Dodaj do ulubionych

Na jagody!!

21.06.06, 12:23
Sprawdziłem są już jagody w lesie , zanim zamkną lasy pędźcie po leśne runo.
Sarny i jelenie was uprzedzą jeśli będziecie zwlekać . Pierogi ,pierogi , ze
śmietaną i cukrem ,soki do takiej gorączki jak dzisiaj i co tam jeszcze
wyczarujecie swymi złotymi rękoma ...smile))))) mniam.
Obserwuj wątek
    • natla Re: Na jagody!! 21.06.06, 12:32
      Mówisz o czarnych borówkach? wink))
      • malwina52 Re: Na jagody!! 21.06.06, 12:35
        napewno o czarnych smile))
        ku przestrodze:

www.ekoswiat.com.pl/ekologia/pdf/2004-10-46.pdf
        • del.wa.57 Re: Na jagody!! 21.06.06, 13:14
          Jak chciałam otworzyc stronkę to mi sie komputer (zwiesił)kurcze,musiałam od
          nowa się logować a to bestyja!!!
          Pojadło by sie jagódek,pojadło pierogi mniammm,mniammm tylko ja tutaj nie
          widziałam /jagodzinek/ chyba muszę poszukać poszukać innego lasu,tam gdzie
          jeżdzimy na grzybki jagódek nimosmile))))
          • j1a2n3u4s5z61 Re: Na jagody!! 21.06.06, 18:22
            A pamiętacie piesze wycieczki do łącka i Soczewki na jagody.Najgorsze to były
            powroty.
            • regine Re: Na jagody!! 21.06.06, 19:34
              Czy to prawda ???? No nie, a mnie nie ma w kraju sad( A tu sezon jagodowy...
              Zawsze jezdzilam do znajomych na jagody, pod Kampinos, potem byly pierogi, i
              mrozone jeszcze na cala zime w plastikowych pojemniczkach. No ten rok mam z
              glowy, a szkoda wielka, bo dzem z czarnych jagod tez sama produkowalam...
              Obym zdazyla zrobic zapas kiszonych ogorkow na zime..Bo z jagod juz nici beda,
              po oim powrocie. Ale smaku sobie narobilam. Zardroszcze Wam. Ale moze i tu na
              targu beda, choc jeszcze nikt nie widzial i nie slyszal, a jest tu niby
              cieplej. Wiec jak to jest z tymi jagodami, tak do konca ? Gdzie sa juz , a
              gdzie jeszcze nie ma ?
    • dankarol Re: Na jagody!! 29.06.06, 19:26
      już coraz tańsze i niedługo zrobię sobie musik i zamrożę. No i oczywiście
      pierożki.
      • krista57 Re: Na jagody!! 29.06.06, 19:54
        Wymarzyłam sobie dzisiaj placek z jagodami
        niestety na rynku jagod brak,
        sama nie lubie zbierac!
        • nolwen58 Re: Na jagody!! 29.06.06, 22:36
          ale sie nachodzilam z babcia na jagody! zbieralam do zoladka, no i to
          oczekiwanie zobacze jakiegos zwierzaka ,? chodzilysmy na piechote , ja w wozku
          na poczatku, potem na wlasnych nogach, babcia robila pierogi, i jagody w soku
          wlasnym w slojach i zima byly jak swieze, ja teraz nie zbiram jagod i nie robie
          pierogow ani przetworow
          • rebbezin Re: Na jagody!! 30.06.06, 21:01
            A gdzie sa pyszne, najpyszniejsze jagodzianki?
            • del.wa.57 Re: Do rebbezin... 30.06.06, 22:46
              W piekarnismile)))
              • rebbezin Re: Do rebbezin... 30.06.06, 22:58
                To jesli juz w cukierni chyba jak Niemen spiewal Tuwima slowiczku ty moj. :-
                )))))))
                • del.wa.57 Re: Do rebbezin... 30.06.06, 23:03
                  Ja kupuję w piekarni,słowiczkusmile))
                  • graga21 U mojej mamy... 30.06.06, 23:18
                    ...sa najlepsze pod sloncem pierogi, obojetne z jakim farszem: serowym czyli
                    ruskie, czeresniowym, jagodowym, z kapusta, bo w gruncie rzeczy cala tajemnica
                    tkwi w ciescie.
                    Przepraszam, ze tak 'hacze' o mojej mamie, ale nagle musialam zawiezc Ja do
                    szpitala i teraz siedzi/lezy tam nieboraczka, ktora jeszcze plot
                    przeskoczylaby, ale jej nie wypada!
                    • natla Re: U mojej mamy... 30.06.06, 23:26
                      O kurcze.....mam nadzieję, ze to nic bardzo poważnego, tak bardziej kontrolnie.
                      Czy ja sie mogę kiedyś załapać na te pierogi....to tak iedaleko wink))
                      Jasne, ze tajemnica w cieście (mam z tym problem), ale w ruskich i farsz bardzo
                      ważny. Dlatego nie robie pierogów, tylko kotleciki z farszu. Pierogi kupuje,
                      ale co to za pierogi.....sad(
                      Moja mama też robiła fantastyczne, łącznie z uszkami. Ciasto delikatne, mało
                      go, takie cienuiutkie opakowanie dla farszu. Mmmmmm......nie chciało mi sie
                      uczyć i tera mam....muszę po prośbie do BB jechać wink))
                    • dankarol Re: U mojej mamy... 30.06.06, 23:27
                      Graga zdrowia Twojej mamie życzę duuużo
                      • del.wa.57 Re: U mojej mamy... 30.06.06, 23:44
                        Ja również życzę zdrówka Twojej Mamie Grago.
                        • graga21 Re: U mojej mamy... 01.07.06, 00:20
                          Nie, nie o wspolczucie mi chodzi, choc widze, ze nie ma jak zglosic się do Was -
                          jstescie niezastapione! Zaczynam rozumiec funkcje ‘placzek’ na Balkanch i nie
                          tylko tam.
                          Kiedys pisalam, ze nadmierne wspolczucie irytuje mnie, gdyz wzbudza podejrzenie
                          o zwykle odfajkowanie sprawy. Jesli ktos ma odfakowac, to lepiej niech wcale
                          nie odzywa się.
                          Howk!
                          Przepraszam, nikomu nie chce ublizyc, po prostu mowie/pisze to, co aktualnie
                          mysle.
                          Ja również wpisuje się lub nie. Wpisuje się, kiedy wydaje mi sie, ze to ktos
                          tego potrzebuje, a poza tym przypadkiem nie wpisuje się, bo i po co? I tak
                          wiadomo, ze w swoim smutku czlowiek jest samotny.
                          Ja mam nadzieje, ze moja mama przezwyciezy aktualna slabosc i tylko potrzebna
                          jest pomoc jej niewiarygodnemu organizmowi...
                          • del.wa.57 Re: U mojej mamy... 01.07.06, 00:35
                            Nikomu nie ublizyłaś a ja zyczyłam Twojej Mamie zdrówka ze szczerego serca,to
                            nie było współczucie,myslę,że Mama Twoja nie potrzebuje współczucia,masz
                            wspaniałą Mamę,energiczną(widziałam zdjęcie ze strusiem) dlatego raz jeszce
                            zyczę Jej zdrowia na dalsze wycieczki i wyprawy.
                            • graga21 Del.wa. 01.07.06, 00:54
                              dziekuje bardzo, nawet nie wiesz, ile dla mnie znaczyly Twoje slowa, ktore byly
                              pierwszymi akceptujacymi mnie na FS. Bardzo dziekuje Ci za te pierwsze slowa
                              skierowanych tylko do mnie!
    • malwina52 Re: Na jagody!! 28.06.07, 07:06
      sa juz na straganach wiec i w lesie napewnosmile
      za litrowy sloiczek 15 zeta
      • del.wa.57 Re: Na jagody!! 28.06.07, 17:14
        Ależ mi smaku narobiłaś Malwinko,zjadłabym pierożki z jagodami mniammmm,mniammmm
        smile))))
        • dankarol Re: Na jagody!! 28.06.07, 18:46
          Zapraszam, jutro będą
          • sagittarius954 Re: Na jagody!! 29.06.07, 12:24
            Są , są , wczoraj pierwsze zbierałem , ale wybierając sie do lasu uważajcie
            proszę na żmije, namnorzyło się tego tatałajstwa troszkę i trzeba być ostrożnym
            . Oczywiśćie one pierwsze schodzą z drogi człowiekowi, ale ostrożności nie za
            wiele. Pozdrawiam wszystkich Sagi.smile)
            • del.wa.57 Re: Na jagody!! 29.06.07, 18:48
              Nie tylko na zmije,ale na kleszcze rówież,moja przyjacółka z Polski była na
              jagodach i ''przyniosła'' wraz z jagodami cztery kleszcze.
              • tyrtyr Re: Na jagody!! 01.07.07, 06:28
                Tylko cztery ja ich złapałem osiem a jeden wstręciuch to mi się wkręćił...ale
                nie będę was deprawował smile))) A teraz po krótkim pobycie w mieście znów w pola ,
                pozdrówka. S.smile)
                • sagittarius954 Re: Na jagody!! 01.07.07, 06:42
                  A przy okazji smile) Grzyby są , prawdziwki , podgrzybki, kurki . zajączki, osaki ,
                  koźlarki powodzenia na zbiorach smile)
                  • dankarol Re: Na jagody!! 01.07.07, 10:11
                    Ale macie fajnie, a u mnie w parku to tylko pieczarki rosną
                    • tofika Re: Na jagody!! 01.07.07, 12:28
                      Wyprawa do lasow.. dzis, wiec co rosnie i co piszczy w trawie?
                      Jade sprawdzic ,podsluchac gwar mieszkancow lasu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka