi, ale zagladam i tylko tu tam zerkne i nie odzywam, zdazylo mi sie wielokrotnie> Pomyslalam o! to jeszcze moj organizm cwany - nie pozwala mi na uzaleznienie w sici Graga..badz, badz .. cos smyrfnelo Ci po glowce.. zupelnie niepotrzebnie.. Zafascynowana jestem Twoim Ksiezycem ,,narzekalas,ze przeszkadzal Ci wiatr, ale! wyobraz sobie ,ze ja powiekszylam mocniej dookola otaczajace go chmury.. dopiero! widoczek powstal,, one sa ubarwione przepieknie,, moge patrzec i patrzec.. moze sa mi wskazane leczniczo..? wiec patrze,, co jakis czas na Twoj Ksiezyc--potrzebuje Twoich wpisow , zdjec.. Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 09.09.06, 10:33 Jak Ci oś nie gra z wątkami, to zawsze pamiętaj o "odśwież". Ja tego znaczka używam ciągle. Odpowiedz Link
malwina52 nie pomylilam pojec:) 09.09.06, 10:30 pl.wikipedia.org/wiki/Presupozycja presupozycją zarówno zdania "Obecny król Francji jest łysy" jak i zdania "Obecny król Francji nie jest łysy" jest: "Francja ma obecnie króla". Grazynko chodzilo mi o to, ze czesto gubi sie sens wypowiedzi szukajac potkniec i bledow nieistotnych i nie zmieniajacych wymowy wypowoiedzi, czyli o zwykle czepialstwo sie byle czego i niezbyt mile roztrzasanie i udowadnianie swoich racji ale byc moze to sztuka zrozumiec lub chciec zrozumiec druga osobe, masz racje czasami robi sie u nas niemacznie ale tylko czasami, zycze milego sobotniego dnia i warto net potraktowac jako zabawe serdecznie pozdrawiam Odpowiedz Link
filomena1 bez tytulu 09.09.06, 10:43 Grago, podziwalam Twoje Grzyby na fotkach, ale nie tylko grzyby....i nie tylko na fotkach, albowiem masz swietne luzne, z wesola nutka podejscie do forum, z tzw, przymruzeniem oka. Dlatego kazdy " nawet trujacy grzybek" od Ciebie to przyjemnosc! )) Odpowiedz Link
tofika Re: Graga.... 10.09.06, 12:03 Gr.. nie zapomnij aparatu, odpoczywaj.. ciesz oczy i nie tylko i jak wrocisz znajdz czas nam tu wpisac tu nam DAC swoje odczucia.. wszystko co tu podajesz, nie omijam zagladam --nie zawsze mam czas wpisac..ale dzieki Tobie i wielu forumowiczom ubarwiam swoje doznania, malo bywalam , moze nadejdzie czas jeszcze i mi ku temu podatny, a dzieki opOwiesciom tu z WASZYCH ZWIEDZAN MAM OGROMNE RADOSCI... Odpowiedz Link
natla Re: Graga.... 25.09.06, 21:01 ....toś Ty już wróciła? A gdzie sprawozdanie??!! ) Odpowiedz Link
natla Re: Tylko sie oporz 01.10.06, 10:22 Hej! Nie mam żadnego kontaktu ani żadnej wiedzy Odpowiedz Link
gabira Re: Góry 19.10.06, 11:31 Gdzie chodziłaś po górach? Jeśli można spytać:o) Znam trochę Beskidy, lubię po nich wędrować Odpowiedz Link
graga211 Gabirko, 19.10.06, 13:35 ...czy znasz okolice Bielska-Białej? Po tych właśnie gorkach biegałam i Tobie polecam też. Jest przeeeecuuuudnie! Odpowiedz Link
gabira Re: Góry 19.10.06, 18:39 Znam okolice Bielska - Szyndzielnię, Błatnią czy Klimczok. Bywam tam dość często, ale na dłuższe wyjazdy chętniej wybieram się w Beskid Zywiecki. Lubię góry, też uważam że jest tam przeeeeeeecudnie. Odpowiedz Link
graga211 Re: Góry 19.10.06, 20:59 No i właśnie tam wędrowałam. Jutro może podrzucę zdjęcia. Żywiecczczyznę też lubię - w Rycerce można nazbierać sporo grzybów. Pozdrówka ślę z górskich ścieżek. Odpowiedz Link
tofika Re: Graga....... 27.10.06, 10:02 Graga, wybacz ze nie moglam nijak pojac O co Ty mnie pytasz.... w listach i na forum,, dzis juz wiem,,, w watku wyjasniam,,,a TOBIE przesylam bardzo wielkie przeprosiny,, dobrze, ze ty bylas tak madra,...JESLI CIERPIALAS TO PRZEPRASZAM... bardzo Ciebie przepraszam... mysle ze wyjasniam na WATKU dokladnie,... kolejna nauczka, nie mozna otwierac kilku watkow naraz,KOMPUTER CZASEM JEST WLACZONY, A JA ZAJETA JESTEM INNYMI SPRAWANI, JEST ICH TYLE W REALU,,, I MOZNA POPELNIC , BLADWRACAJAC OD INNEJ PRACY DO KOMPUTERA ..... ale ta tragedia... Ani,,, porostu,,zamarlam,taka mnie ogarnela rozpacz ze dotyczy tu kogos z nas... Odpowiedz Link
czarny.humor Grażko Ty mnie chyba mocno przeceniasz!! 11.11.06, 10:54 Ale to miłe co napisałaś. )) Gratuluję, że się opamiętałaś. To zawsze działa na korzyść wszystkich. Też Ci coś opowiem. Parę miesięcy temu miałem pilnie wpłacić pewną kwote pieniędzy na konto jednej instytucji, której zalegałem. Moja sytuacja finansowa w związku ze zdrowiem i brakiem możliwości zarabiania jest, jaka jest, więc jak długo mogłem, to zwlekałem z wpłatą. Ale któregoś dnia były w domu te pieniądze, więc dałem je żoneczce razem z blankietem do wpłat i ona wyszła do banku, żeby załatwić sprawę. Byłem pewny, że sprawę mam z głowy, tymczasem po jakimś czasie przychodzi groźny list, z którego wynika, że suma nadal wisi na mnie i że za kilka dni ktoś z firmy przyjedzie do mnie porozmawiać. Pytam żoneczkę, czy wpłaciła? A ona na to, że nie. No - mówię - to teraz pewnie mnie do kicia zamkną. Przyjechała po kilkunastu dniach młoda kobieta (cud urody) i opiwiedziałem jej całe zdarzenie. Po opowieści, ona pyta: - Jak się pan dowiedział, że żona nie wpłaciła, to co pan zrobił? - Nic - mówię. - Nic?? A na co żona wydała te pieniądze? - Nie wiem. - Jak to?? Nie interesuje to paną?? Nie zrobił pan awantury??? - Proszę pani - mówię - po co miałem robić awanturę?? Fakt już się przecież zdarzył! Nieodwracalnie! Czy awantura by zmieniła coś w sprawie? Czy poza nerwami, złością i krzykiem ktokolwiek by wyniósł coś pozytywnego z tego doświadczenia?? Na co wydała? - jak już mówiłem - nie wiem, ale mamy wiele potrzeb, więc pewnie uznała, że akurat w tym momencie ważniejsze są do pokrycia inne wydatki. Albo żywność dla rodziny. Kobiety mają inną hierarchię ważności spraw i inne spojrzenie. Do dziś nie mam pojęcia co się stało z tymi pieniędzmi, ale wiem, że nie zostały zmarnotrawione. Rozmowa skończyła się odroczeniem zapłaty i wymianą uśmiechów. Zawsze tak jest. Sprawdziłem!! )) Kiedy się stanie coś, co uznajemy za złe z czyjejś winy, lepiej okazać lekki smutek z tego powodu, powiedzieć, że to nie było właściwe i mądre, ale potem przejść do normalności i próbować naprawić sprawę. Ktoś, kto zrobił zło, ma i tak kaca moralnego z tego powodu. Jak się go potraktuje z góry i ze złością, to tylko złość i agresję się od niego uzyska. Spotęgowaną myślami w rodzaju: "Sam nie lepszy, a mnie się czepia!!". I teraz zacznie się bezrozumna pyskówka i pójście w zaparte, kiedy nikt nikogo już nie słucha, a każdy myśli wyłącznie o sobie i o tym, że druga strona to idiota, niewdzięcznik i cham. Kiedy Janielica napisała, że wrzeszczała rano nad synem, to wyobraziłem sobie taką scenę: Chłopak położył sie wieczorem do łóżka z poczuciem winy, bo wie, że nie jest w porządku wobec rodziny i wobec siebie samego. Może nawet popłakał sobie w poduszkę i sam sobie solennie obiecał, że od rana zmieni swój stosunek do życia - Tak!! - on też nie jest nieczuły i ta codzienna maska, która kryje jego twarz, jest całkiem fałszywa. A tu rano wrzask nad głowa bez ostrzeżenia. Wtedy zapomina się wszystkie obietnice!! Wtedy można już tylko zerwać się z łóżka i z "wiązanką" na ustach uciekać w miasto do kumpli, na piwo, byle dalej. Wrzaskiem, poniżaniem ludzi i niechęcią okazywaną innym, donikąd się nie dojdzie. Donikąd!! )) Odpowiedz Link
tofika Re: Grażko ...:) 05.01.07, 13:07 Jakis drogami znalazlam .. Radio \Bielsko-Biala, teraz slucham "satyrycjii" fajne sa spotkania z bacausmialam... Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga.. 10.01.07, 12:20 Podczytałam Cię na prywatnym wątku Czarnego Humorka i wiesz co? ....bardzo się ucieszyłam,ze jestes kolejną osobą,która "odpuszcza sobie" /jak okreslasz/.Zrobiłam to jakis czas temu bo wiem,ze teraz jest odpowiednia pora czy wiek na radowanie się wolnościa na korzystanie z życia. Staram się nie emocjonowac wydarzeniami,aferami w polityce i życiu gospodarczym. Wiem,ze to trudne! Po drugie chyba Ci Czarny jeszcze dzisiaj nie odpowie po wczorajszym zastrzyku. Odpowiedz Link
natla Re: Graga.. 10.01.07, 12:45 Ja też nabrałam dystansu do welu rzeczy. Staram się. Szczególnie do ludzi. Bylebyśmy się nie stały takie zupełnie rozlazłe i beznamiętne ))) Odpowiedz Link
graga211 Dzięki... 10.01.07, 13:05 ...za zrozumienie i wsparcie. A rozlazla to chyba nigdy nie stanę sie, bo to nie lezy w mojej naturze, nie mniej usilnie staram sie brac przyklad z Was, a glownie z Natli, ktora jako belfrzyca-wyjadacz )) potrafi wspaniale trzymac swoje emocje na wodzy. A jak wyczula, kiedy wygonic mnie do Gawiarenki!!! Podziwiam. Serio! Odpowiedz Link
czarny.humor Aaaa - może to i racja!! 11.01.07, 15:43 Witaj Grażko! )) Nie zapomniałem, nie! Przeczytałem wprawdzie Twoją odpowiedź już wczoraj, ale nie byłem jeszcze w stanie pisać, a skoro i tak nie chcesz kontynuowć tematu, to przełożyłem wszystko na dziś. Wiesz co? Może takie wyłączenie się, to właściwe podejście. Na pewno zdrowsze. To oczywiście Twój wybór, ale szkoda, że tak niespodziewanie zakończyłaś temat. A mnie głupota polityków i ich klakierów okropnie wkurza, więc pewnie będę pisał sobie "Aktualne komentarze" i obśmiewał to, co mnie denerwuje. Wiele jest opinii, że coraz więcej spraw w Polsce osięgnęło dno. Ja jeszcze widzę, że gdzieniegdzie na tym dnie zalega parę metrów mułu. Ale są jeszcze różni ludzie na samej górze polityki i są na dole ich Hanusie - sprzymierzeńcy, którzy są żywymi dowodami tego, że nie ma takiego dna, w które nie można zapukać od spodu. A że trzymanie emocji na wodzy i tłumienie ich może też być niezdrowe, to ja czasem wolę sobie ulżyc i ze śmiechem wykrzyczeć protest. Portret Skrzycznego to z własnego okna jest zrobiony? Piękna górka!! )) I nawet się można tam śnieżkami pobawić!! Niebywałe tej zimy. Aparacik działa i się grzeje w "pracy". )) Zabieram go wszędzie - nawet wychodząc do sklepu, ale ponieważ teraz nie wypuszczem się na dalsze eskapady, to zdjęcia nie są raczej do szerszego pokazywania. )) Odpowiedz Link
graga211 Re: :)))) 12.01.07, 10:18 Optymistka!!! Humorkowi odpowiem, a jakże, tylko "wezmem sie w sobie". Wczoraj nie mogłam, ciupałam brydżyka. Kobity oduczały panów grania w karty, hihihi! No wiesz, u nas czwartkowe spotkania nieomal jak u króla Stasia. Nawet wyżerka jest. Ale bezalkoholowo, bo gry nie byloby jak należy. ))) Odpowiedz Link
czarny.humor Re: Graga21 13.01.07, 19:22 Sorry, że tak późno się odzywam, ale niestety jestem w kiepskiej dyspozycji. Na razie, mam ustalenie, że jeszcze tylko jeden zastrzyk - w przyszłym tygodniu. Potem, tydzień później jadę do Warszawy na badania kontrolne i sprawdzenie, czy wirus został unicestwiony. Jeśli nie, to nie wiem, czy dostanę następną serię - mam nadzieję, że to już koniec tej kuracji i zacznę trochę dochodzić do siebie. Mam już dość. Jak sobie radzę finansowo?? Jakoś! )) Fajnie, że masz tyle zajęć i że sprawiają Ci przyjemność. Kiedy mogłem, też utrzymywałem szerokie stosunki towarzyskie, a teraz, to właściwie najlepszą rozrywką jest dla mnie to forum i „Aktualne komentarze...” Pytałaś gdzie je piszę? O tu: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=37002817 Pewnie nie wchodziłaś na ten wątek, bo jest „polityczny” nie? Wśród moich znajomych nie pamiętam kogoś, kto popierał przed wyborami PiS. Miałby się teraz z pyszna przy mnie! )) Opiniami zagranicy się też przejmuję, ale ten Misza, którego wątek przytoczyłaś, to wyjątkowy tuk. Nie warto się nim zajmować. )) Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 31.01.07, 10:16 Sorry,cos mi zżarło liscik w ktorym dosyc obszernie napisalam,ze to wrecz nieprawdopodobne,ze moja skrzynka jest przepełniona.Prawie codziennie rano ją "czyszczę".Zrobiłam to i dzisiaj.Czekam na list..... Odpowiedz Link
krista57 Re: Graga21 31.01.07, 21:00 Dziękuję za worek optymizmu i radosny smiech, potrafisz wyrazic rzeczy oczywiste...jakos tak wyszło z tym liscikiem a przeciez nigdy tak nie robie.Przepraszam. Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 31.01.07, 22:34 Grago, czy na nartach jeździsz w kasku? a jeśli tak to czapeczka pod spód czy same włosy? Zaczynamy sezon tzn.wyciąg ma ruszyć nareszcie! Odpowiedz Link
maladanka Re: Graga21 01.02.07, 12:32 ja do tej pory bez kasku ale szaleńców bez wyobraźni przybywa i miałam taki bliski kontakt z idiotą, a i ślubny powiedział,że stukniętej baby nie chce i zarządził wyposażenie w kaski. Na razie chodzę w kasku po domku - i tak mi jakoś dziwnie, może się przyzwyczaję? dziś miał być debiut,jednak wszystko zaczęło płynąć.A slubny sie cieszy,że jak ja z wałkiem będę na niego sie czaic to sobie go będe mogła popukać i tyle..... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Graga21 01.02.07, 16:05 Sie nie pali) Potwierdziłas i o to mi chodziło lasko jedna he..he..Mam czas,duzo czasu a Ty nie przemęczaj siemmmm... Pozdrawiam Odpowiedz Link
tofika Re: Graga21:))))) 15.05.07, 18:33 Graga? skad wiesz co szeptalam na uszko?wlasnie tak mowilam... " moja ty trzecia coreczko" klan z nas ze hohotylko mi tak sekundkowo bylo jakos tak.. bo dotarlo do mnie ze jestem najwczesniej urodzona, ale "co mi tam" Odpowiedz Link
filomena1 Graga, 28.05.07, 21:26 Graga?? i ten spontaniczny tekst Ci sie podobał? cos takiego,,,,, tutaj masz go troche staranniej napisany, ze szczegółami..... powinien miec tytuł z " Z Ziemi wŁoskiej...... dzien Matki" Dzien matki pod wulkanem Stromboli . Chcialam wejsc na wulkan, ale niestety wulkan przysnal na chwile i oficjalnie nie wolno na niego wchodzic, bo moze w kazdej chwili wyrwac sie z drzemki.. Zrobilismy zatem spacer po wyspie i osiedlu. W jednej z malenkich uliczek minelismy 3 mezczyzn pijacych piwo na schodkach przed domem. Omal uszy nam nie odpadly, Ku....m..ć.,ja pi...ole , sypalo sie gesto. Niby po wlosku gadali, ale tylko na niby... PiW przeszedl szybko z kamienna twarza i oddalil sie, ja nie wytrzymalam i odpowiedzialam: Dziednobry, o !! to swietujecie Panowie Dzien Matki k..... PiW ze wstydu przyspieszyl kroku. Panowie sie ozywili. : Nie podoba sie Pani ? O? mozemy po wlosku? - Mozemy. odpowiedzialam. Rzucajac jedyne brzydkie slowo jakie znam w tym jezyku. Inaczej mowiac prezentacje zrobilismy. Panom-owym zrobilo sie dziwnie. - Nie, ku..a, robote skonczylismy. - odpowiedzial jeden z nich. Mnie interesowalo co tam robia, a ich co ja. Oni mieli juz sporo piw we lebie, a ja upal calodzienny i kilka kilom. w nogach. - Dom Niemcowi ,k...a skonczylismy, tam po drugiej stronie wyspy.- ciagnal dalej drugi piwosz. Zdziwilam sie mocno, bo dojazdu tam nie ma. Codziennie doplywamy pontonem, Wie Pani, co ?- Ku.... jak pi...ten Strom- co boli , podczas ostatniej erupcji w marcu spadlo mi sporo kamieni na leb, a popiolu...ku.... do kolan. Ile osob tam mieszka? pytam.- A co ku---wa to Pania interesuje? ku... 13 , i 15 oslow, czego my nie wyniesiemy na plecach to te osly pier---ne wyniesc musza. itd....Zdziwilam sie... pie...osly? pytam ? to tu zadnych kobiet nie ma? Alez paniusia ciekawska, a go...o to pania, ku.. m..c obchodzi kogo ja pi..le, Pogaworzylismy jeszcze o tym i o tamtym.... uszy mi uschly ale nie odpadly. Czy Polakow na koncu swiata mozna po ku...i p.... poznac? Kiedys mowilo sie , ze krakusy poznaja sie po cholewkach. (buty wysokie oficerki) hmmm. Poki ku.. i pi.. rozbrzmiewa jak świat dłigi i szeroki , to Polska i Polacy nie zgineli. A dzien Matki w EU obchodzony jest w druga niedziele maja. Odpowiedz Link
dankarol Re: Graga, 29.06.07, 18:53 To już wiem dlaczego tak ciepło u mnie w domu. Dołóż z przodu danuta z kropką Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Graga, 12.10.07, 19:13 Gdziekolwiek wybywasz baw sie dobrze Grażynko i wracaj szybko. Udanego szaleństwa i wrażeń moc Odpowiedz Link
marinka52 Re: Graga.....:) 20.10.07, 13:29 Witaj emerysio nadmorska bursztysio- dzis podaje ci zasluzony owocna praca zawodowa Kwiatuszek ( kto ma racje moze podrzuci gawuarenkowa kolacjeDZIEN Edukacji chiba mozna obchodzic codziennie Natlusi tez tydzien temu nie bylo///buuuuuuuuu img155.imageshack.us/img155/6882/461fy3.jpg Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Graga21 20.10.07, 21:24 Dzieki , ale resztki pamięci mam w kompie , stary i juz raczej do wymiany , trudno , będe lizał paluchy , Powodzenia przy następnych podróżach ) Odpowiedz Link
tyrtyr Re: Graga21 20.10.07, 23:13 Może powinienem napisać lizał łapę , no tak potocznie sie mówi ) gdy czegoś się nie dostanie . Grago , czy mój wizerunek może się zmienic , a tak naprawde nikt mnie nie zna . Jestem tylko tajemniczą istotą z internetu, nagle, nie wiadomo z jakiego powodu, zasiadłą przy was. Ostatnio co ja mogłem lizać ))))))))Ech dajmy spokój , bo znów coś rąbnę nieroztropnie )A mogę sie oblizać , też takie potoczne stwierdzenie Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Graga21 21.10.07, 00:05 Jak ująć w wierszu do ciebie miła te gesty i słowa byś urażoną nie była I jeszcze żebyś wzrokiem iskrzącym ciepłym Na moja postać spojrzała jam tylko chłopiec jestem Troszkę starszawy doprawdy a cóż to za różnica Wydobyć z siebie to czego tylko pragniesz zdawać by sie mogło pani że mnie lekko przychodzi takie właśnie pisanie O nie grago skarbie czuły na słowo rzucane tutaj Wiem znów mnie skarcisz niechybnie lecz juz dzis Tak próbuje sprostać twej zachciance Pozwolę sobie powiedzieć gdyby cie tutaj nie było Część ducha tego forum gdzieś przepadła by szybko I zniknęła jak ja teraz wrócę jeszcze do damy Którą właśnie zamierzam na ławeczce przytulić I ust jej spróbowac smakiem się upoić )))) Odpowiedz Link
graga211 N-n-o nnnnieeee! 21.10.07, 00:22 Od połowy gęba zaczęła mi się śmiać, a potem chichrałam się na całego. Jesteś prześwietny i właśnie dlatego kocham Cię. ------ Ale wyznanie.... niech szlag.... nigdy czegoś podobnego nie popełniłam. Ale chyba to Natla kiedyś stwierdziła, że w naszym wieku WSZYSTKO wypada.... Chciałam wierszowane, to mam. Świetne, dzięki. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Graga21 21.10.07, 01:00 Widziałem widziałem ależ bardzo dziękuję Choć dla takiego wyznania warto było czekać I jeszcze ci powiem ,że warto kochać zawsze Lecz juz kończę powoli bo mi konceptu brakuje W paluszkach co chętnie by teraz Twoja twarz ujęły i delikatny pocałunek Na policzku zostawiły . Odpowiedz Link
graga211 Zbyt miękko... 21.10.07, 01:19 Takiego tonu nie lubię. Ty możesz płaszczyć się tylko do pewnego momentu... Dotąd była fajna zabawa w słowa i uczucia, ale teraz zacząłeś starać się o przypodobanie. Nie wolno! Ty cały czas musisz być SOBĄ bez względu na to, czy jej (mnie) to się podoba, czy nie, bo Ty jesteś MAN. Ja (ona) zaakceptuje, to lub nie. Ale to jest już plan dalszy. Nie zrażaj się. Fajnie. OK. I tak bardzo Cie lubię. Odpowiedz Link
graga211 a w ogóle 21.10.07, 01:22 gdybym miała internetowe połączenie jak należy, to właśnie teraz posłałabym Ci piosenkę Bredy Lee, którą właśnie słucham, pt.: "I'm sorry"..., Cudna. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: a w ogóle 21.10.07, 11:44 Dobrze że z pamięcia u mnie jeszcze nieźle Bo mogłem wyłuskać ten wątek do ciebie Miękki mówisz jestem Zapewne to prawda , lecz jak płeć odmienną do siebie przybliżac najpierw trzeba przeciez Powoli sie zblizać nim cios z ust twoich Zamknie drogę by poczuć ta bliskość Jaka zradza się w momencie przybliżenia twarzy Widzę oczy twoje , usta jeszcze szczerze się smiejące A to że uwagi robisz mi ?Cóż to twoje powołanie I nijak mi do obrazy daleko do gniewu choc uczniakiem przestałem byc dawno temu Gdybym mógł to zapewne próbowłbym złożyc Ten nieoczekiwany pocałunek na twej szyi pani Byś poczuła jak ciepło cie ogarnia wielkie I z brzuszka miłego wylecą motylki Jednak moje serce tak zajęte jest że tylko niech zabawa te strofy zostaną a tu masz prosze ta melodie którą tak słuchałas w nocy Zbigniew nie jest gniewalski zbigniew jest szczęsliwy Ze komus podoba sie jego wierszowanie ciche www.youtube.com/watch?v=fZOj6wRMM4s Przybiegnij tu wieczorem i wsłuchaj się w melodię I skrzypki cichutko niech ciebie kołyszą Może zaśniesz szczęsliwa wśród taktów piosenki . Odpowiedz Link
tofika Re: Graga21 21.10.07, 11:49 jesli moich wpisow nie rozumiesz? mozesz zapytac, moze potrafie CI wyjasnic!.. Odpowiedz Link
tofika Re: Graga21 21.10.07, 11:54 owszem przeprosiny ,, przyjmuje!!!!bo nic ci zlego nic nie wpisalam!!!!!!! ale po co mi tak wpisalas? bylas pod wplywem rozmow? ukierunkowal ciebie ktos? to zostawilas mi motto o 3 rano!!!!! ~~~~~~~~~~~~~~~~~ o 3 rano? o co CI chodzilo? piszac do mnie akurat tak?????????????? zamiast na wybory wypindrowac??? mnie ? .. chcesz leczyc,,wiem ,ze zawod Twoj HISTORYK>>mgr! CHYBA? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ???????????????????????????????????????????????????????? ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ "...tym bardziej martwię się o Twój/mój stan psychiczny (?!?) Znim klikniesz w 'wyślij' postaraj się przeczytać, co napisałaś, bo potem już zupełnie nie wiadomo, czy np. nie napisałaś "po pijoku", albo w ogóle jest coś z Tobą "nie tak". I nie oburzaj się na tę moją uwagę i nie wściekaj, i nie bierz wszystkiego przeciwko sobie, ale uwierz, że czasami trzeba zmusić się do nie lada wysiłku, by zrozumieć sens Twojej wypowiedzi......~""""" ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ bo ja prawie "Sokrates".. moze?hihihihi....-bo gdy zoneczka go nie rozumiala!!!!!i mial dosc jej pytan ""a dlaczego?"""bez konca!!!!!.. to w kaciku ukrywal od milosci pelnej do niego Zonusi!!!!!I tworzyl, madrej madrosci !!utwory! ---------zawsze mozna uciec od klopotow! KOCHANA!nie martw o moj stan psychiczny! Jak tak juz przejelas sie? to .. na Twoim miejscu mnie nie powinnas!!!!! .. mnie!" fachowo" od okreslen stanow wirtualnie rozpoznawanych! powinnas wyczuc na odleglosc!((((((((((, i juz! nic dodac nic ujac! Ja ciebie witam po powrocie z nad morza!w prv! a ty mi tak.. piszesz o 3 nad ranem,, NIE ZBADANE SA WYROKI BOSKIE!... Odpowiedz Link
tofika Re: Graga21 21.10.07, 23:30 Zapraszam do wypowiaania,udowodnienia,, gdzie jest cos co? mowi o mnie GRAGA<< ZE KLIKALAM ..w sanie niewazkozsci?)) hihihi..potwornie mnie rozsmieszyla tym okresleniem mnie! mam nadcisnienie.. leczone od 32 r z... mam wiencowka mocniej coraz zaangazowana! mam zlecone leki diabetologiczne! przeszlam raka piersi.. i okazalo ze we mnie mieszka drugi,,rak jelit,,genetyka odkryla po 3 krotnu\ym badaniu.. a GRAGA I .....ktos! MOWI... !!!!wirtualnie mi ze!!! do cholery jasnej czy ja WAM miedze przeoralam? ,,czy ja zajme wam miejsce w trumnie i nie pozwole wam ..tam byc gdzie WAM sie nalezy!!! DWA lata minelo jak przykrosci mi narobila REGINA!wyzywajac mnie.. nie powiem od jakich!!!!!!! KTO MI MOZE WYJASNIC KIEDY PRZESTANiECIE DO MNIE KIEROWAC SLOWA BOLACE? CZEPNELY SIE JAK RZEP PSIEGO OGONA >>MOICH EMOCJII- NIE TAK WYRAZANYCH NA FORUM<MOICH ODCZUC>> WREDNA ZACZELA_PRZEPROSILA MNIE<< BO I WOJTKA WREDY URAZILA MOCNO I KILKA INNYCh OSOB>>> Wyprosilyscie z Forum AUGUSTA!ANIE..teraz klan tworzy sie wyrzucic na zbity pysk ..mnie.... Prosze bardzo... wpisujcie sie.. KTO JEST ZA TYM BY MNIE STAD WYRZUCIC!!!! o 3 rano dzis wpisuje do mnie tak!""""GRAGA! spac nie moglas? i takbbbbbb mna i moim stanem psychicznym przejelas..GRAGA TYS CHYBA ZAKOCHALA NAD MORZEM>> i nie mialas gdzie to do mnie tak nie ladnie napisalas!!!!!tU! -...tym bardziej martwię się o Twój/mój stan psychiczny (?!?) Znim klikniesz w 'wyślij' postaraj się przeczytać, co napisałaś, bo potem już zupełnie nie wiadomo, czy np. nie napisałaś "po pijoku", albo w ogóle jest coś z Tobą "nie tak". I nie oburzaj się na tę moją uwagę i nie wściekaj, i nie bierz wszystkiego przeciwko sobie, ale uwierz, że czasami trzeba zmusić się do nie lada wysiłku, by zrozumieć sens Twojej wypowiedzi......""""" FIL WCZORAJ TAK!!!!!w sexsownym watku!nawet mojej sygnaturki sie czepnela.. ona jest moja!!!!sygnaturka, ty jej mi nie zmienisz,ot moc cudna wilturaii FIL -SWIATOWA SZWAJCARSKO KOBIETA< MOJA<<!!!Sygnaturka! I TO JA WIEM CZY MI PASUJE CZY NIE... - Odpowiedz Link
tofika Re: Graga21 22.10.07, 00:33 graga!!!!!!!!!!!! WPISZ MI! ZANIM NIE NAPISALAS O 3 RANO..GDZIE DO CIEBIE AGRESJE? MIALAM/? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Graga21 25.10.07, 16:10 Dostałaś naraz dwie porady,fajnie to wyszło hehehehe ja pisałam i Dankarolcia w tym samym czasie. )))) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Graga21 25.10.07, 19:49 Grażynko,nasza twórczyni Waleria ma swój wątek,wprawdzie nie górze,ale trzecia stronka wstecz. ))))) Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 25.10.07, 22:14 Zaglądnij do wątku Walerii, bo tam się wytłumaczyłam Odpowiedz Link
natla Re: Boszzzz, czy zawsze musze cos sknocic?! n/t 26.10.07, 08:50 Nie wpadaj w histerię )))), nic nie sknociłaś Ty, tylko ja i wcale się tym aż tak nie przejmuję Odpowiedz Link
waleria-1 Re: "Jaskółka" 26.10.07, 12:29 "Przeczytałam Twoją "Jaskółkę" i nie mogłam sie powstrzymać - to przecież o nas. Każda z nas jest taką jaskółką..." Dziękuję, Grago, za miłe słowa. Postaram sie wieczorem wkleić kolejne opowiadanie, ale przyznam, ze mam problem z wyborem. Nie wiem, co by sie najbardziej podobało. Piszę o róznych sprawch i w różny sposób- wesoły, smutny, nostalgiczny, kantrowersyjny. O świecie, który nas otacza, i o naszych przeżyciach. No cóż, będę "strzlać". Odpowiedz Link
dankarol Re: Graga21 27.10.07, 10:35 Wielkie dzięki za podpowiedź, każda Twoja rada zawsze jest mile widziana. Robiąc to zdjęcie rzuciłam sie w błoto na kolana, żeby zdążyć zanim się rozejdą w dwie strony. Odpowiedz Link
regine Re: Graga21 28.10.07, 11:08 Gdzieś widziałam Twoje zapytanie o znaczki, różnego typu. Zajrzałam do zarchiwizowanych już wątków w "Kursie komputerowym". Część Ci posyłam, skopiowałam. Re: KURS KOMPUTEROWY axsa 19.06.05, 18:43 zarchiwizowany :-7 Ouupsss... K- Jestem oficjalny. }<////> Mam krawat! :-# Usta mam zasznurowane. :-o> Czasem jednak krzyczę... ...głośno... :-@ ...bardzo głośno... :'-| To takie smutne... :'-) Uśmiech do łez... Re: KURS KOMPUTEROWY axsa 19.06.05, 18:42 zarchiwizowany troszke powklejam. Uśmiech... Żart... Smutek... Powaga... :^/ No... nie wiem... He, he... Całus... :-] Filutek... :-[ Smutny filutek... )))) z przymróżeniem oka D kpiący (chyba) małe niezadowolenie ((((( duze niezadowolenie Tu zacytuję wpis Natli: "Można dużo powiedzieć samymi znaczkami........ Wy (, Kto tu jest C=?, ja 8B, a w ogóle to jestem o))))))))" Powodzenia Tylko uważaj, jeszcze raz zacytuję wpis Natli : "Ilośc nawiasów nie jest ważna, tak pi razy oko. ))) Te znaczki czyli emotki (chyba) "dopieszczają" naszą wypowiedź i pokazują nastrój. Lepiej je używać, aby niewinna wypowiedź nie wydała się komuś złośliwa np." Odpowiedz Link
regine Re: Graga21 28.10.07, 12:13 Być tak blisko siebie, to nie wypada chyba inaczej ? Zazdrość Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Graga21 30.10.07, 17:19 Hej,co Tobie? myślę,że musisz zmienić okulary)))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 30.10.07, 17:33 No, na różowe.....ale błyskotliwa jezdem ))))))))))) Graga, odezwij się , co z Tobą? Odpowiedz Link
dankarol Re: Graga21 05.11.07, 20:20 Dzięki za radę. Poszłam i oglądnęłam i zachorowałam ta taki aparat. Nikon jest duży, ale też fajny i ile możliwości daje, no świnka skarbonka stoi na widocznym miejscu i czeka na zawartość. Odpowiedz Link
natla Re: Graga21 05.11.07, 23:49 Zginął mi Twój ostatni mail i co gorsze moja odpowiedź Moze spróbujesz go skopiować i wysłać? Odpowiedz Link
graga211 Re: Graga21 06.11.07, 08:28 Natlo, chciałam odsapnąć, wrócić do normalności, jednak przy porannej kawce nie ma nic lepszego do roboty, jak kliknąć. Nie będzie więc tak łatwo "odsapnąć", oj, nie będzie! Forumowe ludziska nie dają. )) Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Graga21 06.11.07, 18:16 Tego okna nie otworzę Grago,głupio się otwiera''na pół'' a te złotości to moje podwiązane delikutaśnie zasłonki)) Nie mogłam otworzyć imageskacka,zawziął się paskuda,musiałam odczekać i otworzył wrota,ot co.. Odpowiedz Link
waleria-1 nasza ksiażka 02.11.07, 09:07 Dziękuję, przemiła "zołzo", za zainteresowanie. Obiecuję,że następne opowiadania będą już do dyskusji. Choć tych najbardziej kontrowersyjnych jeszcze nie zdecyduję się umieścić Odpowiedz Link