05.02.06, 09:28
No przecież nie możesz nie mieć swojego prywatnego wątku.....smile
Jak mozesz, to wszystkie sprawy dotyczące obróbki zdjęć wpisuj w "Kąciku
fotograficznym" albo w "Kursie komputerowym". Ok? smile)
Obserwuj wątek
    • margo.pf Re: Graga21 05.02.06, 10:00
      Gratulacie, graga smile)) tia, paniska jestesmy, kazda z wlasnym watkiem smile)
      napisalam do ciebie na moim. Nie bede tobie twojego zasmiecala smile)
      • graga21 Re: Graga21 05.02.06, 13:02
        Obu paniom pieknie dziekuje, ale czy nie bede czula sie zbyt wazna ze swoim
        wlasnym watkiem? Niedobrze jest rozpieszczac tak na wstepie, oj, niedobrze!
        Jesli chodzi o fotografike, to musicie stawiac pytania, gdyz nie wiem, co komu
        jest potrzebne. Zreszta w tym temacie chodzi mi cos po glowie, ale
        nie "sprecyzowalo sie" jeszcze, dlatego siedze cicho. Na razie, hi, hi.
        Dzisiaj w nocy wrocily wnuki z Dolomitow (ich rodzice zostali tam jeszcze) i
        chyba skonczyly mi sie fajrantskie (od fairant=wolne) dni. Juz na wstepie wnuk
        wykolegowal mnie z komputera - MOJEGO KOMPUTERA! - ale co nie robi sie dla
        kochanienkiego???....

• czarny.humor Re: Graga21 05.02.06, 16:05
          Nie mityguj się niepotrzebnie.

Zasłużyłaś sobie - bez dwóch zdań!!
          Twoje zdjęcia są ... zachwycające!!

Podziwiam, bo nie mam takiej pasji.

smile))
          • graga21 Re: Graga21 05.02.06, 17:57
            Oj niedobrze sie zapowiada - twoimi ani narty, ani fotografia, a moimi
            ukladanie wierszy...
            A tak przy okazji, to jakos nikt nie czepil sie temu co najmniej dziwnemu
            slowu 'fajrantskie'. Bylam po waszym dniu bez ortografii i od razu wpadlam
            w "maniere"...
            Bardzo podoba mi sie taki dzien.
            Diekuje za aprobate wzgledem zdjec. Jedno panoramiczne ze szczytu Skrzycznego
            poslalam bez kompresji, ale link okazal sie byc nieaktywnym. Postaram sie
            powtorzyc.
            • natla Re: Graga21 05.02.06, 18:07
              Toć fajerant to nosze słowo, ni? albo jakoś takwink))
              • graga21 Re: Graga21 05.02.06, 18:11
                Mosz recht, kobito!
                • natla Re: Graga21 05.02.06, 18:44
                  Ja??? Suuper...leca do antryju po keta dla psa i ida precz wink)
                  • wiktoria53 Re: Graga21 05.02.06, 18:54
                    Ale fajno ta śląsko mowawink
                    • krista57 Re: Graga21 06.02.06, 17:04
                      Graga ! wysłalam liscik na piva i czekam na odpowiedz.
                      • graga21 Re: Graga21 07.02.06, 09:12
                        O czym ty piszesz, dziewczyno?! Szlajalam sie po roznych landach, ale tam mnie
                        jeszcze nie widzieli! Podaj link, niech przynajmniej obejrze, bo to musi byc
                        jakas WIELKA pomylka.
                        Pozdrawiam.
                        • krista57 Re: Graga21 07.02.06, 11:07
                          Re: Zdjęcia Gragi
                          graga21 05.02.06, 18:22 + odpowiedz

www.wyslijto.pl/?file_id=88734482513400016654

Zaraz sama sprawdze, czy otworzy sie (zgodnie z zaleceniem:"wierz, ale sprawdz")

• Re: Zdjęcia Gragi
                          graga21 05.02.06, 18:26 + odpowiedz

No i psinco!
                          Natla, RATUNKU!!!!

• Re: Zdjęcia Gragi
                          natla 05.02.06, 18:38 + odpowiedz

www.wyslijto.pl/?file_id=88734482513400016654

proszę bardzo wink))
                          • krista57 Re: Graga21 07.02.06, 11:10
                            Jestem malo zorientowana w sprawach netu
                            i byc moze nie mam racji?
                            • krista57 Re: Graga21 07.02.06, 11:54
                              Przepraszam....chyba nie mam racji!
                              Otwierajac "wyslijto" oprócz widoku Skrzycznego
                              rowniez pokazały mi sie "moje" zdjęcia.
                              Dziwne to !!!
                              • natla Re: Graga21 07.02.06, 12:02
                                Musi co jakieś sprzężenie smile
                                • natla Re: Graga21 07.02.06, 12:30
                                  Pozwoliłam sobie Grago wcielic Twój nowy wątek do Kristy, do jej starego wątku.
                                  Lepiej żeby się nam nie mnożyły "osobiste" wątki, bo się nie odnajdziemy.
                                  Jeżeli masz coś przeciw, mogę go przywrócić.
                              • regine Re: Graga21 07.02.06, 12:51
                                Mi też, aż byłam zdziwiona co się dzieje.
                                Skrzyczne i reszta moje...Skąd niby tam się wzięły...???
                                Bardzo osobiste, których nikomu nie wysyłałam...
                                "Wyślij to", różne rzeczy dokleiło do siebie, jak to możliwe ???
                                • maladanka Re: Graga21 07.02.06, 13:00
                                  witam Cię Grago -pokrewna duszo w narciarstwie i fotografii!
                                  img231.imageshack.us/img231/5079/nartymysz1hv.gif
                                  • landal16 Re: Graga21 10.02.06, 21:13
                                    Teraz juz wiem Graga dlaczego nie piszesz do mnie, bo przebywasz w innych
                                    terenach i bardzo sie udzielasz, ale to nic, bede Cie lapac na tym terenie i
                                    jeszcze
                                    Kolezanka z USA
                                    • graga21 Re: Graga21 12.02.06, 09:53
                                      Nnnooo nieeee, ale niespodzianka! Czyzbys chciala dolaczyc? Na tym forum jestem
                                      nowa i nie wiem, czy moge juz witac kogokolwiek, ale werbowac - chyba tak. A
                                      wiec zachecam, tu jest nie tylko milo, ale i nad wyraz ciekawie, nikt na nikogo
                                      nie napada, czasami Natlunia pouczy,ale robi to tak sympatycznie, ze nie
                                      bedziesz miala ochoty buntowac sie. Przemysl, rozwaz i wpisz sie do biura
                                      meldunkowego (z szersza informacja o sobie) i na liste obecnosci.
                                      Pozdrawiam!
                                • natla Re: Graga21 07.02.06, 13:02
                                  Mam nadzieję, ze to nie problem czyli, że otwierają sie tylko Wam. te osobiste
                                  zdjęcia. Ja mam po prostu jeden kodakowski widok, robię done i znika. smile
                                  • krista57 Re: Graga21 07.02.06, 17:13
                                    Grago na przeprosiny wysyłam Ci te 13 zdjec
                                    na priva za pomocą "wyslijto"
                                    • krista57 Re: Graga21 11.02.06, 23:15
                                      Juz poszły tym razem tradycyjnie,czyli kazde osobno.
                                      • graga21 Re: Graga21 12.02.06, 09:54
                                        Lecę oglądać. Dzięki.
                                        • graga21 Re: Graga21 12.02.06, 10:08
                                          Strona wygasla w trakcie odpisywania, dlatego pisze tutaj. W liscie bylo
                                          bodajze 14 zalacznikow, wszystkie troszke duze, ale sprobowalam otworzyc
                                          najmniejszy (pierwszy o rozmiarze 600 cos) i ....niestety.
                                          Dziekuje za mile slowa. Wczoraj przygladalam sie albumom w dobrebopolskie.pl
                                          lecz nie bardzo wiem, jak zabrac sie do tego. Najpierw musze "pozbyc sie"
                                          dzieciakow. Jutro ida do szkoly wiec bede miala wiecej czasu - tak przynajmniej
                                          mysle.
                                          • maladanka Re: Graga21 12.02.06, 11:02
                                            a ja próbowałam robić albumiki na
                                            voila.pl/
                                            bardzo łatwo się robi,nie ma ograniczen w ilości i wielkości,tylko trzeba
                                            zaznaczyć na jak długo - max 4 tygodnie, jednak mozna przedłużać -jesli sie
                                            poda -e-mail,to przypomna,że czas upływa
                                            • krista57 Re: Graga21 13.02.06, 16:13
                                              Grażyno!Codziennie bywam tam gdzie Ty i własnie z tych samych względów !
                                              Bywam tez na Wnętrzach!
                                              Wysłalam następną serię.Mam nadzieje,że Ci sie bedzie podobało...tylko
                                              niepotrzebnie poszło 1 "głupie" zdjęcie.
                                              • natla Re: Graga21 28.02.06, 21:51
                                                Grażynko, przecież na naszej głównej str. na górze wśród czerwonych linków są
                                                "Linki do "prywatnych" wątków forumowiczów". Tam znajdziesz każdą osobę.
                                                Przejrzyj też te czerwone linki na górze, przynajmniej przeczytaj ich treść,
                                                a jak Cie któryś zainteresuje to kliknij w niego. smile
                                                • krista57 Re: Graga21 01.03.06, 16:39
                                                  Sorry! z tym przynudzaniem....ja,ja chciałam byc dowcipnasmile)))
                                                  Nikogo nie miałam na mysli.Osoby TU piszące wręcz mnie oniesmielają swoją
                                                  wiedzą ,pasjami i ciekawością zycia.

Wiem,ze u Ciebie zimno ale siedzisz przed pięknym /juz bez bibelotów/
                                                  kominkiem...spójrz ciepło w moją stronęsmile))
                                                  • natla Re: Graga21 25.03.06, 12:09
                                                    Graga, odpowiem Ci tu, żeby tamten wątek sie skończył. Nie oceniaj
                                                    żle "kibiców"......oni mieli swoje racje i żale i wykorzystali mozliwość
                                                    wypowiedzenia się w tym właśnie wątku. Czują sie obrażani przez Fil, podbnie
                                                    jak ona przez nas....i koło się zamyka. To nie sa "kibice", to są ludzie,
                                                    którzy Filomene odbieraja jako osobę czasem złosliwą. I trudno to zmienić, bo
                                                    sposób pisania Fil jest taki a nie inny. Nawet jak ma dobre intencje, to
                                                    wychodzi inaczej. To samo napisane przez inną osobę, byłoby odebrane bez
                                                    podtekstów. Więc nie problem w filomenie i w forumowiczach, tylko problem
                                                    w sposobie komunikowania sie Fil. I nie chodzi tu o słodkie słówka, pochwały
                                                    i inne bzdety (które są miłe i też potrzebne, bo w realu często ich brak).
                                                    Rozwodzę się nad tym, bo uważam , że umiejętnosć sprzedania swoich racji
                                                    w necie jest bardzo ważna. Sama nie raz się zastanawiam, jak napisać, aby
                                                    zostało właściwie odebrane, a jak juz chcę naprawde komuś "dogryźć", to piszę
                                                    to jednoznacznie. W ogóle jednoznaczność wypowiedzi jest tu
                                                    fundamentalnym "przykazaniem " smile, oczywiscie poza żartami i wygłupami.
                                                    Chciałabym też aby Filomena to zrozumiała i popatrzyła na cały problem z tego
                                                    właśnie punktu widzenia. Muszę przyznać, że to by mi zaimponowało. Zreszta
                                                    kilku naszych forumowiczów właśnie takim sposobem mi zaimponowało. To jest
                                                    sztuka współżycia.
                                                    Wszyscy przychodzimy na to forum dla rozrywki, dla współforumowiczów, dla
                                                    spokoju. Zżyliśmy się, a i nowe osoby potrafią przynajmniej po pewnym czasie to
                                                    docenić.
                                                    Na pewno zauważyłaś jak "nowi" są serdecznie witani. My pierwsi wyciągamy rękę
                                                    i chcemy pomóc w odnaleziemiu się tu.
                                                    Co do sygneturki, to ją wywaliłam, bo bardzo mało chadzam po innych forach, albo
                                                    zaglądam (rzadziej niz bym chciała) na fora zaprzyjaźnione, które nas znają.
                                                    Poza tym nie widze w tej chwili potrzeby reklamowania się, a na naszym forum po
                                                    prostu przeszkadza. Zreszta wklejenie adresu w razie potrzeby to są 3 sekundy.
                                                    Ale sie nagadałam. wink) Doceń to, bo jestem niewyspana i "slekka" skacowana wink))
                                                  • graga21 amen 25.03.06, 13:55
                                                    Tylko znowu nie szukajcie w tym jakichs podtekstow! Po prostu koncze na ten
                                                    temat dyskusje.
                                                  • maladanka Re: hulajnogi 25.03.06, 18:54
                                                    Grago,hulajnogi są super,ja przez kilka tygodni tak zwiedzałam z mężem Zurich i
                                                    okolice w lecie zeszłego roku. Własnie takie składane i zawieszane na ramię
                                                    bardzo się przydawały.Ale też i chodniki w Zurichu sa jak masełko.
                                                    Najbardziej mnie cieszyło,gdy były korki, a my na hulajnogach mijalismy te
                                                    lambordżini,jaguary itp..smile
                                                  • graga21 Re: hulajnogi 25.03.06, 20:58
                                                    Wyobrażam sobie i zazdroszczę. Czy Twoja córka tam mieszka? Ja mam tam
                                                    przyjaciół i bardzo lubię chodzić po tym ich urokliwym drewnianym moście.
                                                    Zresztą samo położenie miasta jest wyjątkowe...
                                                  • maladanka Re: drewniany most 26.03.06, 07:22
                                                    most taki piekny,drewniany jest w Lucernie,ale i w Zurichu sie znajdzie
                                                    niejeden.Tak,córka na razie tam mieszka - od kilku lat
    • bryza102 Re: Graga21 23.04.06, 21:25
      Witaj i dziękuję za zaproszenie!Zupełnie możliwe że skorzystam smile
      Właśnie byłam na swojej poczcie i natrafiłam na list od Ciebie w spr.formatu
      zdjęć z pobytu w Zakopcu./ze stycznia/. Pomyślałam że znasz się na
      fotografii,a ja do dzisiaj nie wiem czemu aparat wówczas sam formatował mi
      zdjęcia i jedne wychodziły w normalnych rozmiarach a inne takie wielkie?

Notkę gdzie Cię szukać znalazłam na zaprzyjażnionym forum smile
      Może wejdziemy na Priv?
      • natla Re: Graga21 25.04.06, 11:25
        Już Ją lubię smile

Odpiszę trochę później.
        • dankarol Re: Graga21 05.05.06, 21:01
          Czy dostałaś moją odpowiedź, bo mi w małpiej poczcie nie zapisało, więc nie
          wiem czy poszło.
          • regine Re: Graga21 06.05.06, 08:42
            W "Naszej galerii", podrzuciłam Ci link, do prac Skrzydlatej.
            Proszę zajrzyj. Pozdrawiam miło smile
            • kryzar może to się przyda 13.05.06, 18:17
              wrzuć pytanie, a dobrzy ludzie pomogą
              www.rosjapl.info/forum/viewforum.php?f=15&topicdays=0&start=0
              zajrzyj do mojej skrzynki, odpowiedziałam częściowo na pytanie
              • kryzar Re: może to się przyda 13.05.06, 18:19
                www.jewishgen.org/ShtetlSeeker/LocTown.asp
                jeszcze mapy
                • tofika Re:i wlasnie dobrze... 14.05.06, 17:32
                • tofika Re:i wlasnie dobrze... 14.05.06, 17:43
                  i polecialo za szybkosmile
                  Graga...
                  i wlasnie o to chodzi ,dobrze,ze zapytalam , i jeszcze ta odpowiedz Twoja
                  powinna byc umieszczona w watku z zadanym moim wscibskim pytaniemsmile
                  • kryzar cd stron genealogicznych kresowych 14.05.06, 18:21
                    rzecz-pospolita.com/ tu jest forum i pomocni ludzie
                    www.ornatowski.com/ tu też
                    www.genpol.com/ jw
                    mapy.mk.cvut.cz/data/Ukrajina-Ukraine/Topo%201_100%20000/ a tu są mapy
                    sztabowe, więc życzę powodzenia w szukaniu
                    a może strona parafii się przyda www.rkc.lviv.ua/Cx4.php3?L=p&D=A
                    tu również można wiele wyszukać www.jewishgen.org/databases/#Poland
                    poniżej jest Ukraina
                    To na dziś tyle, udanych poszukiwań swojej miejscowości i pozdrowienia.
                    Ja idę do wyrka i dalej będę tępić zarazę wirusową
                    www.kresy.webpark.pl/ i jak klikniesz na pasek zezwalający tymczasowo
                    lub zawsze.... to pokaże się niebieska plansza gdzie również można znależć mapy
                    To tyle
                    • kryzar Re: cd stron genealogicznych kresowych 14.05.06, 18:31
                      www.genealogiarwp.republika.pl/odsylacze.html
                      tu jest dużo stron to może cosik wybierzesz
                      • kryzar nie pamiętam abym Ci 15.05.06, 19:19
                        przesyłała jakieś stronki, chyba że na inny adres. A warto szukać. Ja szukając
                        jakichkolwiek wieści o zaginionych i wywiezonych na Syberię i do Kazachstanu,
                        znalazłam żywych na 3 kontynentach , bardzo miłych nawet dosyć bliskich
                        krewnych mojej mamy. Życzę więc powodzenia w szukaniu, bo mnie historia
                        rodzinna bardzo wciągnęła. Znajdują się dokumenty, anegdoty i rózne historie
                        rodzinne. Znalazłam również rodzinę w Polsce. No to jeszcze raz powodzenia i
                        jak coś mi wpadnie ciekawego to wrzucę.
                        • krista57 Re: przeczytalam 19.05.06, 13:46
                          Dopiero dzisiaj przeczytalam Twoj opis przekraczania rownika.
                          Wiem,ze nie lubisz tych Och! Ach!
                          Co mam zrobic jak jestem zafascynowana tak żywym przekazem?
                          Zrozumialam ,ze uprawiałas ciekawy zawód,więc pytam; dlaczego na wątku podróze
                          lub całkiem specjalnie załozonym nie przekazesz nam części swoich dzienników.
                          Sorry,ze smiem Cie o to prosic,ale wielu z nas nie zobaczy na własne oczy świata
                          a piszesz pięknie i obrazowo.

Nasza trzyletnia cyfrówka/ponoc niezła/Olympus C-5050 zoom,5.0 megapixel
                          jest uszkodzona.Synowi "przeszło"fotografowanie ,ja dopiero zaczynam.
                          Czy moze znasz jakis dobry serwis naprawczy?
                          • graga21 Re: przeczytalam 19.05.06, 14:19
                            A ja nie jestem zadowolona z tego opisu, uważam, że jest przegadany. Toskania
                            zrobiłaby to super.
                            No cóż, po jej relacjach nie staje mi odwagi...
                            natomiast jesli chodzi o aparat, to zapytaj w sklepie fotograficznym z
                            olympusami - powinni mieć adres serwisu Olympusa. Możesz też zapytać na forum
                            fotografia, tam są również i profesjonaliści, którzy chętnie udzielają porad.
                            Ja mam nikona.
                            Powodzenia.
                            • krista57 Re: przeczytalam 19.05.06, 15:02
                              Obie z Toskanią jestescie indywidualnosciami w pozytywnym znaczeniu.
                              Toskania jak wiem przed kazdą swoja eskapadą "obkłada"sie stosownymi ksiązkami
                              ,mapami,folderami i dlatego Jej relacje mają podłoże historyczne,geograficzne itp.

Smiem przypuszczac,ze Twoje dzienniki były pisane na bieżąco,co widziałas,co Cie
                              zachwyciło i co chciałabys "przelac na papier",żeby nie zapomnieć.
                              Czy mam rację?
                              Proszę Cie !

Dziewczyny pomóżcie przekonać Gragę....przeciez to czas wakacji!
                              • dankarol Re: przeczytalam 19.05.06, 15:08
                                Ja też bardzo pięknie proszę, lubię czytać.
                                • regine Re: przeczytalam 19.05.06, 16:04
                                  Graga21, świetne są Twoje opisy, czytam, przepraszam, ze pozostawiam bez
                                  komentarza. Ale obie z Toskanią, robicie to w tak różny sposób. Toskania, tak
                                  jak pisze Krista, podaje nam jak na dłoni z datami, faktami historycznymi.
                                  Ty natomiast opisujesz to tak jak czujesz. Ale w równie świetny sposób. Proszę
                                  Cię, nie zaniechaj tego. Pięknie jest "widzieć", to co opisujesz. Nie każdy z
                                  nas ma sposobność, być i widzieć. Zwiedziłaś, z tego co piszesz, kawał świata.
                                  Więc proszę podziel się z nami wrażeniami. Bądzie nam, naprawdę miło poczytać.
                                  Ja też byłam , ale nie potrafię tak pięknie ubrać to w słowa jak Ty, czy
                                  Toskania. Sama widziałaś, wklejałam tylko zdjęcia. Może brak mi po prostu
                                  chęci, zacięcia, swady, tego, co obie z Toskanią posiadacie. Proszę więc w
                                  swoim imieniu o reportaże z Twoich podróży. Będzie mi miło poczytać, choć
                                  przepraszam czasami za brak komentarza. Po prostu obie Was podziwiam, za sposób
                                  przekazu. Po prostu brak mi słów...Dziękuję za "Równik", przeczytałam smile))
                                  • krista57 Re: Graga.... 19.05.06, 16:46
                                    Jezeli sie zdecydujesz i o ile sie zdecydujesz podzielic sie z nami
                                    swoimi eskapadami to prosze załóz odrębny wątek "Podróże Gragi".
                                    Inaczej umknie to uwadze,poniewaz mało kto czyta absolutnie wszystko.
                                    Odrębny wątek bedzie zauwazalny!
                                    Proszę!!!
                                    • dankarol Re: Graga.... 19.05.06, 16:48
                                      Też proszę .
    • dankarol Re: Graga21 19.05.06, 14:16
      Będę Ci bardzo wdzięczna za jakąś podpowiedź. Nie mam zamiaru robić fotografii
      artystycznej, ale upamietniać różne ciekawostki wink (pies drapiący się za uchem)
      • mira54 Re: Graga21 19.05.06, 20:39
        Dołączam się do prośby koleżanek, proszę opisuj swoje
        podróże, z przyjemnością je czytam.
        • regine Re: Graga21 19.05.06, 20:43
          Też jestem za odrębnym wątkiem.
          Prosze i ja, opisuj, dziel się wrażeniami ze świata smile
    • dankarol Re: Graga21 19.05.06, 21:25
      Dzięki zastosuję się do Twoich rad.
      • graga21 aż głupio... 20.05.06, 09:42
        ...być tak proszoną... Nie wiem, gdzie oczy schować... pomyślę nad tym, tylko
        uporam się z bieżącymi sprawami. Wolne tak naprawdę dla siebie mam tylko w
        poniedziałek i wtorek, od środy zaczyna się młyn i kończy dopiero w niedzielny
        wieczór. Chyba, że pogoda nienajlepsza, ale wtedy też niewiele luźniej. Tak
        płaci się za mieszkanie poza miastem...Kiedyś mieszkałam w Szczyrku i żeby mieć
        trochę wolności zrezygnowałam z telefonu, by nikt nie mógł zaklepać przyjazdu,
        a bywało, że i samochód odprowadzaliśmy wysoko, by sprawiało wrażenie, że nas
        nie ma. Ale o tym już chyba kiedyś wspominałam. Tak więc proszę o cierpliwość.
        • regine Re: Dziękuję :) 20.05.06, 09:46
          No bez przesady, dlaczego gupio ?
          Prosimy jak będziesz wolniejsza, pisz, opisuj i nie myśl, że nie czytamy.
          Czytamy, choć nie zawsze piszemy. Trafiłaś w wątek, do którego niezbyt często
          zaglądamy. Założysz swój, będzie wiadomo...
          Dziękuję za podjęcie miłej dla Wszystkich decyzji smile)
          • dankarol Re: Dziękuję :) 20.05.06, 11:01
            Będziemy czekać cierpliwie,
            • natla Polecenie służbowe ;)) 20.05.06, 11:49
              W sprawie relacji z podróży - proszę wykonać smile))
              Doceń to, że mimo braku kompa urzęduje w biurze dla Ciebie. wink))
              Tak wiec uporaj sie z mniej ważnymi sprwami i do roboty. smile
              • graga21 O.Ok n/t 20.05.06, 12:55
    • dankarol Re: Graga21 20.05.06, 13:33
      Oglądnęłam go w sklepie internetowym, podoba mi sie. Poogladam ze wszystkich
      stron w najbliższym czasie w sklepie. Dzięki.
      • krista57 Re: Graga21 20.05.06, 17:34
        Dlaczego Twoja poczta gazetowa mnie nie chce wpuscic.
        Chcialam Ci cos wyslac.Jezeli masz nowy adres podaj na priva.
        • krista57 Re: Graga21 20.05.06, 20:47
          Tym razem poszło!
          • regine Re: Graga21 21.05.06, 21:11
            Może i myślimy tak samo. Miło mi, że masz takie same odczucia jak ja.
            Cóż życie nauczyło mnie wiele i daje coraz więcej różnych doznań.
            Tych gorzkich (było ich zbyt wiele) i tych małych, słodszych.
            Nie wiem czy jest jeszcze coś, co mogło by mnie zaskoczyć.
            A tym bardziej śmierć. Przeszłam swoje...Teraz szukam tylko radości, choć dziś
            nie było mi wcale do śmiechu.
            Dziękuję, Graga21 smile
            • wiktoria53 Re: Graga21 21.05.06, 21:58
              Grago, czytałam Twój opis wschodzacego slońca na równiku i tak jak inni czekam
              na inne równie wspaniałe zdjęcia, reportaże z Twoich pobytów tu i tam smile
              • malwina52 Re: Graga21 21.05.06, 22:09
                tak ciekawie piszeszsmile))
                ze rozbudzilas w nas zadze na jeszcze,
                ja tez pieknie poproszeeeeeee
                i z gory pieknie dziekujeeeeeee
                pozdrawiam
                • maladanka Re: Graga21 29.05.06, 11:36
                  jeju,juz miałam znikać, ale muszę Ci napisać,że jestes ciekawym człowiekiem
                  strasznie - a znajomością techniki foto mnie powalasz
                  • graga21 Eeee tam, 29.05.06, 19:19
                    ja tylko zadnej srubce nie przepuszcze.
                    Kuchnia moze zarosnac pajeczyna, ale srubka - nigdy!
                    • regine Re: Gosiu :) 30.05.06, 09:07
                      Przeczytałam, zapisałam, wyślę . Dziękuję za chęć zobaczenia smile)
                      • regine Re: Gosiu :) 30.05.06, 09:10
                        Przepraszam, pomyliły mi się linki do Goś. To była odpowiedź do Goskaa1 smile
                        • natla Re: Gosiu :) 30.05.06, 10:22
                          Zobacz czy teraz Ci się otworzy
                          img130.imageshack.us/img130/4697/niebo1226hk.jpg
                          Rzeczywiście z aparatu wychodzi jpg, ale w programie InfarView sie zmienia. To
                          zdjecie pomniejszyłam po zmianie ustawień w tym programie.
                          • natla Re: Gosiu :) 30.05.06, 10:36
                            I co?
                            • krista57 Re: Graga 30.05.06, 10:48
                              Włączyłam komputer ,zeby sprawdzić,czy zdecydowalas sie juz na zalozenie
                              podróżniczego wątku ....i nadal nic nie widzę!
                              • regine Re: Graga21 03.06.06, 13:01
                                Dziękuję smile)
                                • regine Re: Graga21 03.06.06, 13:02
                                  Odpisałam. Przepraszam smile Kliknęłam za szybko.
                                  • regine Re: Graga21 04.06.06, 21:27
                                    List, otrzymalam, przeczytalam. Nie martw sie wszystko mam w swoim archiwim.
                                    Dzieki za dokladniejsze danesmile
                                    • maladanka Re: Graga21 06.06.06, 09:15
                                      Grago - ucieszyłam się,że albumik dalej poszedł - jeszcze mam do opracowania
                                      intronizacje Króla Kurkowego i wrocławskie zaległości,a z Krakowa mam trochę
                                      zdjęć - może się zepnę do zrobienia albumu. Cały problem w przesyłaniu zdjęć -
                                      jeśli oryginalne to 10 zdjęć = 2 godziny, a jak je skompresuję to jakośc marna.
                                      • maladanka Re: Graga21 06.06.06, 14:08
                                        Zdjęcia po ściągnięciu z aparatu mam jako jpg przec.mają ok 0.8 - 1.2 MB -
                                        chciałam takie wstawic do albumu - niestety - ładowanie trwa godzinami.Więc je
                                        pozmniejszałam w Irfanie do przeważnie 640x480 czasem do 800x600 gdy musiałam
                                        cos więcej wyciąć i wtedy te zdjęcia juz maja tylko po kilkadziesiąt KB.Ale za
                                        to jakość siada.
                                        Chyba,że coś moge inaczej robić - ruszam się po omacku bom amator całkowity
                                        • maladanka Re: Graga21 06.06.06, 17:36
                                          Grago- nie bardzo rozumiem,przeciez przy zdjęciu w albumiku to moje ostatnie
                                          pisze rozmiar 41.18 kb ono jest w jpg - wszystko mam nastawione na jpg -
                                          posprawdzałam - w oryginale i przed kadrowaniem to zdjęcie miało 867 kb,
                                          nie zmniejszam naraz tylko oddzielnie,bo wybieram zdjęcia,żeby hurtem nie
                                          zamieszczać - wiem że BM to pożeracz. Ale czemu Tobie inaczej pokazuje? Pracuje
                                          tylko na Irfanie - nie umiem na razie nic innego.Dzieki za wskazówki - smile

• natla Polemika ;) 01.07.06, 09:57
                                            Cześć.
                                            Funkcja płaczek była dla mnie zawsze wstrętna. Widziałam tę ohydną sztucznosć
                                            w zawodzeniu....to po prostu wstrętne. Oczywiście widziałam to tylko na filmach
                                            i na szczęscie.
                                            Nie porównywałabym tego obrzędu do naszych "dobrych słów". Myśle, ze
                                            zainteresowanie problemami kogoś z nas jest tu tak naturalne jak wśród
                                            przyjaciół w rzeczywistości. Nie twierdzę, ze nie ma odfajkowywania
                                            w pojedynczych przypadkach, ale jednak wiekszosć chce w jakis sposób pomóc,
                                            a ponieważ nie moze inaczej, to słowami na ekranie.
                                            Przecież jeżeli Twoja Mama "spłodziła" taką rezolutną, inteligentną dziewczynę
                                            jak Ty, to automatycznie wchodzi w krąg naszych zainteresowań. Poza tym masz
                                            problem....większy lub mniejszy i chyba przyjemnie poczytać, że ktoś się tym
                                            myśli, tak bezinteresownie.
                                            Gdybys nas nic nie obchodziła, to przeszłoby pewnie bez echa.
                                            Ja to tak rozumiem. Wiem, że myślisz o obłudzie, ale chyba się mylisz.
                                            Odczułam tutaj na sobie dobro "dobrych słów" w trudnych życiowych momentach.
                                            Myśle i mam nadzieje, że to akurat nie jest jakiś szczególnie trudny moment, bo
                                            niedomaganie Mamy jest chwilowe i niegroźne.
                                            I to by było na tela wink)
                                            Aha, co z pierogami? wink)))
                                            • natla Re: Polemika ;) 04.07.06, 09:54
                                              Masz łapkę wink
                                              A Ty mnię nie strasz, że dwa tyg, bo juz mnie szlag trafia.....nawet pisanie
                                              jest prawie niemożliwe. Zaczne dziś pisać tylko lewą ręką, ale na to muszę mieć
                                              czas, bo idzie powoli i w ogóle tracę wątek. wink))
                                              Żresz jakieś tabletki na to? Bo ja na noc tramal, w dzień dicloberl drugi dzień.
                                          • del.wa.57 Re: Graga21 04.07.06, 17:51
                                            Czy zaglądasz na pocztę? parę dni temu napisalam do Ciebie i .....ciszasmile
                                            • del.wa.57 Re: Graga21 04.07.06, 19:45
                                              Dzięki,nie ma pośpiechusmile)
                                              Pozdrówka.
                                              • dankarol Re: Graga21 05.07.06, 10:53
                                                Cieszę się, że udało mi się praktycznie wykorzystać nowo nabytą umiejętność.
                                                • banitka51 Graga21 06.07.06, 20:52
                                                  załóż sobie wizytówkę, coś zamierzam wysłać, ale najpierw chciałabym więcej
                                                  wiedzieć.
                                                  • banitka51 Graga21 08.07.06, 16:27
                                                    milczenie pojmuję.
                                                  • banitka51 Re: Graga21 09.07.06, 12:24
                                                    nic nie ma, chybo poszło gdziesik indziej....
                                                  • banitka51 Re: Graga21 09.07.06, 19:42
                                                    jokoby wysłane - nie doszło od Ciebie, za to doszło od innych. Mam mętlik, czy
                                                    Ty to także ktosik inny, czy też Ty to TYLKO TY?
                                                  • banitka51 Re: Graga21 09.07.06, 21:30
                                                    poszłosmile)))
                                                  • del.wa.57 Re: Graga21 09.07.06, 21:33
                                                    Dzięki blondyneczko-laseczkosmile)))
                                                  • topciu Re: Graga21 10.07.06, 19:59
                                                    Ja też ośmiele Ci sie wysłać zaprosznie do grona moich przyjaciół.....pozwolisz?
                                                    Nprawdę jestem przystojnym chłopem.
    • banitka51 Graga21 10.07.06, 20:57
      wczoraj na jeden, dzisiaj na drugi adres poszło
      • graga211 Re: Graga21 10.07.06, 21:45
        No i jestem bogatsza o dodatkowa jedynke. Bylo normalnie, ale nagle przestalo
        przyjmowac moje haslo i automatycznie poprzedni login poszedl do kosza.
        Banitko, otrzymalam 2 wiadomosci na poczcie gazety, dziekuje, zaraz sprobuje
        wejsc.
        Topciu, czemu nie? Ja chetnie.
        smile)
    • banitka51 Re: Graga21 10.07.06, 22:17
      czy 211 to też TY??? czy ktoś się pod Ciebie podszywa?
      • banitka51 Re: Graga21 11.07.06, 11:34
        musisz jeszczeraz kliknąć. zaproszenie jest unikalne, poszło do 211.
        • graga211 jestem 'przeflancowana' 211 n/t 11.07.06, 11:45
          • natla Uffff, poszło ;)) n/t 14.07.06, 12:56

• goskaa.l Re: Graga211 17.07.06, 11:56
      Poczta nie doszła - zajrzyj na swoją smile
      Gośka
      • goskaa.l Re: Graga211 19.07.06, 10:13
        Doszedł przepis - na obydwa adresy.
        Dziękuję, niedługo spróbuję. A czy te jajka trzeba spienić zanimsie je dodaje,
        i w trakcie teź? A czym spieniasz w tym gorącym?
        • kryzar Graga211 19.07.06, 17:29
          Grago211 wysłąłam Ci na prywatną pocztę starą rodzinna fotografię, prepraszam, ale jeszcze nie umiem wklejać fotek. Nauczę się jak będę miała ich więcej.
          Dziękuję kr
          • banitka51 Re: Graga211 29.08.06, 10:40
            poszła poczta...
    • filomena1 Graga21 25.07.06, 15:12
      prosze zagladnij do skrzynki tej z wizytowki. oraz do Plecionki,
      pozdro
      Fil,
      • natla Re: Graga21 26.07.06, 02:17
        Zdrowia i przyjaciół prawdziwych Ci życze, bo czego jeszcze chcieć
        lepszego? wink))
        • filomena1 Re: Graga21 26.07.06, 08:04
          To dzis Grazyny?
          Tak czy siak, z okazji i bez, zycze Graga wszelkiej pomyslnosci a glownie
          zdrowia i radosci skoro swit.
          Fil.
          • graga211 Natla i Filomena 26.07.06, 09:08
            Za zyczenia pieknie dziekuje, lecz odebralam je juz w prima-aprilis. Te z Anna
            obchodzilam za czasow szkolnych, gdyz w 1.04 za duzo psikusow robiono. Ale
            wakacyjne tez nie byly najlepsze z racji wakacji.
            Najlepiej calkiem zrezygnowac i po klopocie, no nie? smile))
            Jeszcze raz dziekuje.
            • natla Re: Natla i Filomena 26.07.06, 09:26
              No co Ty, życzeń nigdy za wiele, a lepiej je dostawać kilka razy w roku niz
              w ogóle . wink)))
              • filomena1 Graga21 02.08.06, 18:34
                Napisalam na ten adres jak rowniez jak rowniez moje zdanie w ST. Byloby milo rowniez i Ciebie czytac.
                pozdrawiam
                Fil
                • regine Re: Graga211 11.08.06, 22:42
                  Odpowiedziałam na list, dość obszernie. Zajrzyj na pocztę. Pozdrawiamsmile
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a Graga21 03.09.06, 22:00
      Przepraszam, jeżeli cię urazilo słowo "ciocia ". Zapewne ma złe konotacje -
      zależnie od regionu i od środowiska. Dla mnie jest ono ciepłe i miłe.
      Nie tylko w Rosji dobrze jest przyjmowane. Dla mnie sympatyczniej brzmi " może
      któraś ciocia się załapie" - niż : "może któraś z Pań się załapie"
      pozdrawiam, ciocia padalcowa
    • sagittarius954 Re: Graga21 08.09.06, 17:38
      Podobało się ? Nikt nie wpisywał sie oprócz natli i del.wy. Nieraz myslę że
      robie statystykę dla nikogo , nie miałem przecież żadnych postów . Co by nie
      było chociaż dla Ciebie postaram się zrobić następną część.smile)
      • tofika Re: Graga21 09.09.06, 09:31
        Graga...smile)),ja obrazona?eee tam,
        jestem na 1 miejscu w Twoim dzisiejszym klikaniu...
        a to znaczy , ze nie jestem omijana...
        ja obrazona? sprowokowalam tyle ludzi ,ze watek kreci i kreci, i dobrze,
        udowodnily forumianki, swoja komptencje w wielu aspektach i super... sa madre
        dziewczyny , nie wolno tlamsic takiej" urody"
        • natla Re: Graga21 09.09.06, 10:08
          Ja Ci ucieknę do realu......uważaj na szyby wink
          A wątek Owakiej Cię zmartwił? A to czemu. Podała dla niewiedzących sposób
          wyłączenia sie z pewnych dyskusji. Sama kiedyś wyłączyłam pewną osobę, bo mnie
          wkurzała, ale było to na początku i jeszcze nie wiedziałam o trollach.
          No i popatrz jak to dyskusja pisana może być źle zrozumiana. wink)
        • tofika Re: Graga21 09.09.06, 10:15
          Graga,
          czas od czasu w naturalny sposob ,nie bywamy tu..nie wiem o co chodzi, ale
          zagladam i tylko tu tam zerkne i nie odzywam, zdazylo mi sie wielokrotnie>
          Pomyslalam o! to jeszcze moj organizm cwany -
          nie pozwala mi na uzaleznienie w sicismile
          Graga..badz, badz .. cos smyrfnelo Ci po glowce.. zupelnie niepotrzebnie..
          Zafascynowana jestem Twoim Ksiezycem ,,narzekalas,ze przeszkadzal Ci wiatr,
          ale! wyobraz sobie ,ze ja powiekszylam mocniej dookola otaczajace go chmury..
          dopiero! widoczek powstal,, one sa ubarwione przepieknie,, moge patrzec i
          patrzec.. moze sa mi wskazane leczniczo..? wiec patrze,,
          co jakis czas na Twoj Ksiezyc--potrzebuje Twoich wpisow , zdjec..
          • natla Re: Graga21 09.09.06, 10:33
            Jak Ci oś nie gra z wątkami, to zawsze pamiętaj o "odśwież". Ja tego znaczka
            używam ciągle.
    • malwina52 nie pomylilam pojec:) 09.09.06, 10:30
      pl.wikipedia.org/wiki/Presupozycja
      presupozycją zarówno zdania "Obecny król Francji jest łysy" jak i
      zdania "Obecny król Francji nie jest łysy" jest: "Francja ma obecnie króla".

Grazynko chodzilo mi o to, ze czesto gubi sie sens wypowiedzi
      szukajac potkniec i bledow nieistotnych i nie zmieniajacych
      wymowy wypowoiedzi, czyli o zwykle czepialstwo sie byle czego
      i niezbyt mile roztrzasanie i udowadnianie swoich racji
      ale byc moze to sztuka zrozumiec lub chciec zrozumiec druga osobe,
      masz racje czasami robi sie u nas niemaczniesmile
      ale tylko czasami, zycze milego sobotniego dnia
      i warto net potraktowac jako zabawe
      serdecznie pozdrawiam
      • filomena1 bez tytulu 09.09.06, 10:43
        Grago, podziwalam Twoje Grzyby na fotkach, ale nie tylko grzyby....i nie tylko na fotkach, albowiem
        masz swietne luzne, z wesola nutka podejscie do forum, z tzw, przymruzeniem oka.
        Dlatego kazdy " nawet trujacy grzybek" od Ciebie to przyjemnosc! wink))
        • tofika Re: Graga.... 10.09.06, 12:03
          Gr.. nie zapomnij aparatu,
          odpoczywaj.. ciesz oczy i nie tylko i jak wrocisz znajdz czas
          nam tu wpisac tu nam DAC swoje odczucia..
          wszystko co tu podajesz, nie omijam zagladam --nie zawsze mam czas wpisac..ale
          dzieki Tobie i wielu forumowiczom ubarwiam swoje doznania, malo bywalam , moze
          nadejdzie czas jeszcze i mi ku temu podatny, a dzieki opOwiesciom tu z WASZYCH
          ZWIEDZAN MAM OGROMNE RADOSCI...
          • natla Re: Graga.... 25.09.06, 21:01
            ....toś Ty już wróciła? A gdzie sprawozdanie??!! wink)
            • graga211 Tylko sie oporz 26.09.06, 20:59
              • natla Re: Tylko sie oporz 01.10.06, 10:22
                Hej! Nie mam żadnego kontaktu ani żadnej wiedzy sad
                • gabira Re: Góry 19.10.06, 11:31
                  Gdzie chodziłaś po górach? Jeśli można spytać:o)
                  Znam trochę Beskidy, lubię po nich wędrować
                  • graga211 Gabirko, 19.10.06, 13:35
                    ...czy znasz okolice Bielska-Białej? Po tych właśnie gorkach biegałam i Tobie
                    polecam też. Jest przeeeecuuuudnie!
                    • gabira Re: Góry 19.10.06, 18:39
                      Znam okolice Bielska - Szyndzielnię, Błatnią czy Klimczok.
                      Bywam tam dość często, ale na dłuższe wyjazdy chętniej wybieram się w Beskid
                      Zywiecki.
                      Lubię góry, też uważam że jest tam przeeeeeeecudnie.
                      • graga211 Re: Góry 19.10.06, 20:59
                        No i właśnie tam wędrowałam. Jutro może podrzucę zdjęcia.
                        Żywiecczczyznę też lubię - w Rycerce można nazbierać sporo grzybów.
                        Pozdrówka ślę z górskich ścieżek.
                        • tofika Re: Graga....... 27.10.06, 10:02
                          Graga, wybacz ze nie moglam nijak pojac O co Ty mnie pytasz.... w listach i na
                          forum,, dzis juz wiem,,, w watku wyjasniam,,,a TOBIE przesylam bardzo wielkie
                          przeprosiny,, dobrze, ze ty bylas tak madra,...JESLI CIERPIALAS TO
                          PRZEPRASZAM...
                          bardzo Ciebie przepraszam... mysle ze wyjasniam na WATKU dokladnie,...
                          kolejna nauczka, nie mozna otwierac kilku watkow naraz,KOMPUTER CZASEM JEST
                          WLACZONY, A JA ZAJETA JESTEM INNYMI SPRAWANI, JEST ICH TYLE W REALU,,, I MOZNA
                          POPELNIC , BLADWRACAJAC OD INNEJ PRACY DO KOMPUTERA .....
                          ale ta tragedia... Ani,,, porostu,,zamarlam,taka mnie ogarnela rozpacz ze
                          dotyczy tu kogos z nas... sad
    • tofika Re: Graga21 27.10.06, 18:36
      prosze cie zagladnij do poczty...
    • czarny.humor Grażko Ty mnie chyba mocno przeceniasz!! 11.11.06, 10:54
      Ale to miłe co napisałaś. smile))

Gratuluję, że się opamiętałaś. To zawsze działa na korzyść wszystkich.
      Też Ci coś opowiem.
      Parę miesięcy temu miałem pilnie wpłacić pewną kwote pieniędzy na konto jednej instytucji, której zalegałem. Moja sytuacja finansowa w związku ze zdrowiem i brakiem możliwości zarabiania jest, jaka jest, więc jak długo mogłem, to zwlekałem z wpłatą. Ale któregoś dnia były w domu te pieniądze, więc dałem je żoneczce razem z blankietem do wpłat i ona wyszła do banku, żeby załatwić sprawę. Byłem pewny, że sprawę mam z głowy, tymczasem po jakimś czasie przychodzi groźny list, z którego wynika, że suma nadal wisi na mnie i że za kilka dni ktoś z firmy przyjedzie do mnie porozmawiać.
      Pytam żoneczkę, czy wpłaciła? A ona na to, że nie. No - mówię - to teraz pewnie mnie do kicia zamkną.
      Przyjechała po kilkunastu dniach młoda kobieta (cud urody) i opiwiedziałem jej całe zdarzenie. Po opowieści, ona pyta:
      - Jak się pan dowiedział, że żona nie wpłaciła, to co pan zrobił?
      - Nic - mówię.
      - Nic?? A na co żona wydała te pieniądze?
      - Nie wiem.
      - Jak to?? Nie interesuje to paną?? Nie zrobił pan awantury???
      - Proszę pani - mówię - po co miałem robić awanturę?? Fakt już się przecież zdarzył! Nieodwracalnie! Czy awantura by zmieniła coś w sprawie? Czy poza nerwami, złością i krzykiem ktokolwiek by wyniósł coś pozytywnego z tego doświadczenia?? Na co wydała? - jak już mówiłem - nie wiem, ale mamy wiele potrzeb, więc pewnie uznała, że akurat w tym momencie ważniejsze są do pokrycia inne wydatki. Albo żywność dla rodziny. Kobiety mają inną hierarchię ważności spraw i inne spojrzenie. Do dziś nie mam pojęcia co się stało z tymi pieniędzmi, ale wiem, że nie zostały zmarnotrawione.

Rozmowa skończyła się odroczeniem zapłaty i wymianą uśmiechów.

Zawsze tak jest. Sprawdziłem!! smile))
      Kiedy się stanie coś, co uznajemy za złe z czyjejś winy, lepiej okazać lekki smutek z tego powodu, powiedzieć, że to nie było właściwe i mądre, ale potem przejść do normalności i próbować naprawić sprawę. Ktoś, kto zrobił zło, ma i tak kaca moralnego z tego powodu. Jak się go potraktuje z góry i ze złością, to tylko złość i agresję się od niego uzyska. Spotęgowaną myślami w rodzaju: "Sam nie lepszy, a mnie się czepia!!". I teraz zacznie się bezrozumna pyskówka i pójście w zaparte, kiedy nikt nikogo już nie słucha, a każdy myśli wyłącznie o sobie i o tym, że druga strona to idiota, niewdzięcznik i cham.

Kiedy Janielica napisała, że wrzeszczała rano nad synem, to wyobraziłem sobie taką scenę:

Chłopak położył sie wieczorem do łóżka z poczuciem winy, bo wie, że nie jest w porządku wobec rodziny i wobec siebie samego. Może nawet popłakał sobie w poduszkę i sam sobie solennie obiecał, że od rana zmieni swój stosunek do życia - Tak!! - on też nie jest nieczuły i ta codzienna maska, która kryje jego twarz, jest całkiem fałszywa.
      A tu rano wrzask nad głowa bez ostrzeżenia.
      Wtedy zapomina się wszystkie obietnice!! Wtedy można już tylko zerwać się z łóżka i z "wiązanką" na ustach uciekać w miasto do kumpli, na piwo, byle dalej.

Wrzaskiem, poniżaniem ludzi i niechęcią okazywaną innym, donikąd się nie dojdzie.
      Donikąd!!

smile))
      • tofika Re: Grażko ...:) 05.01.07, 13:07
        Jakis drogami znalazlam .. Radio \Bielsko-Biala,
        teraz slucham "satyrycjii"
        fajne sa spotkania z bacasmileusmialam...smile
        • krista57 Re: Graga.. 10.01.07, 12:20
          Podczytałam Cię na prywatnym wątku Czarnego Humorka i wiesz co?
          ....bardzo się ucieszyłam,ze jestes kolejną osobą,która "odpuszcza sobie"
          /jak okreslasz/.Zrobiłam to jakis czas temu bo wiem,ze teraz jest odpowiednia
          pora czy wiek na radowanie się wolnościa na korzystanie z życia.
          Staram się nie emocjonowac wydarzeniami,aferami w polityce i życiu gospodarczym.
          Wiem,ze to trudne!
          Po drugie chyba Ci Czarny jeszcze dzisiaj nie odpowie po wczorajszym zastrzyku.
          • natla Re: Graga.. 10.01.07, 12:45
            Ja też nabrałam dystansu do welu rzeczy. Staram się. Szczególnie do ludzi.
            Bylebyśmy się nie stały takie zupełnie rozlazłe i beznamiętne wink)))
            • graga211 Dzięki... 10.01.07, 13:05
              ...za zrozumienie i wsparcie. A rozlazla to chyba nigdy nie stanę sie, bo to
              nie lezy w mojej naturze, nie mniej usilnie staram sie brac przyklad z Was, a
              glownie z Natli, ktora jako belfrzyca-wyjadacz smile)) potrafi wspaniale trzymac
              swoje emocje na wodzy.
              A jak wyczula, kiedy wygonic mnie do Gawiarenki!!!
              Podziwiam. Serio!
              • czarny.humor Aaaa - może to i racja!! 11.01.07, 15:43
                Witaj Grażko! smile))

Nie zapomniałem, nie!
                Przeczytałem wprawdzie Twoją odpowiedź już wczoraj, ale nie byłem jeszcze w stanie pisać, a skoro i tak nie chcesz kontynuowć tematu, to przełożyłem wszystko na dziś.

Wiesz co?
                Może takie wyłączenie się, to właściwe podejście. Na pewno zdrowsze.
                To oczywiście Twój wybór, ale szkoda, że tak niespodziewanie zakończyłaś temat.

A mnie głupota polityków i ich klakierów okropnie wkurza, więc pewnie będę pisał sobie "Aktualne komentarze" i obśmiewał to, co mnie denerwuje.
                Wiele jest opinii, że coraz więcej spraw w Polsce osięgnęło dno. Ja jeszcze widzę, że gdzieniegdzie na tym dnie zalega parę metrów mułu.
                Ale są jeszcze różni ludzie na samej górze polityki i są na dole ich Hanusie - sprzymierzeńcy, którzy są żywymi dowodami tego, że nie ma takiego dna, w które nie można zapukać od spodu.
                A że trzymanie emocji na wodzy i tłumienie ich może też być niezdrowe, to ja czasem wolę sobie ulżyc i ze śmiechem wykrzyczeć protest.

Portret Skrzycznego to z własnego okna jest zrobiony?
                Piękna górka!! smile))
                I nawet się można tam śnieżkami pobawić!! Niebywałe tej zimy.

Aparacik działa i się grzeje w "pracy". smile))
                Zabieram go wszędzie - nawet wychodząc do sklepu, ale ponieważ teraz nie wypuszczem się na dalsze eskapady, to zdjęcia nie są raczej do szerszego pokazywania.

smile))
                • natla :)))) 12.01.07, 00:24
                  ,,,,o tak sobie , na dzieńdobry....
                  • graga211 Re: :)))) 12.01.07, 10:18
                    Optymistka!!!smile
                    Humorkowi odpowiem, a jakże, tylko "wezmem sie w sobie".
                    Wczoraj nie mogłam, ciupałam brydżyka. Kobity oduczały panów grania w karty,
                    hihihi!
                    No wiesz, u nas czwartkowe spotkania nieomal jak u króla Stasia.
                    Nawet wyżerka jest.
                    Ale bezalkoholowo, bo gry nie byloby jak należy.
                    smile)))
                    • del.wa.57 Do Gragi:) 12.01.07, 21:07
                      Hej,hazardzistkosmile)) zajrzyj do skrzynkismile
    • czarny.humor Re: Graga21 13.01.07, 19:22
      Sorry, że tak późno się odzywam, ale niestety jestem w kiepskiej dyspozycji. Na razie, mam ustalenie, że jeszcze tylko jeden zastrzyk - w przyszłym tygodniu. Potem, tydzień później jadę do Warszawy na badania kontrolne i sprawdzenie, czy wirus został unicestwiony. Jeśli nie, to nie wiem, czy dostanę następną serię - mam nadzieję, że to już koniec tej kuracji i zacznę trochę dochodzić do siebie.
      Mam już dość.
      Jak sobie radzę finansowo?? Jakoś! smile))

Fajnie, że masz tyle zajęć i że sprawiają Ci przyjemność. Kiedy mogłem, też utrzymywałem szerokie stosunki towarzyskie, a teraz, to właściwie najlepszą rozrywką jest dla mnie to forum i „Aktualne komentarze...” Pytałaś gdzie je piszę?
      O tu:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=23923&w=37002817
      Pewnie nie wchodziłaś na ten wątek, bo jest „polityczny” nie?

Wśród moich znajomych nie pamiętam kogoś, kto popierał przed wyborami PiS. Miałby się teraz z pyszna przy mnie! smile))
      Opiniami zagranicy się też przejmuję, ale ten Misza, którego wątek przytoczyłaś, to wyjątkowy tuk. Nie warto się nim zajmować.

smile))
      • krista57 Re: Graga21 31.01.07, 10:13

• krista57 Re: Graga21 31.01.07, 10:16
          Sorry,cos mi zżarło liscik w ktorym dosyc obszernie napisalam,ze to wrecz
          nieprawdopodobne,ze moja skrzynka jest przepełniona.Prawie codziennie rano ją
          "czyszczę".Zrobiłam to i dzisiaj.Czekam na list.....
          • del.wa.57 Re: Graga21 31.01.07, 16:22
            Zerknij do skrzynki gazetowej i potwiedż,proszęsmile
            • krista57 Re: Graga21 31.01.07, 20:47
              Dotarło..dzięki...odpisalam nawet hi!hi!
              • krista57 Re: Graga21 31.01.07, 21:00
                Dziękuję za worek optymizmu i radosny smiech,
                potrafisz wyrazic rzeczy oczywiste...jakos tak wyszło z tym liscikiem
                a przeciez nigdy tak nie robie.Przepraszam.
                • maladanka Re: Graga21 31.01.07, 22:34
                  Grago, czy na nartach jeździsz w kasku? a jeśli tak to czapeczka pod spód czy
                  same włosy? Zaczynamy sezon tzn.wyciąg ma ruszyć nareszcie!
                  • maladanka Re: Graga21 01.02.07, 12:32
                    ja do tej pory bez kasku ale szaleńców bez wyobraźni przybywa i miałam taki
                    bliski kontakt z idiotą, a i ślubny powiedział,że stukniętej baby nie chce i
                    zarządził wyposażenie w kaski. Na razie chodzę w kasku po domku smile- i tak mi
                    jakoś dziwnie, może się przyzwyczaję? dziś miał być debiut,jednak wszystko
                    zaczęło płynąć.A slubny sie cieszy,że jak ja z wałkiem będę na niego sie czaic
                    to sobie go będe mogła popukać i tyle.....
                    • del.wa.57 Re: Graga21 01.02.07, 16:05
                      Sie nie palismile)
                      Potwierdziłas i o to mi chodziło lasko jedna he..he..Mam czas,duzo czasu a Ty
                      nie przemęczaj siemmmm...
                      Pozdrawiamsmile
                      • tofika Re: Graga21:))))) 15.05.07, 18:33
                        Graga? smileskad wiesz co szeptalam na uszko?wlasnie tak mowilam...
                        " moja ty trzecia coreczko"smile
                        klan z nas ze hohosmiletylko mi tak sekundkowo bylo jakos tak.. bo dotarlo do mnie
                        ze jestem najwczesniej urodzona, ale "co mi tam"
    • filomena1 Graga, 28.05.07, 21:26
      Graga?? i ten spontaniczny tekst Ci sie podobał? cos takiego,,,,,
      tutaj masz go troche staranniej napisany, ze szczegółami.....
      powinien miec tytuł z
      " Z Ziemi wŁoskiej...... dzien Matki"

Dzien matki pod wulkanem Stromboli .
      Chcialam wejsc na wulkan, ale niestety wulkan przysnal na chwile i oficjalnie
      nie wolno na niego wchodzic, bo moze w kazdej chwili wyrwac sie z drzemki..
      Zrobilismy zatem spacer po wyspie i osiedlu. W jednej z malenkich uliczek
      minelismy 3 mezczyzn pijacych piwo na schodkach przed domem. Omal uszy nam nie
      odpadly, Ku....m..ć.,ja pi...ole , sypalo sie gesto. Niby po wlosku gadali, ale
      tylko na niby... PiW przeszedl szybko z kamienna twarza i oddalil sie, ja
      nie wytrzymalam i odpowiedzialam: Dziednobry, o !! to swietujecie Panowie Dzien Matki k..... PiW ze
      wstydu przyspieszyl
      kroku. Panowie sie ozywili. : Nie podoba sie Pani ? O? mozemy po wlosku? -
      Mozemy. odpowiedzialam. Rzucajac jedyne brzydkie slowo jakie znam w tym jezyku.
      Inaczej mowiac prezentacje zrobilismy.
      Panom-owym zrobilo sie dziwnie. - Nie, ku..a, robote skonczylismy. - odpowiedzial jeden z nich. Mnie
      interesowalo co tam robia, a ich co ja.
      Oni mieli juz sporo piw we lebie, a ja upal calodzienny i kilka kilom. w
      nogach.
      - Dom Niemcowi ,k...a skonczylismy, tam po drugiej stronie wyspy.- ciagnal dalej drugi piwosz.
      Zdziwilam sie mocno, bo dojazdu tam nie ma.
      Codziennie doplywamy pontonem, Wie Pani, co ?- Ku.... jak pi...ten
      Strom- co boli , podczas ostatniej erupcji w marcu spadlo mi sporo kamieni na
      leb, a popiolu...ku.... do kolan.
      Ile osob tam mieszka? pytam.- A co ku---wa to Pania interesuje? ku... 13 , i
      15 oslow, czego my nie wyniesiemy na plecach to te osly pier---ne wyniesc
      musza.
      itd....Zdziwilam sie... pie...osly? pytam ? to tu zadnych kobiet nie ma?
      Alez paniusia ciekawska, a go...o to pania, ku.. m..c obchodzi kogo ja pi..le,
      Pogaworzylismy jeszcze o tym i o tamtym.... uszy mi uschly ale nie odpadly.
      Czy Polakow na koncu swiata mozna po ku...i p.... poznac? Kiedys mowilo sie ,
      ze krakusy poznaja sie po cholewkach. (buty wysokie oficerki) hmmm.
      Poki ku.. i pi.. rozbrzmiewa jak świat dłigi i szeroki , to Polska
      i Polacy nie zgineli.
      A dzien Matki w EU obchodzony jest w druga niedziele
      maja.
      • natla Re: Graga, 30.05.07, 09:26
        Biorę się do poczty koło pd. smile
        • dankarol Re: Graga, 29.06.07, 18:53
          To już wiem dlaczego tak ciepło u mnie w domu. Dołóż z przodu danuta z kropką
          • del.wa.57 Re: Graga, 12.10.07, 19:13
            Gdziekolwiek wybywasz baw sie dobrze Grażynko i wracaj szybko.
            Udanego szaleństwa i wrażeń mocsmile
            • marinka52 Re: Graga.....:) 20.10.07, 13:29
              Witaj emerysio nadmorska bursztysio-
              dzis podaje ci zasluzony owocna praca zawodowa Kwiatuszeksmile
              ( kto ma racje moze podrzuci gawuarenkowa kolacjesmileDZIEN Edukacji
              chiba mozna obchodzic codzienniesmile
              Natlusi tez tydzien temu nie bylo///buuuuuuuuu

img155.imageshack.us/img155/6882/461fy3.jpg
    • sagittarius954 Re: Graga21 20.10.07, 21:24
      Dzieki , ale resztki pamięci mam w kompie , stary i juz raczej do wymiany ,
      trudno , będe lizał paluchy , Powodzenia przy następnych podróżach smile)
      • tyrtyr Re: Graga21 20.10.07, 23:13
        Może powinienem napisać lizał łapę , no tak potocznie sie mówi smile) gdy czegoś
        się nie dostanie . Grago , czy mój wizerunek może się zmienic , a tak naprawde
        nikt mnie nie zna . Jestem tylko tajemniczą istotą z internetu, nagle, nie
        wiadomo z jakiego powodu, zasiadłą przy was. Ostatnio co ja mogłem lizać
        smile))))))))Ech dajmy spokój , bo znów coś rąbnę nieroztropnie smile)A mogę sie
        oblizać , też takie potoczne stwierdzenie smile
    • sagittarius954 Re: Graga21 21.10.07, 00:05
      Jak ująć w wierszu do ciebie miła
      te gesty i słowa byś urażoną nie była
      I jeszcze żebyś wzrokiem iskrzącym ciepłym
      Na moja postać spojrzała jam tylko chłopiec jestem
      Troszkę starszawy doprawdy a cóż to za różnica
      Wydobyć z siebie to czego tylko pragniesz
      zdawać by sie mogło pani że mnie lekko przychodzi
      takie właśnie pisanie
      O nie grago skarbie czuły na słowo rzucane tutaj
      Wiem znów mnie skarcisz niechybnie lecz juz dzis
      Tak próbuje sprostać twej zachciance
      Pozwolę sobie powiedzieć gdyby cie tutaj nie było
      Część ducha tego forum gdzieś przepadła by szybko
      I zniknęła jak ja teraz wrócę jeszcze do damy
      Którą właśnie zamierzam na ławeczce przytulić
      I ust jej spróbowac smakiem się upoić smile))))
      • graga211 N-n-o nnnnieeee! 21.10.07, 00:22
        Od połowy gęba zaczęła mi się śmiać, a potem chichrałam się na
        całego.
        Jesteś prześwietny i właśnie dlatego kocham Cię.
        ------
        Ale wyznanie.... niech szlag.... nigdy czegoś podobnego nie
        popełniłam.
        Ale chyba to Natla kiedyś stwierdziła, że w naszym wieku WSZYSTKO
        wypada....
        Chciałam wierszowane, to mam.
        Świetne, dzięki.
    • sagittarius954 Re: Graga21 21.10.07, 01:00
      Widziałem widziałem ależ bardzo dziękuję
      Choć dla takiego wyznania warto było czekać
      I jeszcze ci powiem ,że warto kochać zawsze
      Lecz juz kończę powoli bo mi konceptu brakuje
      W paluszkach co chętnie by teraz
      Twoja twarz ujęły i delikatny pocałunek
      Na policzku zostawiły .smile
      • graga211 Zbyt miękko... 21.10.07, 01:19
        Takiego tonu nie lubię.
        Ty możesz płaszczyć się tylko do pewnego momentu...
        Dotąd była fajna zabawa w słowa i uczucia, ale teraz zacząłeś starać
        się o przypodobanie.
        Nie wolno!
        Ty cały czas musisz być SOBĄ bez względu na to, czy jej (mnie) to
        się podoba, czy nie, bo Ty jesteś MAN.
        Ja (ona) zaakceptuje, to lub nie.
        Ale to jest już plan dalszy.
        Nie zrażaj się.
        Fajnie.
        OK.
        I tak bardzo Cie lubię.
      • graga211 a w ogóle 21.10.07, 01:22
        gdybym miała internetowe połączenie jak należy, to właśnie teraz
        posłałabym Ci piosenkę Bredy Lee, którą właśnie słucham, pt.: "I'm
        sorry"...,
        Cudna.
        • sagittarius954 Re: a w ogóle 21.10.07, 11:44
          Dobrze że z pamięcia u mnie jeszcze nieźle
          Bo mogłem wyłuskać ten wątek do ciebie
          Miękki mówisz jestem
          Zapewne to prawda , lecz jak płeć odmienną
          do siebie przybliżac najpierw trzeba przeciez
          Powoli sie zblizać nim cios z ust twoich
          Zamknie drogę by poczuć ta bliskość
          Jaka zradza się w momencie przybliżenia twarzy
          Widzę oczy twoje , usta jeszcze szczerze się smiejące
          A to że uwagi robisz mi ?Cóż to twoje powołanie
          I nijak mi do obrazy daleko do gniewu
          choc uczniakiem przestałem byc dawno temu
          Gdybym mógł to zapewne próbowłbym złożyc
          Ten nieoczekiwany pocałunek na twej szyi pani
          Byś poczuła jak ciepło cie ogarnia wielkie
          I z brzuszka miłego wylecą motylki
          Jednak moje serce tak zajęte jest że tylko
          niech zabawa te strofy zostaną a tu masz prosze
          ta melodie którą tak słuchałas w nocy
          Zbigniew nie jest gniewalski zbigniew jest szczęsliwy
          Ze komus podoba sie jego wierszowanie ciche

www.youtube.com/watch?v=fZOj6wRMM4s
          Przybiegnij tu wieczorem i wsłuchaj się w melodię
          I skrzypki cichutko niech ciebie kołyszą
          Może zaśniesz szczęsliwa wśród taktów piosenki .
    • tofika Re: Graga21 21.10.07, 11:49
      jesli moich wpisow nie rozumiesz? mozesz zapytac, moze potrafie CI
      wyjasnic!..
      • tofika Re: Graga21 21.10.07, 11:54
        owszem przeprosiny ,, przyjmuje!!!!bo nic ci zlego nic nie
        wpisalam!!!!!!!
        ale po co mi tak wpisalas? bylas pod wplywem rozmow? ukierunkowal
        ciebie ktos? to zostawilas mi motto o 3 rano!!!!!
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~
        o 3 rano?
        o co CI chodzilo?
        piszac do mnie akurat tak??????????????
        zamiast na wybory wypindrowac??? mnie ?
        .. chcesz leczyc,,wiem ,ze zawod Twoj HISTORYK>>mgr! CHYBA?
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        ????????????????????????????????????????????????????????
        ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
        "...tym bardziej martwię się o Twój/mój stan psychiczny (?!?)
        Znim klikniesz w 'wyślij' postaraj się przeczytać, co napisałaś, bo
        potem już zupełnie nie wiadomo, czy np. nie napisałaś "po pijoku",
        albo w ogóle jest coś z Tobą "nie tak".
        I nie oburzaj się na tę moją uwagę i nie wściekaj, i nie bierz
        wszystkiego przeciwko sobie, ale uwierz, że czasami trzeba zmusić
        się do nie lada wysiłku, by zrozumieć sens Twojej
        wypowiedzi......~"""""

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

bo ja prawie "Sokrates".. moze?hihihihi....-bo gdy zoneczka go nie
        rozumiala!!!!!i mial dosc jej pytan ""a dlaczego?"""bez konca!!!!!..
        to w kaciku ukrywal od milosci pelnej do niego Zonusi!!!!!I
        tworzyl, madrej madrosci !!utwory!
        ---------zawsze mozna uciec od klopotow!

KOCHANA!nie martw o moj stan psychiczny!
        Jak tak juz przejelas sie? to .. na Twoim miejscu mnie nie
        powinnas!!!!! .. mnie!" fachowo" od okreslen stanow wirtualnie
        rozpoznawanych! powinnas wyczuc na odleglosc!sad((((((((((, i juz!
        nic dodac nic ujac!
        Ja ciebie witam po powrocie z nad morza!w prv! a ty mi tak.. piszesz
        o 3 nad ranem,, NIE ZBADANE SA WYROKI BOSKIE!...

• tofika Re: Graga21 21.10.07, 23:30
          Zapraszam do wypowiaania,udowodnienia,, gdzie jest cos co? mowi o
          mnie GRAGA<< ZE KLIKALAM ..w sanie niewazkozsci?smile))
          hihihi..potwornie mnie rozsmieszyla tym okresleniem mnie!
          mam nadcisnienie.. leczone od 32 r z...
          mam wiencowka mocniej coraz zaangazowana!
          mam zlecone leki diabetologiczne!
          przeszlam raka piersi.. i okazalo ze we mnie mieszka drugi,,rak
          jelit,,genetyka odkryla po 3 krotnu\ym badaniu..
          a GRAGA I .....ktos! MOWI... !!!!wirtualnie mi ze!!!
          do cholery jasnej czy ja WAM miedze przeoralam? ,,czy ja zajme wam
          miejsce w trumnie i nie pozwole wam ..tam byc gdzie WAM sie
          nalezy!!!
          DWA lata minelo jak przykrosci mi narobila REGINA!wyzywajac mnie..
          nie powiem od jakich!!!!!!!
          KTO MI MOZE WYJASNIC KIEDY PRZESTANiECIE DO MNIE KIEROWAC SLOWA
          BOLACE?
          CZEPNELY SIE JAK RZEP PSIEGO OGONA >>MOICH EMOCJII- NIE TAK
          WYRAZANYCH NA FORUM<MOICH ODCZUC>> WREDNA ZACZELA_PRZEPROSILA
          MNIE<< BO I WOJTKA WREDY URAZILA MOCNO I KILKA INNYCh
          OSOB>>>
          Wyprosilyscie z Forum AUGUSTA!ANIE..teraz klan tworzy sie wyrzucic
          na zbity pysk ..mnie....
          Prosze bardzo...
          wpisujcie sie..
          KTO JEST ZA TYM BY MNIE STAD WYRZUCIC!!!!

o 3 rano dzis wpisuje do mnie tak!""""GRAGA!
          spac nie moglas? i takbbbbbb mna i moim stanem psychicznym
          przejelas..GRAGA TYS CHYBA ZAKOCHALA NAD MORZEM>> smile
          i nie mialas gdzie to do mnie tak nie ladnie napisalas!!!!!tU!

-...tym bardziej martwię się o Twój/mój stan psychiczny (?!?)
          Znim klikniesz w 'wyślij' postaraj się przeczytać, co napisałaś,
          bo
          potem już zupełnie nie wiadomo, czy np. nie napisałaś "po pijoku",
          albo w ogóle jest coś z Tobą "nie tak".
          I nie oburzaj się na tę moją uwagę i nie wściekaj, i nie bierz
          wszystkiego przeciwko sobie, ale uwierz, że czasami trzeba zmusić
          się do nie lada wysiłku, by zrozumieć sens Twojej
          wypowiedzi......"""""
          FIL WCZORAJ TAK!!!!!w sexsownym watku!nawet mojej sygnaturki sie
          czepnela.. ona jest moja!!!!sygnaturka, ty jej mi nie zmienisz,ot
          moc cudna wilturaiismile
          FIL -SWIATOWA SZWAJCARSKO KOBIETA< MOJA<<!!!Sygnaturka!
          I TO JA WIEM CZY MI PASUJE CZY NIE...

-
          • tofika Re: Graga21 22.10.07, 00:33
            graga!!!!!!!!!!!!
            WPISZ MI! ZANIM NIE NAPISALAS O 3 RANO..GDZIE DO CIEBIE AGRESJE?
            MIALAM/?
            • dankarol Re: Graga21 22.10.07, 13:10
              poooszło
              • del.wa.57 Re: Graga21 25.10.07, 16:10
                Dostałaś naraz dwie porady,fajnie to wyszło hehehehe ja pisałam i
                Dankarolcia w tym samym czasie.
                smile))))
                • del.wa.57 Re: Graga21 25.10.07, 19:49
                  Grażynko,nasza twórczyni Waleria ma swój wątek,wprawdzie nie
                  górze,ale trzecia stronka wstecz.
                  wink)))))
                • natla Re: Graga21 25.10.07, 22:14
                  Zaglądnij do wątku Walerii, bo tam się wytłumaczyłam smile
    • graga211 Boszzzz, czy zawsze musze cos sknocic?! n/t 26.10.07, 07:37
      • natla Re: Boszzzz, czy zawsze musze cos sknocic?! n/t 26.10.07, 08:50
        Nie wpadaj w histerię wink)))), nic nie sknociłaś Ty, tylko ja i wcale
        się tym aż tak nie przejmuję wink
    • waleria-1 Re: "Jaskółka" 26.10.07, 12:29
      "Przeczytałam Twoją "Jaskółkę" i nie mogłam sie powstrzymać - to
      przecież o nas. Każda z nas jest taką jaskółką..."
      Dziękuję, Grago, za miłe słowa.
      Postaram sie wieczorem wkleić kolejne opowiadanie, ale przyznam, ze
      mam problem z wyborem. Nie wiem, co by sie najbardziej podobało.
      Piszę o róznych sprawch i w różny sposób- wesoły, smutny,
      nostalgiczny, kantrowersyjny. O świecie, który nas otacza, i o
      naszych przeżyciach.
      No cóż, będę "strzlać".
    • dankarol Re: Graga21 27.10.07, 10:35
      Wielkie dzięki za podpowiedź, każda Twoja rada zawsze jest mile widziana. Robiąc
      to zdjęcie rzuciłam sie w błoto na kolana, żeby zdążyć zanim się rozejdą w dwie
      strony.
      • regine Re: Graga21 28.10.07, 11:08
        Gdzieś widziałam Twoje zapytanie o znaczki, różnego typu. Zajrzałam
        do zarchiwizowanych już wątków w "Kursie komputerowym".
        Część Ci posyłam, skopiowałam.
        Re: KURS KOMPUTEROWY
        axsa 19.06.05, 18:43 zarchiwizowany
        :-7 Ouupsss...
        indifferentK- Jestem oficjalny.
        smile}<////> Mam krawat!
        :-# Usta mam zasznurowane.
        :-o> Czasem jednak krzyczę...
        surprised ...głośno...
        :-@ ...bardzo głośno...
        :'-| To takie smutne...
        :'-) Uśmiech do łez...

Re: KURS KOMPUTEROWY
        axsa 19.06.05, 18:42 zarchiwizowany
        troszke powklejam.

smile Uśmiech...
        smile
        wink Żart...
        wink
        sad Smutek...
        sad
        indifferent Powaga...
        :^/ No... nie wiem...
        suspicious He, he...
        kiss Całus...
        :-] Filutek...
        :-[ Smutny filutek...

wink)))) z przymróżeniem oka
        big_grinD kpiący (chyba)
        sad małe niezadowolenie
        sad((((( duze niezadowolenie
        Tu zacytuję wpis Natli:
        "Można dużo powiedzieć samymi znaczkami........
        Wy (big_grin, Kto tu jest C=smile?, ja 8Bsmile, a w ogóle to jestem
        osmile))))))))"
        Powodzeniasmile Tylko uważaj, jeszcze raz zacytuję wpis Natli :
        "Ilośc nawiasów nie jest ważna, tak pi razy oko. wink)))
        Te znaczki czyli emotki (chyba) "dopieszczają" naszą wypowiedź i
        pokazują nastrój.
        Lepiej je używać, aby niewinna wypowiedź nie wydała się komuś
        złośliwa np."
        • regine Re: Graga21 28.10.07, 12:13
          Być tak blisko siebie, to nie wypada chyba inaczej ?smile
          Zazdrość smile
          • graga211 Reniu, też tak myślę. Nie wypada. n/t 28.10.07, 16:02
          • del.wa.57 Re: Graga21 30.10.07, 17:19
            Hej,co Tobie? myślę,że musisz zmienić okularysmile))))))))))))))))))))
            • natla Re: Graga21 30.10.07, 17:33
              No, na różowe.....ale błyskotliwa jezdem wink)))))))))))
              Graga, odezwij się , co z Tobą?
              • dankarol Re: Graga21 05.11.07, 20:20
                Dzięki za radę. Poszłam i oglądnęłam i zachorowałam ta taki aparat. Nikon jest
                duży, ale też fajny i ile możliwości daje, no świnka skarbonka stoi na widocznym
                miejscu i czeka na zawartość. wink
                • natla Re: Graga21 05.11.07, 23:49
                  Zginął mi Twój ostatni mail i co gorsze moja odpowiedź smile Moze
                  spróbujesz go skopiować i wysłać?
                  • graga211 Re: Graga21 06.11.07, 08:28
                    Natlo, chciałam odsapnąć, wrócić do normalności, jednak przy
                    porannej kawce nie ma nic lepszego do roboty, jak kliknąć.
                    Nie będzie więc tak łatwo "odsapnąć", oj, nie będzie!
                    Forumowe ludziska nie dają.
                    smile))
                    • del.wa.57 Re: Graga21 06.11.07, 18:16
                      Tego okna nie otworzę Grago,głupio się otwiera''na pół'' a te
                      złotości to moje podwiązane delikutaśnie zasłonkismile))
                      Nie mogłam otworzyć imageskacka,zawziął się paskuda,musiałam
                      odczekać i otworzył wrota,ot co..
    • waleria-1 nasza ksiażka 02.11.07, 09:07
      Dziękuję, przemiła "zołzo", za zainteresowanie. Obiecuję,że następne
      opowiadania będą już do dyskusji.
      Choć tych najbardziej kontrowersyjnych jeszcze nie zdecyduję się
      umieścić wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka